Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

треската беше солена,  

FB98E95A-5B14-4784-9D91-75DE6847E3EA.jpeg.4eb7ef2afb6a3db75c877bb50f19130b.jpeg

Има ли в България такава??

Че ми писна да я влача от Гърция. И да я обезсолявам ми писна, но това е друга тема. 

Иначе риба със сметана не е моето. У нас треската се панира със скордаля (картофена) за гарнитура.

Публикувано:
преди 24 минути , но нейм каза:

Има ли в България такава??

Че ми писна да я влача от Гърция. И да я обезсолявам ми писна, но това е друга тема. 

Иначе риба със сметана не е моето. У нас треската се панира със скордаля (картофена) за гарнитура.

По принцип солена няма, но тази я намерих в един италиански магазин Тракия, дори последния път беше намалена, явно никой не  я купува.

Не е много твърда както португалската, по-мека е, както испанския вариант, но става перфектно, хем се обезсолява по-бързо.

Ние правим основно крокети или я печем, по-рядко готвена. Името е треска със сметана, но има много малко сметана, реално си е с бешамел с малко сметана. 

Даже в някои рецепти изобщо няма сметана.

• Харесвам 4
Публикувано:

За обед пекох скумрия на барбекю.Мариета готви Робо Ди торе в гювеч.Решихме да го сложим в барбекюто.Даже сложихме и едно гърне боб със сланина и коприва да имаме сготвено за през седмицата.Още на обед спрях да слагам повече дърва.Току-що ядохме опашката.Гювечът беше топъл,а вкусът невероятен.Няма нищо общо с тенджера под налягане.Ето и няколко снимки.

417691C2-86F2-4BF1-A0D3-E2CE3B19B69A.jpeg

D974B0B2-C512-49F0-B9F7-431926492448.jpeg

19E30342-9414-4AA6-882A-A2E32D663895.jpeg

• Харесвам 20
  • Браво 9
Публикувано:

Днешното ни меню беше не, както обикновено, международно, а направо междупланетно (нищо, че не може да се сравнява с галактическата рецепта на @Брани 😂).

Не помня дали съм ви споменавала, че от няколко години следя един френски блогър/ютубър, който прави рецепти, вдъхновени от фантастични и фентъзи сериали, филми, анимационни филми, манга, видео игри... Той има и доста издадени книги, от които аз имам почи всички, даже с лични послания. От време на време даже и готвя по тях 🙂.

И така, днес гощавах фамилията с:

- яхния от Dauper - рецептата е вдъхновена от анимето "Attack on Titan" (Shingeki no Kyojin), а Dauper е родното място на героинята Саша. Всъщност, представлява яхния от свински бузи, с моркови, картофи, ряпа и бира.

20210110_125822.jpg

- супа от пломийк (plomeek) - за почитателите на Стар Трек е известно, че това е червено-оранжева супа от кореноплодно от планетата Вулкан, родното място на Спок. Тъй като ние сме на добрата стара Земя, вечерята ни беше гъста крем-супа от цвекло, моркови, пащърнак и сладък картоф. \\// Live long and prosper! \\//

20210110_194539.jpg

• Харесвам 21
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 минути , Роца каза:

Днешното ни меню беше не, както обикновено, международно, а направо междупланетно (нищо, че не може да се сравнява с галактическата рецепта на @Брани 😂).

Не помня дали съм ви споменавала, че от няколко години следя един френски блогър/ютубър, който прави рецепти, вдъхновени от фантастични и фентъзи сериали, филми, анимационни филми, манга, видео игри... Той има и доста издадени книги, от които аз имам почи всички, даже с лични послания. От време на време даже и готвя по тях 🙂.

И така, днес гощавах фамилията с:

- яхния от Dauper - рецептата е вдъхновена от анимето "Attack on Titan" (Shingeki no Kyojin), а Dauper е родното място на героинята Саша. Всъщност, представлява яхния от свински бузи, с моркови, картофи, ряпа и бира.

20210110_125822.jpg

- супа от пломийк (plomeek) - за почитателите на Стар Трек е известно, че това е червено-оранжева супа от кореноплодно от планетата Вулкан, родното място на Спок. Тъй като ние сме на добрата стара Земя, вечерята ни беше гъста крем-супа от цвекло, моркови, пащърнак и сладък картоф. \\// Live long and prosper! \\//

20210110_194539.jpg

Qapla'!

Публикувано:
преди 1 минута , Роца каза:

iwlij jachjaj! 😉 

Без да се хваля и самоизтъквам (макар че се!), съм изгледал всичко що има за гледане от Стар Треците. Дори и оригиналния сериал от 60те 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Без да се хваля и самоизтъквам (макар че се!), съм изгледал всичко що има за гледане от Стар Треците. Дори и оригиналния сериал от 60те 🙂

Адмирации! (без грам ирония!)

На мен ми "липсват" няколко от филмите, както и анимацията, "Ентърпрайз" и части от "Вояджър". Но пък в момента "преговаряме", заедно с щерката "DS9". Започнахме уж на майтап, но на нея взе, та й хареса и стана луда фенка на Джулиан Башир и Одо 😂.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Роца каза:

Адмирации! (без грам ирония!)

На мен ми "липсват" няколко от филмите, както и анимацията, "Ентърпрайз" и части от "Вояджър". Но пък в момента "преговаряме", заедно с щерката "DS9". Започнахме уж на майтап, но на нея взе, та й хареса и стана луда фенка на Джулиан Башир и Одо 😂.

Всеки си има добри страни ... Но аз най-много си харесвам тези трите - TNG, DS9 и Вояджър. Жан-Люк си ми е завинаги любим герой, макар че малко се разочаровах от последния сериал "Пикар". Но е супер, че детето харесва класиката, в тия времена, в които ни заливат какви ли не sci-fi сериали, кой от кой по-шарен 🙂

Публикувано:

Здравейте Магеланци и Честита нова година!

Благодаря на всички, които се отзоваха на моята молба за опита ми с торта Наполеон и разяснения и избор на сметана. Стана много вкусна!

Специални благодарности на @Marusinka, която беше прикачила рецепта написана на ръка!, и на @Eva eva, @AlexandraKo, 

@Мари Николова, @Бръмбар, @luba_rizova. 

Торта Наполеон 2.JPEG

Торта Наполеон.JPEG

• Харесвам 14
  • Браво 6
Публикувано:
Преди 1 час, rdd каза:

Здравейте Магеланци и Честита нова година!

Благодаря на всички, които се отзоваха на моята молба за опита ми с торта Наполеон и разяснения и избор на сметана. Стана много вкусна!

Специални благодарности на @Marusinka, която беше прикачила рецепта написана на ръка!, и на @Eva eva, @AlexandraKo, 

@Мари Николова, @Бръмбар, @luba_rizova. 

Торта Наполеон 2.JPEG

Торта Наполеон.JPEG

Викаш, колективен успех се получи.😀

• Харесвам 1
Публикувано:

Абе че успеха си е личен, личен е, ма ако можеше колективно да я изконсумираме,Цена няма да има. Браво! Обожавам Наполеон! За съжаление, не правя, защото мой то мъжле не обича, а е най- голям консуматор, и така... Та, с удоволствие се почерпвам с парченце . 

Роца, уникално меню!!! 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
Преди 1 час, Julian999 каза:

Съпругата направи една страхотна питка IMG_20210111_155048.jpg.b3aae1458f0362c51a2d34c781c435fd.jpg

Браво! А някои, още скубем зъби:(((

На работа съм, де:(((

Публикувано:
преди 31 минути , AlexandraKo каза:

Браво! А някои, още скубем зъби:(((

На работа съм, де:(((

И аз съм навремил за един преглед.. но да видим кога ще бъде.. страх голям

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Така, така... Да видите хубаво ли е да си на работа без фиксиран край на работния ден (нищо че уж съм държавен служител). 

😜

Аз пък днес се прибрах почти на време. А и някой добър човек, който наскоро порасна с 1 година беше успял да приготви пиле с гъби и сметана (почти истинско пиле жулиен), та не ми се наложи да се втурвам в кухнята. 

• Харесвам 6
Публикувано:

IMG_20210111_195353.jpg

Пилешки пържоли от бут на фурна, подправени със свежи подправки, гарнитура печени моркови и пюре от броколи и картофи с ароматно масло с пресни мащерка, розмарин и скилидки чесън.

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 43 минути , Lyubina каза:

Така, така... Да видите хубаво ли е да си на работа без фиксиран край на работния ден (нищо че уж съм държавен служител). 

😜

Аз пък днес се прибрах почти на време. А и някой добър човек, който наскоро порасна с 1 година беше успял да приготви пиле с гъби и сметана (почти истинско пиле жулиен), та не ми се наложи да се втурвам в кухнята. 

Па то, ние сме си все така, че и сутрин отивам в 6 :)))

• Харесвам 1
Публикувано:

Ох, от сериозния разговор в другата тема, ми се прияде, нещо сладичко:))))

Забърках едно сладкишче, почти безВ, с малко тунинг на оригиналната рецепта:

https://www.healthylicious.bg/keto-almond-cake/

C7E20CFE-A5BB-42AE-BA96-1700D07D4D8F.jpeg.ad57bf2225cc6779def6ddb025c859d2.jpeg

Разликата - че добавих чаша орехи и няма шам фастък.

А, вместо ксилитол, сложих еритрит, на око, стана пухкав и вкусен сладкиш, опечен, в силиконова формичка за кекс.

DC350782-45A9-4FA7-8B0F-B1D3D3353D1D.jpeg.a5422e68e6ffeaac9962a41d9dc65a8f.jpeg

A6131CD6-81AB-4243-9951-C7BF13846BB3.jpeg.7fc69669bda27412c92efbaa4087d36a.jpeg

Отгоре е намазан с шоколад 75%какао и стевия и поръсен с кокосови стърготини.

Та съм си клъцнала едно диетично, кето - завойче и съм си сипнала един, недиетичен  Рикар - вървят си много, да знаете:)))

Наздраве!:drinks:

• Харесвам 9
Публикувано:

Отново спретнах фаворитът ми тази зима - супа от тиква с джинджифил, подправена с мащерка и сметана. Понякога цопвам някоя розичка грюер (ако имам). Този път толкова люта съм я направила, че е сякаш супа от джинджифил с тиква :grin: Изключителна и сгорещяваща прелест, когато се прибереш, потънал в сняг 🙂 

122810771_10221109531105274_2395462412674485822_n.jpg.f489bfbc754183dfb28ba2f315c11cfe.jpg

122781437_10221109531185276_3921601309384954410_n.jpg.deadd57a3a25b0ffd03c35846c3be883.jpg

Публикувано:
На 10.01.2021 г. в 22:05, Брани каза:

Всеки си има добри страни ... Но аз най-много си харесвам тези трите - TNG, DS9 и Вояджър. Жан-Люк си ми е завинаги любим герой, макар че малко се разочаровах от последния сериал "Пикар". 

Ох, това ми напомни за един от любимите ми епизоди от "The Big Bang Theory" - в трети сезон, когато Ленърд разказва на Пени как са станали съквартиранти с Шелдън и първото "препятствие" към получаването на стаята е правилният отовор на въпроса "Кърк или Пикар?" 😂 

И моите предпочитания вървят към DS9 и TNG, но към тях бих добавила и "Дискавъри". "Пикар" си беше чиста проба за феновете, според мен :)  (май  ще трябва да пренесем дискусията в темата за сериалите, преди да са ни изгонили от тук 😉 ).

И, да съм по темата - къри с нахут и спанак. И много кориандър!

20210112_122528.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:
Преди 1 час, Роца каза:

Ох, това ми напомни за един от любимите ми епизоди от "The Big Bang Theory" - в трети сезон, когато Ленърд разказва на Пени как са станали съквартиранти с Шелдън и първото "препятствие" към получаването на стаята е правилният отовор на въпроса "Кърк или Пикар?" 😂 

И моите предпочитания вървят към DS9 и TNG, но към тях бих добавила и "Дискавъри". "Пикар" си беше чиста проба за феновете, според мен :)  (май  ще трябва да пренесем дискусията в темата за сериалите, преди да са ни изгонили от тук 😉 ).

И, да съм по темата - къри с нахут и спанак. И много кориандър!

20210112_122528.jpg

Ама имаше всички характеристики да бъде велик - Жан-Люк, оттеглил се от проблемите на Галактиката, кротко си разхожда кучето и се занимава с винопроизводство във фамилното шато във Франция 🙂 Е, имаше и много добри моменти де. Но явно голямата магия си е отишла след TNG. А от Дискавъри съм супер приятно изненадан. Малко мрънках в началото, че е ми е прекалено политически коректен към новата мода - почти няма главен герой бял мъж 🙂 - но пък го направиха толкова добре откъм идеи и стар трек усещане, че им простих. И не знам дали си се ровила, ама дизайна на кораба "Дискавъри" е базиран на неизползванa идея за кораб "Ентърпрайз" за предложен, но канселиран в ранните етапи на подготовка Стар Трек филм от 70те. Автор на идеята е Ralph McQuarrie, който е създател на голямата част от визуалния външен вид на Star Wars.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.