Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , BlackArt77 каза:

500 гр. - Брашно

300 мл. - прясно мляко

10 гр. - сол

6 гр. - суха мая

20 гр. - захар

1 яйце

50 мл олио

Правиш си опара със сухата мая топло мляко и захарта. Като ти шупне маята прибавяш към нея олиото и яйцето след това сухите съставки и замесваш тестото. Средно тесто, да не е много меко, но да не е и твърдо. Разделяш ги на 5,6,7 и т.н. колкото парчета прецениш. Оставяш ги покрити с найлон и намазани с олио отгоре да престоят 10-15 мин. Оформяш ги като лодки или кръг, но гледай да има борд отстрани. Рацзпределяш  във всяка формичка сирене на вкус. Нормално е, ако ти е 100 грама тестото, плънката да ти е до 50 грама. Чукваш по едно яйце отгоре върху сиренето и печеш на 220° с вентилатор до готовност. Температурата е примерна според печката, може и на 200°, общо взето както си печете хляба вкъщи. След като ги извадиш слагаш докато са още врели по 1 бучка малка масло отгоре. 

Това е с 2 думи. Enjoy!

@BlackArt, на това ли прилича?

336A1871-0DFB-46D5-929D-2CB6CCBD723B.jpeg.b335296a31ce222e6aa3cd9f3517de0a.jpeg

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Ах, точно до него бяхме вчера, ама така бързахме да хванем друг магазин в работно време, че не можах да вляза 😞. Този магазин и @ven62 го е споделял, ама е на час път от нас. И Метро и то. Навремето за най-лесно си купувахме като минем през Италия, ама ей на...

А @ven62къде ли се е изгубил тези дни? 

П.П. Има електронен магазин, дано не е аутлет за храна, че ми звучи ужасно странно: 

"Ciao.bg e електронния магазин на аутлет центъра „Виа Тракия”. В онлайн магазина се продават избрани продукти от хранителния сектор и стоки за ..."

П.П. 2 Няма пармезан за онлайн поръчки. Не съм сигурна и колко е актуален.

Линд, пробвала ли си Pulia на Костенски водопад?Боратата е страхотна. За пармезанът не зная😕

• Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt, на сайта пише, че онлайн магазина не работи от юли миналата година. Аутлета не е за храни, сакън, за тях си е нормален супермаркет, както и за препарати и някои козметики. На магистралата се продават на аутлет маратонки, бельо, стикове за голф... Такива неща 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Дани Магелани каза:

Да. Но отгоре чукат яйце. Това кафявото зърнестото какво е?

Това е със сирене, според мен, беше маково семе.

• Благодаря 1
Публикувано:

Има различни видове хачапури. Тези се водят по аджарски. Има и по имеретински, в които плънката със сирене е отвътре (не е открита). 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, BlackArt77 каза:

Само за информация. Френски макарони в домашни условия се правят от невъзможно към много трудно. Освен ако не разполагате с конвектомат.

Какво е "конвектомат"?

За френските макарони (и, по-специално, парижките, понеже има и други видове, които не изглеждат така) мога да говоря дълго и напоително 😉 . Самата аз имам известен опит в правенето им (макар че отдавна не съм правила и май съм загубила тренинг), доста успешни опити но и няколко грандиозни провала 😂. На първия курс, на който бях, ги правихме даже без да оставяме белтъците да стареят. На един друг курс (в ресторанта Le Grand Véfour) пък ни казаха, че те ги оставят до 3 седмици. Моят личен макаронен гуру, Пиер Ерме, препоръчва 7 до 10 дни. 

Ох, доправиха ми се... а се бях зарекла да не правя сладкиши до май месец 😂

Ние днес бяхме на брънч с баница и разни други работи и метнах и една супа топчета, по молба на щерката.

20181230-IMG_0015.jpg

20210321_104441.jpg

• Харесвам 20
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 минути , Роца каза:

Какво е "конвектомат"?

20210321_195239.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Днес за пръв път правих пролетни рулца. Нямаха търговски вид, но вкусни станаха. 

Основното беше псевдоазиатски нудли с агнешки джолан, което видях вчера в Найджелисима по 24 kitchen. Доста люто. 

IMG_20210321_194921.jpg

• Харесвам 10
Публикувано:

За днес елементарни манджи - гледам да редувам месни и безмесни дни, вчера ядохме мусака, днес печен боб, а за десерт обикновена бисквитена торта. Отгоре арт инсталацията (разхвърляните и набучени бисквити) е дело на децата. 

IMG_20210322_190106.jpg

IMG_20210322_190629.jpg

IMG_20210322_190622.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Патешко магре с нудли и сладко-кисел сос; Патешко магре със сладко от смокини и сос от нар; Таханово хлебче с бадемов тахан:

20210322_172543.jpg

DSC08256.JPG

20210322_170733.jpg

20210322_172404.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:
преди 36 минути , marycap каза:

Патешко магре с нудли и сладко-кисел сос; Патешко магре със сладко от смокини и сос от нар; Таханово хлебче с бадемов тахан:

20210322_172543.jpg

DSC08256.JPG

20210322_170733.jpg

20210322_172404.jpg

На скара ли е патешкото? Много ми харесва сушено по рецептата на @DaBo, правих го няколко пъти, превъзходен вкус; използвам случая да й благодаря!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 27 минути , Raindrop каза:

На скара ли е патешкото? Много ми харесва сушено по рецептата на @DaBo, правих го няколко пъти, превъзходен вкус; използвам случая да й благодаря!

Не, на тиган. Моят е със средно дебело дъно, стана много добре. Казват, че още по-добре е дъното на тигана да е дебело. И от тигана - веднага загънато плътно в алуминиево фолио за 15 мин., докато подготвя гарнитурите. При запечатването на филето отстранявах отделената мазнина постоянно.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 часа, jul каза:

В тоя мартенски студ - капама с червено винце 🍷 Дано да е последно за сезона ❄️

Много благодаря за идеята!!! 🙂

Публикувано:

От снощи един аламинут - гювечета с каквото се намери в хладилника и едно пандишпаново руло, ама само по име, иначе приличаше на гигантска палачинка. Нещо не мога да се разбера с тези рула. Ще им дам трети последен шанс и ако не стане ще ги задраскам от рецептурника. Показвам го заради труда да го рисувам. Иначе на вкус беше добре, с крем от маскарпоне, сметана и бял шоколад. Много свежо с ягодките вътре.

IMG_20210322_200741.jpg

IMG_20210322_205728.jpg

IMG_20210322_205212.jpg

• Харесвам 17
  • Шок 1
  • Браво 12
Публикувано:
преди 18 минути , elenitta каза:

От снощи един аламинут - гювечета с каквото се намери в хладилника и едно пандишпаново руло, ама само по име, иначе приличаше на гигантска палачинка. Нещо не мога да се разбера с тези рула. Ще им дам трети последен шанс и ако не стане ще ги задраскам от рецептурника. Показвам го заради труда да го рисувам. Иначе на вкус беше добре, с крем от маскарпоне, сметана и бял шоколад. Много свежо с ягодките вътре.

IMG_20210322_200741.jpg

IMG_20210322_205728.jpg

IMG_20210322_205212.jpg

Ще я игнорирам тази тема. Крайно време е . Като така си правите аламинутите и "бързите" рула дето уж не били се получили ..... 

Ами да му мисли мъжа ми - не случил на жена горкия :scratch_one-s_head::grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 10 минути , jul каза:

@elenitta, с какво го рисува? Не знам колко е добро на вкус, но на вид е чудесно 🤗

@дядо Пепи, имаш време до четвъртък да завъртиш една капама. После пеква слънце и минаваме на салати 😊 

преди 3 минути , funny каза:

Ще я игнорирам тази тема. Крайно време е . Като така си правите аманимутите и "бързите" рула дето уж не били се получили ..... 

Ами да му мисли мъжа ми - не случил на жена горкия :scratch_one-s_head::grin:

Рисувах го със смес, към която добавих бои. Ползвах рецептата на Йоли за рисувано руло. Може да погледнеш там.

https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/рула/рисувано-руло

@funny рулото не беше бързо, но за сметка на това се получи както трябва, само на вид. Докарах го на красота и дотам. Далече е от пандишпан и това как трябва да изглежда.  Ама поне хората ще наблягат на вида му, не на вкуса. Поне желание имах. 🙂

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , elenitta каза:

@funny рулото не беше бързо, но за сметка на това се получи както трябва, само на вид. Докарах го на красота и дотам. Далече е от пандишпан и това как трябва да изглежда.  Ама поне хората ще наблягат на вида му, не на вкуса. Поне желание имах. 🙂

Не се оправдавай. Игнорирах ви вече. :yes: Само едното око още не съм си го събрала от темата ама ще събера сила и ще го измъкна и него

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Ето пример за нещо, което вкусово стана чудесно, но на вид ужасно. Крем супа от броколи. Опитах се да усмихна това зелено творение със заквасена сметана, но стана като същество от съвременна детска анимация😄. Не пуснах снимка снощи, че не всеки обича да гледа зелени чудовища по тъмно😆

C31D7605-5E96-45F7-8736-7854C6EF2BA9.jpeg

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 20 минути , ДиянаВ каза:

Крем супа от броколи

Незнам как я обичате, но ако не си пробвала-пробвай с малко синьо сирене отгоре накрая, много интересно се променя вкуса.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.