Прескочи до съдържание

Съвети за кратка Андалусия

jul

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Между другото вчера идва свекърва ми и ми вика:

- Не мога ли да дойда с теб? 😂

Аз тактично замълчах😶, след което добавих:

- Много ходене ще е …😆

Ау, че мила снахичка 😆, свекървата чак до Япония те закара, ти сега из една Испания отказваш да я поразходиш. 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Този например е от 11:30 с продължителност 7 часа.

Има и други, но от 8:30, а някои са за минимум 2 човека резервация. 

Това за 11:30 не ми звучи непостижимо в първия ден, особено като не рискуваш истински пари.

Чудя се също дали има приличен транспорт и повече гъвкавост в часовия диапазон, ако вземеш само guided tour на място. 

Ние не сме ходили и не мога да преценя как ще е по-удобно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Това за 11:30 не ми звучи непостижимо в първия ден, особено като не рискуваш истински пари.

Чудя се също дали има приличен транспорт и повече гъвкавост в часовия диапазон, ако вземеш само guided tour на място. 

Ние не сме ходили и не мога да преценя как ще е по-удобно. 

Точно в тази посока и аз почнах да мисля този следобед след подсказката ти 🙂 Даже дали първата нощувка да е в Малага. Обаче за 1 нощувка по-трудно се намира място с поносима цена, за 6.12, като е празник, е досто по-скъпо и разни такива подробности.

Иначе съм навита да поема риска с тура за 11:30. Полетът е ранен, излита в 6:10 по разписание и статистиката на флайтрадар за 7 дни назад показва, че е кацал по-рано

IMG_9016.png.1511f7fced0d6e492a405b597a92d01a.png

Фирмата-организатор на тура я намерих. При тях цената е 50€, по-ниска е, ама като не плащам нищо през експидия какво ме бърка. 
Ако се самоорганизирам, трябва да мисля за много транспортни връзки в деня, в който не съм спала пълноценно:

- влак до El Chorro ще ми е възможен чак в този час

IMG_9017.png.26b6ae7d48b245f8d92c57652158bafe.png

- после шатъл, който пише, че е на един час през седмицата и на 30 мин. през уикенда. Как ще го считат празничния 6.12, не знам.

- не знам колко време отнема пътеката

- наобратно пак хамалогия

IMG_9018.png.2268e6812282ffbaf3d036a5b3fa0582.png

- ако в незнайно колко часа се върна в Малага, трябва да мисля и за влак до Кордоба.

Много сложно става. По-добре да “платя” с бонусите 30$ отгоре и да съм наясно с часовете. А и аз обичам организираните мини турове. Я, в Мадейра колко много ми харесаха😄

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

Тя @ДиянаВ е куче марка, ама тур с ходене в първия ден след полет в 6 сутринта от Букурещ, докъдето ще пътува вероятно нощем, ми изглежда прекален тормоз.
Аз все пак да се обадя за Малага. Колкото и да не ти я препоръчвахме тук, остави си някой час за нея, поне да видиш море и да се стоплиш евентуално.

преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Даже дали първата нощувка да е в Малага.

Одобрявам! 😉

• Харесвам 4
Публикувано:

И аз съм фен на Малага. Винаги имаме поне 1 нощувка там и посещение на пазара. В Малага ми е една от най-забавните ситуации /няколко месеца от пандемията/, в която в Ибис всичко беше от хартия -чаши...и нямаше четка за wc-то, щото трябвало да си поискаш лична от рецепция 😂 Така и не разбрах дали е хартиена 😂

П.с. чак сега видях, че тази тема аз съм я захванала 🤨 А като се зарибих колко пъти ходихме... И пак ми се ходи ✌️

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 минути , Argentique каза:

Тя @ДиянаВ е куче марка, ама тур с ходене в първия ден след полет в 6 сутринта от Букурещ, докъдето ще пътува вероятно нощем, ми изглежда прекален тормоз.
Аз все пак да се обадя за Малага. Колкото и да не ти я препоръчвахме тук, остави си някой час за нея, поне да видиш море и да се стоплиш евентуално.

Одобрявам! 😉

Като съм казала на свекървата, че много ходене ще има, нали трябва да го докажа😉. Ще издържа първия ден със спане в буса до Букурещ и после в самолета. Нали напоследък това тренирам с писането за Неапол посред нощите😛 С около 4-5 часа сън идеално се справям.

• Харесвам 2
  • Браво 2
Публикувано:

Хайде, започна се - запазих една стаичка в Малага при Каролина за 61 лв. през Airbnb, близо до жп гарата и пристанището😄. За първата вечер става въпрос.

преди 2 часа, Argentique каза:

Одобрявам

преди 2 часа, jul каза:

Винаги имаме поне 1 нощувка там и посещение на пазара.

С пазара обаче ще се въздържа😉😛

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 21 минути , ДиянаВ каза:

С пазара обаче ще се въздържа😉😛

Ти пък! Какви тапас барове има там... Ама работи до 14 ч. (Mercado Central de Atarazanas)
Другаде тапас барове (пробваш максимум неща в малки чинийки, не е скъпо) на Plaza de la Merced, в Picasso Bar Tapas (повтаряла съм), има маси на открито. Също Bar LA TRANCA, няма маси отвън. 
Местен малагеньо Карлос (приятел на един племенник) ни заведе в Casa Lola да ядем пинчоси (малки сандвиченца) и да пием вермут. Добре, че беше запазил маса за обяд, защото в 12.05 места нямаше, хем испанците не обядват в 12. Другото по-интересно, но не за ядене е El Pimpi, дялове от което уж има Антонио Бандерас (от Малага е), но обслужването отвън в пиков час е зле и е туристическо. Обаче ти препоръчвам да влезеш вътре в бара и да му видиш интериора - много е як и има куп снимки по стените с разни известни личности. Винаги има много хора и никой нищо няма да ти каже. Вмъкни се от улица Гранада: https://www.google.com/maps/place/El+Pimpi/@36.7219621,-4.4182642,21z/data=!4m10!3m9!1s0xd72f7c00093aded:0x8accc2e888bec20f!5m3!1s2024-12-27!4m1!1i2!8m2!3d36.7219304!4d-4.4181336!16s%2Fg%2F121pkplw?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTExMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да внеса и аз малко хаос в темата😀.

А). Скалата на Гибралтар е страхотна, но гълта цял ден при яко ходене и при времето, което имаш няма как да я вместиш. 

Ронда и Каминато също остават твърде в страни.

В). Не прави две нощувки в Кордоба. Снимките на Lindt са чудни, което за пореден път доказва, че е отличен фотограф. Старият град е хубав, но не е голям. Ще го обиколиш бързо. В останалата си част градът е много семпъл.

С). Севиля е страхотен град. Не знам дали има град, който да ми е харесал повече от Севиля. Но и аз не съм много по градския туризъм, така че и опитът ми не е толкова богат. Дворецът Алкасар също е страхотен с още по-страхотни вечнозелени градини. Това при положение, че там ме бе схванал кръста и едва кретах. После чудодейно се оправих. Може би градините ме излекуваха.За сравнение градините на Алхамбра бледнееха, дори през пролетта. 

Може би тук голямо значение има и факта през кой обект (Алхамбра или Алкасар) си минал първо🤔.

D). Бих направил програма с 2 нощувки Севиля + 2 в Гранада.

Ден 1. Кацам в Малага и директно заминавам за Севиля. Има влак и се стига за 2 часа. Разглеждам доколкото мога. Нощувка.

Ден 2. Севиля. Втора нощувка в Севиля.

Ден 3. Сутринта пътувам за Кордоба. Отново има влак и се пътува за час. Разглеждам цял ден и още вечерта заминавам за Гранада, където нощувам. Мисля, че има влак, но си спомням, че доста обикаляше и по-добрият вариант е с автобус.

Ден 4. Гранада + Алхамбра. Втора нощувка в Гранада.

Ден 5. Пристигам сутринта в Малага и разглеждам каквото мога до полета.

П.П. Не знам как изглежда, но това не е тежка програма. Напълно изпълнима, достатъчно плътна, но без да се саморазмазваш. Освен това, в качеството си на соло пътешественик знам, че соло пътуванията и много свободно време не са добра комбинация.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

за мен програмата на @Radnev е идеална, може би защото и нашата беше точно същата и ми се стори оптимална за времето, с което разполагахме 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Да попитам за Малага, имаше съобщения и клипчета с наводнение преди няколко дни. Не толкова ужасно като във Валенсия. Та дали Малага ще бъде достатъчно проходима и " туристическа".. 

Публикувано:

За всички привърженици на Севиля обещавам, че ще отида и там😛 Разберете, че в момента не й е дошло времето. Искам Каминитото, а и Кордоба да не я минавам така попътно, а в Гранада да търча. Все пак ще е декември и коледния дух за мен си заслужава малко внимание. 
@Radnev, приятелю, по опита ти в Мадейра, когато за 4-5 дни направи повече неща от мен за 7😛, преценявам, че си с по-бързо темпо.

Благодаря на теб и на всички включили се с предложения. Въз основа на тях и това, което ми е присърце, вече жадувам за пътуването до:

1. Малага - Каминито дел Рей /запазен тур/, вечерна разходка и нощувка /букната/;

2. Сутрешен влак до Кордоба и нощувка, а преди това:

- Mezquita и кула

- Alcázar de los Reyes Cristianos, след залез със светлинно шоу /купен билет/

- привечер ми се иска да гледам за час фламенко с коне Caballerizas Reales

- разходки между обектите и коледен базар

3 и 4. Гранада и 2 нощувки

- Albaicín и обектите му, включени в билета за Алхамбра

- разходки из града, коледна атмосфера и такива неща

- на следващия ден Алхамбра - замък и градини

- може тук да вмъкна и едно вечерно табляо с фламенко. Гледала съм такова с питие само в Мадрид и въпреки, че беше по-комерсиално, а аз бях с температура, ми хареса

5. Към летището със или без Малага попътно

Позволете ми да имам повече време да поседна и да зяпам в Магеланци.ком🙃, където по това време и подаръци ще се разменят, ехеее😄

• Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

За всички привърженици на Севиля обещавам, че ще отида и там😛 Разберете, че в момента не й е дошло времето. Искам Каминитото, а и Кордоба да не я минавам така попътно, а в Гранада да търча. Все пак ще е декември и коледния дух за мен си заслужава малко внимание. 
@Radnev, приятелю, по опита ти в Мадейра, когато за 4-5 дни направи повече неща от мен за 7😛, преценявам, че си с по-бързо темпо.

Благодаря на теб и на всички включили се с предложения. Въз основа на тях и това, което ми е присърце, вече жадувам за пътуването до:

1. Малага - Каминито дел Рей /запазен тур/, вечерна разходка и нощувка /букната/;

2. Сутрешен влак до Кордоба и нощувка, а преди това:

- Mezquita и кула

- Alcázar de los Reyes Cristianos, след залез със светлинно шоу /купен билет/

- привечер ми се иска да гледам за час фламенко с коне Caballerizas Reales

- разходки между обектите и коледен базар

3 и 4. Гранада и 2 нощувки

- Albaicín и обектите му, включени в билета за Алхамбра

- разходки из града, коледна атмосфера и такива неща

- на следващия ден Алхамбра - замък и градини

- може тук да вмъкна и едно вечерно табляо с фламенко. Гледала съм такова с питие само в Мадрид и въпреки, че беше по-комерсиално, а аз бях с температура, ми хареса

5. Към летището със или без Малага попътно

Позволете ми да имам повече време да поседна и да зяпам в Магеланци.ком🙃, където по това време и подаръци ще се разменят, ехеее😄

Тюх, сега като то гледам причудливите забавления, ме е яд, че си изхарчих експедийните бонуси само за нощувки :biggrin: И...не ми даде още бонуси след като минаха.

Аз съм много доволна от окончателния план и ще чакам разказ. И без друго в Севиля съм била вече и не е така вълнуващо.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Gentleman Basta каза:

"Ако съм напомпала ваучери от Експедия,  няма да казвам на никой, но ще има знаци" - ДиянаВ 🙂

Само😛 3 имам по 60 американски пари и един от 10 - честно изкаран от нощувката в Равело. Един замина, а другите ще ги пробвам за нощувки и каквото стане🙂, не се свършва света с Екпидия🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.