Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , adreno каза:

A340-600 e уникален самолет и е жалко, че го спират. Абсолютно слага в малкия си джоб всичко без А350/380

За съжаление махнаха всички леснодостъпни/евтини маршрути с него и останаха само Чикаго и Ню Йорк да ги оперират с 4 машини.

Абсолютно съгласен, уникална машина! За съжаление само веднъж съм летял на А346.... Иска ми се да имам поне още една възможност. Иначе машините в момента са 5 броя. На 16.01 са върнали един брой от Teruel airport във Франкфурт. Уж щяха да летят и до Рияд с А346, но ситуацията е доста динамична, дори за заложените полети занапред не се знае дали няма да се изпълнят с друг тип.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , randi каза:

Абсолютно съгласен, уникална машина! За съжаление само веднъж съм летял на А346.... Иска ми се да имам поне още една възможност. Иначе машините в момента са 5 броя. На 16.01 са върнали един брой от Teruel airport във Франкфурт. Уж щяха да летят и до Рияд с А346, но ситуацията е доста динамична, дори за заложените полети занапред не се знае дали няма да се изпълнят с друг тип.

Е те летяха  до Риад/Дамам (с техническти стоп) до 12 януари, както бяха обявили.

Аз успях да хвана един от последните полети и то беше точно с D-AIHX, който се е върнал от Теруел.

По принцип - Теруел е самолетно гробище и е малко чудно защо го карат до там и го връщат след 4 дни - или ще го продават/правят карго, или наистина пак не са им излезли сметките и ще го ползват отново за някъде.

Публикувано:
На 18.01.2026 г. в 20:28, Иван Попов каза:

Имахме проблем с името при закупуването на билет от Lufthansa.

И колко букви бяха сгрешени, ако не е тайна?

Публикувано:
преди 17 часа, Duke каза:

Страхувам се, че последните две мнения в темата ще обидят голяма част от форума... 😞

За личната карта и Старлинк ли?

Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

За личната карта и Старлинк ли?

За положителните новини от тази иначе толкова недолюбвана авиокомпания...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 53 минути , Duke каза:

За положителните новини от тази иначе толкова недолюбвана авиокомпания...

Те, че имат трески за дялане, имат много. Обаче понеже буквално по чорапи мога да ходя до летището в Дюселдорф и от тук са основната компания и често са ми най-удобни, с времето видях доста предимства да се лети с тях. Поне за себе си де. 

Ако нещо ми променят полета (пък те винаги ми го променят, ако съм запазил поне 5-6 месеца по-рано), дори да е с час само, когато се обадя, сменят без проблеми за желан от мен полет, дори с друга дата и летище наоколо. Та както писах горе, често летя директно до Бургас с Дискавър лятото, без да съм плащал за скъпия полет на Дискавър. 
После, хард продуктът им (особено в бизнес) не е последен вик на модата (ако не е Алегрис), обаче за човек, свикнал с немския манталитет, са супер учтиви, мили, без да бъдат досадни. С детето винаги се занимават, вече два пъти след полет го канят в пилотската кабина. 

Иначе да - отменят понякога полети, може да има и стачки, обаче веднага са ми намирали решение. Ако не може да летя същия ден (понякога като няма полети, няма полети) ми плащат таксито до нас и после пак до летището, ако заседнем някъде по трасето, са ни пращали все в много висок клас хотели и са плащали всички сметки за ресторанти и магазини на съответното място. Без изобщо да трябва дори да се разправям - пращам ги през формуляра и до 3-4 седмици си имам парите. Единствено ми вадят всеки път алкохола от сметката, гадовете мръсни. Ама айде, затваряме едно око. Със сигурност има и хора, които са имали съвсем различни изживявания, обаче аз не мога да се оплача. 

Е да, в редките случаи, в които летим бизнес, не сме в QSuite на Ал Креват или Льо миндерче и със сигурност разликата е огромна в усещането, ама пък обслужването си им е добро. Не случайно и първата им класа (до която не съм се докосвал за съжаление) доста често е хвалена много, въпреки че като седалка е по-зле от бизнес класата на някои други авиокомпании.

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Чакай да тагна @Duke - нали полетите на Луфти отваряха за бордване 50 часа по-рано? Моят, който е в събота сутрин, ми го дава за отворен едва 30 часа по-рано в апа? Това нещо ново ли е, или трябва да се чекна на сайта?

Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Кога е било 50 часа ? Последните години е 30 часа.

ок, може аз нещо да не съм доразбрал - старост-нерадост - явно ще трябва да гледам мачовете довечера, за да се чекна с първите малко след полунощ 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

Чакай да тагна @Duke - нали полетите на Луфти отваряха за бордване 50 часа по-рано? Моят, който е в събота сутрин, ми го дава за отворен едва 30 часа по-рано в апа? Това нещо ново ли е, или трябва да се чекна на сайта?

За кой остров летите?

Ние сме за Лансароте!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , crazyhorse каза:

За кой остров летите?

Ние сме за Лансароте!

и ние бяхме, но като отмениха полета на връщане, ги изнудих да ми сменят полета вместо до Ланзароте на отиване, да е до Тенерифе и да не е през Мюнхен, а през франкфурт, защото имаше повече време за прекачване, за всеки случай. После имаме един вътрешен с канари флай и се връщаме от Ланзароте на 07.02

• Харесвам 2
Публикувано:

Бърз въпрос @Duke - пътуваме утре сутрин и на нас с децата не са ни пратили мейл да си чекиране ръчния, но на нали приятели са. Въпросът ми е, въпреки че не са ми предложили да си чекирам ръчния, проблем ли ще е да поискам да ми го чекират и то не до Франкфурт, а до Тенерифе? Иначе самолетът е голям а321 е с 38 реда седалки.

и колко групи има? Аз съм трета, както ми казаха всички да очаквам да бъда, как става това “викане” по групи, че не съм от хората, дето много обичат да се бутат и да бързат

и накрая - смех - вторият полет от Франкфурт до Тенерифе нас ни сложиха трета група, а нашите приятели, които аз чекирах след нас, са втора. Парадокс 😱

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

Бърз въпрос @Duke - пътуваме утре сутрин и на нас с децата не са ни пратили мейл да си чекиране ръчния, но на нали приятели са. Въпросът ми е, въпреки че не са ми предложили да си чекирам ръчния, проблем ли ще е да поискам да ми го чекират и то не до Франкфурт, а до Тенерифе? Иначе самолетът е голям а321 е с 38 реда седалки.

и колко групи има? Аз съм трета, както ми казаха всички да очаквам да бъда, как става това “викане” по групи, че не съм от хората, дето много обичат да се бутат и да бързат

и накрая - смех - вторият полет от Франкфурт до Тенерифе нас ни сложиха трета група, а нашите приятели, които аз чекирах след нас, са втора. Парадокс 😱

Групите се определят от мястото в самолета. При качване през ръкав се използва и така се настаняват по -бързо пътниците,защото не се задръства пътеката в самолета. Просто слушаш инструкциите на служителите при бордване - те дават указания пътниците от коя група в каква последователност да се качат....за чекирания багаж не мога да дам акъл.

• Харесвам 2
Публикувано:

Има ли кетъринг на полетите от София до Германия?За първи път летим с тях и се чудя-да влизаме ли в бизнес-салона или да си ядем в самолета(ако има нещо за ядене)?Дългият полет се изпълнява от Discover Airlines и предполагам,че няма да има храна!Илигреша?

Публикувано:
преди 7 минути , crazyhorse каза:

Има ли кетъринг на полетите от София до Германия?За първи път летим с тях и се чудя-да влизаме ли в бизнес-салона или да си ядем в самолета(ако има нещо за ядене)?Дългият полет се изпълнява от Discover Airlines и предполагам,че няма да има храна!Илигреша?

Няма храна. Не че в салона в София има 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Това е кетъринга на Луфтханза за полети в Европа .Дискавъри също са с безплатен кетъринг само на интерконтинентални полети , на европейските предлагат платен.

img_2254.jpg

преди 20 часа, Lindt каза:

Щото сте претенциозни.Аз като ям почти всичко (без разните бобови) винаги си намирам.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 56 минути , Lindt каза:

преди 52 минути , stanimir каза:

Това е кетъринга на Луфтханза за полети в Европа .Дискавъри също са с безплатен кетъринг само на интерконтинентални полети , на европейските предлагат платен.

img_2254.jpg

Благодаря!

Публикувано:
преди 20 часа, crazyhorse каза:

За европейските полети има добър кетъргинг само в бизнес класа. В икономична - вода + шоколадче/бонбон

преди 22 часа, new one каза:

Групите са така (ако има само икономична и бизнес класа) - за всички европейски дестинации и Северна Африка:

PRE - Трудноподвижни пътници и пътници с деца до 5 години

1 - HON Circle Members

2 - Senators + StarAlliance Gold + Business Class

3 - Economy Class, Seats A+F (window)

4 - Economy Class, Seats B+E (middle)

5 - Economy Class, Seats C+D (aisle)

Ако на резервацията има повече от един билет се минава към групата с най-малко число за всички пътници от резервацията.

Можете да се качите с вашата група или по-късно (ако сте 3-та можете за 3, 4, 5-та група).

За полетите , изпълнавани от Discover групите може да са различни. За интерконтиненталните са - 6 (добавя се Premium Economy като 3-та, а 4-5-6 са икономична). First (ако има) е към първа група, освен ако не е с лимузина (на някои летища) 😉

Можете да попитате на чекин гишетата дали може да си чекирате беплатно предвидения за ръчен багаж. Почти сигурно, че няма да откажат. Същото може да ви предложат на бординга или дори при качване на самолета (особено като почти винаги са fully booked).

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:
5 hours ago, crazyhorse said:

За полета от София до Германия са ти отговорили вече. За “дългия”, в резервацията трябва да си пише какво се предлага, но аз летя с тях презокеанско вече няколко години (по принуда, както съм казвала и преди) - храна дават. Храната в бизнес класата ми хареса, в икономичния клас обаче не е нещо особено. Аз за храна се старая да не мрънкам, не ми е важна, обаче компенсирам с оплакването за тесните седалки и липсата на място за краката. Имам дълги крака и за мен това в презокеанските полети е най-големият ми кошмар. Затова от доста време насам водя кървави битки за по-добри места, а Дискавъри в това отношение нямат големи опции. Като цяло са доста амортизирана компания.

Един трик, който научихме скоро. На гейта отивате до гишето и питате дали може да ви ъпгрейтнат, плаща се разбира се нещо. За краткия полет едва ли си заслужава, но за дългия си е до някъде оправдано, поне за нас. Забелязах, че в краткия полет Франкфурт-София и София-Франкфурт никога не пълнят седалките в бизнес класата и тази в средата винаги остава свободна - защо го правят, не знам.

Да допълня - съгласна съм с Lindt, в салона в София предложенията са доста семпли.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Deja Vu каза:

Забелязах, че в краткия полет Франкфурт-София и София-Франкфурт никога не пълнят седалките в бизнес класата и тази в средата винаги остава свободна - защо го правят, не знам.

Не я пълнят, защото Euro business както е известна европейската бизнес класа се различава от икономи по отношение на седалките именно, че блокират средната седалка за да могат хората до пътеката и прозореца да имат повече място от пътниците зад пердето.

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 часа, Deja Vu каза:

Имам дълги крака и за мен това в презокеанските полети е най-големият ми кошмар. Затова от доста време насам водя кървави битки за по-добри места,

Е, не може да имаш всичко - и дълги крака и удобства в самолета!

Ние, които нямаме дълги крака, бихме дали всички удобства на света за твоите крака! Ама не. Така, че благодари на гена си и не мрънкай!

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.