Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз пък винаги когато имам полет с луфти особено long haul се надявам даже на промяна на час, стачка или другo за да си се премаршрутирам сам с избрана от мен компания и маршрут...така, че си имат и фен и в мое лице;) 

• Харесвам 3
Публикувано:
55 minutes ago, Jorro said:

Аз пък винаги когато имам полет с луфти особено long haul се надявам даже на промяна на час, стачка или другo за да си се премаршрутирам сам с избрана от мен компания и маршрут...така, че си имат и фен и в мое лице;) 

Разбира се , дори сме коментирали преди.Стига да не е от днес за утре.

• Харесвам 1
Публикувано:

Използването на друга компания не е ли само при по сериозни промени? Ако има само няколко часа разлика, дават ли такава възможност?

Публикувано:

Не знам да има такова разграничение 

Принципно най-често и най-лесно могат да премаршрутират през Луфтханза групата (Суис, Аустриян, Лот), после в star Alliance и най-трудно с други авиокомпании.

Групата има достатъчно покритие в България, добавяш Търкиш и няма голяма причина да търсиш други ако не си в Туамоту

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, Jorro каза:

Минало свършено време!

Вече може само с компании от Луфтханза групата -  през кол центъра или агенцията издала билета. За премаршрутиране с други само робота, който понякога си прави каквото си иска! 

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Компанията съобщи, че 24 пътнически и 3 товарни самолета на Cityline са изведени от експлоатация. До момента дъщерната компания изпълняваше подхранващи полети към хъбовете във Франкфурт и Мюнхен под номера на "Луфтханза".

Остра реакция от пилотския синдикат

Синдикатът Vereinigung Cockpit (VC) разкритикува решението като противоречиво и обезпокоително за служителите. От организацията определиха действията като "игра със страха на персонала за работните им места".

Временна пауза в стачните действия

Синдикатът не планира нови стачни действия в близко бъдеще. Според вътрешно съобщение ръководството и преговорният комитет първо ще анализират ситуацията.

Очаква се и подготвителна среща с компанията в понеделник във връзка с възможен арбитраж. Предишен опит за такъв процес се е провалил заради липса на съгласие между страните относно обхвата на темите.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Screenshot_20260421_213307_Facebook.jpg.60a626a59425f5919114c1e702f7aeda.jpg

Новината звучи драматично, но реално става дума за махане на нерентабилни полети заради скъпото гориво. Всички големи авиокомпании правят това в момента – просто тук числото изглежда стряскащо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Един интересен документ, предназначен по принцип за агенции, обаче правилата общо взето са същите и за обикновените пътници и такива са и инструкциите на телефонните агенти, когато се обадите на Луфтханза (Груп). Може да видите какви възможности имате при промяна или отмяна на полет. Аз съм се възползвал вече примерно да си сменя летището от София на Варна и както и горе съм писал - винаги си взимам няколко месеца по-рано най-изгодният билет, те пък винаги правят промени и после си искам най-удобният (примерно сменял съм DUS-VIE-BOJ на три пъти по-скъпия DUS-BOJ). Важно е да разгледате предварително на сайта им какви полети има и тогава да се обаждате, без много мън, мън, ама може ли. 

https://business.lufthansagroup.com/content/dam/b2b/experts/files/LHG_SKCHG_INVOL_Policy.pdf#[{"num"%3A41%2C"gen"%3A0}%2C{"name"%3A"XYZ"}%2C82%2C739%2C0]

P.S. Quick Referenca в началото е достатъчен за повечето ситуации, не е нужно да се чете всичко.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 34 минути , ivailo_radev каза:

Важно е да разгледате предварително на сайта им какви полети има и тогава да се обаждате, без много мън, мън, ама може ли. 

Това основно правило даже съм го описвал по-назад в темата. Именно затова все още разчитам на Луфти. Не виждам коя друга авиокомпания може да ми осигури толкова много възможни алтернативи с полети от и до София...

• Харесвам 3
Публикувано:

Изчетох табличката и не виждам опция за избор на полет с друга АК от Star Alliance извън Луфтханза Груп ( с изключение на Air Canada , United и All Nippon - с ограничение от 3 дни спрямо оригиналната дата на полета ) , освен ако една от отсечките не се изпълнява от такава авиокомпания.Тогава обаче не може да се променя началната/крайната точка.

Как тогава ще ви качат на полет на Turkish примерно ? 

Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Как тогава ще ви качат на полет на Turkish примерно ? 

Така, както само преди десетина дни качиха нас на полет на Авианка от Богота до Париж. Опцията беше налична в самото приложение, дори не се наложи да минавам през колцентър...

• Харесвам 1
Публикувано:

Във вторник късно вечерта 23:30 за лека нощ получавам имейл от Луфтханза, че полетът ми от Задар към Брюксел месец май е отменен. Проверявам и каква изненада, отсечката Задар - Мюнхен се изпълнява от Луфтханза Сити Еърлайнс 🙃 Разбира се този детайл съм го пропуснала, но пък си спестних излишна тревожност от рано.

Предлагат пребукиране с опция 1: да се пътува рано сутринта в неделя, т.е. дългият уикенд става кратък и опция 2: да се пътува в понеделник до Атина, от там до Франкфрут, от там до Брюксел. 

Твърдо съм решена, че ще се ходи в Задар и дългият уикенд ще стане още по-дълъг. Преди три години Райън Еър отменика техен полет до Задар и вместо там, се озовах в Анеси и Шaмони.

Яд ме беше най-вече, че се налага да стана рано сутринта, а бях ядосана и няма да мога да заспя веднага.

Сутринта, рано опция 2 е изчезнала и предлагат опция 3: в понеделник, късния следобяд от Задар към Франкфурт, трансфер към Мюнхен. на следващия ден рано сутринта полет към Брюксел. Приета. Получават се още две нощувки, в Хърватия и на летището в Мюнхен.

Обадих се на баща ми да дойде да гледа котарака, че стават 6 дни. Така освен на хотелите и на Райън Еър се увеличи оборота. 

След това направих един тигел из Амстердам и съсвем ми се оправи настроението 😄

Проверих си останалите резервации с Луфтханза груп и нямам такива с Луфтханза Сити Еърлайнс. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , zon каза:

Във вторник късно вечерта 23:30 за лека нощ получавам имейл от Луфтханза, че полетът ми от Задар към Брюксел месец май е отменен. Проверявам и каква изненада, отсечката Задар - Мюнхен се изпълнява от Луфтханза Сити Еърлайнс 🙃 Разбира се този детайл съм го пропуснала, но пък си спестних излишна тревожност от рано.

Предлагат пребукиране с опция 1: да се пътува рано сутринта в неделя, т.е. дългият уикенд става кратък и опция 2: да се пътува в понеделник до Атина, от там до Франкфрут, от там до Брюксел. 

Твърдо съм решена, че ще се ходи в Задар и дългият уикенд ще стане още по-дълъг. Преди три години Райън Еър отменика техен полет до Задар и вместо там, се озовах в Анеси и Шaмони.

Яд ме беше най-вече, че се налага да стана рано сутринта, а бях ядосана и няма да мога да заспя веднага.

Сутринта, рано опция 2 е изчезнала и предлагат опция 3: в понеделник, късния следобяд от Задар към Франкфурт, трансфер към Мюнхен. на следващия ден рано сутринта полет към Брюксел. Приета. Получават се още две нощувки, в Хърватия и на летището в Мюнхен.

Обадих се на баща ми да дойде да гледа котарака, че стават 6 дни. Така освен на хотелите и на Райън Еър се увеличи оборота. 

След това направих един тигел из Амстердам и съсвем ми се оправи настроението 😄

Проверих си останалите резервации с Луфтханза груп и нямам такива с Луфтханза Сити Еърлайнс. 

А за кой май става дума, понеже може и право на обезщетение да имаш.

Публикувано:
В момента, ivailo_radev каза:

А за кой май става дума, понеже може и право на обезщетение да имаш.

17 май отменени полети Задар - Мюнхен, Мюнхен - Брюксел.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Очаквайте скоро :

"- Някой да е срещал евтин Flex за Луфтханза ? "

Направо Уиз да купи Луфти - ще си паснат идеално 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
18 minutes ago, Георги Матеев said:

Направо Уиз да купи Луфти - ще си паснат идеално 🙂

Не съм отварял страницата на Ryanair , но едва ли ще се сдържат 😂

Стискай палци да съберат пари за заплати , защото иначе отиде коня в реката 😞

Публикувано:
Повече избор и опции за тарифи за континентални полети – резервации от 28 април 2026 г.
Считано от 28 април 2026 г. (дата на издаване на билета), Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS, Air Dolomiti, Discover Airlines и Lufthansa City Airlines ще въведат разширена тарифна структура в рамките на Европа. С Economy Basic ще бъде добавена нова базова тарифа, докато съществуващите тарифи ще бъдат избирателно преразгледани.

Комфортът на борда остава непроменен: При всички тарифи ще продължите да се наслаждавате на познатия стандарт на продукти и услуги, които очаквате от авиокомпаниите от Lufthansa Group – както в икономична, така и в бизнес класа.

Бюджетни опции или максимална гъвкавост – с новата концепция за цените плащате само за услугите, от които действително се нуждаете.

Открийте нашите европейски тарифи и намерете перфектния вариант за следващото си бизнес пътуване.

С уважение
Екип на PartnerPlusBenefit

ЕТО И ПОДРОБЕН ЛИНК ЗА ТАРИФИТЕ : https://business.lufthansagroup.com/gb/en/travel-solutions/our-european-fares.html

LHG_EuropeFares_2026-04_EN.pdf

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Попаднах на инфо, че Луфтханза въвежда съвсем базова тарифа, с 1 малък ръчен багаж.

https://travel-dealz.de/news/lufthansa-europatarife-april2026/

Превод с Гугъл:

image.png.9e896634c71ef58acf6ee1f05fc53345.png

image.png.dd7a1d4138052abb41b22bc69c9f4a6c.png

Интересно е ако това се въведе дали ще засегне вече купени билети за напред във времето

Публикувано:
3 minutes ago, Barfly said:

Интересно е ако това се въведе дали ще засегне вече купени билети за напред във времето

"Считано от 28 април 2026 г. (дата на издаване на билета)"

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.