vl_stamboliev Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари преди 2 часа, lyubo21 каза: Diners все още си работи при мен през Jetcost-Lastminute и останалите, взех десетина билета последните дни с много добри отстъпки. Не съм получавал никакви мейли и обаждания, MyDiners също си функционира нормално. Явно ще си остане така още 1-2 месеца. А някой дали е пробвал салоните последните дни - активни ли са още картите? Георги Матеев, грешката е моя. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари @vl_stamboliev, Ryan се скараха с посредниците и отстъпки спряха да се появяват. Наскоро се появи инфо, че са стоплили отношенията с kiwi и един друг посредник. Ще видим дали ще последат и други по-полезни сайтове. Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари преди 33 минути , Георги Матеев каза: При мен е същото, картата работи абсолютно нормално и нямам никакви мейли или обаждания. А последните дни взех над 20 билета с Дайнърс с огромни отстъпки (да е жив и здрав немския ластминит, че отново е махнал лимита за брой покупки). Ужасно много ще ми липсва тази карта, когато изчезне. Ако Дайнърс ще спира работа в края на март (както служителите съобщават) до момента вече всички клиенти трябваше да са получили 2-месечното си предизвестие за прекратяване, което явно не се е случило. Все още няма и публикувана на diners.bg новина за предстоящо спиране на дейност. Та може би картата ще се задържи малко повече - няма да е първи път, в който инфото по телефона се разминава с реалността. Салоните работят, вчера един приятел ползва и влезна без проблем. @vl_stamboliev Ryanair не излизат въобще в ластминит, аз купувах съвсем други полети. Иначе и десктоп и апп проверявам, никога не е сигурно къде ще се покаже по-ниската цена. Например, апп-ът ми продаде един билет на Air Arabia за €62 при официална цена €108. И ние нямаме още никакво известие и картата си работи, та дано да се задържи по-дълго от март. 1 Връзка към коментар
Kaio Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари Вчера бях в офис на ПИБ и изрично разпитах за Diners. Служителката набра по телефона техен служител, който обясни , че картата ще бъде с пълна функционалност до 31 март, след което ще престане да бъде активна и ще започне процедура по закриването й. 2 Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари Тамън Март месец последни 2 билета ще купя на изпроводяк, че без друго отпуската за тая година одавна съм я наредил. Връзка към коментар
Dora Popova Публикувано: 4 февруари Сподели Публикувано: 4 февруари И при мен все още не е достигнал "вятъра на промяната" - нямам имейл ,нито ми е блокирана картата. Всичко е наред с Дайнърс - преди малко купих два билета от jetcost app. Връзка към коментар
Helloweena Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари И мен ме "уважиха" от ПИБ за закриването на картата. Нищо свястно не предлагат като алтернатива. Нищо! МС кредитна при обичайните условия, бля, бля..... Дори на мен дето в салони съм влязла не повече от 2 пъти и въобще не я ползвах ще ми липсва. Дори само като резервна карта при пътуване, която пъхах в портфейла за всеки случай /един път ме спаси чудесно, след като банкомат в Полша ми глътна другата/, пак беше идеална. Ще видя по другите банки какво ще предложат, златна Visa изглежда е по-изгодна за салони при пътуване от златна МС. Никога не пътувам сама и ми се ще поне детето да влиза с мен. Вие нещо по-разумно да сте открили? Освен това дали е дебитна или кредитна картата дали има значение? Имам дебитна в Уникредит и ще отида там да мрънкам да ми вдигнат левъла на картата, толкова години съм им клиент, поне една златна Visa да предложат. Връзка към коментар
adreno Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари За златните карти минималния лимит е 5000 лв при повечето банки. Връзка към коментар
Helloweena Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари преди 4 минути , adreno каза: За златните карти минималния лимит е 5000 лв при повечето банки. Простете ми невежеството, но това какво значение има? Мойта diners беше с 4000, На какво влияе лимита? Връзка към коментар
adreno Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари Няма да издадат златна, ако одобряват за лимит под 5000. Ако е над 5000 може да и стандартна и златна. Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари Лично нямам много наблюдения, но ще е интересно други да споделят, ако имат. Въпроса Виза или МС не мисля че има толкова значение, по-важно е в кои сайтове може да се разчита на добри цени след като Дайнърса умре. И какви карти приемат, че съм виждал всякакви - виза дебит/кретина, МС дебит/кредитна както и някакви други изгъзици. Чесно казано като съм разглеждал за КК из наще банки някакси не видях нещо което да си заслужава - тъпи такси, криви курсове и т.н. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари преди 1 час, Helloweena каза: Нищо свястно не предлагат като алтернатива. Нищо! МС кредитна при обичайните условия, бля, бля..... В момента имат промоционални условия за КК. Тези дни взех Виза Класик. Не видях Gold да предлага нещо изключително повече.Първата година е без такса, а след това не се плаща такса при достигнат годишен оборот 10 000лв, съвсем постижима сума. Има и кешбек 0,5%. В ПИБ казаха, че няма такса превалутиране и връщане пари по карта, но вероятно бъркат. 🙂 Има и застраховка към Generali, сепла е, нищо общо с тази на Дайнърс, но все пак е нещо. За салоните може да погледнете тяхната КК MC gold. Но дават достъп само до 4-5 салона.А достъп до същите салони предлагат и дебитните MC Platinum на ПИБ и ДСК. На мен ми трябваше КК Виза, защото нямам такава, а след Дайнърс това е следващата карта, която дава отстъпки по сайтовете.Ще е хубаво да споделите, ако намерите нещо с по-добри условия на БГ пазара. Може да ви е смешно, но за мен е голямо предимство да мога да плащам всички комунални разходи с картата през приложението. Онзи ден пробвах да платя тока през ДСК банкомат - егати мъката. 😂 Приложението на ПИБ наистина е удобно, излиза и карта и наличност и транзакции, но не мога да си обясня защо през десктопа не излиза нито наличност, нито IBAN, изписва, че нямам активни карти. Или да не забавяме, че това е ПИБ, 'се пак? 😉 4 Връзка към коментар
Милен Вълчев Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари преди 4 минути , iMari каза: В ПИБ казаха, че няма такса превалутиране и връщане пари по карта, но вероятно бъркат. 🙂 Имат си и двете такси. Съгласно тарифата: Раздел VII, Буква Б Кредитни карти 26. Превалутиране при трансакции във валута, различна от валутата на сметката 0.25% от сумата 13. Получаване на суми по платежна сметка чрез карта във връзка с връщане или отказ от стока/услуга 1% от сумата 4 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари преди 1 час, Helloweena каза: Освен това дали е дебитна или кредитна картата дали има значение? Имам дебитна в Уникредит и ще отида там да мрънкам да ми вдигнат левъла на картата, толкова години съм им клиент, поне една златна Visa да предложат. Златната дебитна виза от Уникредит е за 2ма на софийското летище. Но тя идва с план и съответна месечна такса. Не е до мрънкане 🙂 @adreno горовим за дебитна карта, няма нужда да е кредитна 🙂 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари преди 48 минути , iMari каза: В Приложението на ПИБ наистина е удобно, излиза и карта и наличност и транзакции, но не мога да си обясня защо през десктопа не излиза нито наличност, нито IBAN, изписва, че нямам активни карти. Или да не забавяме, че това е ПИБ, 'се пак? 😉 Това през my fibank ли? Нещо се е сбъгясало сигурно. На мен ми излиза всичко. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари и при мен десктопа на ПИБ си работи нормално, да не би да е нещо специфично или орязяно за клиенти без разплащателна сметка в банката? 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 февруари Сподели Публикувано: 7 февруари Предполагам, че е свързано с това, че картата е от скоро и дава някакъв бъг в системата. Временен, надявам се. Иначе профила ми в my fibank е от доста време, последната сметка я закрих преди година, две. Оказа се, че продължава да е активен дори без сметки. Не виждам смисъл да има разлика между ап и десктоп, в зависимост дали имаш или нямаш отделна разплащателна сметка. Функциналността и информацията, която дават е идентична. 1 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 8 февруари Сподели Публикувано: 8 февруари И при мен ПИБ активното банкиране работи нормално, така че проверете защо не ви показва картата. Платинена дебитна MC на ПИБ дава достъп до 5-6 салона, докато златната Виза КК на ПИБ е само до летище София. Пробвах и двете миналия уикенд - и двете ми дадоха безплатен гост. Явно просто не го изписват изрично. Относно валутните курсове - искам да похваля курса на ПИБ на златната виза КК. Двама човека платихме един и същ хотел в Джеда - аз със златната Виза, той с Револют в тяхната валута SAR. Цената беше около 400лв - разликата в превалутирането беше 5лв в ползва на визата. Толкова за добрия обменен курс на Револют. 3 Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 8 февруари Сподели Публикувано: 8 февруари За тези, които ще ползват Дайнерса в салоните за последно. Ако сте двама с Дайнерс (респективно, 4,6 и т.н. ) по-добре единия да плати и за основния и за допълнителния гост. После ще сторнират до 30 лева и ще излезе 15 лева на човек. Поне при мен стана 3 пъти така. 4 1 2 Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 9 февруари Сподели Публикувано: 9 февруари 17 hours ago, feel_the_rush said: И при мен ПИБ активното банкиране работи нормално, така че проверете защо не ви показва картата. Платинена дебитна MC на ПИБ дава достъп до 5-6 салона, докато златната Виза КК на ПИБ е само до летище София. Пробвах и двете миналия уикенд - и двете ми дадоха безплатен гост. Явно просто не го изписват изрично. Относно валутните курсове - искам да похваля курса на ПИБ на златната виза КК. Двама човека платихме един и същ хотел в Джеда - аз със златната Виза, той с Револют в тяхната валута SAR. Цената беше около 400лв - разликата в превалутирането беше 5лв в ползва на визата. Толкова за добрия обменен курс на Револют. Рево малко поразвалиха курсовете, но поне може да видиш кое колко ще е. С БГ банките или имат някакви тъпи такси за превалутиране или дървени курсове. Но като цяло като съм питал какви са ви курсовете, няма отговор. Много непрозрачни са в това отношение. Няма как да се проверят като цяло. В случаят от банката са дали по-добра "оферта", но дали ще е така и за друга валута? Кърв си остава вариятн все още, курсовете са доста добри и може да се проверят също. ПС да влизаме в еврозоната и да спрем с тези преваутирания нон стоп. Отиваш на почивка, нося си дирекно евро и си сменям на място, а не като сега, ходи да сменяш евра/долари и да губиш само пари от 1-2-3 преваутирания. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 9 февруари Сподели Публикувано: 9 февруари преди 19 часа, feel_the_rush каза: И при мен ПИБ активното банкиране работи нормално, така че проверете защо не ви показва картата. Платинена дебитна MC на ПИБ дава достъп до 5-6 салона, докато златната Виза КК на ПИБ е само до летище София. Пробвах и двете миналия уикенд - и двете ми дадоха безплатен гост. Явно просто не го изписват изрично. Относно валутните курсове - искам да похваля курса на ПИБ на златната виза КК. Двама човека платихме един и същ хотел в Джеда - аз със златната Виза, той с Револют в тяхната валута SAR. Цената беше около 400лв - разликата в превалутирането беше 5лв в ползва на визата. Толкова за добрия обменен курс на Револют. Благодаря за отзивите за различните брандове на ПИБ. Другото, което забелязах, обаче е че има разлика при Златните КК на ПИБ. При Visa Gold кредитна - https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/visa/visa-zlatna е включен само салона в София, но при MasterCard Gold кредитна - https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/mastercard/mastercard-zlatna включени 5 салона, освен София. Добрият вариант в случая е MasterCard Gold за кредитна, но тя се препокрива с Платинената дебитна MC на ПИБ като достъп до салони. Връзка към коментар
ProstoAZ Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари Ползвам Дайнърс от много години. Имах лимит 4к, когато това беше доста висока сума. Като цяло, последните години я държа като резервна карта. По принцип, понякога я ползвах да топ-ъпна по Рево или други финтеци, но Дайнърс се "изхитриха" и сложиха такса 1% при такива топ-ъп. По принцип уж пос плащането, каквото е топ-ъп, е безплатно, но явно много хора така са достъпвали КЕШ и банката, за мен НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО, сложиха тази такса. Междувременно съм искал договаряне за увеличение на лимита, винаги ми отказваха: не могло било, толкова е, това е, ако искам, и така нататък. Междувременно отново преди две години, минавайки през БНП Париба (не е реклама, а само мнение) имаха програми за ЗЛАТНИ мастърс карти. Предложиха ми такава с лимит 6к. Имаше, и още има, 58 дни гратисен период, което е мегадобро за кредитен продукт като карта. Освен това, понеже много ги ползвах, всяка година двукратко увеличават лимита ми: стана 7, 8, 9... Тази година очаквам да стане 10. Пращат ми есемес, на който пише, че от следващия месец ще съм с по-висок лимит, искам ли го, или не. Когато бях на 6к, аз наистина исках по-висок лимит, но от Париба също ми отказаха. Не мигло да се договаря, после пък автоматично системата засича моите обороти и го вдига... Шашава работа, но полека-лека тези вдигания направиха картата ценна в днешно време. И няколко много яки неща: НЯМА такси за топ-ъпване, което я прави безценна, ако ти трябва КЕШ, освен това НЯМА ТАКСИ ПРЕВАЛУТИРАНЕ, каквито п****ските банки, като ФИБАНК, редовно набиват за всяка трансакция в чужбина. Няколко пъти мислех да закрия Дайнърс, защото само стои като отпуснат кредит, а рядко я ползвам, но въпреки това си е трябвала на моменти. В крайна сметка винаги е добре да имаш кредитна под ръка, дори и втора, особено ако много пътуваш. Но ПИБ са мошеници. Бях им клиент от 2002 до сигурно 2020, или нещо такова, а бе, 20 години има. Разправии, такси, пакети, отпакетване, пари, изобщо... Много лоши чувства. Радвам се, когато се разделих с тях безвъзвратно. Сега щели да предложат до 4к за мен продукт... Като знам колко са калпави техните продукти... Много се замислям. 4 Връзка към коментар
Kaio Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари Днес и аз получих мейл за предизвестие за закриване, не че е изненада. По-скоро се изненадах , че и двамата със съпругата получихме по едно и също време писмата, при положение, че сме изкарвали картите по различно време и с различни условия. Съгласно писмото: "В случай че имате регистрирани периодични плащания на платформата MyDiners, те ще продължат да бъдат изпълнявани докато картата ви е активна, но не по- дълго от 09.04.2024 г." Така че явно, за всеки ще броят два месеца от известяването му (тоест не е заковано до 31 март). 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари преди 23 минути , Kaio каза: Днес и аз получих мейл за предизвестие за закриване, не че е изненада. По-скоро се изненадах , че и двамата със съпругата получихме по едно и също време писмата, при положение, че сме изкарвали картите по различно време и с различни условия. Съгласно писмото: "В случай че имате регистрирани периодични плащания на платформата MyDiners, те ще продължат да бъдат изпълнявани докато картата ви е активна, но не по- дълго от 09.04.2024 г." Така че явно, за всеки ще броят два месеца от известяването му (тоест не е заковано до 31 март). И моето предизвестие е до 9 април. Имейлът пристигна днес. Чудя се дали да сменям картата в резервации на Букинг, които са с плащания на място в хотела? Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари И аз съм от късметлиите, зарадвани днес, очакваше се. Писмото дойде днес и пише, че картата ще е активна не по-дълго от 9 април. Това е доста гъвкаво и не ми вдъхва много доверие, т.е. не е изключено да я спрат и по-рано. Жалко, картата вършеше добра работа, вкл. и по сайтовете. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега