Прескочи до съдържание

За туровете в пустинята Wadi Rum


Препоръчани мнения

Споделям опита  си от преди три седмици. Отседнахме в кемпа на Хасан. Голям плюс беше, че се стига с обикновен автомобил до там - стигнахме там по тъмно и беше ок. Доста е цивилизовано, ток вода, климатик, баня... Е нещо топлата вода беше кът, но през деня може и да има 😁. Всъщност техните "палатки" са си бунгала, така, че вътре е топличко през нощта. Температурата навън беше около 5 градуса, така че на автентичните палатки навътре ще е доста хладничко. Вечерята и закуската са на шведска маса, нищо впечатлително, но като цяло ок. Има си парти шатра с музика, огън и наргилета, даже и бира продаваха, но си носихме и не съм гледал цените. Пакетната цена беше 130 JOD за нощувка,вечеря, закуска и 6 часов тур в пустинята с джипка за двама. "Официалната " цена за този пакет беше 140, но човека искал да види "smile on my face" та свали 10. Човека, (май това беше Хасан) е доста ексцентричен, с червена шапка тип Майкъл Джексън... но общо взето е готин и точен. Знае думата "ракия" та ако някой иска да му разтопи сърцето, може да му занесе малко 😁.  Беше пълнолуние, така, че не сме се прецакали особено със звездите. Другите лагери навътре сигурно са доста по-автентични и са доста по-евтини, но...."всеки сам си преценя" 😀. За тура - момчето беше приветливо, но знаеше няколко реплики на английски с които представяше местата където спира и всеки уточняващ въпрос нататък беше загубен в превода. Поне ни закара и ни върна и ни сготви вкусна манджа. Записах трак от 6 часовия маршрут, общо около 60 км. Screenshot_2021-12-14-12-51-53-397_com.garmin.android_apps.connectmobile.jpg.0b9316499a2916c5edf1daf2f5a024f5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20211214_125339.jpg

 

Screenshot_2021-12-14-12-52-26-336_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 3 часа, lyusi каза:

Аз  пътувам утре. Ако ми кажеш къде да го търся и кога си го забравила, няма проблем да попитам - ако ми го дадат с удоволствие ще ти го взема и донеса. Бих се възползвала и от картата, ако успеем да се разберем как да се видим до утре, че времето ни е малко.

@lyusi пиши ми да се разберем ХХХ 🙂

 

 

Редактирано от Mary
Премахнат телефонен номер
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Картата вече е у мен, благодаря @milenita. @Monika_Koko, в неделя като си тръгваме ще я оставя на рецепцията в хотела ни в Акаба (Laverda hotel) за теб, нали каза, че ще минеш през Акаба първо. Хотелът е в центъра, предполагам ще ти е удобно да минеш да си я вземеш.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Върнахме се снощи от Йордания. Да споделя за кемпа, в който спахме. След като си писахме с доста различни места, най-добра цена ми предложиха от Wadi rum Sky camp. По принцип си бях подбрал местата като местоположение и отзиви. Като организация всичко беше перфектно. Платихме 35 JD за нощувка, вечеря и закуска и 4 часа сафари. И обстановката в кемпа беше много автентична и приятна и обиколката с джипа. Нашият шофьор Салим беше перфектен, с добро чувство за хумор, добър английски, внимателен и всички много го харесахме. Той също доста повлия за доброто ни изкарване. Сюлейман е главният в кемпа, с когото водехме комуникацията и се разбирахме за нещата. Той също беше много любезен и сме много доволни от него. В последствие се оказа, че лагерът е на първо място по рейтинг в TripAdvisor, за което нямахме никаква идея преди това и просто го избрах от Google maps. И на Сюлейман оставихме по 5 динара повече от всеки от нас и на Салим, защото останахме много доволни от услугите и много чистото и приятелско отношение. Яздихме и камили, което решихме на място и естествено заплатихме допълнително. За самата пустиня, каквото и да кажа ще е малко, но все пак да спомена, че наистина е вълшебно. В общи линии силно препоръчвам кемпа и тура, които не са скъпи, но ще останете доволни. Остана ми и една сим карта, която важи до 24 януари. Ако някой има нужда, му я подарявам. Има много гигабайти в нея. Само да се свърже с мен. 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Хайде и моите пет стотинки по темата:) Избрахме  Hasan Zawaideh Camp заради комфорта и топлината и определено съм доволна от избора - топло изолирани палатки (направо бунгала) със собствен санитарен възел, топла вода и климатик. В допълнение- градина, приятни общи помещения и супер отношение. Пълен комфорт в средата на нищото, топло и уютно ни беше в средата на декември, направихме си 25 градуса в стаята. Ползвахме настаняване за трима, закуска, обяд и вечеря, 1 час тур с камили и 6 часа джип тур в пустинята. Цената за всичко това за трима  по официално обявените цени принципно беше 229 динара (53 динара нощувка за стаята, по 15 динара на човек за тура с камилите,  по 7 динара на човек за обяд+ по 10 за вечеря и още 80 динара за 6 часа тур в пустинята). При настаняването Хасан ми каза, че обядът е от него (т.е. смъкна по 7 динара на човек без дори да се пазаря и цената стана 208 ), а докато му плащах се яви дъщеря ми (високо оценена в региона от всички, които я видяха) и той реши, че 200 динара му стигат. В крайна сметка цялото удоволствие ни излезе по 66,66 динара на човек с всички екстри и при пълен комфорт. Определено препоръчвам. 

  • Харесвам 10
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Привет на всички ! Планирам седмица в  Йордания и на търсенето ми на кампове в буукинг ме шокираха с цена 0 лв с включени закуска и вечеря, и безплатно анулиране ( напр. Bedouin memori camp, но има и други за по 1 лев). Каква е уловката ? Аз букнах една вечер и като ми дойде потвърждението с контакт на кампа ще ги разпитам по-подробно, да не би например "входът да е безплатен, ама изходът да е 328 динара", или пък джип-туровете да са много по-скъпи от обичайното , но все пак питам и вас ако някой се е сблъсквал.

Връзка към мнение

Просто има грешка при въвеждането на цена в букинг и собственика като открие ще ви поиска пълната цена или ще канселира

Връзка към мнение

Вероятно разчитат на печалба от допълнителни услуги като сафари , трансфери , храна ...

Предполагам скоро след резервацията ще започнат да те зарибяват с разни предложения.

Връзка към мнение

Бяхме в Йордания през март. Нощувката струва 0,1,2,3,4 и т.н. лева, ако си наемеш тур с джипове от съответния лагер. Ние си взехме 8- часов тур и тогава е включена и вечеря, и закуска и т.н. Ако бяхме с 4-часов тур например, вечерята се заплащаше отделно. Иначе нощувката в bookin.com беше 4 лева. Имаше ревюта за разни лагери в www.booking.com, че ако не си вземат тур в лагера, където спят, даже са ги изгонили от някакъв лагер или че за да ги върнат с джип до пътя, са им взели десеторно повече. Уговорете се предварително колко струва тура и какво се включва в цената.

Връзка към мнение

В крайна сметка реших да избера провереното и писах на Румстарс. Преди това питах и тези от Буукинга ( бедуин меморис ) колко ще ми струва разходката - 60 динара, и понеже не вярвам в цени от 0 лева отивам в Румстарс.

Връзка към мнение
  • 11 месеца по-късно ...

Здравейте,

Планираме да стигнем в Йордания с кола, през Ирак. Поогледах офертите за нощен престой в бедуинско селище в пустинята и попаднах на ето тази оферта от букинг, която излиза 80 долара на човек с 3 хранения и нощувка:

https://www.booking.com/attractions/jo/prdwukh1svfr-8-hour-small-group-jeep-tour-in-wadi-rum-with-meal-overnight.html?ufi=-970025.0&source=android_attractions_native_pp&adplat=android-product_page-header-attractions-share_button&aid=2072199&label=ct-products-email&date=2024-04-30&start_time=09%3A30

 

Смятате ли, че трябва да го букна оттук още или там на място мога да намеря подобни или по-добри оферти?

Притеснението ми е, че не мога със сигурност да избера ден, защото тръгваме съвсем импровизирано с наш автомобил и преди да стигнем Йордания ще пътуваме и посещаваме много места в Турция, Иран и Ирак. Планът е почти изцяло свободна програма и при толкова много път, трудно се планира...

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.