Георги Матеев Публикувано: 25 декември, 2024 Публикувано: 25 декември, 2024 преди 2 часа, Kasper каза: Доколкото видях нямат месечни такси, но другите, особено за зареждане на пари в сметката от друга карта, не са никак приятни. Има безплатно зареждане чрез SEPA трансфер, което е предостатъчно. Благодаря за инфото, тази карта някак ми беше убягнала. Сега ще се регистрирам и ако всичко е ок почвам тестове 🙂 П.С. Смс-ът дойде моментално, а сега правя проверка на самоличност. Снима се личната карта, прави се селфи и се ъплоудва битова сметка за доказване на адрес. Съвсем стандартно за финансов ап. В момента изчаквам финално потвърждение, вероятно ще отнеме доста по-малко от 24 часа. Надявам се това да е тазгодишното коледно чудо, чак леко се развълнувах 🙂 18 1 2
crazyhorse Публикувано: 25 декември, 2024 Публикувано: 25 декември, 2024 преди 1 час, Георги Матеев каза: Има безплатно зареждане чрез SEPA трансфер, което е предостатъчно. Благодаря за инфото, тази карта някак ми беше убягнала. Сега ще се регистрирам и ако всичко е ок почвам тестове 🙂 П.С. Смс-ът дойде моментално, а сега правя проверка на самоличност. Снима се личната карта, прави се селфи и се ъплоудва битова сметка за доказване на адрес. Съвсем стандартно за финансов ап. В момента изчаквам финално потвърждение, вероятно ще отнеме доста по-малко от 24 часа. Надявам се това да е тазгодишното коледно чудо, чак леко се развълнувах 🙂 На мен ми остана да кача битова сметка, но в момента нямам! Утре, живи и здрави, като се прибера, ще кача!
Patrick K Публикувано: 25 декември, 2024 Публикувано: 25 декември, 2024 Refund таксата е 3.99%... Доста солено! Цитат Return Funds to Originating Card - 3.99% Такса превалутиране: Цитат FX Fee with card - 0.6% Но пък има безплатни SEPA преводи и безплатно теглене от банкомат до 200 евро на месец. Безплатно до 5 виртуални карти Diners + 1 физическа Diners(9 евро за доставката) 4
era123 Публикувано: 25 декември, 2024 Публикувано: 25 декември, 2024 6 hours ago, Kasper said: Чудя се дали някой е успял да си издаде дебитна карта Diners Club от този сравнително нов сайт: Опитах да го направя, но като се логвах в приложението ми искаше верификация на телефона и така и нито веднъж не получих кода. След леко безсмислен чат със съпорта и после разменени 5-6 мейла се отказах. Интересно. Стартъп, регистриран в Кипър и Англия. Имат 5 евро/м такса неактивност за всеки поредни 12 месеца. Не се разбира дали след 12 м, всеки следващ е по 5е или ти взимат 60е такса за последните 12м + 5е за напред. 9е е поръчката на картата. Засега това откривам. 2 hours ago, Patrick K said: Refund таксата е 3.99%... Доста солено! И аз се обърках. Не рефънд, а ретърн пише. Т.е ако си теглиш парите от тях към дк/кк. За рефънд не споменават. 1
era123 Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Quote Currency Conversion: A fee of 3.99% is applied to the market foreign exchange rates. FX rates vary based on prevailing market trend and will be applied immediately without notification. Май това убива купона. Предполагам, че картите са в евро или британски лири. Т.е всичко различно от тях има 3.99% такса. Датския jetcost и подобни умират или стават неизгодни. 1
stanimir Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 4 hours ago, era123 said: Май това убива купона. Предполагам, че картите са в евро или британски лири. Т.е всичко различно от тях има 3.99% такса. Датския jetcost и подобни умират или стават неизгодни. Дори така да е , при отстъпки от по 50-80€ ( например при Търкиш варираха обикновено в тези граници , а максималната която съм постигал е 110€) пак се връзва.А и доста вървежните немски версии на въпросните сайтове са в евро.Стига да се разпознава като Дайнърс ще намери приложение, но след малко ще видим. 5
stanimir Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 5 hours ago, era123 said: Интересно. Стартъп, регистриран в Кипър и Англия. Имат 5 евро/м такса неактивност за всеки поредни 12 месеца. Не се разбира дали след 12 м, всеки следващ е по 5е или ти взимат 60е такса за последните 12м + 5е за напред. 9е е поръчката на картата. Засега това откривам. И аз се обърках. Не рефънд, а ретърн пише. Т.е ако си теглиш парите от тях към дк/кк. За рефънд не споменават. За 12 месеца все човек ще си купи нещо от AliExpress , Temu , или от магазина отсреща 🙂 3
iMari Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 За малко да ме накарате да се верифицирам снощи на няколко чаши вино. Щяха да се получат забавни снимки. Благодаря, @Kasper! Да сте здрави и щастливи! Светли, топли и Весели полети на всички! 🤗 2 1 1
tougherty Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Чакаме с нетърпение включване от първия успял да направи плащане в jetcost, за да превърнем България в най-големия клиент на този стартъп. 3
Георги Матеев Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Засега не мога да мина ID верификация. Вчера направих всичко както искат и уж до 24 часа се чакаше потвърждение, но сега като се логнах верификационният процес стартира от нула, все едно нищо не съм правил. И няма никакво обяснение или нотификация защо. Странно е, ще опитам пак. 1 1
stanimir Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 При мен забива на доказателството за адрес .Уж приема комунална сметка / банково извлечение и после ги иска отново все едно нищо не съм качвал. Имам подозрения ,че зад приложението стоят IT разработчиците на TBI. П.П. Надявам се все някой да се "промуши" и да разберем има ли смисъл да бъхтим в коледния ден.Expedia на 6-ти Септември , тия баш на Коледа , човек не може дори за миг да се отпусне 😄 17
Jorro Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 И аз се оказа, че съм върнат там, въпреки, че вчера от втория път ме верифицира уж и ми изписа да чакам 24ч.... Ще видим днес какво ще стане.
era123 Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Писах им на мейла през сайта, няколко въпроса. След 15 мин получих авто отговор, че не могат да не намерят като клиент по мейл и да им дам кл. номер. Доста заухаво поведение. За сега червена лампа, ако тука ми докажете, че това е картата на живота ми (хахахах) ще се боря. П.С. До сега аз оферти с дайнерс май не съм засичал за билети (знам, че има).
Георги Матеев Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Разгледах по-подробно и ако успеем да се регистрираме картата на практика ще върши чудесна работа за нашите дискаунт цели. Не виждам защо bravofly и компания да не я разпознават. Накратко: * зарежда се безплатно чрез SEPA трансфер (например от TBI или Revolut) * при плащане във валута различна от евро таксата превалутиране е 0.6%, което е пренебрежимо на фона на обичайните отстъпки. 3.99% таксата превалутиране изглежда важи само за не-еврови трансфери към сметка, не за картови плащания към търговци * не е упомената такса refund, т.е. към момента може да предположим, че такава няма. 3.99% "return to originating card" таксата (която е в раздел Withdraw & transfers) изглежда важи само, ако се връщат обратно средства от Flykk към картата, с която е бил захранен акаунта Лично аз не виждам сериозни подводни камъни. Може би освен бъгавия верификационен процес и италианския домейн 🙂 Иначе току-що любезно ми отговориха на мейла. Чакаме... 9 2
Jorro Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Изглежда всеки път като ме разлогне после ме връща на стъпката за верификация с прикачване на сметката. Някой разгада ли какъв е проблема?
era123 Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 1 hour ago, Георги Матеев said: при плащане във валута различна от евро таксата превалутиране е 0.6%, което е пренебрежимо на фона на обичайните отстъпки. 3.99% таксата превалутиране изглежда важи само за не-еврови трансфери към сметка, не за картови плащания към търговци Може и да си прав, аз за сега не го разбирам по тоя начин. Проба му е майката явно.
stanimir Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 29 minutes ago, Jorro said: Изглежда всеки път като ме разлогне после ме връща на стъпката за верификация с прикачване на сметката. Някой разгада ли какъв е проблема? Сигурно тоя внезапен наплив от България им изглежда подозрително.А може и да е съвсем буквално start-up и още да не са написали втората стъпка. Обнадеждаващото е че имат жив човек ,който отговаря на мвйли в празничен ден. 1
neuromancer Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Може да е бъг в приложението или наистина да започват буквално е момента... 1
antea Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 не ми звучи като да започват току-що, във финансовия отчет за 2023г. на компанията зад този бранд думите flykk и diners се срещат съответно 9 и 6 пъти, домейнът е регистриран преди 6 години с последно обновяване през ноември 2024 не мога да си спомня как излизаха изписани отстъпките с Diners - имаше ли някъде да пише, че трябва да е кредитна карта - примерно Diners Club Credit или не? защото тази все пак е дебитна, което дори и само по себе си е малко странно, или поне Diners досега съм срещала, че е charge или credit card, но дебитна чувам за пръв път
iMari Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Негативните коментари за isx financial, компанията, която стои зад страт ъпа, са от декември 2023г. Не би трябвало да са толкова начинаещи. Почивен ден е, да видим утре дали ще харесат някой от нас. 🙂
Patrick K Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 преди 4 часа, Георги Матеев каза: Засега не мога да мина ID верификация. Вчера направих всичко както искат и уж до 24 часа се чакаше потвърждение, но сега като се логнах верификационният процес стартира от нула, все едно нищо не съм правил. И няма никакво обяснение или нотификация защо. Странно е, ще опитам пак. Подозирам, че наистина приложението е правено от програмистите на TBI Bank. Спомням си, че същото се случи и с TBI Bank app. Ядосах се и щях да повторя процеса по-късно. Отварям го след няколко часа и изненада - вече бях верифициран. Предполагам, че ще ти изпратят имейл, ако има проблем. преди 2 часа, Георги Матеев каза: * не е упомената такса refund, т.е. към момента може да предположим, че такава няма. 3.99% "return to originating card" таксата (която е в раздел Withdraw & transfers) изглежда важи само, ако се връщат обратно средства от Flykk към картата, с която е бил захранен акаунта Писах им току-що. Скоро ще разберем такса Refund ли е, както аз смятам или не е. Преди 1 час, stanimir каза: Сигурно тоя внезапен наплив от България им изглежда подозрително.А може и да е съвсем буквално start-up и още да не са написали втората стъпка. Залагам на не повече от 100-тина души да се регистрират общо, а не само от вчера, и то защото четат този форум. преди 28 минути , iMari каза: Негативните коментари за isx financial, компанията, която стои зад страт ъпа, са от декември 2023г. Не би трябвало да са толкова начинаещи. Почивен ден е, да видим утре дали ще харесат някой от нас. 🙂 Още вчера проверих, но забравих. Негативни коментари има още от началото на 2022г. в Apple Store. https://apps.apple.com/no/app/flykk/id1502362456 Като цяло е мътна картинката.
stanimir Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 1 hour ago, antea said: не ми звучи като да започват току-що, във финансовия отчет за 2023г. на компанията зад този бранд думите flykk и diners се срещат съответно 9 и 6 пъти, домейнът е регистриран преди 6 години с последно обновяване през ноември 2024 не мога да си спомня как излизаха изписани отстъпките с Diners - имаше ли някъде да пише, че трябва да е кредитна карта - примерно Diners Club Credit или не? защото тази все пак е дебитна, което дори и само по себе си е малко странно, или поне Diners досега съм срещала, че е charge или credit card, но дебитна чувам за пръв път Не , само Diners без пояснения. 6
Jorro Публикувано: 26 декември, 2024 Публикувано: 26 декември, 2024 Преборих се, минах верификацията и вече имам виртуална карта. Потвърждавам, че при въвеждането й в джеткост не се променя цената, но нямам пари още в нея, че да проверя ще мине ли транзакция. Още не сме я да се развълнувам! Пс. Сега разучавам методите за зареждане. Мисля утре да опитам с превод от революта дано стане в рамките на деня, че ми е интересно да пробвам дали ще работи. Сега ще трябва и да измисля за къде да си купя билет, ама ще се жертвам какво да се прави.....:D 21 2 13
iMari Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 Някой друг одобрен? Повече от 24часа екрана на аппа при мен не се е променил. Още ме верифицират. 🫥 @Jorro, ако ще купуваш - през uk версията на jetcost излизат хубави отстъпки по линията София - Варна. Не те притискам, само споменавам.😂 3
crazyhorse Публикувано: 27 декември, 2024 Публикувано: 27 декември, 2024 И аз още чакам!Снощи качих доказателство за адрес,а днес ми поиска и банкова сметка... 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега