Прескочи до съдържание

Съвети за кратка Андалусия

jul

Препоръчани мнения

Май са доста фирмите, спомням си че ми дадоха листче с разписания в туристическото бюро. Ще пробвам да намеря снимката.

Ето някои фирми, сайтовете нещо не се отварят при мене.

https://www.tgcomes.es/

https://avanzagrupo.com/

https://damas-sa.es/

ПП. Ето го разписанието.

https://magelanci.com/forums/topic/16856-планиране-на-седмица-в-андалусия-с-обществен-транспорт/#comment-524057

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Добре, да съгласявам се, че Кордоба по-добре си пасва логистично със Севиля и може би ще бъде изместена от Гибралтар и🐒. Тъкмо за сам човек са забавна компания😄

Връзка към коментар

Нещо такова ми хрумна:

6.12 - летище-Ронда-Марбея-нощувка в Марбея;

7.12 - Марбея-Гибралтар-Малага- нощувка в Малага

8.12 - Каминито от Малага- вечерта транспорт до Гранада /проверих, начесто е до късно/- 2 нощувки в Гранада

9.12 - Гранада, Алхамбра

10.12 - Гранада и летище

Как ви изглежда?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

за първата част не мога да кажа, понеже не сме ходили към Ронда, Марбея и Гибралтар, но понеже и ние пристигнахме вечерта в Гранада, на другия ден бяхме в Алхамбра преди обяд, времето до втората ни нощувка ни стигна идеално за всичко останало интересно (за нас) в града, мисля, че ще ти е по-добре сутринта да си тръгнеш от там и да прекараш малко време и в Малага до полета, за да я усетиш и нея и да ти стане едно такова морско :smile:

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз доста харесах Кордоба и Гранада, добро впечатление имам и за Малага, но най-любима ми е Севиля. Ронда ( и популярните в района възглавници :negative:) са ми единственото разочарование.  Понеже си ми приятелче, а не съм празказвала нищо за Андалусия, ще пробвам да покажа малко от това наше любимо пътуване.

Та инструментът за мъчения: 

248954860_10226233500205103_9092189062907420012_n.jpg.10735398d5afb66d83c1e94362dbfbe3.jpg

В Малага още в края на октомври инсталираха коледната украса по улиците, наред с миризмата на печени кестени, цъфналите дървета и прехвърчащите папагали. Ние не нощувахме там, разходихме се след кацането вечерта докато стане време за автобуса до Гранада и на връщане от Родна преди полета. Струва ми се, че няма да е грешка да нощуваш тамм в случай, че избереш екскурзията до Камино дел Рей. Иначе май по-добре разгледай няколко часа и се придвижи до Кордоба или Севиля. 

_A252217.jpg.9d65000e23fb2304567a00633ee3548c.jpg

_A180060.jpg.cc51afc4957604c816121f682e681a39.jpgimage.jpeg.cb06171cef28f5737eeafe4973f01ee5.jpeg

_A252209.jpg.09ea77a32bebcb1751f704e5f296f176.jpg

_A252166.jpg.a4dd342547e556861ea2e965b7920af5.jpg

_A252225.jpg.c84f6bf8f6ea84e6f37e3072c3990839.jpg_A180045.jpg.450fafcc7ebc6996c695d9d0e242d664.jpg

_A252144.jpg.b8f927c3cb8603325949231aa63dccb1.jpg

_A252240.jpg.23e5cedda435393c115a2c8e9f3e3c9d.jpg

Кордоба посетихме преди Латинска Америка и докато обикаляхме, си представях, че това е прототипа на колониалните градчета. Светло, бяло и жълто, много цветя. А Мискета и мостът бяха разкошни. Хванахме и чуден залез там. Определено нямам какво лошо да кажа за града, освен че в хотела ни имаха само такива възглавници и нямаше как да ни я сменят 😄

_A200607.jpg.67715d76455c94f7e8c915036ca2a35a.jpg

_A200611-2.jpg.1be095dc19673a9083f9c09fa9ec5882.jpg

_A210788.jpg.176bb9bdd94a012b5c0f4665b2a7522d.jpg_A210697.jpg.0385c734be15c52a3f266a35e191a17d.jpg

_A210787.jpg.820d8960ab396e11d46b3a144afe17d6.jpg

_A210671.jpg.9407ba006d7cf7855df4f1215face498.jpg_A210786.jpg.af1fa1233ff2b548a9162a1f3beefe80.jpg

_A210778.jpg.2a3b4c568c42560b1968333bba491ef7.jpg

_A210761.jpg.db0a05a8297c740a1846c2837e81d2e1.jpg_A210718.jpg.a8b72e296917e0048ec1055bb69a7048.jpg

_A210795.jpg.67b85b04a500b774b5f186fb6fee7885.jpg

_A220994.jpg.7009de6fbc082cbf1752ed27928b4934.jpg_A210700.jpg.fd9b2fc894204235e7092ee2a5a40ba1.jpg

_A210803.jpg.50ae63afe8adb02e588dae767d2b2af1.jpg

_A210811.jpg.2f56df3d29472eff2ddee7749a5a9dbd.jpg

До Кордоба стигнахме от Гранада с автобус, но за нея ще кажа в следващ пост. Най-голямата забележителност в Кордоба е Мескита де Кордоба, за жалост тогава нямаше как да я видим отгоре, някакви ковидни мерки имаше. Все пак арките и таваните, цялостното пространство ни остави със зяпнали усти и винаги бих препоръчала да отидеш. 

_A210886.jpg.e2fd26054b59d857d7fc1664b111a34b.jpg

_A210928.jpg.311b4ac395ba97deeef732c028bc0295.jpg

_A210923.jpg.be6e61daaf9fa34264a00c1904fe1712.jpg

_A210908.jpg.d6304981ee72fe134bcc1d3717ef3115.jpg

_A210863.jpg.393e2a483c672d3bd720ebe1c822ddff.jpg

_A210867.jpg.f04e2cdcd2ed64c147c76b26a29eaef1.jpg

_A210824.jpg.90b01018b9b1d6a380894ca99ffef7d1.jpg

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

аз си мисля, че няма човек, който да не отчете, че Севиля май му е най-любима от всичко в областта :smile: и сега да имам пак само два дни, отново бих отишла да ги прекарам там, отколкото да видя Марбея или Гибралтар

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар

Дианчето е била в Япония и вероятно е спала на друг тип възглавница-мъчител, пълна с някакви бобови зърна. Това е кошмар! Ходих посред нощ на рецепцията да си искам нормална възглавница.

В Испания не ми се е случвало да не успея да спя, както в Япония. 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 31 минути , Дани Магелани каза:

Дианчето е била в Япония и вероятно е спала на друг тип възглавница-мъчител, пълна с някакви бобови зърна. Това е кошмар! Ходих посред нощ на рецепцията да си искам нормална възглавница.

В Испания не ми се е случвало да не успея да спя, както в Япония. 

Е не, не съм имала подобни мъчения в Япония, само досадни комари покрай ухото😄

Иначе мога да спя и без възглавница - явно приучено от детската градина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Е не, не съм имала подобни мъчения в Япония, само досадни комари покрай ухото😄

Спестила си си голяма емоция.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 56 минути , ДиянаВ каза:

Нещо такова ми хрумна:

6.12 - летище-Ронда-Марбея-нощувка в Марбея;

7.12 - Марбея-Гибралтар-Малага- нощувка в Малага

8.12 - Каминито от Малага- вечерта транспорт до Гранада /проверих, начесто е до късно/- 2 нощувки в Гранада

9.12 - Гранада, Алхамбра

10.12 - Гранада и летище

Как ви изглежда?

Ами аз не знам дали тези места са много добър избор за зимата. Поразгледай снимки, питай @master_of_germs.

Нашето домакинство смята, че трябва да се отправиш за 2 нощувки в Севиля и после да отидеш в Гранада и въобще да не алчнееш за второстепенни атракции. Иначе изглежда постижимо, просто ще се лишиш от черешките.

Ние се помотахме доста до късно в това пътуване. В Гранада слязохме на гарата след полунощ и за 30 минути пеша до и из Стария град не сме видели никакви притеснителни субекти. 

Сега, ти като сама жена си в по-неизгодна позиция за шмиткане по тъмно, но се надявам, че не съм се заблудила и районът е доста безопасен.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Как ви изглежда?

И нашата програма беше различна и включваше Севиля, Кордоба, Гранада и много Малага и крайбрежието, т.е. не мога да кажа нищо за Ронда, Гибралтар и Камино, но си мисля, че това е доста натоварена програма за 4 дни, с излишно много път. Аз бих нощувала първата вечер в Марбея, след ранно ставане и дълъг полет лежерна разходка из курорта и по плажа в слънчев ден ми изглежда особено подходяща. На втория ден бих избрала едно от двете Гибралтар или Ронда, две нощувки в Малага за да мога да си направя спокойно тура с Каминото без да мъкна багаж и да следя за транспорт до Гранада, на следващия ден автобус до там и последна нощувка в Гранада. Но това съм аз, щом ти харесва тази програма и смяташ, че няма да те умори и ще вземеш максималното от нея, давай. 🙂

Все пак Андалусия е много място човек да усети себе си, затова си мисля, че има смисъл точно там да се позабави ритъма. 😉

Относно La Dobla de oro - това е нещо ново може би, не бях попадала на него. Освен билета за Алхамбра, включва и посещение на обекти в Албасин.

La Dobla de Oro es una tarjeta que comprende una visita en días consecutivos a la Alhambra y a los siguientes monumentos: Bañuelo, Maristán, Casa de Zafra, Casa morisca en C/ Horno de Oro, Casas del Chapiz, Palacio de Dar al-Horra, Corral del Carbón y Cuarto Real de Santo.

Тук повече информация:

https://www.albaicin-granada.com/la-dobla-de-oro/

Нямам спомен да съм посещавала някой от тях, за да кажа нещо повече.

Сайтовете за транспорт в областта и при мен трудно се отварят през бг Ip, помня, че и друг път съм имала такъв проблем. Нямам идея какво толкова си пазят, сега успях да ги излъжа през HolaVPN app с US VPN.

п.п.И за мен Мескита е едно от най-впечатляващите места, който съм посещавала.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Като сте ходили в Севиля, Алказар правили ли сте? Билети няма, освен за 6-те някакви, но не мога да се ориентирам още правилно ли гледам🙈

@Argentique ми каза, че тук ще ми измислите програма и съвсем се обърках😂, разногледа станах🤪

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Като сте ходили в Севиля, Алказар правили ли сте? Билети няма, освен за 6-те някакви, но не мога да се ориентирам още правилно ли гледам🙈

@Argentique ми каза, че тук ще ми измислите програма и съвсем се обърках😂, разногледа станах🤪

Алказар е задължителен. Билети сме взимали онлайн, непосредствено преди влизане.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

@Яничка май ходи. На нас ни се стори препълнено или излишно след Алхамбра, ако си спомням правилно доводите си да се скатаем от културата :sorry:  Но това не е лошо, вече имаме конкретна задача при връщане. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

и ние не сме, не смятам Алказар, нито пък Алхамбра (както и безброй други места) или преживявания тип фламенко за нещо задължително, особено при кратки престои някъде, ако се вписват във времето ни и има възможност да ги посетим - супер, ако не -здраве да е, ще остане за друг път, когато собствената атмосфера на града вече няма да ни е толкова интересна

все пак да кажа, че това е валидно главно за градове, които сами по себе си са чудесни, а не за места, които съществуват главно заради основната си забележителност

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Има осезаема разлика в температурите през зимата в Гранада и Севиля. Докато в Алхамбра зеленината е оскъдна, градините на Алказар са красиви дори през януари, разхождат се пауни( дали не бяха фазани).😄 Странно е, че има билети, но само за посещение без кралските спални. Ние също сме купували комбинирани билети, вкл. спалните на място и без опашка, но през януари. За мен абсолютно си струва посещението. А Катедралата с Хиралда си бяха задължителни, но всеки си има своите интереси и насоченост в дадено пътуване.

@ДиянаВ, каквото те влече и ти е интересно към това се насочи. Така и така всички се връщат в Андалусия поне веднъж, като за първи път дори и грешките си струват. 🙂

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз не бих ходила за два дни в Севиля от Малага - твърде е далеч и е малко времето за този град. Освен това имате директни полети и можеш после да я съчетаеш с Кадис, море, че и Южна Португалия.  

Ама не ме слушай и си ходи там, където те влече.

Мастърът пък сега ще те прати в Кордоба. 😉

9.12. е някакъв християнски празник и не се отбелязва само в Андалусия. 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар

@ДиянаВ,не разбрах, какво ме питаш. Програмата ти е идеална.

Не знаех, какво е добла де оро, но ако включва и обекти в Албайсин, си е попадение.

Севиля си иска отделно пътуване като два пълни дни от сутрин до вечер са някакъв абсолютен минимум за нея и не виждам защо изобщо ти я предлагат. А и на тебе ти е лесна от Букурещ. Като залетиш натам, мога да давам съвети за места наоколо, които не съм виждал някой във форума да е описвал досега.

На експедия какви реални пари ще платиш за Каминито?

Не мога да дам съвети за обществения транспорт, защото хич не сме го и гледали. В сравнение с останалите държави в Южна Европа, Испания си е резачка в това отношение.

Между Гибралтар и Ронда, ако трябва да избираш, няма никакво място за колебание. Безусловно Гибралтар. И в никакъв случай не пропускай пещерата. 

П.П. В Севиля има твърде много неща, за да не е задължително посещението на Алказар. Аз, например, не счетох за наложително да посещавам катедралата там. За разлика от някои смятам, че Алказар може да стъпи на малкия пръст на Алхамбра... Ноооо, само на него. 😄

Кордоба би ми била любим град, дори да не бях видял Мескитата. Обаче съм я видял и ми е въздействала по-силно от всеки един друг посетен храм на коя да е религия... 

Така че при мене и Гранада, и най-вече Севиля губят по точки спрямо Кордоба, въпреки че и трите имат много висока оценка. 🙂

П.П.П.

Хич не ви трябват билетите за кралските спални в Алказар де Севиля, това да единствените пари, дето ме беше яд, че съм ги дал в Андалусия 😄

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , master_of_germs каза:

На експедия какви реални пари ще платиш за Каминито?

Това, което откривам за 1 човек е с цена 63$. На официалния сайт за 7 и 8-ми така или иначе има само гайдет туърс по 18€. Имам в 3 профила по 60$, така че реално бих платила 3$. 
Гледах нощувки на добри места в Гранада от цена 50-60$ със собствена баня. Та и за там имат приложение бонусите. Тях не ги мисля😉
Въобще, като отмених ОАЕ рязко забогатях😛. Имах и доста us долари в Револют, върнати от отменена нощувка. Наскоро пък Тръмп стана президент и ги обърнах в евро по най-добрия курс от една година насам😂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Значи, като ме тагнете в някоя такава тема... 😄

Цял уикенд редя пъзел с коледна програма в Арагон и се нервирам на работните им времена. A пък мястото, дето трябваше да ми е кулминацията на пътуването и да пиша за него хвалебствен first report във форума преди всички останали... Та това място след наводненията на практика не съществува или поне вече не е във вид удобен за магеланстване. 😞

Що ви трябваше да ми припомняте за фамозната предишна Коледа в Андалусия, та съвсем да се вкисна  😄

• Смея се 4
Връзка към коментар

Да се уточня - в Гибралтар и аз те пращам основно заради Скалата и безброй неща, които можеш да видиш на нея. Пещерата е вълшебна. Гледките също.

Ако се ходи само заради града долу, няма смисъл. 

Ама аз обичам да има от всичко и балансирано. Да не са наблъскани куп мавърски замъци в четири дни. В Севиля ходих съвсем в друго пътуване, през Барселона със самолет, и стояхме само в района.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Миналата година бях в Севиля в края на ноември. Направо от летище Малага с Алса . Около три часа е пътя,но го проспах след ранния полет. Връщането беше с влак. 

Но наистина два дни за Севиля са малко. Затова и реших тогава да стоя само там и четирите дни. За Малага беше денят преди полета. Билет за Алказар купих преди влизане.

Комбинирай Севиля с Кадис при следващото пътуване .

• Харесвам 5
Връзка към коментар

И моята програма миналата година по това време беше Малага, Гибралтар, Фуенхирола, Ронда и Сетенил дела Бодегас. С рентакар от Malaga car. Сега след кацане в Малага отиваме към Каминито дел Рей с нощувка и пътеката на следващия ден. 3 нощувки в Севилия ,като имам план за ден в Кордоба и обикаляне в района. @master_of_germs ми помогна в избора на забележителнсти в района, които ще видим в последния ден преди да оставим колата на летището.

Гранада е оставена за следващо посещение с минаване през Алмерия,Картаген и прибиране от Аликанте.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.