Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Много моля, който готви и държи да каже тук какво е сготвил, под снимките и рецептите да оставя и адрес. За разлика от първия локдаун, сега можем да се движим свободно, та като ще гледаме манджи, добре е да можем и да ги опитаме. Иначе е 144 страници загуба на форумно пространство 🤪

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 8 часа, Sju каза:

Опитах се да открия, неуспешно, извинявам се, че всявам излишна паника! Тъй като на касите на DM имаше табелка с партиди на тахан, а там няма продукти на Зоя, съм ги очернила по грешка, тук иначе има малко инфо за проблема:

https://harmonica.bg/izteglyame-byal-tahan-ot-pazara/?fbclid=IwAR0Px8QN1ZFeG-OuLp_jF39tWCOWwNskDctvvmstAe6gEBtFUcbkgTVhhTs

Абе въобще, какви ги сътворих!

Нищо де, по-нагоре дадох номерата на партидите:)Стават грешки.

преди 5 часа, lyusi каза:

Много моля, който готви и държи да каже тук какво е сготвил, под снимките и рецептите да оставя и адрес. За разлика от първия локдаун, сега можем да се движим свободно, та като ще гледаме манджи, добре е да можем и да ги опитаме. Иначе е 144 страници загуба на форумно пространство 🤪

Ми то има де: Париж, Киев...

П.П. След мен се включи и @Тониот Мелбърн:))))))

Все хубави адреси:girl_cray2:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Изоставих аз темата. Не че не готвя, но все пак при нас е лято и повечето сме на салатки.

Вчера обаче правих брауни с рикота, много прилично стана и пожъна успех.

Иначе днес за националния празник на Австралия си е все едно и също-  барбекю...🤣🤣🤣

20210122_184346.jpg

20210122_184430.jpg

received_398839268037317.jpeg

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 2 часа, Тони каза:

Изоставих аз темата. Не че не готвя, но все пак при нас е лято и повечето сме на салатки.

Вчера обаче правих брауни с рикота, много прилично стана и пожъна успех.

Иначе днес за националния празник на Австралия си е все едно и също-  барбекю...🤣🤣🤣

20210122_184346.jpg

20210122_184430.jpg

received_398839268037317.jpeg

Може ли рецепта за браунито?

• Харесвам 1
Публикувано:

Един не много фотогеничен ябълков тарт с кори за баница - хареса ни, основата е хрупкава, не е твърде сладък понеже има само 4 лъж захар (2 кафява и 2 пудра), съчетава се чудесно със сладолед (недостатък - трудно се реже основата и се поразпарчетисва при сервиране):

DSC03434.JPG.d99fca29923dca59945c117e02193c03.JPG

С изрезките от корите (правоъгълните кори трябваше да се изрежат в кръгла форма за тавата на основата) - солени мъфини:

DSC03433.JPG.d426c77cad59f8975f3dda3b2b963212.JPG

• Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
На 23.01.2021 г. в 8:46, AlexandraKo каза:

Забърках едно тортЕ, тип, чистяхладилника:))

Бяха ми останали парчета Медовик - смлях ги в чопъра, заедно с орехите. Крем - комбинация от на @Tonycoсладоледа / разбита течна сметана+разтопен черен шоколад+малко Сгущенка/,малко Маскарпоне, малко заквасена сметана, 2 лъжици какао.Абе, каквото беше останало по малко, го употребих.

Ред трохи, ръсвам кафе отгоре, да не е сухо, ред крем, колкото реда се събраха, във формичката.

Отгоре - орехи и настърган бял шоколад.

Като постои в хладилника, ще видим и на парченце как е.

Най- много, ако не може да се реже, да се наложи, кусане  на торта с лъжица:))))

FDAF0CBA-D7DD-43EC-9940-708AC6FC0A79.jpeg.eec28550a0a66e289ec6ef9c4c005788.jpeg

Сашееее, тая торта знаеш ли колко калории е ? Това изисква после поне полумаратон... 😜

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 часа, lyusi каза:

Няма проблем! Гости приемам! С отрицателен PCR-тест от по-малко от 72 часа 😂😂😂.

• Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 2 минути , Роца каза:

Цакам с асо, при нас не искат тест. 😜

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 10
Публикувано:
Преди 1 час, Tonyco каза:

Сашееее, тая торта знаеш ли колко калории е ? Това изисква после поне полумаратон... 😜

@TonycoЕеее, па ние си я ядем по мъничкооооо:))))Колкото кибритена кутийка, с кафенцето:)))И търчим, около масата, докат дъвчем:))):girl_cray2:Начи, ще правим половин оборот, щом викаш полумаратон:)))

преди 54 минути , Роца каза:

Кат гледам, няма желаЮщи:))))

преди 51 минути , DaBo каза:

Верно ли ?
Зарязвам готвенето и литвам натам:)))))

И да съм в темата, по на @Роца примера, за Мишленски манджи:

КрехкАВИ, свински филенца, със спанак, рикота и накрая, запечени с жълта моцарела.

Сър Антъни, нали е по продоволствието / перфектният пазарувач ми е той:))), освен, дет ми е фин-млечен:)))/, донесъл едни големи лимони. Като ги разрязвам - отвътре оранжеви, чини ми се- кръстоска / волна или неволна/ , между лимон и портокал. И на вкус, са по средата - перфектни.

Та- за гарнитура на филенцата.

51AEDC4C-3903-47DB-A905-4CDB4CF69D00.jpeg.7da06afca5fc9eec64a9f4b4b41b144f.jpeg

• Харесвам 8
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Верно ли ?

Зарязвам готвенето и литвам натам:)))))

Верно, верно. 😊 И локдаунът свърши, всичко си работи - театри, музеи, кина, молове, ресторанти, училища..., вирус нЕма. 😂

Навръщане нашият министър иска тестове, но тук ще намерим евтини тестове и бай бай карантина в БГ. 😉

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 25 минути , DaBo каза:

Верно, верно. 😊 И локдаунът свърши, всичко си работи - театри, музеи, кина, молове, ресторанти, училища..., вирус нЕма. 😂

Навръщане нашият министър иска тестове, но тук ще намерим евтини тестове и бай бай карантина в БГ. 😉

Завииииижд, завииииижд, завиииижд! 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Роца каза:

Завииииижд, завииииижд, завиииижд! 😉

Направо, дружно завиииииииижд!

А горките ниЙ:(((((

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 16 часа, AlexandraKo каза:

Нищо де, по-нагоре дадох номерата на партидите:)Стават грешки.

Ми то има де: Париж, Киев...

П.П. След мен се включи и @Тониот Мелбърн:))))))

Все хубави адреси:girl_cray2:

Да си призная, мислех да ти дойда на гости покрай темата за коледните приготовления, така и така си бях в Пловдив за Коледа. Ама на, не остана време:)

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Роца каза:

преди 5 часа, DaBo каза:

Е това вече е приказка .

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Tonyco каза:

Качамак със сирене:

20210125_195942.jpg.647133fdc2f8231e9fe61c0154984210.jpg

И баница с лимонада:

20210125_195910.jpg.4770a025c854b1d44719b99d601c6933.jpg

Това е за тази седмица. 🙂 

Браво, браво! И двете изглеждат страхотно!

Какви кори за баницата ползваш?

Публикувано:
На 26.01.2021 г. в 0:01, lyusi каза:

Тази песен знаеш ли я...? :girl_crazy:

• Смея се 5
Публикувано:

Днес съм толкоз разярена,  от административни глупости и тъпотии, че избърках нервно, един миш-маш:dwarf::dwarf::girl_devil::girl_devil:

на какъвто, бих сготвила, всички"калинки".

A4781A5F-4EDC-45F9-ACA2-FB8D539ADFF4.jpeg.cd4e412f80cd2f43b7bcf0d1b524ba1f.jpeg

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Браво, браво! И двете изглеждат страхотно!

Какви кори за баницата ползваш?

Принципно каквито ми падне в магазина, не подбирам...😅 В случая обаче ходи до магазина в София на Еленската мандра за трошено сирене и нормално сирене, та там имаше някакви кори дето изглеждаха неизвестна марка, но принципно продават качествени неща там та взех от тях. Не запомних какви са, вече са в контейнера навън. 😅 Като цяло държа на качеството и обикалям по различни магазини, където съм открил, че нещата са качествени и не купувам всичко от едно място. Най-много пари оставям на пазара. 😜 

Иначе рецептата на баницата е от баба ми и е хипер-ултра елементарна. навиваш сиренето в корите и слагаш в тавата, една майонеза "Краси" и 300 мл лимонада се разбиват заедно и поливаш отгоре всичко. На 220 градуса във фурната и воаля, даже и Боби сам я прави тази баница. 😅

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Tonyco каза:

Принципно каквито ми падне в магазина, не подбирам...😅 В случая обаче ходи до магазина в София на Еленската мандра за трошено сирене и нормално сирене, та там имаше някакви кори дето изглеждаха неизвестна марка, но принципно продават качествени неща там та взех от тях. Не запомних какви са, вече са в контейнера навън. 😅 Като цяло държа на качеството и обикалям по различни магазини, където съм открил, че нещата са качествени и не купувам всичко от едно място. Най-много пари оставям на пазара. 😜 

Иначе рецептата на баницата е от баба ми и е хипер-ултра елементарна. навиваш сиренето в корите и слагаш в тавата, една майонеза "Краси" и 300 мл лимонада се разбиват заедно и поливаш отгоре всичко. На 220 градуса във фурната и воаля, даже и Боби сам я прави тази баница. 😅

Ееее, как майонеза Краси - не  е здравословно:(

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ееее, как майонеза Краси - не  е здравословно:(

Е какво не му е здравословното 😅 Ние я изразходваме, днес една десетка в парка набързо да утъпкам снега, и я няма майонезата, пък за цяла баница... като разпределиш нищо не е. Много обичаме сладко и ядем много, там проблема е, че ако не го изразходваш после става на мазнини, от там запушване на кръвоносни съдове и т.н., за туй движението е здраве. 😀

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Tonyco каза:

Е какво не му е здравословното 😅 Ние я изразходваме, днес една десетка в парка набързо да утъпкам снега, и я няма майонезата, пък за цяла баница... като разпределиш нищо не е. Много обичаме сладко и ядем много, там проблема е, че ако не го изразходваш после става на мазнини, от там запушване на кръвоносни съдове и т.н., за туй движението е здраве. 😀

Ако си я направиш домашна  от яйце и зехтин си е супер здравословна,  ама готовите са боклуци и Е-та. Нищо истинско няма.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Ако си я направиш домашна  от яйце и зехтин си е супер здравословна,  ама готовите са боклуци и Е-та. Нищо истинско няма.

"Краси" е класика от доброто старо време... нитрати, ковид, Е-та всичко е параноя 🤣😆

• Харесвам 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.