Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Много благодаря на всички за пожеланията! Нека всички да сме здрави, другото е лесно ❤️ 🍀 Преди пандемията винаги празнувах рожден ден на заведение, а последните две години откривам, че не е лошо отново да имаш "детски рожден ден" вкъщи 😂

 

IMG_4333.JPG.fc26feb0ecee0a9453ee4d851b363075.JPG

 

п.с. Мерси за идеите, @Sju, със сигурност ще пробвам някои от тях, особено пълненият лук звучи много интересно 🙂 Докато бяхме в Англия, готвех много зеленчукови неща, но тук някои продукти като тиквички и падладжани не са с добро качество, освен ако не ги вземеш от Costco, а пък там се продават в много големи количества. Да си веган или вегетарианец в Исландия е доста трудно и скъпо, ако искаш да се храниш разнообразно. Аз за сега ще се представям като pescetarian както е модерно 😂

  • Харесвам 13
  • Браво 10
Публикувано:

@DenitsaSЛеле, тази модерната дума сега от теб я научавам 😄 Даже рових да търся какво точно означава, пък и "лесно" се произнася 😄

Пескетарианка, значи...... Предполагам можеш поне да си подсигуряваш дивоуловени рибоци, че тия от фермите не са много за честа консумация.

  • Харесвам 2
Публикувано:

Помислих си го това- какво разнообразие дава асортимента в Исландия и спрямо него да се организира менюто. При веган меню поне нямаш ограничение в зърнените продукти, което е засищащо. Има алтернативи в заместването на 1-2 яйца в рецепти, так че палачинки/бурито и дори пици са изпълними.

 

В Исландия беше единствения път, в който се срещнах с ревен (rhubarb) и в момента, след толкова години, съм в процес на издирването му тук. Чета, че пролетта му е сезон, виждала съм да се продава, макар и рядко, но в момента няма нито в Метро, нито в Хит, където обикновено пускат разни екзотики. Ако видите преди мен, моля, дайте знак.

  • Харесвам 2
Публикувано:

@jul Да, намерили сме фирма с добра океанска риба (треска основно) и хапваме поне веднъж в седмицата.

 

@Sju И на мен много ми допада ревенът - като сладко, понякога в комбинация с ягоди, и в сладкиши го слагат също, но не съм го търсила в БГ. Ако си намериш, мога да ти издиря някоя исландска рецепта 😉

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Честит Рожден ден, прекрасна @DenitsaS! Бъди много здрава и дваж повече щастлива!

 

Аз направих супата от броколи с малко промени. Благодаря на @ДиянаВ за идеята и рецептата. Моята глава броколи от стоене в хладилника беше започнала да си губи зеления цвят, затова и супата не е чак толкова отровно зелена, но иначе много вкусна.

 

IMG_6659.jpg.479c9fe09f888f67e9fdf48e42390b26.jpg

 

В допълнение - прясно донесена луканка от БГ, защото домашната на @Eva eva, която ни беше донесла, отдавна я опаткахме и че си облизвахме пръстите. @Eva eva, ще дойда на бърз курс при твоя мъж. 😋

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 45 минути , DenitsaS каза:

Ако си намериш, мога да ти издиря някоя исландска рецепта

Аз точно сладко от ревен върху палачинки ядох тогава. А рецепти винаги са добре дошли, особено ако са някакви по-специфични за страната 🙂Моят проблем е после, че се налага да ги променям заради особеностите на сегашното ми хранене и не ми се получават 😄

  • Харесвам 3
Публикувано:

@DaBo Зеленски е сложил ръка върху зелените неща в Украйна и заради това няма как да докараш отровно зелена супа  😉😄

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

@DaBo Зеленски е сложил ръка върху зелените неща в Украйна и заради това няма как да докараш отровно зелена супа  😉😄

Кой даде тон за супа от броколи?
Доразвих идеята:

Очистих едното чекмедже на фризера и си намерих, разни остатъци от:

 

броколи

коприва

пресен кромид

магданоз

джоджен

 

Та сега ги варя на супа, да видим, колко зелена ще стане, като всичките съставки , са зелени:)))

 

  • Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:

@DenitsaSЧестит рожден ден и от мен 🙂 Бъди много здрава, щастлива и обичана 🙂 

@DaBo Много се радвам, че са ви харесали 🙂 Ще дойдете, разбира се, ако не - аз идвам да си ядем мекотели 😄 

С тези мекотели днес голяма забава. Работя си аз най-културно и в един момент ми минава през главата мисълта, че вчерашното предястие, което стана основно и единствено ястие, всъщност е доста нефотогенично и изобщо от вчерашната ми снимка не си личи каква е манджата. Та, скокнах да го снимам отново, докато си говоря с клиенти по телефона 😄 Май така е по-добре. 

Стискайте ми палци, след малко започвам да боря патешкото. Никога не съм готвило такова нещо, дано да ми се получи 🙂 

 

 

DSC_0613-2.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 31 минути , AlexandraKo каза:

колко зелена ще стане, като всичките съставки , са зелени:)))

Абе по-притеснително ще е ако НЕ стане зелена. Тогава ще му мислим :grin:

  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 11 минути , funny каза:

Абе по-притеснително ще е ако НЕ стане зелена. Тогава ще му мислим :grin:

След малко ще видим:)))

Междувременно, забърках и една кето баница, давала съм рецептата по-назад.

Ето я сОрова:(((

 

E5C39226-748D-4C43-B168-D71AAB9FADAD.jpeg.185bc73f5ae132a8db798ce44fecfc49.jpeg

 

За тези, дето ползват бадемово брашно:

Вече няколко пъти поръчвам от GymBeam, от това - страхотни стават печивата. Купувала съм, какво ли не, меля сурови бадеми, но това ми харесва най-много, седи едно пухкаво.

 

AB5C2B3E-8662-46EF-826E-C4D644F19692.jpeg.b843afaec5a4a38efe89ed76e5e5c41d.jpeg

 

 

  • Харесвам 13
Публикувано:

Супата е готова. Нали ви казах, че доразвих идеята, с горните зелении+голям корен джинджифил+1/2 буркан домашни домати.

Ето я, сервирана с малко сметана и топчета от сирене Чедар. Сиренето се опитах да го стържа, ма не можЕ, Та го изплесках,  на топчета:))))

 

2A40C28D-3141-4E59-80BC-30FFAD70E847.jpeg.efd64131ee3b3d624c8674b61871acb0.jpeg

 

Баницата стана супееер, сложих повечко сирене Скаморца и 200 гр Моцарела:))Сложих белен слънчоглед, не само отгоре, ами и вътре.

 

5B17E830-34B1-461E-A990-5CA53260E9C1.jpeg.d91682fda3ecde90483072fde1dbbeba.jpeg
 

6247CFB5-8A12-436B-9D76-7FBFB8D889BC.jpeg.4e6d3381dbec81c0ab4f63fc44c27bda.jpeg

  • Харесвам 18
Публикувано:

Съвсем семпло за вечеря: тиквички с ориз. Понякога им настъргвам някакъв кашкавал отгоре:

 

1962CD34-13DC-4279-B6BD-A8FE4104EE3F.jpeg.a46f52f923944f79eb339f7c3435c685.jpeg

 

И ще ви черпя със залеза тази вечер:


 

Спойлер

 

Това е от офиса на съпруга ми:

B9261E06-ED06-46E4-9EEB-1211E1B43A14.jpeg.a3f933c46e6c4e80a242f5f99e3f26c5.jpeg

 

А така се променяха цветовете през няколко минути от нашето ню-ню балконче:

 

334B8959-9917-4315-8674-83834D2B329D.jpeg.d887c92bbe4cc6f7c4366060373db590.jpeg

 

8378EF63-A5F4-440D-B620-060E3C47A7D2.jpeg.828f862fee0775bdc6b3047d04b5e1bd.jpeg

 

BB29B24D-9619-42B1-B1E7-CCF3815DE144.jpeg.0d83a548467ca0f4d72160a9486c9acb.jpeg

 

BB634CD5-7696-4993-802F-C70D635C17EC.jpeg.351f1e75632f1497ce615bc3b5a3b3c5.jpeg

 


 

 

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Публикувано:

@DenitsaS@, честит рожден ден на патерици и от мен, жива, здрава и късметна!

Днес цяло печено пиле с масло и билки и цял печен чесън, гарнитурата е грах с масло и карамелизирани моркови. За десерт козуначе с шоколад, бадеми и стафиди в мини и в макси вариант (направих много малка доза, че го обичаме топъл) 

 

IMG_20210324_192234.jpg

IMG_20210324_155334.jpg

IMG_20210324_150607.jpg

  • Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Публикувано:
преди 16 минути , DaBo каза:

Съвсем семпло за вечеря: тиквички с ориз. Понякога им настъргвам някакъв кашкавал отгоре:

 

1962CD34-13DC-4279-B6BD-A8FE4104EE3F.jpeg.a46f52f923944f79eb339f7c3435c685.jpeg

 

И ще ви черпя със залеза тази вечер:


 

  Скрий

 

Това е от офиса на съпруга ми:

B9261E06-ED06-46E4-9EEB-1211E1B43A14.jpeg.a3f933c46e6c4e80a242f5f99e3f26c5.jpeg

 

А така се променяха цветовете през няколко минути от нашето ню-ню балконче:

 

334B8959-9917-4315-8674-83834D2B329D.jpeg.d887c92bbe4cc6f7c4366060373db590.jpeg

 

8378EF63-A5F4-440D-B620-060E3C47A7D2.jpeg.828f862fee0775bdc6b3047d04b5e1bd.jpeg

 

BB29B24D-9619-42B1-B1E7-CCF3815DE144.jpeg.0d83a548467ca0f4d72160a9486c9acb.jpeg

 

BB634CD5-7696-4993-802F-C70D635C17EC.jpeg.351f1e75632f1497ce615bc3b5a3b3c5.jpeg

 

 

 

 

 

 

Ооо, благодаря, страхотееееен залез!

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , luba_rizova каза:

@DenitsaS@, честит рожден ден на патерици и от мен, жива, здрава и късметна!

Днес цяло печено пиле с масло и билки и цял печен чесън, гарнитурата е грах с масло и карамелизирани моркови. За десерт козуначе с шоколад, бадеми и стафиди в мини и в макси вариант (направих много малка доза, че го обичаме топъл) 

 

IMG_20210324_192234.jpg

IMG_20210324_155334.jpg

IMG_20210324_150607.jpg

О, започва сезона на козунаците. Страхотно изг;еждат.

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Изгубих се за известно време. Моят мъж изкара много тежък Covid 19, беше в болница 12 дни, два от които критични. Не знаех къде съм. Сега вече всичко е зад гърба ни. Аз от невярващите в короната, рязко преминах от другата страна. Преди две седмици се ваксинирах с Астра Зенека имах температура и умора точно 18 часа. 

Ноооооо сега ви показвам моята лазаня с тиквички от преди малко.

Честити рождени дни и празници на всички, които съм пропуснала тези дни 😊Наздраве! 

IMG_20210324_195944.jpg

IMG_20210324_200243.jpg

  • Харесвам 22
  • Браво 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 минути , Juliaaa каза:

Изгубих се за известно време. Моят мъж изкара много тежък Covid 19, беше в болница 12 дни, два от които критични. Не знаех къде съм. Сега вече всичко е зад гърба ни. Аз от невярващите в короната, рязко преминах от другата страна. Преди две седмици се ваксинирах с Астра Зенека имах температура и умора точно 18 часа. 

Ноооооо сега ви показвам моята лазаня с тиквички от преди малко.

Честити рождени дни и празници на всички, които съм пропуснала тези дни 😊Наздраве! 

IMG_20210324_195944.jpg

IMG_20210324_200243.jpg

Важно е, че всичко е зад гърба ви. Бързо възстановяване!

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Juliaaa каза:

Изгубих се за известно време. Моят мъж изкара много тежък Covid 19, беше в болница 12 дни, два от които критични. Не знаех къде съм. Сега вече всичко е зад гърба ни. Аз от невярващите в короната, рязко преминах от другата страна. Преди две седмици се ваксинирах с Астра Зенека имах температура и умора точно 18 часа. 

Ноооооо сега ви показвам моята лазаня с тиквички от преди малко.

Честити рождени дни и празници на всички, които съм пропуснала тези дни 😊Наздраве! 

IMG_20210324_195944.jpg

IMG_20210324_200243.jpg

@Juliaaa,Важното е, че е минало!
Пожелавам бързо да се възстанови и да забрави!
Сега - истинска и разнообразна храна и всичко ще е наред.

Ето едно цветенце, дай му го, за здраве!

 

14FF88D8-88D7-4596-9585-1391E90BF612.jpeg.73157eb89b23717126992e1f0e485e5a.jpeg

 

 

 

*********

 

Аз слагам тук рецептата за кето баницата, с бадемово брашно, каято правя вече няколко пъти и се оказа, много вкусна:

 

https://recepti.gotvach.bg/r-132277-Кето_баница_с_бадемово_брашно

 

 

6D08C685-B105-4BAC-96D8-BEECA9D74EA2.jpeg.ad62e3197f6bda3a97f9dd6d66613301.jpeg

 

2CAC0C05-A8AB-43DF-9A52-1B0F3972F472.jpeg.fac11b7fed535b23fa4b03f0ca1a8871.jpeg

 

Вчера, вместо две лъжици заквасена сметана и 20гр. масло, сложих  3 супени лъжици с връх Маскарпоне и стана още по- хубава.

Тази баница, заедно с тахановото хлябче, са ми най- успешните кето-печива, които съм опитала.
 

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря ви! 

@Бръмбар, ползвам кори Barilla-ред кори, ред гриловани тиквички, пармиджано и доматен сос предварително направен с босилек и чесън. Завършвам с моцарела, но снощи имах само 1 пакет, иначе слагам 2.

  • Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.