Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Първо пътуване от доста време с Луфтханза - нищо общо с нискотарифните. А и народонаселението в самолета е една идея по-малко малоумно. Даже пътувахме с Балъков - прекрасен човек, не парадира, дори не беше в бизнес класата 

• Харесвам 6
Публикувано:

На Дискавъри като летях от Мюнхен до Фуерте, нямаше много бизнес класа и бяха мръднали завесата до 5-ти ред, а забелязах, че до 10-ти ред са им по-широки седалките. Та летяхме на широко без да ни сервират храна.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Captain45 каза:

На Дискавъри като летях от Мюнхен до Фуерте, нямаше много бизнес класа и бяха мръднали завесата до 5-ти ред, а забелязах, че до 10-ти ред са им по-широки седалките. Та летяхме на широко без да ни сервират храна.

Ние сме на 10-ти ред сега до Тенерифе, ше споделя, като се качим

Публикувано:

А как им е храната на дългите полети 10-12 като качество? Предполагам, че хранят два пъти. Между храненията дават ли вода, кафе...?

Публикувано:
преди 5 часа, Deja Vu каза:

За полета от София до Германия са ти отговорили вече. За “дългия”, в резервацията трябва да си пише какво се предлага, но аз летя с тях презокеанско вече няколко години (по принуда, както съм казвала и преди) - храна дават. Храната в бизнес класата ми хареса, в икономичния клас обаче не е нещо особено. Аз за храна се старая да не мрънкам, не ми е важна, обаче компенсирам с оплакването за тесните седалки и липсата на място за краката. Имам дълги крака и за мен това в презокеанските полети е най-големият ми кошмар. Затова от доста време насам водя кървави битки за по-добри места, а Дискавъри в това отношение нямат големи опции. Като цяло са доста амортизирана компания.

Един трик, който научихме скоро. На гейта отивате до гишето и питате дали може да ви ъпгрейтнат, плаща се разбира се нещо. За краткия полет едва ли си заслужава, но за дългия си е до някъде оправдано, поне за нас. Забелязах, че в краткия полет Франкфурт-София и София-Франкфурт никога не пълнят седалките в бизнес класата и тази в средата винаги остава свободна - защо го правят, не знам.

Да допълня - съгласна съм с Lindt, в салона в София предложенията са доста семпли.

То те това е бизнес класата в Европа - да ти е свободна средната седалка.  А иначе колко е по-тясна седалката в икономичната класа на Дискавър от тези на другите авиокомпании? Не вярвам да са поръчали екстра тесни седалки.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами как , различна е според дестинацията. Не е нещо особено вкусно , но става за ядене.Два пъти е, да.Разбира се дават вода по всяко време. Кафето е след храната, но винаги може да помолиш стюардите.

Публикувано:
преди 14 минути , new one каза:

Ние сме на 10-ти ред сега до Тенерифе, ше споделя, като се качим

10- ти ред вече е от икономичната класа с малко по-тесни седалки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , Captain45 каза:

10- ти ред вече е от икономичната класа с малко по-тесни седалки.

Специално до Тенерифе ще лети с А320, където всички седалки на Дискавър са широки 18 инча. Дори и бизнес седалките са толкова широки. Не съм сигурен за първия ред само, там заради масичките в подлакътника може и да са дори минимално по-тесни. Но иначе няма никаква разлика в широчината на седалката в целия самолет. Изключвам тази на пилота.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам дали е така, но на отиване бяхме на 10-ти ред, а на връщане на 5-ти ред. На отиване ми беше леко тясно, а на връщане ми беше комфортно. Самолета беше един и същ. Все пак съм 2 метра висок и ги усещам с краката си тези разлики. Може да е с малко но имаше разлика. Иначе стандартните им седалки не са много тесни като при някои лоукостове.

Публикувано:
9 hours ago, ivailo_radev said:

А иначе колко е по-тясна седалката в икономичната класа на Дискавър от тези на другите авиокомпании? Не вярвам да са поръчали екстра тесни седалки.

Една бърза справка с Гугъл показва, че стандартната икономична класа между КЛМ, Америкън, Емиратите, Търкиш, Канадските, Японските и Норс! авиокомпании и Дискавър - на Дискавър мястото за крака е най-малко. Норс е бюджетна компания, в която не сервират абсолютно нищо в презокеанския полет, и въпреки всичко стандартната им икономична класа водят Дискавър с няколко инча. Ами усеща си се, особено на 10+ часа полет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Deja Vu каза:

Една бърза справка с Гугъл показва, че стандартната икономична класа между КЛМ, Америкън, Емиратите, Търкиш, Канадските, Японските и Норс! авиокомпании и Дискавър - на Дискавър мястото за крака е най-малко. Норс е бюджетна компания, в която не сервират абсолютно нищо в презокеанския полет, и въпреки всичко стандартната им икономична класа водят Дискавър с няколко инча. Ами усеща си се, особено на 10+ часа полет.

Моята бърза справка показва, че споменатата Норс е с широчина на седалката 17 инча, Дискавър е с 18, KLM на късите отсечки е 17, Emirates 17-18. Говорим за тясна седалка, не за място за крака все пак. Поне аз прочетох и коментирах за тясна седалка. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Моята бърза справка показва, че споменатата Норс е с широчина на седалката 17 инча, Дискавър е с 18, KLM на късите отсечки е 17, Emirates 17-18. Говорим за тясна седалка, не за място за крака все пак. Поне аз прочетох и коментирах за тясна седалка. 

Точно така. Разбира се, зависи от седалката и от самолета.

Същото може да се провери на 

https://seatmaps.com/airlines/

https://www.aerolopa.com/

• Харесвам 3
Публикувано:
2 hours ago, ivailo_radev said:

Говорим за тясна седалка, не за място за крака все пак

Аха, ясно, ти друго си коментирал. Моето оплакване си беше за място за краката. Няма къде да си ги сложа, това бях написала. И явно на Дискавър мястото им за крака е най-малко. Един инч повече на седалката не ми компенсира липсата на това място, защото краката ми обикновено стоят пред мен, не до мен:)

IMG_6493.jpeg.abb204769e40a04043ca9f84497ffb38.jpeg

И да допълня, малко извън темата за краката. Ще кача скрийншотс за един примерен еднопосочен презокеански полет на Дискавър и на Норс. Сравнявам ги, защото съм пътувала и с Норс, след като се оказахме изоставени от една друга авиокомпания. Норс тогава ни спасиха и въпреки, че не предлагаха храна и напитки, самолетът им изглеждаше по-добър и с по-удобни седалки от Дискавър (поне за крака място ми се стори бол). А за цената няма какво да говоря. Ами ще си купя гурме и пак ще ми излезе с едно 1000 долара по-евтино. 

Норс:

IMG_6495.jpeg.d49b1190fa9ebd211d6e90ecd9152687.jpeg

Дискавър:

IMG_6498.jpeg.b6624057067d2ab678ff43e139a5affa.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, Deja Vu каза:

Аха, ясно, ти друго си коментирал. Моето оплакване си беше за място за краката. Няма къде да си ги сложа, това бях написала. И явно на Дискавър мястото им за крака е най-малко. Един инч повече на седалката не ми компенсира липсата на това място, защото краката ми обикновено стоят пред мен, не до мен:)

IMG_6493.jpeg.abb204769e40a04043ca9f84497ffb38.jpeg

И да допълня, малко извън темата за краката. Ще кача скрийншотс за един примерен еднопосочен презокеански полет на Дискавър и на Норс. Сравнявам ги, защото съм пътувала и с Норс, след като се оказахме изоставени от една друга авиокомпания. Норс тогава ни спасиха и въпреки, че не предлагаха храна и напитки, самолетът им изглеждаше по-добър и с по-удобни седалки от Дискавър (поне за крака място ми се стори бол). А за цената няма какво да говоря. Ами ще си купя гурме и пак ще ми излезе с едно 1000 долара по-евтино. 

Норс:

IMG_6495.jpeg.d49b1190fa9ebd211d6e90ecd9152687.jpeg

Дискавър:

IMG_6498.jpeg.b6624057067d2ab678ff43e139a5affa.jpeg

Да, в това спор няма. Дискавър за мен са странно позиционирани като продукт и цена като цяло, ама очевидно от Луфтханза са им намерили нишата, не е нужно аз да я разбирам. В показаният от теб случай, дори и бизнеса на Норс ти излиза по-евтино от Дискавър. Само че подозирам, че сравняваш ябълки с круши, понеже имат един час разлика в дължината полетите, пък и се съмнявам Дискавър да летят директно от Лондон до Орландо (ама и никога не се знае)

• Харесвам 4
Публикувано:

Освен това Norse продават Point to Point полети - двупосочен е сбор от цената на два еднопосочни.При Discovery еднопосочен може да е дори по-скъп от двупосочния им ...

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз и пр Дискавър съм доволен - дадоха фрий играчки на децата, купих си много приличен кетъринг, студена кола с лед и лимон към нея и тн, на цени като нискотарифните и много по-добро качество. Минус беше, че не дадоха шоколадчета 😎 друг минус беше ред 10 точно с перденце пред носа ми за виповете. А най-големият минус беше немската измет зад мен - този би дори ингилизите, които винаги съм смятал за най-големия Уайт траш - около 10 пъти си бутна краката в моите, реално стигайки почти до седалката пред мен - ритах го, настъпвах го, напсувах го ма български и спря, чак като му казах, че е шибан нацист - това винаги работи сред тази робско-комплексирана нация. Та да, явно седалките им са къси, другото беше много ок

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, за стачката днес си знаете. Само да кажа, че стачкуват пилотите и кабинния екипаж, което означава, че е в контрола на авиокомпанията и си дължат обезщетения, хотел и т.н.

• Харесвам 8
Публикувано:

Здравейте. Промениха ни един от полетите, по-точно последния полет от Мюнхен до София и ни дават алтернатива вместо на 12.07 от 20.15 ч. да летим на 13.07 от 09.15 ч. Ако приемем ще ни дадат ли безплатен хотел, храна или нещо друго?

Публикувано:
преди 47 минути , Адриан ХН каза:

Здравейте. Промениха ни един от полетите, по-точно последния полет от Мюнхен до София и ни дават алтернатива вместо на 12.07 от 20.15 ч. да летим на 13.07 от 09.15 ч. Ако приемем ще ни дадат ли безплатен хотел, храна или нещо друго?

По-скоро не. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Адриан ХН каза:

Не, или приемате офертата, или изисквате друга алтернатива или се отказвате и ви връщат парите. Това може да стане през сайта, апа или по телефона 02 9358210.

• Благодаря 1
Публикувано:

Някой да е летял с куче с Луфтханза? Интересувам се освен стандартните документи на кучето дали искат нещо допълнително? Лети се страна ЕС, до страна ЕС. Предполагам, няма да мога да направя онлайн чекиране, а само на място на летището. 

Публикувано:

Сменихме полетите навръщане по телефона, но е станала огромна нелепа грешка. Билетите ни бяха мултисити кацане в Шанхай и връщане от Пекин. Сега е ретърн София-Шанхай-София. Служителката не е отчела, че навръщане е от Пекин, аз не съм разбрал, че говорим само за Шанхай. Сега чакам понеделник сутринта да звъня пак. Дали ще ми искат такса за следваща промяна?

Публикувано:
преди 29 минути , Адриан ХН каза:

Сменихме полетите навръщане по телефона, но е станала огромна нелепа грешка. Билетите ни бяха мултисити кацане в Шанхай и връщане от Пекин. Сега е ретърн София-Шанхай-София. Служителката не е отчела, че навръщане е от Пекин, аз не съм разбрал, че говорим само за Шанхай. Сега чакам понеделник сутринта да звъня пак. Дали ще ми искат такса за следваща промяна?

Поради schedule change ли е била промяната? Защо не звъннахте веднага като получихте мейла с тези промени? Шансът да сменят пак безплатно е нисък и ще е огромно изключение. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 минути , Loverboy каза:

Поради schedule change ли е била промяната? Защо не звъннахте веднага като получихте мейла с тези промени? Шансът да сменят пак безплатно е нисък и ще е огромно изключение. 

поради scaduale change.

Променихме го вчера към 16.00 часа и дне сутринта видях имейла

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.