Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

За полет, купен през сайта на Луфтханза, но изпълняват от австрийците, има ли значение през кое приложение ще се чекирам, след като полетът излиза и в двете - на Луфтханза и австрийците?

Публикувано:
преди 4 минути , Zaro каза:

За полет, купен през сайта на Луфтханза, но изпълняват от австрийците, има ли значение през кое приложение ще се чекирам, след като полетът излиза и в двете - на Луфтханза и австрийците?

Няма никакво значение, тъкмо чекирах родителите ми за полет с австрийците, през приложението на Луфтханза.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Единствената разлика е, че австрийците отварят чекин 48 часа преди полет и преди време само през тяхното приложение можеше да се чекираш в този по-ранен период...

Публикувано:
В момента, Duke каза:

Единствената разлика е, че австрийците отварят чекин 48 часа преди полет и преди време само през тяхното приложение можеше да се чекираш в този по-ранен период...

Две промени - вече е 47 часа 😁 . Иначе и двете приложения ми дават едно и също оставащо време до чекирането.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Zaro каза:

Две промени - вече е 47 часа 😁 . Иначе и двете приложения ми дават едно и също оставащо време до чекирането.

Именно, това имах предвид. Преди време приложението на Луфти не даваше възможност за по-ранен чекин при полет с австрийците, но вече уеднаквиха правилата. Тогава беше още по-интересно, защото буквално можеше да избираш места от почти цял самолет. За съжаление това с местата отпадна преди година-две и сега вече не летим прозорец-пътека, както бяхме свикнали, а комбинация със средна седалка и познай кой седи на нея... 😞  

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой дали има информация дали милите от Търсиш могат да се използват за ъпгрейд на билети в Луфтханза? Нали са в един алианс. Като регистрирах акаунт ми позволи да го регистрирам с номера от търсиш програмата за лоялност Смайл енд травел. Въпроса ми е дали може натрупани мили от Търсиш да се използват в Луфти? Някой да го е правил?

Публикувано:
преди 2 минути , Captain45 каза:

Някой дали има информация дали милите от Търсиш могат да се използват за ъпгрейд на билети в Луфтханза? Нали са в един алианс. Като регистрирах акаунт ми позволи да го регистрирам с номера от търсиш програмата за лоялност Смайл енд травел. Въпроса ми е дали може натрупани мили от Търсиш да се използват в Луфти? Някой да го е правил?

На 99,99% съм сигурен, че не може, просто не мога да ти намеря достоверен източник в момента. Отделно от това, то и с Miles&More да се добереш до ъпгрейд си е предизвикателство, по-добре директно да си вземеш желания клас с мили.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пак пипат по лятното разписание и има размествания в часовете, както и отменени вътрешноевропейски полети. В същото време обаче, е усъвършенстван чатбота за алтернативен избор в случай, че не си съгласен с предложената промяна и вече дава практически пълен набор от възможности. Преди имаше избор от само няколко опции и трябваше да се минава през колцентър за алтернативни възможности...

• Харесвам 7
Публикувано:

Не съм летял скоро с Луфти и се питам дали може само с онлайн чекин и с приложението да минеш или трябва и на гише, без чекиран голям багаж? Относно приложението им някой дали го ползва едновременно на два телефона? На единият ми позволи да се погна, но на другият телефон като се опитам да вляза върти само на логин страницата и до там.

Публикувано:
преди 6 минути , Captain45 каза:

Не съм летял скоро с Луфти и се питам дали може само с онлайн чекин и с приложението да минеш или трябва и на гише, без чекиран голям багаж? Относно приложението им някой дали го ползва едновременно на два телефона? На единият ми позволи да се погна, но на другият телефон като се опитам да вляза върти само на логин страницата и до там.

Можеш само с приложението и без да ходиш на гише. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Captain45 каза:

Относно приложението им някой дали го ползва едновременно на два телефона? На единият ми позволи да се погна, но на другият телефон като се опитам да вляза върти само на логин страницата и до там.

Не би трябвало да е проблем да отвориш приложението едновременно на два телефона, обикновено така летим със съпругата с Луфти и австрийците - инсталирал съм приложението на двата телефона и се логвам с моите данни, респективно, бордните карти се генерират и в двата телефона...

Публикувано:

До сега на всички други авиокомпании не съм имал проблем да имам инсталирано приложението им и на двата си телефона и респективно да имам бордни карти и на двата. Но на Луфти не ми позволява да се логна първоначално в приложението им на вторият телефон. Както и на лоялната им програмата за мили. Като отворя приложението избирам бутон логин и ме прехвърля през браузърът да се логна в страницата на Луфти, след което започва да върти и до там. Нито грешка нито нищо. От другият телефон стана за секунди. Явно ще карам с единия телефон само.

Едит: Успях да го подкарам и на другият телефон. Споделям за някой ако се сблъска в бъдеще. Реално когато натисна бутона за логване за първи път ми отваря избор за браузър и понеже съм с двусимов телефон и мултипрофил за приложенията, мога да избера два браузъра. С единият само върти, а с другия профил мина за секунди.

Публикувано:

Апропо Луфти все още имат добри цени от София до Канарските острови от ноември с прекачване през Мюнхен или Франкфурт и то с много малък престой. На отиване престоя е 1 ч. и 20 минути а на връщане само час. Като в най-ниската тарифа влиза малък куфар и личен багаж в салона. Обаче ако искате голям куфар и място, то по-добре си вземете бизнес класа, защото излиза на една и съща цена, ако си купите економи плюс място и голям чекиран багаж.

• Харесвам 7
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да добавя чекиран багаж за полет до САЩ, но системата ми позволява да добавя чекиран багаж само за полета на връщане. 
На отиване имаме прекачване в САЩ и последната отсечка е с United, предполагам, че това е проблема. Говорих с Lufthansa по тел., предложиха ми те да го добавят, но без резултат, обещаха да ми се обадят когато разберат какъв е проблема, но вече трети ден няма отговор. Свързах се и с Unitet, от там ми отговориха, че само на летището мога да си платя за багаж. 
Притеснява ме, да не ми откажат на летището. 

Публикувано:
преди 18 минути , stanimir каза:

Кой отказва пари ? В САЩ ? Изобщо не бих се притеснявал , но все пак проверете колко ще ви струва.

Не в САЩ, тръгваме с Луфтханза от Мюнхен, на тях ще трябва да платя, но от кол центъра на Луфтханза още чакам отговор. Юнайтед ми писаха 80€ за 23кг. 
Странно е, че аз си купувам билети от Луфтханза, летя с тях, трябва да платя на тях, но те не могат да ми отговорят защо не става и как ще стане, с Юнайтед имам само последния полет на отиване, а от тях получавам отговор. 

Публикувано:
преди 9 часа, EliNik каза:

Искам да добавя чекиран багаж за полет до САЩ, но системата ми позволява да добавя чекиран багаж само за полета на връщане. 
На отиване имаме прекачване в САЩ и последната отсечка е с United, предполагам, че това е проблема. Говорих с Lufthansa по тел., предложиха ми те да го добавят, но без резултат, обещаха да ми се обадят когато разберат какъв е проблема, но вече трети ден няма отговор. Свързах се и с Unitet, от там ми отговориха, че само на летището мога да си платя за багаж. 
Притеснява ме, да не ми откажат на летището. 

Може би няма отговор, защото на летището ще платиш повече, отколкото биха взели сега 😉. Няма да те върнат.

Публикувано:

Сигурно има някакъв буламач във връзка с пречекиране на багажа за вътрешен полет в САЩ , но специално при Луфтханза изкуственият им интелект е доста по-добър от естественият на служителите в кол-центъра.

• Смея се 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Austrian.

Полет София - Виена , мисля че за пръв път виждам авиокомпания да следи не само за размер, но и за тегло на ръчния багаж (на бординг си имат кошарка с вграден кантар). Проверяваха хора с видимо по-големи твърди куфари, но с раници не се занимаваха.На борда всички багажни отделения бяха натъпкани до дупка и много хора трябваше да държат багаж под седалките си.Ще кажеш, че си в Wizz , ако преди кацане не ти даваха един бонбон "Mozart".

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Хмм, на нас пък ни дадоха по няколко бонбона Моцарт 😉 и не мериха нищо… Случвало ми се е в Мюнхен всеки да си сложи куфара в теглилката и чак тогава да се бордне на машинката. Преди поне ги вземаха преди качване в самолета, като знаеха, че е напълно разпродаден полета. Сега пак получихме мейл да си чекнем безплатно кабинния багаж, че полетът щял да бъде пълен. 
След малко ще ги видя какво са ни приготвили! 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Austrian.

Полет София - Виена , мисля че за пръв път виждам авиокомпания да следи не само за размер, но и за тегло на ръчния багаж (на бординг си имат кошарка с вграден кантар). Проверяваха хора с видимо по-големи твърди куфари, но с раници не се занимаваха.На борда всички багажни отделения бяха натъпкани до дупка и много хора трябваше да държат багаж под седалките си.Ще кажеш, че си в Wizz , ако преди кацане не ти даваха един бонбон "Mozart".

На 99% от полетите на Луфтханза групата чекират ръчните багажи при бординг при пълно полети и ако нямаш статус в СА или не летиш в бизнес багажа ти го взимат на 90%. За това чекиране обаче не се плаща, просто ти създават неудобството после да си чакаш багажа 

• Харесвам 2
Публикувано:

Нищо не теглят на този полет. Наблъскаха всички пътуващи в два автобуса без значение на групата за бордване и отвориха двете врати за качване без инструкции за самото качване. В момента едни хора вървят отзад напред и други отпред назад… 🫣

Да видим поне по колко бонбончета ще им се откъснат. 😉 

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
6 hours ago, Jorro said:

На 99% от полетите на Луфтханза групата чекират ръчните багажи при бординг при пълно полети и ако нямаш статус в СА или не летиш в бизнес багажа ти го взимат на 90%. За това чекиране обаче не се плаща, просто ти създават неудобството после да си чакаш багажа 

Летял съм доста с Луфтханза , с австрийците ми е за пръв път.От прочетеното тук бях останал с впечатление , че са по-читави от германците , но поне за двата ми полета досега са доста по-ниско. Виена е прекрасно летище , но при възможност вече ще избирам  Луфти с полетите им през Мюнхен.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.