Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тази вечер, мъжът ми сготви сьомга с каперси и докато готвеше се усети, че покрай тази рецепта се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години! 🙂

Salmon.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 18
Публикувано:
преди 14 минути , chandni каза:

Тази вечер, мъжът ми сготви сьомга с каперси и докато готвеше се усети, че покрай тази рецепта се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години! 🙂

Salmon.jpg

Ми, а наздраве, за годишнината!

Още много, по 15 да имате!🍾:give_rose:

 

image.jpeg.f43636331d386c41089e9e006c0a475f.jpeg

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , chandni каза:

Тази вечер, мъжът ми сготви сьомга с каперси и докато готвеше се усети, че покрай тази рецепта се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години! 🙂

Salmon.jpg

Живи и здрави бъдете!

Любов и много радости занапред!

Наздраве!

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

че покрай тази рецепта се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години!

Това  са Кристалните 15 и са само за загрявка!

Да сте много по толкова в здраве и заедност!

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 минути , Kalina Ivanova каза:

Това  са Кристалните 15 и са само за загрявка!

Да сте много по толкова в здраве и заедност!

 

@Kalina IvanovaКалина, каква прекрасна дума си казала: “ заедност”!

Хубавото семейство,  е точно това!:give_rose:
 

  • Харесвам 7
Публикувано:

@chandni Честита годишнина! И аз се присъединявам към пожеланията за още много щастливи години 🙂 

 

Ние също имахме повод за празник - моят приятел стана на 30 и днес той си избра менюто (голяма част от което си го приготви и сам 😂). Брънч с английска закуска, за който аз само помагах, торта с шоколадов ганаш, и исландска салата от скариди за вечеря, която беше мое дело:

 

IMG_1233.JPG.b9e8a9695e94c002ad45d874e1a6f9dd.JPG

 

IMG_1237.JPG.970e0c6a4a631b89d1d115b25422afb7.JPG

 

IMG_1269.JPG.35e3407648530e1c8bf9960bb508e5e7.JPG

 

IMG_1259.JPG.55201834368f330b708ac8fff76df229.JPG

  • Харесвам 26
  • Благодаря 2
  • Браво 5
Публикувано:
преди 31 минути , DenitsaS каза:

@chandni Честита годишнина! И аз се присъединявам към пожеланията за още много щастливи години

Благодаря! А на теб да ти е жив и здрав рожденикът! 😇

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Тази вечер, мъжът ми сготви сьомга с каперси и докато готвеше се усети, че покрай тази рецепта се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години! 🙂

Salmon.jpg

На 15 годишнината от моя брак майка ми ми напомни какво съм и казвала на нея на тази им годишнина : " 15 години с един човек !!! Това е ужасно".

Та след като минах и аз моята 15-годишнина установих , че ужасното явно трябва да е минало та продължихме :grin:

 

Честита годишнина !!!

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, chandni каза:

се запознахме и то точно на днешната дата преди 15 години

Да сте живи и здрави!!! И винаги така с любов и нежност да си спомняте този ден!  Съпругът доста добре се е представил.  

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, DenitsaS каза:

Вз😲@chandni Честита годишнина! И аз се присъединявам към пожеланията за още много щастливи години 🙂 

 

Ние също имахме повод за празник - моят приятел стана на 30 и днес той си избра менюто (голяма част от което си го приготви и сам 😂). Брънч с английска закуска, за който аз само помагах, торта с шоколадов ганаш, и исландска салата от скариди за вечеря, която беше мое дело:

 

IMG_1233.JPG.b9e8a9695e94c002ad45d874e1a6f9dd.JPG

 

IMG_1237.JPG.970e0c6a4a631b89d1d115b25422afb7.JPG

 

IMG_1269.JPG.35e3407648530e1c8bf9960bb508e5e7.JPG

 

IMG_1259.JPG.55201834368f330b708ac8fff76df229.JPG

Деничка,да сте живи и здрави и още дъъъъъълго, дълго да  сте заедно!

Божееее, колко сте,неприлично млади:(((

  • Харесвам 1
Публикувано:

Модифицирах Джиджо-с бейби моцарела трябва да му е телцето, ама поради липса на такава си поиграх да оформя от голяма топка 🙂

419E73AE-4AD2-4FB3-AD61-1853E1C38600.jpeg

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

@AlexandraKo Благодаря за пожеланията 🙂 

 

Днешният брънч беше японски палачинки, за които @Роца сподели преди време - на външен вид не се получиха толкова високи като във видеото, но на вкус станаха супер, много пухкави и леки. Гарнитурата им беше канадска: бекон, сос от боровинки и къпини, и кленов сироп. Не бяха много трудни за правене и със сигурност пак ще ги приготвим някой уикенд. 

 

IMG_1273.JPG.dfdacb16d9dcbb1082bf590479472a8d.JPG

  • Харесвам 16
Публикувано:

 

Таханово хлебче, с белен слънчоглед, за капонатата.

 

480C3FE4-B890-44E2-8BCB-241205E779D7.jpeg.8d779af20a419faa3d0652c6589ff50d.jpeg

 

D75F1CB2-0103-44A1-A5A4-6024BBBB7119.jpeg.bab816effd42052ee668898eff0aeb09.jpeg

 

Да е жива и здрава @Тони, че ме научи на това хлебче!😀Много ни харесва и непрекъснато го правя. Друг хляб, много рядко купувам.

 

  • Харесвам 17
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 минути , Eva eva каза:

 и мръвките на мъжа ми 🙂 

DSC_0125-2.jpg

мръвките на мъжа ти са хванали и "отгледали" чудесна плесен! 

Заразявал ли ги е специално по- някакъв начин или сами са я "хванали" ?

Публикувано:
преди 29 минути , но нейм каза:

мръвките на мъжа ти са хванали и "отгледали" чудесна плесен! 

Заразявал ли ги е специално по- някакъв начин или сами са я "хванали" ?

Първоначално сами си хванали плесен. След това другите ги заразява с тази плесен 😄 Даже ме кара, като режа някаква мръвка, да не изхвърлям обелките. Слага ги във вода и ги храни със захар 😄 

  • Харесвам 6
Публикувано:

@DenitsaS, да ти е жив и здрав рожденикът! Само хубави неща да му се случват!

Как пече японските палачинки? Мен това ме озори най-много и още не съм ги повторила (а ще трябва 🙂 )

 

Аз тези дни готвих "по книга" 😂

Снощи бяхме на загънати сандвичи от тортиля, авокадо с лайм и кориандър и варено пиле (рецепта от книга на Дона Хей). Днес правих едно печено пиле с азитски привскус с бяло мисо, мирин и соев сос (рецепта от книга на Йотам Отоленги) и огретен от целина, картофи и пушена пикша (haddock) (рецепта от книга на Дайана Хенри).

Зеленият фасул "по български", както го нарича Роцев (демек, яхния от зелен фасул), остана несниман.

 

20210123_194028.jpg

 

20210124_130924.jpg

 

20210124_152203.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 2
Публикувано:
преди 11 часа, Роца каза:

@DenitsaS, да ти е жив и здрав рожденикът! Само хубави неща да му се случват!

Как пече японските палачинки? Мен това ме озори най-много и още не съм ги повторила (а ще трябва 🙂 )

 

Аз тези дни готвих "по книга" 😂

Снощи бяхме на загънати сандвичи от тортиля, авокадо с лайм и кориандър и варено пиле (рецепта от книга на Дона Хей). Днес правих едно печено пиле с азитски привскус с бяло мисо, мирин и соев сос (рецепта от книга на Йотам Отоленги) и огретен от целина, картофи и пушена пикша (haddock) (рецепта от книга на Дайана Хенри).

Зеленият фасул "по български", както го нарича Роцев (демек, яхния от зелен фасул), остана несниман.

 

20210123_194028.jpg

 

20210124_130924.jpg

 

20210124_152203.jpg

@РоцаРоцааа, твойте манджи, всичките Мишленови беее!

Ресторан Мишлен Гид Мишлен звезда французской кухни, суши, еда, лист,  симметрия png | Klipartz

 

А пък на @Миланка, много красива чинията със синия фестон!

И може ли, да кажеш марката на розето, моля,  да го пробваме.

Един прияател се шегува,  че розето го правят, като мият бъчвите от червеното:))))

 

Публикувано:

@AlexandraKo, под твое давление, виж какво си купих:

 

21213418-CEB5-46E1-8471-A7C75B829C0F.jpeg.ec7e8c89482b0af1fa4ea42dc63956fc.jpeg

 

Вчера видях за първи път този скир тук. Явно от скоро го внасят и то само в един магазин. Взех да го опитаме. А това посредата е нещо като ябълковия пектин, но от бял трън. Тази седмица е обявявам за седмица на експериментите. 😉

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

@AlexandraKo, под твое давление, виж какво си купих:

 

21213418-CEB5-46E1-8471-A7C75B829C0F.jpeg.ec7e8c89482b0af1fa4ea42dc63956fc.jpeg

 

Вчера видях за първи път този скир тук. Явно от скоро го внасят и то само в един магазин. Взех да го опитаме. А това посредата е нещо като ябълковия пектин, но от бял трън. Тази седмица е обявявам за седмица на експериментите. 😉

Ще падне лекуванеееее!

Олиото - по една голяма глътка, сутрин на гладно. Аз даже, не го меря с лъжица, ами си отпивам.

А другото чай ли е?

А, тоя Скир ми е най-вкусен.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

Не е чай, а прах, като пектин е. 
 

 

Ама ти ги карай, едно по едно. Като свършиш олиото, тогава праха.

Нали знаеш принципа на билката - в малки дози, но дълго време.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.