Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Както нямаше да готвя, та се разпъргавих, с идея от тук:

https://recepti.gotvach.bg/r-116862-Гнезда_от_кайма_с_вкусна_плънка?l=1

Ползвах зеленчуков замразен микс и отгоре - моцарела.

И едни картофки, с мАсълце и подправки - черен пипер, сминдух и риган:

CC98C020-75DA-432F-ABBE-CBA32BA148CE.jpeg.91fffcd1a56a8a6b63f1c607c4ddf9cf.jpeg

9E091DDF-B324-433D-9234-294BE40D460F.jpeg.b9bc92dfd0bd7168dcfd1f1cbe622fb4.jpeg

Опънах и едно бЕло винце:)))кат съм толкУ работна:))))

Наздраве!🥂

• Харесвам 18
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 3 часа, Eva eva каза:

Патешко магре, много вкусно стана, благодаря за идеята 🙂 Не бях готвила такова нещо 🙂 

DSC_0619-2.jpg

Браво! Не зная колко е спечелило правото от теб, сигурно не малко, но мишленските ресторанти определено са загубили.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 13 минути , Дани Магелани каза:

Браво! Не зная колко е спечелило правото от теб, сигурно не малко, но мишленските ресторанти определено са загубили.

Благодаря ти, Дани 🙂 Много си мила 🙂 

Аз още от малка много обичам да готвя и да ям съответно 🙂 Като стана време за кандидатстване след 7ми клас и аз какво, какво, неориентирано хлапе отивам ТОХа, да видя какво-що и да си подам бумагите. И на вратата един пазач ме пита по какъв въпрос идвам. И аз - "Ами тук да кандидатствам". И той "Какъв успех имаш" и аз "Само шестици и по химия една петица". И този като ме навика, как съм могла да си помисля с една петица да кандидатствам в ТОХа, там били само отличници и направо ме изгони, не можах да си подам документите 😄 И след тази случка дълги години нямах желание да готвя, този човек ми уби в зародиш готварските стремежи 😄 Чак последните 5-6 години започнах да се уча да готвя по-сериозно 🙂 

• Харесвам 8
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 1 час, Eva eva каза:

Благодаря ти, Дани 🙂 Много си мила 🙂 

Аз още от малка много обичам да готвя и да ям съответно 🙂 Като стана време за кандидатстване след 7ми клас и аз какво, какво, неориентирано хлапе отивам ТОХа, да видя какво-що и да си подам бумагите. И на вратата един пазач ме пита по какъв въпрос идвам. И аз - "Ами тук да кандидатствам". И той "Какъв успех имаш" и аз "Само шестици и по химия една петица". И този като ме навика, как съм могла да си помисля с една петица да кандидатствам в ТОХа, там били само отличници и направо ме изгони, не можах да си подам документите 😄 И след тази случка дълги години нямах желание да готвя, този човек ми уби в зародиш готварските стремежи 😄 Чак последните 5-6 години започнах да се уча да готвя по-сериозно 🙂 

Ти си за учебниците - "не ме приеха в ТОХ-а че имах 5-ца и ... заради това станах юрист после " :grin:

( шегичка, като гледам с каква прецизност готвиш съм сигурна че и така си вършиш работата. ... Казах ви да ми изчегъртате и второто око от тук. И без това само воайорствам )

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , funny каза:

Ти си за учебниците - "не ме приеха в ТОХ-а че имах 5-ца и ... заради това станах юрист после " :grin:

Наистина така се получи, странно нещо е животът. А, те нашите със сигурност нямаше да ме пуснат в ТОХа, ама детска му работа тогава 😄 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 15 минути , funny каза:

( шегичка, като гледам с каква прецизност готвиш съм сигурна че и така си вършиш работата. ... Казах ви да ми изчегъртате и второто око от тук. И без това само воайорствам )

Чета си аз за Ешерихия коли в другата тема и ми излиза, че Фънито, пише в готварската:)))

Викам си, лелееееее, 😜 @funnyще да е сготвила нещо, на онуй момче, дето сигур гладува / мисли си двойната свекърва/, зарязвам ешерихиите, въпреки, че @master_of_germsслед малко ще изпитва, тичам да видя и пак нищо:(((

Бива ли така, а?

• Смея се 12
Връзка към коментар
преди 16 минути , AlexandraKo каза:

Чета си аз за Ешерихия коли в другата тема и ми излиза, че Фънито, пише в готварската:)))

Викам си, лелееееее, 😜 @funnyще да е сготвила нещо, на онуй момче, дето сигур гладува / мисли си двойната свекърва/, зарязвам ешерихиите, въпреки, че @master_of_germsслед малко ще изпитва, тичам да видя и пак нищо:(((

Бива ли така, а?

Направих кюфтета . Хората се постарали, умесили ги, заформили ги и само да ги печеш (като мен ) или пържиш. Опекох ги ама айде да не ви загрозяваме темата че и тях бастисах.

ПП Имам и поредното изгаряне по ръцете ... 1284-то е сигурно . Всеки опит - изгаряне.

Та с 2 думи , онова "момче" не го мисли. Все има какво да вечеря . А аз чакам на @Eva eva хората да влезат в ударната диета за лятото и ще почна с пазарлъка 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Бива ли така, а?

Алекс, май е добре да организираме мастър клас с гост-преподаватели Роца, Ева и други видни магелански кулинари. 

• Харесвам 3
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Алекс, май е добре да организираме мастър клас с гост-преподаватели Роца, Ева и други видни магелански кулинари. 

Пу мострите са за мен.

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Дани Магелани каза:

Ако се цаниш и за спонсор.😉 

Това го преживявам. Само да не се окаже вързано и с резулатати, че ... 

Мъжа между другото каза че има бизнес идея за мен : "Отслабвай докато се храниш". Демек аз им готвя а те слабеят . ( мъжа е 75 кг /185 висок)

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, funny каза:

Направих кюфтета . Хората се постарали, умесили ги, заформили ги и само да ги печеш (като мен ) или пържиш. Опекох ги ама айде да не ви загрозяваме темата че и тях бастисах.

ПП Имам и поредното изгаряне по ръцете ... 1284-то е сигурно . Всеки опит - изгаряне.

Та с 2 думи , онова "момче" не го мисли. Все има какво да вечеря . А аз чакам на @Eva eva хората да влезат в ударната диета за лятото и ще почна с пазарлъка 😉

Ми сложи, едни ръкавички:)))Само че, ползвай нитрилни, че виниловите са кофти.

Аз всичко правя с ръкавици - и в кабинета, и у нас:)))

Готвя, мия / нямаме си миялна/, ако не съм с ръкавици, ръцете ми стават, кат на перачките от на Балзак романите:(((

Но е похвално, че си започнала:))) То така - днес кИфтета, утре кепабчета - все  е нещо:)))След някой ден, ще се похвалиш и с по-засукана манджа.

Сега ще те хваля, че да ти е приятно и пак да сготвиш на момчето:)))

Браво! Щом на Благовец си започнала, има потенцал в теб!

преди 56 минути , Дани Магелани каза:

преди 53 минути , funny каза:

Пу мострите са за мен.

Ма то ще е по ZOOM:))))

преди 49 минути , funny каза:

Това го преживявам. Само да не се окаже вързано и с резулатати, че ... 

Мъжа между другото каза че има бизнес идея за мен : "Отслабвай докато се храниш". Демек аз им готвя а те слабеят . ( мъжа е 75 кг /185 висок)

Ох, не говори така, че ми се къса сърцето:(((

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

"Момчето" каза че ще почерпи (сакън, не с мои манджи) подобаващо, само заради обръщението . Иначе е леко подминал 50. 🥂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@funny, преди много години, когато дъщеря ми беше малка, бях й купила някаква книжка със стикери за полезните навици или не помня точно какво. Та на един от стикерите имаше едно злоядо дете дето се мръщи на яденето и коментара беше, че трябва да се уважава труда на родителите, че са приготвили (след тежък уморителен бизнес ден, хаха, това е добавка от мен) храна и не трябва да се мръщят и оплакват децата. Дъщеря ми погледна стикера и смръщената физиономия на него и каза "Да не си готвила ти там?" 😀

Аз подлагам домашните често на есперименти и хич не ми се радват. Коментара обикновено е "Няма ли просто да сготвиш нещо нормално" 😀

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
Дани Магелани

Ми сложи, едни ръкавички:)))Само че, ползвай нитрилни, че виниловите са кофти.

Аз всичко правя с ръкавици - и в кабинета, и у нас:)))

Готвя, мия / нямаме си миялна/, ако не съм с ръкавици, ръцете ми стават, кат на перачките от на Балзак романите:(((

Но е похвално, че си започнала:))) То така - днес кИфтета, утре кепабчета - все  е нещо:)))След някой ден, ще се похвалиш и с по-засукана манджа.

Браво! Щом на Благовец си започнала, има потенцал в теб!

Ма то ще е по ZOOM:))))

Дегустации по ZOOM? Не се приема! Само присъствено се водят практическите занятия по заповедта на твоят ресорен министър.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , funny каза:

"Момчето" каза че ще почерпи (сакън, не с мои манджи) подобаващо, само заради обръщението . Иначе е леко подминал 50. 🥂

Хехе, моля, не обаждай, на момчето, че една баба го мисли:))))

/да не разправям, че нашите деца, са около вашите години/:(((, пък ний сме древни:))

Връзка към коментар
преди 3 минути , Бръмбар каза:

@funny, преди много години, когато дъщеря ми беше малка, бях й купила някаква книжка със стикери за полезните навици или не помня точно какво. Та на един от стикерите имаше едно злоядо дете дето се мръщи на яденето и коментара беше, че трябва да се уважава труда на родителите, че са приготвили (след тежък уморителен бизнес ден, хаха, това е добавка от мен) храна и не трябва да се мръщят и оплакват децата. Дъщеря ми погледна стикера и смръщената физиономия на него и каза "Да не си готвила ти там?" 😀

Аз подлагам домашните често на есперименти и хич не ми радват. Коментара обикновено е "Няма ли просто да сготвиш нещо нормално" 😀

Хахахахах. Не съм единствена , успокоително е, Бях се притеснила че нещо ми "хлопа" само на мен . Не че не е истина де.

Като каза книжка, та се сетих, че мама ми беше дала като студентка едно книжле древно "Какво да сготвя, когато мама я няма" . Още върши работа.

Хехе, моля, не обаждай, на момчето, че една баба го мисли:))))

/да не разправям, че нашите деца, са около вашите години/:(((, пък ний сме древни:))

Айде не така , че таз "баба" може да сложи бая младежи в малкия си джоб.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 10 часа, funny каза:

Хахахахах. Не съм единствена , успокоително е, Бях се притеснила че нещо ми "хлопа" само на мен . Не че не е истина де.

Като каза книжка, та се сетих, че мама ми беше дала като студентка едно книжле древно "Какво да сготвя, когато мама я няма" . Още върши работа.

Айде не така , че таз "баба" може да сложи бая младежи в малкия си джоб.

Благодаря, ама, кат минех през Градината, преди малчовците на другите  ми викаха "какооо", пък сега, всичките ми викат " бабооо":((((

А дечицата са безпогрешни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Пилешки филенца, на късчета, със сос Горчица, ориентир, тази рецепта:

https://recepti.gotvach.bg/r-8288-Пилешко_филе_със_сос_Горчица

8DE6C502-BB6E-4F44-85DF-FA416D35ACC0.jpeg.22969a6f56bf08272fcdccf0ca82f4d7.jpeg

В рецептата пише, да си сипем и вино:))))

И нещо, като Кордон бльо, ама без пражка шунка и от пилешко филе, че днеска съм заловила едни хубави пилешки филенца:))) И отгоре с малко Песто ала Дженовезе и лимон.

Станаха вкусни, а може би, от много време не съм готвила, та за това. От години избягваме Фъркати от магазина, че все има някакъв дивеч из фризера, с тия ловци около мен:))))

FA5B7338-70CE-4AC9-83EE-5AE032BD1A99.jpeg.7d39bf9f451b84901c3ccd06c33aff10.jpeg

И нова покривчица имам, фръц:)))))

• Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар

Я, знаещите, да ме посъветвате: възнамерявам да забърках десерт с еритритол, маскарпоне и бита сметана. Някакво съотношение да ми препоръчате? Останала съм без пресни плодове, само компоти, та вероятно ще добавя нещичко, но основата ще да е това по горе. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Lyubina каза:

Я, знаещите, да ме посъветвате: възнамерявам да забърках десерт с еритритол, маскарпоне и бита сметана. Някакво съотношение да ми препоръчате? Останала съм без пресни плодове, само компоти, та вероятно ще добавя нещичко, но основата ще да е това по горе. 

Не съм от най-знаещите, мога да кажа, аз как го правя.

Първо разбивам готварската сметана, 1 малка кутийка от Лидл, 31%, 200 мл, докато се сгъсти, добавям малка кутийка Маскарпоне 250 гр., после Еритритол, няколко лъжици и примерно -  200 гр пасирани малини/ягоди/боровинки.

Не съм ползвала от компот, вероятно, ще ти се разреди кремът с тях.

Що не сложиш 2 лъжици какао+ смлени орехи, последно, така го направих и стана много вкусно.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.