Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Честита 2021г!!! Да сте живи и здрави! Нека всеки постигне мечтите си - малки и големи, за да е истински щастлив. Та да представя приготвянето на любимата ми баница - с много сирене и много захар. Това стана възможно, след като получих поръчаните от мен кори ( обги)  и подсладителя Erythrit ( благодарение на AlexandraKo).    

image.png.a6d3852e2a9abb887ac2904741968602.pngimage.png.a792c4a028c091da27b35b30d4ec34c2.pngimage.png.3fb1a558d82aa1dfa4ecaf7367a67dce.png

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
На 31.12.2020 г. в 17:56, funny каза:

Аз ... се отказах от капамата. Сложничка ми се видя за моите способности, та.... пържоли във фурната и това е .

:scratch_one-s_head:

Не е сложна. Като изключим изискването на месата и зелката, отне ми 20-30  мин. Да нарежа киселото зеле, да измия ориза, да махна кожата от бутчетата и да сложа подправките - 20 мин. Долива се вода и във фурната 40мин на 250 градуса и още час и половина на 170 градуса. Накрая отваряш да се запече за 10 мин.

Сърми не съм слагала, че преди това правих вълчи сърми с късчета пуешко.

А в баницата късметът за Магеланци е само един - Пътешествия.

20210101_175439.jpg

20201231_150557.jpg

20201231_153149.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 2
Публикувано:

4-5 яйца, разбити добре и смесени с 250-300г лимонада и намачкано сирене. Последното е кой, колкото душа иска. При, мен е на принципа на Мечо Пух. Дъното и стените на тавата, в която ще пека добре омаслявам. Всяка обга потапям в друга тава с топла вода и разтворени две лъжици сода за хляб. Поставян в тавата и добре намазвам с яйчената смес.

image.png.9a5a137a11c4cf2a3c550efb7ff19031.png

Поръсвам с подсладителя. И понеже до сега не съм го ползвал слагах по една мерна лъжица на кора. 

image.png.e1279fc7e87abd8c607171c552d55e40.png

Това е финалния резултат преди да влезе във фурната. 

image.png

• Харесвам 14
  • Браво 5
Публикувано:

Това е след 25-30 мин. Класика в жанра от Северозапада. Оказа се, че една мерна лъжица подсладител на обга е лекинко малко. Но аз имам и втора кутия обги и скоро ще се коригирам. Въпреки това баницата свърши много бързо, консумирана с домашно червено винце.  

И те така!

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 минути , дядо Пепи каза:

Това е след 25-30 мин. Класика в жанра от Северозапада. Оказа се, че една мерна лъжица подсладител на обга е лекинко малко. Но аз имам и втора кутия обги и скоро ще се коригирам. Въпреки това баницата свърши много бързо, консумирана с домашно червено винце.  

И те така!

Е, то не пречи и отгоре да се поръси с Еритрит, както със захар:)))

Ама ще видиш, как след време, няма да ти се струва недостатъчно сладко, вкусът се възпитава:)))

Чудна изглежда баничката!

• Благодаря 1
Публикувано:

В последните години посрещам Нова година по чужбинско, за да избягам от готвенето и преяждането. Ама тази година- не. Отготвих си за цяла година, преядох доволно. Сраам!

Сега съм се захванала да готвя нещо, което съм яла в габровски ресторант - куркутена супа.

Не зная рецепта, зная съставките в общи линии и импровизирам. Готвя я като супа с месо, но добавям кисело зеле и малко зелев сок. Не се слага фиде/ориз и не се застройва.

Резултатът ми харесва. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Сър Антъни поиска боб. Не в чушки, ами обикновен. Хем не сме преяждали, ама то, само, като гледаш препълнената маса и преяждаш:))))

Разфасовах всичко останало в кутийки и му се нахвърлям на боба:))

Междувременно, спретнах някоя салатка , от любимите ни. 

Пълнени домати, с крема сирене, омесено с копър, в два варианта:

0B3DE8A4-34E6-435D-8B16-E5881459AE61.jpeg.b66fb6f3af3be43e564e40a3fd19b629.jpeg

86DA3084-BE39-4DB1-B45E-3AEC180E2551.jpeg.d04c05d406be2d7897a64d98c6c95165.jpeg

И марулка, с маргаритки:)))

AEC4BB18-4A73-450A-BB96-C4F74E392CAE.jpeg.e9648b33c5c1ae8366040bc5ff628da3.jpegБо

Няма да ви снимам боба, ясен е - с много пресен джоджен.

• Харесвам 21
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Сър Антъни поиска боб. Не в чушки, ами обикновен. Хем не сме преяждали, ама то, само, като гледаш препълнената маса и преяждаш:))))

Разфасовах всичко останало в кутийки и му се нахвърлям на боба:))

0B3DE8A4-34E6-435D-8B16-E5881459AE61.jpeg.b66fb6f3af3be43e564e40a3fd19b629.jpeg

86DA3084-BE39-4DB1-B45E-3AEC180E2551.jpeg.d04c05d406be2d7897a64d98c6c95165.jpeg

И марулка, с маргаритки:)))

AEC4BB18-4A73-450A-BB96-C4F74E392CAE.jpeg.e9648b33c5c1ae8366040bc5ff628da3.jpegБо

Няма да ви снимам боба, ясен е - с много пресен джоджен.

Прихванах от теб, и от днес съм на марули, краставици и домати. Да видим до кога?

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Прихванах от теб, и от днес съм на марули, краставици и домати. Да видим до кога?

Еее, трябва си малко разтоварване от всичкото плюскане тези дни. И пиЙене или пиенЙе, не знам, коЙе еправилно:(())

Ние твърдо се закачаме за кето режима, с намалени порции:(

И повече талаш - марули, репи, краставици, таратор със скир, че ще вадя кантара в понеделник.😞😞

• Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Абе не че нещо, ама как се яде тази красота? Мен ще ме е жал да посегна с вилицата.🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , дядо Пепи каза:

Абе не че нещо, ама как се яде тази красота? Мен ще ме е жал да посегна с вилицата.🙂

То само, първото посягане е проблем:))))Натам е лено:))

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано: (редактирано)

Запечено козе сирене с круши и сладко от боровинки.

134777234_390897388876293_5733527083914150506_n.jpg

И шоколадово брауни за разкош. Рецептата е от интернет, заливката е моя идея.

134879882_740733859904845_5983087325198753230_n.jpg

135508341_852114888955927_1080622928826020785_n.jpg

Редактирано от Atlantic
добавка на съдържание
  • Харесвам 16
Публикувано:

Днес печем пресен свински врат на дървени въглища. Вчера вратът още е държал главата на прасето!

А другите части на прасето ще се превърнат в следното:

-свинските бузи - в сурово-сушено "Гуанчале", незаменима основа за спагети карбонара и подобни;

-контрафилето - в сурово-сушена "Лонза", или наричанa още "Pork Bresaola";

-свински врат - в сурово-сушена  "Копа".

https://en.wikipedia.org/wiki/Capocollo

-свинска глава +крачета+сърце+свински гърди - в "Head cheese".

https://en.wikipedia.org/wiki/Head_cheese

Резултатите след 1,5-2 месеца!

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Така, както съм наготвила 3200 манджи, на Бачково се подредихме, на огромната опашка за кебапчета, та купихме 10 кебапчета и 10 шишчета:(( Все едно, сме умрЕли от глад. И сега си вечеряхме, еми - супер са, ама изядохме, по едно от вид, че са огромни)))

И срам за нашия естетически вкус - Просеко, с кебапчета:((( Ауууу, срам, срам , ама, върви, чудесно, при това:)))

Дано не ме чуе Ватманът, че ще ме оплюе публично:))))

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 28 минути , AlexandraKo каза:

Така, както съм наготвила 3200 манджи, на Бачково се подредихме, на огромната опашка за кебапчета, та купихме 10 кебапчета и 10 шишчета:(( Все едно, сме умрЕли от глад. И сега си вечеряхме, еми - супер са, ама изядохме, по едно от вид, че са огромни)))

И срам за нашия естетически вкус - Просеко, с кебапчета:((( Ауууу, срам, срам , ама, върви, чудесно, при това:)))

Дано не ме чуе Ватманът, че ще ме оплюе публично:))))

Досега не бях чувал за кето-кебапчета и кето-шишчета😪

А сега сериозно.От доста време се каня да те питам как ги ядете тези торти с готови блатове от Берьозка.В тях сигурно има по кило захар.Не трябва,но ям много сладко.Първият път не можах да ям тортата,че беше адски сладка.Скоро правих като нямаше грам захар в маскарпонето и въпреки това ми беше сладка.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Emil Chakalov каза:

Досега не бях чувал за кето-кебапчета и кето-шишчета😪

А сега сериозно.От доста време се каня да те питам как ги ядете тези торти с готови блатове от Берьозка.В тях сигурно има по кило захар.Не трябва,но ям много сладко.Първият път не можах да ям тортата,че беше адски сладка.Скоро правих като нямаше грам захар в маскарпонето и въпреки това ми беше сладка.

Нямам впечатления, блатовете да са много сладки.Опитвала съм ги “ на сухо”, като бисквити са.

Освен това, у нас, може би, 20 години вече, захар не употребяваме, та съм забравила, колко е сладка.

Като правя торта, обикновено в маскарпонето слагам или какао, или черен шоколад със стевия/ пак оттам/, между блатовете кремът е много и те почти не се усещат.Освен това, омокрям всеки блат с мляко. Може би, слагате по- мъничко  от крема, между блатовете?
Не знам, защо така се е получило.

Аз също, много обичам сладко.С Еритритол, не ми е достатъчно сладко, но се примирявам. Често правя с тия кори, еми, не е Гараш, ама, това е положението:))

• Харесвам 2
Публикувано:

Ядем и ревем, еле аз. Не за друго, ами защото се разхождам по картата само кулинарно. Пък и мазохистично си го натяквам с такива Хачапури, дето не съм ги яла в оригинал. Все още(пък трябваше).

Тъй поревах си. Не ми олекна.

Ден за разчистване на хладилника. На мерник са сирената.

20210102_191104.jpg.ec5e25f2b089674a648e1ed176732ed9.jpg

Ажарско Хачапури с брашно и масло от Италия, датско, френско и бг сирене, извара, кашкавал от Хисаря и яйца от свободно отгледани, щастливи кокошки:lol: 

Направо на оверлог по картата - цяло пътешествие, ако беше реално горе-долу месец време, пък така за час и айде готова.

И Хачапурите са готови. Колко са истински, ще преценям като ида до оригинала. 

20210102_190955.jpg.9788eef6852de65e8cfa916285385a03.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 4
Публикувано:

Аз не се храня кето, но за своите нисковъглехидратни нужди използвам идеи от кето рецепти и попрочетох доста в изминалите месеци. Оставам с впечатление, че "кето" е модерно, продава, хвърчи из пространството, но е криворазбрано. За да е нещо "кето", то трябва да отговаря на определено съотношение въглехидрати/протеини/ мазнини. С лекота, но вероятно за удобство, някои неща се наричат "кето", но те реално не са, ако се направят изчисления. Един ден с кето, един-без, не е ефективен режим, по-скоро вреди (я на холестерола, я на килограмите, я на кръвната захар 🙂 ). Ако някой целѝ отслабване, то той би трябвало да следи и калориите в ястията, количествата и порциите, които консумира. Ако целта е ниска кръвна захар, това, че не сте добавили директно с лъжицата рафинирана захар, не означава, че не консумирате захар като сложите фурми, стафиди, банан,  кокосов сироп, мед или други подобни вкусотии. 

Превърнала съм се в читанка на етикетите на храните, но човек като трябва да внимава, вече обръща внимание на неща, за които преди не му е пукало.

По-напред имаше съдържанието на блатовете от Берьозка, със захар са.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 5 часа, Sju каза:

Оставам с впечатление, че "кето" е модерно, продава, хвърчи из пространството, но е криворазбрано. За да е нещо "кето", то трябва да отговаря на определено съотношение въглехидрати/протеини/ мазнини. С лекота, но вероятно за удобство, някои неща се наричат "кето", но те реално не са, ако се направят изчисления.

Това са и моите наблюдения, етикет "кето" се лепи къде ли не. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.