Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Купуваме това, но от Метро. Не е много солено, става вкусно, като се сготви.

Само че, понеже е почти готово, месото отделно, с много праз,също го задушавам до готово, после смесвам в тавата, слагам и малко ориз+подправките и запичам във фурната, докато омекне оризът.

Гледай, зелето да не е бяло-сиво - веднъж случих такова - ужасно беше, дървено и горчиво.

Трябва да има  светло кехлибарен цвят.

F4CDBED3-51D4-4CA2-ABE0-F05DE948C2FB.jpeg.30cea7bc6168b5d818f53609547eef17.jpeg

Благодаря за отделеното време. Не изчаках отговора, защото трябваше да побързам и на своя глава купих това , което имаше в магазина. Не е като зелките по пазарите. Не е много солено и почти не е кисело, с  бял цвят. Тъкмо го наготвих и пробвах, получило се е добре.

1612612827383370048144.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 28 минути , rdd каза:

Благодаря за отделеното време. Не изчаках отговора, защото трябваше да побързам и на своя глава купих това , което имаше в магазина. Не е като зелките по пазарите. Не е много солено и почти не е кисело, с  бял цвят. Тъкмо го наготвих и пробвах, получило се е добре.

1612612827383370048144.jpg

На тази марка Sofa каквото съм вземала, все е хубаво. Лютеница, люти чушки, кисели краставички. По е скъпо, но няма как в най-евтиното да търсиш качество на консервиран продукт.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 минути , Eva eva каза:

Кокосови бисФиДи с шоколад, много лесни и приятни. 

Рецепта https://www.mycookingbookblog.com/strahotni-kokosovi-biskviti-s-shokoladov-chips/ 

DSC_0163-3.jpg

Вкусни са, само по снимката ги познавам! И аз съм се вдъхновила по един вид бисквити. Рецептата е от Бон Апети. Почти като твоите, но вместо кокосови стърготини, слагам нарязани фурми. Многооо вкусни. Останаха само четири бисквити за днес.

1612615514087.JPEG

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Закуската днес:

Финландски Crisp, с мус от фоа гра и сос от червени боровинки.

C97D2276-C4D1-42D3-81BC-71648AD5D72A.jpeg.753fee5bb1d14300255995c2b541ff06.jpeg

От Франция си купих малка кутийка Фоа гра за 20 евро. Хапнах Фоа гра и в Негреско. Сигурно съм голям лаик, но това което хапнах тук за 5 лв., от български производител , не се различаваше съществено във вкуса. Не зная мога ли да сложа снимка.

Ето

20210206_152158.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, Velyana каза:

И аз да се престраша да покажа нещо сготвено от мен ☺️ Снимката не е най- добра, но това са пълнени чушки с киноа и праз . 
и вдъхновена от темата и аз се престраших да направя тирамису. 
Но още не сме го опитали, отлежава в хладилник 😁

09F7B876-FC81-4E69-8233-DDEC4C44D9EB.jpeg

Каква ти е чиста фурната!!!

За първи път ли готвиш в нея или използваш някакъв магически препарат за почистване на фурни?   Или е с пиролиза ?

Моята изглеждаше така само като нова. 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 36 минути , Дани Магелани каза:

От Франция си купих малка кутийка Фоа гра за 20 евро. Хапнах Фоа гра и в Негреско. Сигурно съм голям лаик, но това което хапнах тук за 5 лв., от български производител , не се различаваше съществено във вкуса. Не зная мога ли да сложа снимка.

Ето

20210206_152158.jpg

Дани, ако наистина е дроб, не трябва да се различава.Този, който си показала, е на Маджаров и е 72%дроб, не е лош на вкус, но има и боклуци вътре- захар, консерванти,емулгатори и пр-28%.
Аз си купувам пресен и сама си го правя, само го пасирам, след печенето.

За довечера - пълнени патладжани . Плънката-кайма,праз,чушки,моркови,домати, магданоз и подправки, задушени в масло и бяло вино.Остана ми малко, Та напълних и няколко сухи чушки 

Преди печене:

C0FD3E98-DF55-4963-9AB3-C9610B573D93.jpeg.154ec00de4c94ca563030067fbecd4db.jpeg

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 2 минути , но нейм каза:

Lardo някакъв вид сланина ли е? 

Да.  В случая е обикновена 🙂

Много тежка манджа е обаче в това хубаво време.

довечера ще се пробвам едни кюфтета да правя с портокал (надявам се да станат) и една салата кенийска kachumbari.

😁

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , Радо каза:

довечера ще се пробвам едни кюфтета да правя с портокал (надявам се да станат) и една салата кенийска kachumbari.

😁

Може ли рецептата за кюфтетата? Интересно звучат!  У нас месни деликатеси с портокал са на почит.

Прочетох за Lardo - гръбна сланина, зряла 6 месеца в мраморни сандъци. Големи мераклии тез' италианци! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , но нейм каза:

Може ли рецептата за кюфтетата? Интересно звучат!  У нас месни деликатеси с портокал са на почит.

Прочетох за Lardo - гръбна сланина, зряла 6 месеца в мраморни сандъци. Големи мераклии тез' италианци! 

клик

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Радо каза:

Да.  В случая е обикновена 🙂

Много тежка манджа е обаче в това хубаво време.

😁

Горе-долу-паста, с мас:(((((

Особено, ако сланинката ти е била повечко:)Ти начука ли я, заедно с чесъна, преди да я готвиш?

Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Горе-долу-паста, с мас:(((((

Особено, ако сланинката ти е била повечко:)Ти начука ли я, заедно с чесъна, преди да я готвиш?

20210203_130652.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 42 минути , AlexandraKo каза:

Аз си купувам пресен и сама си го правя, само го пасирам, след печенето.

C0FD3E98-DF55-4963-9AB3-C9610B573D93.jpeg.154ec00de4c94ca563030067fbecd4db.jpeg

Може ли малко инфо откъде купуваш пресен дроб? Много обичам, но нещо не съм намирала отдавна. Аз не съм много по пазаруването, но веднага ще раздам задачи в къщи да купят, ако знам къде има:-)

• Харесвам 2
Публикувано:

@Радо, тези кюфтета сигурно ще са много вкусни. Поне изглеждат страхотно, с бяло винце...екстра. Моля те, сподели после дали е така. И аз бих ги направила 🙂 

Ние днес ще сме на боб, с домашна наденица. Вече нямам никакви идеи за готвене, пък и ми омръзна. Да тръгвам по света, че аман от битовизми 🙂 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 31 минути , Eva eva каза:

@Радо, тези кюфтета сигурно ще са много вкусни. Поне изглеждат страхотно, с бяло винце...екстра. Моля те, сподели после дали е така. И аз бих ги направила 🙂 

Ние днес ще сме на боб, с домашна наденица. Вече нямам никакви идеи за готвене, пък и ми омръзна. Да тръгвам по света, че аман от битовизми 🙂 

Сега правя кенийската салата, после другото 🙂

edit:

P.s. стана убийствена 🙂

kachumbari

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Роми каза:

Може ли малко инфо откъде купуваш пресен дроб? Много обичам, но нещо не съм намирала отдавна. Аз не съм много по пазаруването, но веднага ще раздам задачи в къщи да купят, ако знам къде има:-)

Роми, в Брезово има ферми и собственикът на една от тях , ми е приятел, от 30 години.

И вземам оттам. А по негова си традиция, за всяка Коледа, ми носи десетина кила, в буркани /готов за ядене/, пресен  или замразен. Цялото семейство го обожаваме и има за всички. Но съм виждала в Метро, замразен, не мога да кажа, колко струва. Когато купувам от фермата, плащам по 15 лева за килограм.

Освен това, когато го пека, мазнината / гъшата мас/, не я хвърлям, а си я наливам в буркани и после си готвя с нея, много вкусно става .

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, но нейм каза:

За първи път ли готвиш в нея или използваш някакъв магически препарат за почистване на фурни?   Или е с пиролиза ?

Според мен @Velyana ползва служебния автоклав 🙂

• Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, но нейм каза:

Хахахха в ново жилище сме и това беше сефтето на фурната признавам си. Предния наемател не я беше чистил 5 години и се наложи да ни я сменят. 
А иначе имаме грил с пиролиза и честно казано очаквах повече  , след пиролизата пк си трябва яко чистене.

• Харесвам 5
Публикувано:

Чушко-патладжаните са готови, ще се хапват със сос от пасиран зернистьIй руский творог, с чесън, лимон и магданоз.Бялото винце се знае:)))

FB8423CA-C39D-4A7C-AC45-7ED28A9FF1E4.jpeg.57abc42ed2b4ccf2f4241ff621e1dce5.jpeg

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Роми, в Брезово има ферми и собственикът на една от тях , ми е приятел, от 30 години.

И вземам оттам.

Явно трябват приятели фермери:-) аз някои непопулярни зеленчуци като кейл и манголд си набавям така, а и пуешко филе, но гъшия дроб си е висш пилотаж. Завиждам !

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.