Прескочи до съдържание

Кафе и кафеджии?


Alexander

Препоръчани мнения

3 hours ago, jujo_si said:

Изпаднаха ми капсули nescafe dolce gusto но нямам таква машина. как да ги оползотворя най-ефективно? мога ли да го отворя и да пусна кафето в кафемашина с кремадиск или да го сготвя на кубинска кафеварка?

res_b017b55a5a70670441ed8fbc6b52920f_full[1].jpg

Щом са изпаднали, всичко може, само ги вари без пластмасата 😉 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От вчера и аз съм горд собственик на кафемашина Гаджия + кафемелачка. От пекарна в Благоевград си купих и тези прясно печени кафета, та в близките дни нямам търпение да пробвам. В сравнение с Дъбов цените им са доста по-добри и предлагат доставка до София. 

IMG_20191222_104230.thumb.jpg.cc57b87267b28e9036ead933f7c80deb.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар

За тези, които обичаме да го пием по-дълго, но не чак тип американо, тези техники подходящи ли са, или ще си загубя само времето/парите в експерименти как да "разредим" хубавото бариста еспрессо 😉 ....

Връзка към коментар

Може вода преди или след самата екстракция на кафето, но само вода. 
Дълго кафе през ръкохватката  докато има вътре кафе влошава значително вкуса, отделно вътре влиза максимално количество кофеин и разни другия неща.
 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Днес за пръв път се добрах до заветния хоум офис. Прибрах се в къщи и се озовах в... училище. Преговорих модалните  глаголи по английски, а в междучасието набързо спретнах едно ристрето от Папуа Нова Гвинея. Сега започвам час по български. Айде... 😁😁

IMG_20200323_135343.jpg.98c9344f2c78efdd62894f5b00bf73a7.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 50 минути , Tedy каза:

набързо спретнах едно ристрето от Папуа Нова Гвинея.

Само от снимката ми се допи, въпреки, че вече пих кафе. Само я гледам и си мечтая да ми замирише....

  • Смея се 1
Връзка към коментар

В кафеджийският форум няколко човека, които лично познавам  писаха добри отзиви за кафетата от пекарната в Своге.

До края на месеца няма минимален лимит за поръчка и изпращат без пари по Спиди.

С код welcome10 се сваля 10% от всички цени, а за по-скъпите кафета ми изпратиха днес допълнителни кодове за намаление от  30%, NGU30, BERTI30, LAJA30, пише, че са в ограничени количества последните  три кафета.

Та от вчера до днес поръчах два пъти и чакам пратката във вторник.

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 34 минути , Alexander каза:

В кафеджийският форум няколко човека, които лично познавам  писаха добри отзиви за кафетата от пекарната в Своге.

До края на месеца няма минимален лимит за поръчка и изпращат без пари по Спиди.

С код welcome10 се сваля 10% от всички цени, а за по-скъпите кафета ми изпратиха днес допълнителни кодове за намаление от  30%, NGU30, BERTI30, LAJA30, пише, че са в ограничени количества последните  три кафета.

Та от вчера до днес поръчах два пъти и чакам пратката във вторник.

 

Супер звучи, но тази седмица поръчах 3 кафета от пекарната в Благоевград и сега съм заредена. Ще питам по-натам за отзиви на тази в Своге.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Поръчвай смело, сега има сериозно намаление и безплатна пратка.

Ако имаш налично кафе ги хвърляш в херметични пакети във фризера, като дойде ред вадиш 24 часа преди ползване и е перфектно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Съвсем скоро купих първата кафемашина в живота ми. Дълги години пиех шварц, после нес, последните три-четири от кафеварка. Не успявам да си разбия хубаво млякото за капучино. Кафето в цедката ми се вижда влажно. Дайте някой съвет.

7D5AFEAA-D431-437A-B5DE-B57BA4897E2D.jpeg

Връзка към коментар
преди 2 часа, Bellaero каза:

Съвсем скоро купих първата кафемашина в живота ми. Дълги години пиех шварц, после нес, последните три-четири от кафеварка. Не успявам да си разбия хубаво млякото за капучино. Кафето в цедката ми се вижда влажно. Дайте някой съвет.

7D5AFEAA-D431-437A-B5DE-B57BA4897E2D.jpeg

Ето тук съм обяснила как се топли мляко с пяна, специално за капучино. Виждам, че машината ви има приставката за пара, така че може да пробвате 🙂

 

http://www.traveolani.com/?p=1600&lang=bg#more-1600

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Травеолани не разбрах само защо в капучиното се сипва само пяна, за първи път срещам подобен подход. Млякото хвърляш ли го?

 

Ето рецепта от Или, случайно намерена

https://www.illy.com/en-us/coffee/coffee-preparation/how-to-make-cappuccino

Връзка към коментар
преди 41 минути , Gentleman Basta каза:

@Травеолани не разбрах само защо в капучиното се сипва само пяна, за първи път срещам подобен подход. Млякото хвърляш ли го?

 

Ето рецепта от Или, случайно намерена

https://www.illy.com/en-us/coffee/coffee-preparation/how-to-make-cappuccino

Не, не го хвъляш. В процеса затоплянето, млякото става на пяна и тя се използва за капучино. Евентуално накрая да остава малко мляко, не бих го хвърлила, бих го използвала :). 

Връзка към коментар

Днес пристигна пратката от Комета-Своге.

Опаковката ме впечатли много, както и самите пакети, но съвсем се зарадвах,  когато видях, че са изпратили и  подарък малък кафе от най-скъпото им кафе Лас Лахас.

Започвам пробите и ще пиша пак.

 

125528374_thumbnail(1).jpg.a32e0a60a43d55b79906145e75f7717b.jpgthumbnail.jpg.93417218e9260458e752dcab1cec11ab.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар

Забравих да пиша, всички кафета са печени през този месец, някои в началото, други преди няма и седмица.

По-принцип много прясно печени кафета не са най-добрият избор. Най-добри резултати излизат  3-4 седмици след печене.

Отворих Лас Лахас, доста добро и балансирано е с вкусове в различни посоки, горе-долу отговаря за цената си, без да е зле, нито супер добро, но ако няма намаление не  бих дал толкова пари за него, все пак не е като на Дъбов.

 

Оставих още едно за скорошна употреба печено в началото на месеца, а другите заминаха във фризера.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Лас Лахас от КометаIMG_0811.thumb.JPG.b5c88ee0e870f7b1adb3aea6d0317658.JPG

 

А това е по-евтината Бразилия ,не е нещо запомнящо се и има горчивина, въпреки, че е печена светла. Добре, че мога да регулирам градусите, това е невероятно полезно е в случаи, когато трябва да се засили или притъпи нещо. На 90-91 градуса горчивината изчезна.

 

IMG_0813.thumb.JPG.3d7363cf1b68e5022358b12e22cb22ad.JPGIMG_0820.thumb.JPG.05b38364cc454f0b8d7a5315db5bf24b.JPG

 

 

 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

След отзивите на Александър за кафето от Своге се отказах да купувам от там и пак си поръчах Дъбов. Взех си обичайното за мен Колумбия и безкофеиновото. Щеше ми се да пробван някое друго, но сега с карантината няма как да стане в магазина. Та въпроса ми е дали имате впечатления кое друго от неговите кафета или пък тези от Благоевград евентуално има киселата жилка във вкуса си. Не обичам препечени и горчиви кафета а също така да са само арабика. Ето и снимка на днешната доставка с благодарствена картичка и стикерче. Стана ми много прятно. 

Kafe.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз не съм пил кафе от Дъбов, което да е посредствено, камо ли зле.

Не искам да го хваля, но той е еталона у нас.

Всички кафета да 100% Арабика, това дали има или не кисела жилка зависи и от температурата и от времето за екстракция или С едно и също кафе може при мен да има такава, а при теб да няма и обратното.

 

На Вертона също са само Арабика, но не са на новото на Дъбов, но и цената е много добра или казано  съотбошението  цена/качество е идеално.

Пробвай на ред от Дъбов, няма как да сгрешиш 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За да сме напълно в стил  магеланци, ще дам схема за сваляне на цените на Дъбов в стил румбо и подобни!

 

В можем няма смисъл, но няколко пъти цените са били почти на 50% от тукашните- визирам кафетата на Дъбов.

Аз лично не взех, понеже имах много кафе, но доста хора-познати  го направиха и всичко беше перфектно, не е било старо кафеТо или проблемно.
Пратката е 9лв и идва за 2-3 дни с куриер. За по-голяма сума е без пари.

Същите  пускат много добри цени на сериозна техника, машини и мелачки и като цяло работят много добре.

Това е сайта на съседите.

http://barshaker.ro/C-Coffee

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
На 25.08.2019 г. в 12:36, Alexander каза:

Проблема у нас е, че има тук-там пекарни, но повечето не държат на качеството или както с почти всичко днес може да е добре, а утре да не е, последен пример за този факт е пекарна-кафене chucky's в София.

Какво им е на Chucky's ? Точно определен клон ли визираш?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.