Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Аз си реших проблема със зареждане на OMV.Все още и там се чудят аджаба може ли да се плаща с ,Dinera,къде се намира терминала и как се използва,но се справят.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Имам доста обороти през PayPal и тия 500 лева ще са винаги налице , ако използвам Diners-а , но искам да запазя и другата карта като опция за плащане.

Може да имаш няколко карти в PayPal, даваш едната по подразбиране и при плащане можеш да смениш източника ако искаш

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ясно справих се ;)

П.С. Добре стана - кварталната бакалия поне 150 лева месечно , а сега с PayPal вече никакви грижи + сметката за M-tel в Handy  , и тази към Telenor в техните магазини.

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не виждам опция за Diners , Discover ли трябва да избера ?

Да, избираш Discover.

Обаче внимавай с Diners плащанията през Paypal. Понеже американците явно не могат да си представят, че има недоларови Diners карти, то винаги има превалутиране през USD, което няма как да се избегне и се получава немалко набутване.

Обяснявам нагледно. Плащаш нещо с Paypal (->Diners) примерно в евро.

1) Paypal превалутира сумата от евро в долари по техния супер дървен курс и подава получената доларова сума към твоята банка.

2) Банката превалутира от долари в лева по курса на Diners (който за съжаление също е доста дървен) и задължава картата с така получената сума.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Уби всичко детско в мен ;(

Ако плащам в долари , щото основно купувам от Китай ? 

Тогава се пропуска стъпка (1) и е същото, все едно директно плащаш с картата на китайските сайтове.

Ще губиш само от малко по-кофти курса USD-BGN на Diners, но това поне се преживява с цел натрупване на оборот.

На практика Diners картата при директно използване е най-изгодна за плащания в лева и евро (всичко друго е греда заради техния курс, който понякога е с 2-3% по-зле от този на Visa), а при плащания чрез Paypal - в долари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Няма ли опция да избереш плащане във валутата на търговеца, както е при регистрирана VISA в PayPal?

Има, но след това Paypal автоматично и без да те пита превалутира от валутата на търговеца към USD. Защото по подразбиране (на Paypal) ВСИЧКИ Дайнърси в целия свят са в долари. И няма измъкване от това.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз също мисля да регистрирам картите (интересно дали мога да регистрирам и трите карти?), но все пак винаги ще избирам опцията за плащане във валутата на търговеца. Впрочем в последно време при всяко плащане през PayPal ми се налага да го правя, въпреки, че съм активирал тази опция по подразбиране в моя профил. Както и друг път съм споделял, кризата не прощава и дори коректни до този момент търговци, опитват да докарат нещо отгоре по некоректен начин...

Редактирано от Duke
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами оцеляваме някак си ...

Аз често се договарям директно в eBay с доверени търговци и получавам много добри отстъпки избягвайки eBay , но губя защитата и си нося риска. Последно спестих близо 150 $ и всичко ми дойде за 15 дни от Китай , но това е само с такива с които съм имал вземене-даване и преди.

Основно тям плащам през PayPal

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-тежкото превалутиране имах след покупка на безмитната зона на летище Ататюрк. За покупка от 19 Е комисионните бяха около 4 лв. Първо турците превалутират еврото в турски лири по страшно дървен курс, после турски лири  в $ по Дайнерс курс и  от там вече $ в лева пак по дървен курс. От тогава не мисля да пазарувам по летищата с нея.

Връзка към коментар

Дайнърса категорично не е карта за теглене на пари в брой, освен ако нямаш никакъв друг вариант.

За да няма неприятни изненади бг Дайнърса трябва да се ползва само за ПОС плащания и то само в евро и лева. При всички други валути има значителни разминавания в курса.

Най-тежкото превалутиране имах след покупка на безмитната зона на летище Ататюрк. За покупка от 19 Е комисионните бяха около 4 лв. Първо турците превалутират еврото в турски лири по страшно дървен курс, после турски лири  в $ по Дайнерс курс и  от там вече $ в лева пак по дървен курс. От тогава не мисля да пазарувам по летищата с нея.

Ако с български Дайнърс си платила покупка в евро турците няма как да са правили каквото и да е превалутиране. Очевидно обаче хитрият ПОС терминал в магазина автоматично е избрал вместо теб плащане в лири и от тук е дошла гредата. Ако се внимава малко повече такива моменти лесно могат да бъдат избягвани.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

За да няма неприятни изненади бг Дайнърса трябва да се ползва само за ПОС плащания и то само в евро и лева. При всички други валути има значителни разминавания в курса.

А в щатско? Толкова ли е зле USD -> BGN?

Връзка към коментар

А в щатско? Толкова ли е зле USD -> BGN?

На мен на 26.11.2015 212,96 USD ми ги таксуваха, като 399,27 BGN.

това е 1,87485.

в сайта на Фибанк курса за деня го дава

Валутаdown.gifИме на валута За дата За Фиксинг Купува Продава USD Щатски долар 26/11/2015 09:02:58 1 1.847560 1.808800 1.869700 USD Щатски долар 26/11/2015 16:52:43 1 1.843040 1.801300 1.879600
Връзка към коментар

Имам доста обороти през PayPal и тия 500 лева ще са винаги налице , ако използвам Diners-а , но искам да запазя и другата карта като опция за плащане.

Няма проблеми можеш да имаш колкото си искаш карти в PayPal . Едната ти ще е по подразбиране . Иначе регистрацията е като при другите карти . При верификацията на картата ако си абинарн за получаване на СМС веднага ще получиш кода за потвръждение 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, избираш Discover.

Обаче внимавай с Diners плащанията през Paypal. Понеже американците явно не могат да си представят, че има недоларови Diners карти, то винаги има превалутиране през USD, което няма как да се избегне и се получава немалко набутване.

Обяснявам нагледно. Плащаш нещо с Paypal (->Diners) примерно в евро.

1) Paypal превалутира сумата от евро в долари по техния супер дървен курс и подава получената доларова сума към твоята банка.

2) Банката превалутира от долари в лева по курса на Diners (който за съжаление също е доста дървен) и задължава картата с така получената сума.

Аз това го разбрах по трудния начин....

На 1.12.2015 покупка от eBay и съответно плащане с PayPal......

Сумата беше 83,80€, което според фиксинга който дават Дайнърс за деня бяха някъде към 164,50 лв.... Да обаче, PayPal си превалутирам в долари и съответно сумата става $92,39, което по курса за деня стана някъде към 175 лв!

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Каква е разликата между Diners Club - ПИБ и Diners Club Classic ?

Четейки условията виждам единствено разлика в нивата на медицинската застраховка , която при варианта Diners Club Classic e 35 000 $ спрямо 20000$ за Diners  Club PIB карта.

Вече не дават застраховка. Преди малко взехме Diners Club Classic, но застровка нет. :biggrin:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Преди малко взехме Diners Club Classic

Да се смея ли... да плача ли...

А за застраховката какво се чудиш - оставаше и да ти дадат след толкова хейт дето изсипа по техен адрес :)

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Явно наистина е персонално:

Получавате още:
  • безплатен достъп и консумация в над 550 VIP салона на редица международни летища при натрупан оборот с картата*;
  • безплатна медицинска застраховка при пътуване в чужбина с покритие до 35 000 USD;

http://diners.bg/bg/page/30/tab/33

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.