Прескочи до съдържание

Жените ви гладят ли?

stanislavpp

Препоръчани мнения

Дани Магелани
преди 21 минути , Граф Вронски каза:

Плача от смях ... 🤣🤣🤣

Мислех да не си снимам ютията, но се сетих, че за процесът на гладене голямо значение има и дъската за гладене. Трябва да е стабилна, че да не стават инциденти. Е, моята дъска е специална и има допълнителна функция - става на мини стълба 😄

20200307_085753.jpg.5dc3be1ba4fa38ab02e63f27df342536.jpg

20200307_085822.jpg.dc95bd5568b9c8c06644af4e4816719e.jpg

Аз като един нетипичен ексцентричен граф, нямащ прислуга, трябва и прах да забърсвам на високото, да сменям пердета и крушки, мисля, че добре съм се ободурвал 😄 😄 😄 

Нали ви казах, че е мъж мечта!

Сега ако кажеш, че сам си направил подобрената дъска или се срещат на пазара такива дъски-стълби? Къде ги има?

Аз не съм виждала, но и не ходя много по магазини.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Дани Магелани каза:

Нали ви казах, че е мъж мечта!

Сега ако кажеш, че сам си направил подобрената дъска или се срещат на пазара такива дъски-стълби? Къде ги има?

Аз не съм виждала, но и не ходя много по магазини.

О, не, не съм чак толкова способен 😄  На Zepter e - някаква американска(?) марка е, доколкото знам (за домашни уреди). Те не са по магазините. Нещо като Орифлейма се разпространяват - една съседка от КН се занимаваше с тях. Честно не съм много запознат.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Събота. Ставам към 10:00 часа, пия кафе на терасата, времето е слънчево, чета какви сте ги сътворили от снощи, гледам хорските ютии, смея се. Кеф в почивен ден🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Childish каза:

(видяно във ФБ, случайност?)

- Ама, госпожо! Вие току-що родихте и сега сте пак бременна! Направо от родилното и в кревата ли?

- Не, първо направих мусака.

Kaкво е сложила в тая мусака, по дяволите? Виагра?
Това ми напомня на оня път, дето със съпруга ми @master_of_germsпътувахме барабар с @mary_shery и спахме в едно тясно италианско апартаментче, тя в съседната стая. И ние мишкуваме, ама тихичко, аз се озаптявам и не хапя, нито дера тоя път... шумол-шумол и шушушу съвсем тихо и благоприлично, както прилича на двойка с дългогодишен брак...
Ама на другата сутрин Мариелчето ни посрещна жизнерадостно и ни вика "Вие снощи до късно оправяхте багажа?"
Багажа, да. Да, Мариелче, мило, багажа. 
A eто я една моя снимка от времето, когато гладех още и не бях съсипала хилядо империи с ядрената си династия. Ютията - Филипс, като сегашната, но доста по-дърт модел, че снимката е от 2008-ма.

271584_3922226456432_2027160298_o.jpg

• Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 10 минути , Mistress of Germs каза:

Това ми напомня на оня път, дето със съпруга ми @master_of_germsпътувахме барабар с @mary_shery и спахме в едно тясно италианско апартаментче, тя в съседната стая. И ние мишкуваме, ама тихичко, аз се озаптявам и не хапя, нито дера тоя път... шумол-шумол и шушушу съвсем тихо и благоприлично, както прилича на двойка с дългогодишен брак...
Ама на другата сутрин Мариелчето ни посрещна жизнерадостно и ни вика "Вие снощи до късно оправяхте багажа?"
A eто я една моя снимка от времето, когато гладех още и не бях съсипала хилядо империи с ядрената си династия. Ютията - Филипс, като сегашната, но доста по-дърт модел, че снимката е от 2008-ма.

Много мъже ще поискат така да им гладят дрехите и ще завидят на Дани!

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Граф Вронски каза:

20200307_085822.jpg.dc95bd5568b9c8c06644af4e4816719e.jpgАз като един нетипичен ексцентричен граф, нямащ прислуга...

Искаш ли да ти кажа кои избягват прислугата? 🙂 Тия, дето вечер тайно приютяват в покоите си някоя чужда графиня. Те така разправят - че нямали нужда от толкова домашна помощ. 🤣

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Ох, от два дни се забавлявам с темата (на работа ☺️). Разнообразихте ми няколко доста скучни работни срещи 😂

Резултатът е, че утре ще готвя мусака, дето не съм правила от поне 5 години 😂 (ама на моя мъж не му прави впечатление... виж, спра ли да правя таратор, ще е предпоставка за развод 😉 ).

Иначе по темата - гладя не повече от 2-3 пъти годишно, по възможност по време на някое телевизонно предаване, неизискващо особена интелектуална ангажираност от моя страна. На Евровизия и Мис Франс такава ютия ми се отваря, не е за разправяне... ама са веднъж на година! 😂

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 10 минути , Happy_Traveler каза:

Искаш ли да ти кажа кои избягват прислугата? 🙂 Тия, дето вечер тайно приютяват в покоите си някоя чужда графиня. Те така разправят - че нямали нужда от толкова домашна помощ. 🤣

@Happy_TravelerСъниииии, Графът има толкова  целомъдрен вид!
Освен това е и ерген  хубавец - естествено е, около него да има богат избор на графини и неграфини. Пък той да ги провери:)))))

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

@Happy_TravelerСъниииии, Графът има толкова  целомъдрен вид!
Освен това е и ерген  хубавец - естествено е, около него да има богат избор на графини и неграфини. Пък той да ги провери:)))))

Ау, какъв целомъдрен млад граф с ютия! Мечта за отегчени графини с над 10 год брак. Младите не стават, нали трябва да са честни, за да им намерят мъж. Освен ако не е някое 9-10 дете, за което не са останали замъци за зестра. Така на моя позната баба й била италианска графиня, но 9-тото дете и трудно й търсели подходяща партия без да има какво да дадат. И нейният български дядо се възползал от офертата за свободна графиня без зестра и си я взел в България. 🙂  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
10 hours ago, stanislavpp said:

И ние не дремем :

6. @ДиянаВ - познава добре чия, лимец, киноа и други интернационални думички

По темата: 

точка 1 - имам ютия с доказателство, че е ползвана /вижте разнищения кабел от толкова включване и изключване/.

точка 2 - въвела съм още една интернационална думичка в кухнята 🙂 куркума. Сутрин и вечер по една лъжичка мед и куркума за имунитет срещу респираторни вируси, добре е и за пушачи като мен. Куркума ползвам и за марината на бяло месо.

image.jpg.3597e085e6f8a453cc0ad691d2de15b7.jpg

image.jpg

• Харесвам 8
Връзка към коментар

За гладенето - не гладя

За мусаката - правех 😁 , голямото порасна, малкото е злоядо и кара на сандвичи. За мъжа - вече караме на аламинути. 
След 25 г. брак сме намерили златната среда за храната. А мусаката - ядем я само на гости 😁 Аз съм до късно на работа и ако реша да я готвя ще стане полунощ 🤪

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много ме забавлявахте с вашите ютии, "яйца на ютия" още не бях виждала..добра идея да си вкарам и аз поне една от ютиите в приложение, които и без друго малко ги ползвам...и ако знаете колко обичам да гладя...уфффф...най досадното нещо, май само покривките за маса гладя....трапезата ми трябва да е перфектна... 🙂 Хайде хубава събота!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Mistress of Germs каза:

Ох, като видях тази снимка се успокоих. Мислех си, че само Благоверната глади полугола, че понякога и само по едни бикини. Иначе много мусака прави и торти и баници. То затова сме и по-едрички.

Ще взема и аз да снимам ютията. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 2 минути , Костов каза:

Ох, като видях тази снимка се успокоих. Мислех си, че само Благоверната глади полугола, че понякога и само по едни бикини. Иначе много мусака прави и торти и баници. То затова сме и по-едрички.

Ще взема и аз да снимам ютията. 

@Костов, държа да отбележа, че тая снимка е от едни праисторически времена, когато @Mistress of Germs дори не си е помисляла да си смени фамилията и форумното име. Извод: Ютията там не глади нищо мое 🤫😲

В по-скорошни лета таквизи фотографии с ютии липсват. Понеже, както се разбра, у нас понастоящем НЕ се глади. 

И ако видя благоверната с ютия в ръка, добре е да сложа плътна преграда от типа на стена или поне врата помежду ни. Понеже се сещам за цитат от една песен: "...Тъкмо му минала таз простотия и ТУП - на главата му падна ютия!" 😷😲

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 13 минути , master_of_germs каза:

@Костов, държа да отбележа, че тая снимка е от едни праисторически времена, когато @Mistress of Germs дори не си е помисляла да си смени фамилията и форумното име. Извод: Ютията там не глади нищо мое 🤫😲

В по-скорошни лета таквизи фотографии с ютии липсват. Понеже, както се разбра, у нас понастоящем НЕ се глади. 

И ако видя благоверната с ютия в ръка, добре е да сложа плътна преграда от типа на стена или поне врата помежду ни. Понеже се сещам за цитат от една песен: "...Тъкмо му минала таз простотия и ТУП - на главата му падна ютия!" 😷😲

@master_of_germs, много си прав. Един мъж никога не знае дали блатоверната му няма да реши да използва ютията не по предназначение. Пък като се сетя че ютията в къщи еTefal ... 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Костов каза:

Ох, като видях тази снимка се успокоих. Мислех си, че само Благоверната глади полугола, че понякога и само по едни бикини.

Абе ей!

Как може да пишете такива работи. Сега как след толкова време да убедя жената, че трябва тя да глади?

• Харесвам 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, stanislavpp каза:

И ние не дремем :

1. @samuraika - дълги крака

2. @Дани Магелани - блондинка и майстор мукаса

3. @Marusinka и @Mistress of Germs - правят легендарни мусаки

4. @елказелка и @jungfraujoch -  мастъри на гладенето, демек - гладят , та цепят 

5. @DenitsaS и @luba_rizova - грандмастъри на гладенето  ( опаткват ризи без усилия за три до пет минути )

6. @ДиянаВ - познава добре чия, лимец, киноа и други интернационални думички

Не знам точно как, но в Куско жените ни са си разменили имейлите.

Искам да кажа, че горния списък вече е в пощата на жена ти... Ясно е, че изгладен няма да ходиш, но поне се пази от ютии...:wink:

По отношение на останалите списъци. Много сте доверчиви - няколко голи твърдения в 2-3 поста и сте готови.

Само аз (снимки на мусаката МИ) и @Mistress of Germs (Каквото и да говори @master_of_germs  - сигурен съм, че го глади поне два пъти дневно - и сутрин и вечер :wink: ) сме представили убедителни доказателства.

Сега, 2 професионални съвета:

- Дъските за гладене са измишльотина

- Глади се седнал на висока маса. (Само за мъжете) За жените - имате си гуру - питайте си я нея.

За снимките на ютии - всеки може да снима ютията вкъщи.:biggrin:

Но колко са хората със задълбочени познания в областта. Да започна с тази снимка:

P1170772.JPG.9e6f83f515b65f97bbf03e07cac514cf.JPG

:smile:

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Още в 80-те години, когато бях тийнейджър имахме гладачна машина Калинка. Това беше единственото устройство с което обичах да гладя, но ставаше основно за кърпи, чаршафи и т.н. Тениските винаги успяваше тук там да ги смачка, а за ризи не ставаше...До ден днешен това е най-малко механизираната домакинска работа. Ако някой знае за по ефективна машина за гладене, нека да сподели!

Képtalálatok a következőre: гладачна машина калинка

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 2 минути , Topfly каза:

Още в 80-те години, когато бях тийнейджър имахме гладачна машина Калинка. Това беше единственото устройство с което обичах да гладя, но ставаше основно за кърпи, чаршафи и т.н. Тениските винаги успяваше тук там да ги смачка, а за ризи не ставаше...До ден днешен това е най-малко механизираната домакинска работа. Ако някой знае за по ефективна машина за гладене, нека да сподели!

Képtalálatok a következőre: гладачна машина калинка

И аз имах същата. Не ми беше удобна, доста тежка беше. Трудно намерих на кого да подаря този танк. Както всяка руска машина от  80 -те години на 20 в. не са спестявали от към метал. Първата ми микровълнова също беше руска и тежеше колкото пералня. 

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.