Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Май не съм споменавал никъде, но преди 3 години, точно когато се върнах от Испания в България и бях подал тук-там ЦВ-та, бях пуснал къде на майтап, къде не за готвач в скъп испански ресторант в София-писано е за него в темата за ресторанти в София.

Бях писал като мотивационно писмо, че обичам,  мога да готвят и бла бла, защото като стаж нямах ден като такъв, нито съм учил за това.

 

Изненадващо собственика ми се обади и говорихме 30-40 мин, като ме разпитваше подробно какво мога и за разни тънкости примерно за паея, телешко и други и  накрая каза идвай да работиш, ще се разберем за заплата. По това време бях още в Тенерифе, но след дни имах полет за София.

Аз още не бях сигурен какво ще правя в България след толкова много години в Испания  и му  казах, че ще си помисля малко пр. колкото да отклоня взимането на решението.

 След седмица пак ми се обади и пак говорихме 30-на минути, но така и не се реших да се пробвам и по-добре мисля. Как ли не ме кани, да сме се видели и пр, но това което ме спря най-вече бе коментара му, че клиентите на ресторанта били заможни като цяло.

За мен заможни българи не ми звучи особено добре, особено ако трябва да се разправям с някой недоволен- тип мутра, а със сигурност щеше има такива случаи.

Та бая си помислих в онези дни дали да не пробвам коренно различна професия, като имах реален шанс за това, ама се размина.

  • Харесвам 14
Връзка към коментар
6 minutes ago, MCC said:

Ще ме уморите, най-вече тези с питките. Ще взема да се престраша да пробвам да замеся една пита и аз тия дни. Свалям ви шапка! 

Днес бях в Лидл. Един дядо питаше друг - орхана, има ли мая. Каза: -Няма от една седмица. Виж на ЦБА за там чух, че май има😁

Все пак да не прекаляваме с тестото. @Граф Вронски, какво ще кажеш за белтъчините😁?

Връзка към коментар
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Аз за рулото от козе сирене питам...мурафети, освен запичане😉

Не става с всяко руло, някои се стапят. За да стане добре го мажа добре със зехтин, слагам го върху хартия за печене и  на 220-240 градуса.

Слагам преди печенето поне 3 вида подправки от сорта на риган, босилек, мащерка и най-вече розмарин. Като е готово слагам малко мед, който не се усеща почти. 

Отдолу смесена зелена салата полята с  дресинг от оцет и зехтин

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 35 минути , ДиянаВ каза:

 

Все пак да не прекаляваме с тестото. @Граф Вронски, какво ще кажеш за белтъчините😁?

Те са най-важни. 😛 Напоследък доста хора ме питаха дали ям месо. Да, ям. 😉

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз мисля, че е крайно време  @Alexander да бъде удостоен със значка Chef Gourmand. Поне за периода на извънредното положение 🙂

 

 

преди 3 минути , Граф Вронски каза:

Те са най-важни. 😛 Напоследък доста хора ме питаха дали ям месо. Да, ям. 😉

Вероятно уловката е в това какво месо ядеш 😉

  • Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
48 minutes ago, MCC said:

Ще ме уморите, най-вече тези с питките. Ще взема да се престраша да пробвам да замеся една пита и аз тия дни. Свалям ви шапка! 

Много лесно стана мойта. Пробвай!

Връзка към коментар
18 minutes ago, Goal & Boss said:

Аз мисля, че е крайно време  @Alexander да бъде удостоен със значка Chef Gourmand. Поне за периода на извънредното положение 🙂😉

Има ли магеланци, участвали в Master Chef?

 

Връзка към коментар

Като гледам не съм само аз, дето съм оставила готвенето в ръцете на мъжа ми. 😃 И никога не критикувам, защото е много приятно да те питат : утре какво да ви сготвя?

Браво момчета! Дерзайте!

  • Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Какво месо, какво брашно, какво вино? То при три хранения на ден, все някакси щеш не щеш ще разнообразиш😁

Исках да кажа на @wiliko в темата за оплаквания, че тук каквато грижа за пътуванията на другите откривам, такава намирам и за предпазните мерки. Пътуващите магеланци са колкото отговорни към съветите и насоките за пътуване, дваж повече са отговорни към здравето на другите /перефразирам Раднев🙂/

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , Цвете каза:

Като гледам не съм само аз, дето съм оставила готвенето в ръцете на мъжа ми. 😃 И никога не критикувам, защото е много приятно да те питат : утре какво да ви сготвя?

Браво момчета! Дерзайте!

Никаква критика, само доволно примляскване 😉 На жените, които критикуват им се налага да готвят. 

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Goal & Boss каза:

Аз мисля, че е крайно време  @Alexander да бъде удостоен със значка Chef Gourmand. Поне за периода на извънредното положение 🙂

Абсолютно съгласен! Впечатлен съм и аз от кулинарните умения на @Alexander

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
2 hours ago, Marusinka said:

Има ли магеланци, участвали в Master Chef?

Като част от гостите преди 2 години участва дъщеря ми. 

Аз участвам в домашния МШ, особено тези дни. 🤣🤣🤣

20180111_154107.jpg

20180111_154715.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 11 часа, Marusinka каза:

Има ли магеланци, участвали в Master Chef?

 

Мен ме каниха 2 пъти за участие в Мастър Шеф и един път за Bake Off (да поскромнича 😂), но отказах.

А покрай карантината и заточването вкъщи, тези дни се пробвах дали още мога да правя хляб. Оказа се, че мога 😂

 

За сметка на това за шев, плетки и гоблени, не ме търсете 😂

20200323_171513.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 11
Връзка към коментар

Ох, и аз много меся. Това не е на добре при толкова стоене вкъщи. 🙂

 

Иначе за гладенето- май не съм писала- мъж ми се глади сутрин, аз също- мен и детето. Сега обаче никой не глади- милата ни (самотна) ютия. 😉 

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , Роца каза:

Мен ме каниха 2 пъти за участие в Мастър Шеф и един път за Bake Off (да поскромнича 😂), но отказах.

А покрай карантината и заточването вкъщи, тези дни се пробвах дали още мога да правя хляб. Оказа се, че мога 😂

 

За сметка на това за шев, плетки и гоблени, не ме търсете 😂

20200323_171513.jpg

В страната с най-хубавите хлябове в света за мен,  по задължение трябва да можеш да правиш такива.

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Ако това безумие продължи ((нямам предвид конкретната тема, а че 90% от авиокомпаниите са приземени) предлагам на @Георги да си резервира домейна Cherpaci.com.

Нищо чудно след 2-3 месеца проекта да стане по-успешен от magelanci.com

:dash1:

  • Харесвам 2
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 31 минути , Alexander каза:

В страната с най-хубавите хлябове в света за мен,  по задължение трябва да можеш да правиш такива.

Ама то там е заровено кучето 😂. В разстояние на 500 метра от нас има тамън 4 пекарни,  където мога са си купя хубави хляб и кроасани. Откъде да намеря мотивация за месене на хляб вкъщи? 😂😂😂

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

Ако това безумие продължи ((нямам предвид конкретната тема, а че 90% от авиокомпаниите са приземени) предлагам на @Георги да си резервира домейна Cherpaci.com.

Нищо чудно след 2-3 месеца проекта да стане по-успешен от magelanci.com

:dash1:

Подозирам, че @Роца е знаела отпреди за тая пандемия - виж я от колко време има блог за готвене. Хем че е и в бизнеса с микроби!

Роцо, кажи си! 🤪

 

Edit: Ха! Тъкмо пишех за нея и тя се появи тук! Знаех си аз!

  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 17 минути , Goal & Boss каза:

Подозирам, че @Роца е знаела отпреди за тая пандемия - виж я от колко време има блог за готвене. Хем че е и в бизнеса с микроби!

Роцо, кажи си! 🤪

 

Edit: Ха! Тъкмо пишех за нея и тя се появи тук! Знаех си аз!

😂😂😂

Моля, моля, аз съм от Светлата страна на Силата - боря микробите (абе, не точно тях, ама карай 😉). 

А блогът ми е за разтуха от момента, в който замених лабораторните мишки с компютърни. Ама помага във време на пандемия и обща карантина 😀. Даже мога да направя рубрика за магелански рецепти с гост-автори от темата 😉.

  • Харесвам 3
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Роца каза:

Мен ме каниха 2 пъти за участие в Мастър Шеф и един път за Bake Off

Следващия път не отказвай!

Следя ти редовно блога-чудни неща правиш!

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Eva eva каза:

Правих рамен.  Вкусен стана 🙂 

Дали е вкусно, нямам представа, но аплодирам вкуса за подредба на масата. Браво!

Нека тогава и аз да се похваля с подредбата на маса 🙂

P4090409.JPG

  • Харесвам 20
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.