Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

В родителите си се бяха излегнали.Направо рай за всички наоколо 🙂

Мда, точно в рая се чувствах и аз с изтегнатите 10 кг върху мен, даже си тананиках на всяко кихване, кашляне или смачкана бутилка от другите обитатели в рая :wink3:

• Смея се 7
Публикувано:
преди 20 часа, Lindt каза:

Мда, точно в рая се чувствах и аз с изтегнатите 10 кг върху мен, даже си тананиках на всяко кихване, кашляне или смачкана бутилка от другите обитатели в рая :wink3:

Ама поне си имате плюшени самолетчета сега 🙂

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 18 минути , ivailo_radev каза:

Ама поне си имате плюшени самолетчета сега 🙂

Така е, имаме си самолетче и туканче от Дискавър, Луфтханза нищо не ни даде 😄

PXL_20251121_100543789.PORTRAIT.jpg.d8521f4ec2f4109deaae995bbb22b1a1.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:

Защото Ели е истинска, малка магеланка и не е плакала. На момиченцето пред нас веднага й връчиха плюшено самолетче, като се разплака. Преди това само се закачаха с нея. Та, за следващяи път да си знаете. 😉 😜

• Шок 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Ако беше истинска магеланка, щеше да реве с цяло гърло, за да получи повече безплатни неща.

И аз видях ,.че австрийците даваха някакви подаръци за децата.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 7 минути , Gentleman Basta каза:

Да я ошамарим, един вид?

Сакън! Нищо такова! Само леко я щипни по гънките. 😉 Или летете с австрийците, може да й дадат самолетче и без плач, кой да знае... Но на вас със сигурност ще ви дадат по един Моцарт кугел. 😜

Публикувано:
На 3.12.2025 г. в 10:31, Duke каза:

По време на целия полет вътрешно се навивах да пусна жалба, но после ме подкара ежедневието и така и не го направих, а определено трябваше! Няколко пъти му напомних, че мерките за сигурност изискват "голям" ръчен да бъде поставен в багажното отделение. Лично му показах място в багажното по-напред от нашите места в което бяха нахвърляни якета и ранички. Всъщност, още преди да се стигне до разговор със стюарда, опитах учтиво да разместя раничките и якетата, но получих сериозен отпор от техните притежатели, които не бих искал да квалифицирам... По време на полета, въпросният стюард придвижваше количката през пътеката съпроводено със звукова сигнализация наподобяваща пиюкането на камион маневриращ на заден ход. Хората се веселяха, включително и неговите колеги от стафа, но накрая явно някой се усети и по време на стандартното благодарствено слово преди слизане от борда в София, последва и извинителен анонс за поведението на въпросния стюард. Ако не бях с Тити, надали някой щеше да ми повярва на цялата тази одисея... 

И на мен ми се е случвало същото с Луфтханза, сутрешен полет Хелзинки-Франкфурт, главната стюардеса беше прегракнала, защото както обясняваше - били празнували рожден ден на колега предната вечер...

Иначе изцепки има при всички авиокомпании, спомням си че при полет на Раянер от Бремен до Лондон стюардесата при предната врата не можеше да я отваря и затваря, защото не й стигаха силите. Не знам как изобщо се беше класирала при обучението, или такова не е имало...

• Харесвам 1
Публикувано:

Хей, вие всички тук сте перфектни! Никога не сте ходили на работа след купон, всички изглеждате чудесно, тренирате, спортувате, можете да плувате и сте винаги млади, и усмихнати! Не грешите също така! Искам да сте ми екипаж!!!! 🤗🤗🤗

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 час, randi каза:

Хей, вие всички тук сте перфектни! Никога не сте ходили на работа след купон, всички изглеждате чудесно, тренирате, спортувате, можете да плувате и сте винаги млади, и усмихнати! Не грешите също така! Искам да сте ми екипаж!!!! 🤗🤗🤗

Аман от уотабаутизми - а вие зашо биете афроафриканците? Много ясно, че като съм си платил и нвкой е поел ангажимент да работи на 10000 метра височина, следва да е перфектен! Ако е в Чистота-та, може да ходи колкото си иска пиян на работа

Публикувано:
On 12/4/2025 at 5:45 PM, randi said:

Нас ни хейтят по други форуми.Този е за пътуване.

Представи си , че имаш дело и адвокатът ти вместо да се концентрира над защитата пуска шегички , щото бил махмурлия ?

Или те настаняват на операционната маса и чуваш "моля извинете сестрата , защото току що си идва от дълъг уикенд в Амстердам"

И не че нещо , но наистина смятам , че България Ер има много по-качествен подбор на персонал от повечето европейски авиокомпании с които съм летял.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Луфтханза тези дни бъзикат доста по лятното разписание. Вчера ми промениха една от 4-те отсечки (на връщане от Рейкявик), съгласих се с промените, просто ще трябва да чакам още 2 часа при трансфера на връщане.

Но днес получих имейл за промени при друго пътуване, до Кишинев. Отсечката Виена-Кишинев е променена от следобедна, на късна вечерна, с кацане там в 01 ч. през нощта. Не съм съгласен и по принцип не си правя резервации с кацане по това време в чужбина. Има ли изобщо някакъв шанс да ми върнат парите, ако не се съглася с промените, някой проигравал ли го е? Виждам, че тази отсечка преди ми е била с Austrian, сега е планирана зa AirBaltic, билетът е купен през сайта на Луфтханза. Ако кликна на Request Refund, ще ми канселират и 4-те отсечки (макар че не при всички има промени) и евентуално ще ми върнат парите по картата, така ли? Или са сложни процедури?

Ако знаех, че Уизеър ще стартират тази линия и то с удобни, обедно-следобедни директни полети, изобщо нямаше да давам толкова пари за Луфтханза и сложните им прекачвания. Но купих билета 2 седмици преди W!Zz да обявят линията. А докато ми дойте времето да летя за там, те може и да я закрият вече.

Screenshot 2025-12-18 at 1.23.29.png

Публикувано:

Ще ги върнат, разликата е голяма. Трябва да си личи от текста, ако действаш от там където е съобщението за промени и възможните варианти. В краен случай се обади, но мисля, че няма смисъл .

Публикувано:

Толкова ме е яд, че най-удобният полет от нашия щат е с Дискавъри, ака Луфтханза. Само заради едното прикачване през щуравия Франкфурт. Моите хора на отиване до България се примириха с моя избор, но на връщане отказаха резервациите и пътуваха с Bulgaria Air и после не знам какво през Англия. Бяха много, много доволни от Bulgaria Air, казаха, че са векове пред Луфтханза. 

Моят проблем е прикачването два пъти в Европа или веднъж в Америка. Иначе Луфтханза ще ми видят очите само на снимка. 

Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Бог ти дава шанс да се отървеш от билета за Кишинев ...200€ ли беше платил ? Сега ще отидеш с Wizz за жълти стотинки.

Да, сега ще проверя. Жълти бяха преди няколко месеца (за майските празници), сега не са баш. Но ще платя с точки, имам бая, а и при всички случаи е по-евтино от Луфтханза и директният полет си е ... директен полет. Само да не закрият линията дотогава, хахахахаха. 

Кликнах на:

Request refund

The change in your schedule entitles you to a refund of your ticket and your purchased services if you do not wish to travel anymore due to the change. If you have already used part of your ticket, the refund will be for the segments that are still open on your ticket.

If you confirm the refund request, the ticket is no longer valid and rebooking is no longer possible. All remaining segments of the schedule will be cancelled. The ticket and any charges for purchased services will be refunded to the original method of payment.

You will receive a refund confirmation as soon as the refund has been processed.

Refund successfully ordered

The processing may take a few days. The refund will be made to the original method of payment.

If your booking contains services of a third-party provider, please contact the provider directly for the refund.

Сега... остава просто да чакам?
  • Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вече има специални гишета за бъгавата компания и не са за украса, яко народ чака! Не съм чувал за други с такива проблеми.

IMG_6446.jpeg

Писано е, че никой не го интересува, ако има якета в багажното, а някои  хората седят с куфарите в краката. та така си е, няма развитие.

• Харесвам 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

Ама май наистина е бъгава компания. Предишният ми пост тук е от 18 декември, писал съм, че съм кликнаx Request refund полет до Кишинев, съответно съм канселирал и 4-те отсечки. Влизам преди 2 дни в приложението на Луфтханза и първото, което виждам е ... съобщение, че ми остават 122 дни до полета до RMO (Кишинев), е нали уж беше канселирано? Вчера звъннаx на телефона в София: "ааа, приложението не се е ъпдейтнало, свалете го наново" (е колко пъти?). Казвам, че не получиx никъде никакво съобщение, че имам канселиран полет, че очаквам рифънд, евентуално кога... ни звук, ни стон? "Ама... не сте ли получили мейл"? Не, не съм. "Сега ще ви изпратя пак, до десетина минути ще го получите". И от вчера до днес мейл не получиx.  А рифънд трябвало до 10 работни дни, но заради празниците най-вероятно ще стане след нова година. ОК, не бързам, ама дайте някаква информация какво се случва. На апликацията ми се изписва, че полетът не е канселиран и имам още 122 дни до пътуването. 

image.png.afd413e867d551703510f12b9b9ed146.png

• Шок 2
  • Замислям се 3
Публикувано:

Планираме пътуване от София до Шанхай и връщане Пекин - София. Осем човека сме - 5 възрастни и 3 деца. Запазените  места са доста скъпи. Ако не платим за места какъв е шанса да седим един до друг?

Публикувано:
2 hours ago, Адриан ХН said:

Планираме пътуване от София до Шанхай и връщане Пекин - София. Осем човека сме - 5 възрастни и 3 деца. Запазените  места са доста скъпи. Ако не платим за места какъв е шанса да седим един до друг?

Би трябвало да седите заедно стига да сте на една резервация. Пътувах същия маршрут. Естествено може да сте разделени на няколко групички. Но се чекирайте онлайн възможно най рано. На връщане ако сте с Air China обаче, няма да може да се чекирате преди да отидете на летището.

Публикувано:

Със сигурност ще сте в едно и също отделение на салона , но при осем човека не се знае дали ще получите съседни седалки.Ако не , отидете още с отварянето на чек-ин гишетата и помолете за смяна на автоматично генерираните места.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Във форума няма много добри отзиви за Луфтханза, но пък ми дава доста по-добра цена от Търкиш. Никога не съм летял с тях. Преди да купя билетите ме притесняват още два въпроса:

1. Има ли опасност от овърбукинг и тези, които нямат прдварително закупени места да не ги качат в самолета?

2. На връщане ми дава 1 час за прекачване в Мюнхен, дали е достатъчно?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Адриан ХН каза:

1. Има ли опасност от овърбукинг и тези, които нямат прдварително закупени места да не ги качат в самолета?

По-голяма беда е ако стачкуват за нещо или времето е лошо. Места можете да изберете и на машинките на летище София.

преди 9 минути , Адриан ХН каза:

2. На връщане ми дава 1 час за прекачване в Мюнхен, дали е достатъчно?

Принципно сигурно ще успеете за час, ако първият полет е навреме.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Е, не си представяй някакъв пълен траш , просто не са от категорията на Търкиш или Катар.Иначе като  цяло вършат добра работа.Добре е, че поне те са на родния пазар , щото реално други европейци почти няма.Освен това приложението им е доста удобно откъм управление на резервациите.

Мари вече е писала за стачките , които са сериозен проблем при европейските превозвачи - не само Луфтханза. 

Ако има овърбукинг, ще търсят първо сами пътници , няма да тръгнат да разделят група.

За Мюнхен час е достатъчен.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.