Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Бръмбар каза:

Не е напълно изкоренена туберкулозата, макар и да са доста по-малко малко случаите на туберкулоза, в сравнение с тези от ковид, вкл. и в Белгия има слуачи и да, около 50% на туберкулоза на хора с небелгийски произход. В България също има туберкулоза, макар и да намалява последните години.

Внос е в Белгия туберкулозата. Винаги може да пристигне някой от някъде с туберкулоза. 

БЦЖ ваксинация на белгийското население не правят. 

Да си допиша поста за да стане и по ясно.

В Белгия какво разбират под белгиец с чуждестранен поизход. Аз и дъщеря ми сме от новите белгийци. Децата на дъщеря ми ще бъдат чисти 100% белгийци. В Белгия има трето, четвърто поколение мароканци, турци, но никъде не се водят, че са със чуждестранен произход. Те ако си отидат нагости в Мароко и хванат туберкулоза и се върнат след ваканцията си в Белгия, ето има туберкулоза в Белгия, да не забряват лекарите как се лекува. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Какви парцали за лице още ще измислят мога само да го коментирам като страничен наблюдател, защото не смятам да нося никакви парцали и намордници на открито, а и на закрито гледам да нарушавам правилата колкото и когато мога.
Това, което е по-лошо е, че местните власти в Мадрид пак изтрещяха. От днес ни чакат нови рестрикции. Вече не могат да се канят никакви гости. Единствено ако живееш сам може да си поканиш гаджето или може да идеш сам в друго семейство на гости. Друго изкл. ако имаш детегледачка, болногледачка и други подобни работници.

Madrid permite las reuniones en los domicilios con la pareja o entre quienes viven solos (msn.com)

Вечерният час е вече 22 ч., а ресторанти и барове затварят в 21. Така както са тръгнали може до 2030 г. да го откараме така докато обсъждаме 453-тата вълна на пЛандемията. Явно сериозно трябва да се замислям за поне временно местене в свободна страна.

• Харесвам 8
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Masmiya каза:

Аз я ползваме многокрантно като има вариант да се пече час на 80 градуса във фурната, след това е стерилна. Мен ме притеснява от екологична гледна точка ползването на еднократни маски. 

Аз си имам десетина платнени и си ги редувам - нося една партида, докато другите са изпрани и съхнат. Имаме си и пакети с еднократни в офиса (една от китайските фирми, с които работим, ни пратиха подарък, the irony ...) и понякога се ползват и такива, но мен еднократните маски не само ме притесняват, а направо ме втрисат от екологична гледна точка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Crazy Horse каза:

Това, което е по-лошо е, че местните власти в Мадрид пак изтрещяха. От днес ни чакат нови рестрикции. Вече не могат да се канят никакви гости. Единствено ако живееш сам може да си поканиш гаджето или може да идеш сам в друго семейство на гости.

В Белгия сме така от началото на номври. Ти разбра ли се вече с жена ти на кой от двамата му се полага синлъл-гадже? 😝

преди 12 минути , Crazy Horse каза:

а ресторанти и барове затварят в 21

Какъв лукс! Тук са затворени от 19 октомври. Ресторантите са само тейк ъуей. 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

То така се почва @zon. И тук пак ще ги затворят напълно. От март до май миналата година всичко беше затворено. Пак започнаха с дебилизмите. Но, рождени дни се задават при нас. Дъщеря ми има рожден ден на 7 февруари, аз на 11, а близначетата ни на 16. Как сме се наредели един след друг, не е истина просто. Смятам да каня гости и да  ги отпразнуваме всичките рождени дни, а те местните, националните и междугалактическите власти да приемат каквито си искат ограничения.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 минути , Crazy Horse каза:

То така се почва @zon. И тук пак ще ги затворят напълно. От март до май миналата година всичко беше затворено. Пак започнаха с дебилизмите. Но, рождени дни се задават при нас. Дъщеря ми има рожден ден на 7 февруари, аз на 11, а близначетата ни на 16. Как сме се наредели един след друг, не е истина просто. Смятам да каня гости и да  ги отпразнуваме всичките рождени дни, а те местните, националните и междугалактическите власти да приемат каквито си искат ограничения.

Не са ли те глобявали още? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Crazy Horse каза:

А не, ние галактическите, не ви се месим - нека се знае, за да не станат после обърквания 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
38 minutes ago, Брани said:

Аз си имам десетина платнени и си ги редувам - нося една партида, докато другите са изпрани и съхнат. 

Ама сам ли си ги купуваш? 

И нали знаете, че куче дето много лае не хапе 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Аз не се бях интересувала от мерките в Испания, но ако написаното от Crazy Horse е вярно, става ясно защо броят на ново заразени расте въпреки носенето на маски. Те са само един от много компоненти за справяне със заразата. Трябва да се гледа комбинацията от мерки и тяхното спазване, а не само да се казва, че там се носят маски, пък няма резултат. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Минавам само да кажа, че прави впечатление, че колкото повече мерки  (карантини, локдауни и тн.) се въвеждат в Европа, толкова повече вируса освирепява. 

• Харесвам 14
Публикувано:

Както и да го гледаме Англия, Швейцария, Испания, Италия, Франция.... са със доста сериозни рестрикции ( маски, ограничено движение, затворени места за забавление)... но ефект не се вижда като резултат от рестрикциите.

Изключение правим ние ама.... то правилата на форума не позволяват да се обсъди защо се справяме така гениално с половинчати мерки

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , Masmiya каза:

Аз не се бях интересувала от мерките в Испания, но ако написаното от Crazy Horse е вярно, става ясно защо броят на ново заразени расте въпреки носенето на маски. Те са само един от много компоненти за справяне със заразата. Трябва да се гледа комбинацията от мерки и тяхното спазване, а не само да се казва, че там се носят маски, пък няма резултат. 

В Милано се нагледах на срещащи се приятели на кафене, ресторант, свалят маските и се разцелуват, сядат си компанията на масата и така. Иначе по улиците на открито маски се носят, то вярно, че там има доста тесни тротоари и човекопоток, че ти дишат във врата. 

Във Франция се разцелуват за здрасти и без маски. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , funny каза:

Както и да го гледаме Англия, Швейцария, Испания, Италия, Франция.... са със доста сериозни рестрикции ( маски, ограничено движение, затворени места за забавление)... но ефект не се вижда като резултат от рестрикциите.

Изключение правим ние ама.... то правилата на форума не позволяват да се обсъди защо се справяме така гениално с половинчати мерки

Ееееее, как що беееее - щот сме гениални, от където и да ни погледнеш:(((((((((Тука се реве:(((((

В Истанбул, бижутерското изложение  , за 25-28  март, се отложи за 27-30 май, вчера пристигна депеша.

Значи, чакаме и за там, нови рестрикции.

• Харесвам 1
Публикувано:

ФИТНЕС ЗАЛИТЕ СЕ ГОТВЯТ ДА ОТВОРЯТ ВРАТИ НА 1 ФЕВРУАРИ

Ресторантьори заявиха, че на същата дата ще започнат работа, независимо от решението на властите

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/fitnes-zalite-se-gotvjat-da-otvorjat-vrati-na-1-fevruari.html?fbclid=IwAR3xlfWHqFq2FyFXCBKylwjF7ITe_DuOAFyxWHvuQ_X9xGSI8sYTIvCVZhY

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Аз си имам десетина платнени и си ги редувам - нося една партида, докато другите са изпрани и съхнат.

Наблегни как точно и с каква ютия ги гладиш. Недей да скромничиш ;)) 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

чета го Crazy Horse и си мисля за Волтер: Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш

работата е там, че доста хора загубиха живота си наистина заради правото на други да прокламират нежеланието си да носят "намордници"... тъжна история и тъжни разбирания за права и свободи

и в тая връзка - отново Волтер: Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде.

но явно е по-лесно да се търсят други, "по-свободни", държави

• Харесвам 16
  • Браво 6
Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Те рестрикциите са сериозни, но не се спазват. Да не говорим, че има случаи на хора, които са вирусоносители и би трябвало да се самоизолират, а те свободно се разхождат по улиците и къде ли не. Полицията няма ресурса да се занимава със всеки случай, а нали се сещаш, че в град от 8милиона това е и невъзможно. Доколкото чета и тук във форума има доста “революционери” , които не се интересуват и не намират за необходимо да спазват мерките...

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 32 минути , Crazy Horse каза:

Oще не са ме глобявали @zon, но ако ме глобят поне три пъти, събирам куфарите към по-свободна държава.

Събирай пари за бъдещи пътувания, не ги давай за глоби.

То никой не обича да плаща за парккинг, но глоби за нерегламентирано паркиране пък съвсем не обича да плаща. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , antea каза:

но явно е по-лесно да се търсят други, "по-свободни", държави

Да се обръщат към Elon Musk, на Марс няма Ковид 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , VASILEV каза:

Те рестрикциите са сериозни, но не се спазват. Да не говорим, че има случаи на хора, които са вирусоносители и би трябвало да се самоизолират, а те свободно се разхождат по улиците и къде ли не. Полицията няма ресурса да се занимава със всеки случай, а нали се сещаш, че в град от 8милиона това е и невъзможно. Доколкото чета и тук във форума има доста “революционери” , които не се интересуват и не намират за необходимо да спазват мерките...

Ооо  сериозни са , спор няма !!!

Може в парна баня и сауна , не може във фитнес - сериооозна мярка ( и логична).

Може в ресторант на хотел , не може в ресторант извън хотел ( пак логично)

Може в квартални магазинчета от всякакъв тип ( не само хранителни) , но не може в мол при все че там пространството позволява хората да не се и забележат, не само да спазват дистанция.

Може в МОЛ да работи аптека, мобилен оператор... а не може книжарница !!!

Та... да изброявам ли още логични рестрикции ?

• Харесвам 14
Публикувано:

Отчасти го разбирам @Crazy Horse защо е това недоверие и съпротива срещу мерките. Пролетта в Испания ги държаха децата месеци заключени по домовете, без право да излизат. То всеки би изкрейзил от това. А и в Италия и те стояха по балконите, разбира се тези които имаха балкон. 

• Харесвам 6
Публикувано:
12 minutes ago, VASILEV said:

Да се обръщат към Elon Musk, на Марс няма Ковид 

Той пролетта се беше засилил към Канада, ама Трюдо го изненАда. 

Аз вярвам, че си провежда социален експеримент за сметка на съфорумците и пуска тук фишеци събирайки материал за научен труд. 

След година ще чете лекция някъде на кораб край Бора Бора, относно поведенченски реакции по време на пандемия. 

На кой ще му се слушат истории за индианци и болшевишки революции, когато актуалната тема още дълги години ще е Covid-19.

Ще си свирка с коктейлче на палубата,  а за другите ще остане само дето са лапали мухите. 

Просто не вярвам, че истината може да е друга. 

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 33 минути , antea каза:

работата е там, че доста хора загубиха живота си наистина заради правото на други да прокламират нежеланието си да носят "намордници"... тъжна история и тъжни разбирания за права и свободи

А защо се обвиняват хората едни други  ?

В специално тази ситуация всеки,  който иска да се пази и да се самоизолира от другите може да го направи и да е защитен толкова , колкото поиска . Всеки трябва да си носи отговорността сам за себе си . Който има здравословни проблеми, страх го е от вируса, може да се самоограничи без да е зависим от другите ( храна по интернет, продукти-онлайн, плащане на сметки онлайн, дистанционна работа...)

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

@antea, всичко хубаво, уважавам ти мнението, но просто няма начин да минат при мене тези пландемични бутафории. Това, че била само в главата свободата е свръхпозитивно мислене, но не върви винаги на практика. Просто аз съм човек, който си отстоява правата и толкова. Защо ли хората са вдигали толкова революции за независимост и свобода, а не са си повтаряли просто - аз съм свободен, аз съм свободен?! Щом ме притиснат до стената, ще се преместя, да, и да, ще бъда по-свободен.

• Харесвам 3
  • Браво 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.