Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 31.03.2021 г. в 0:32, Sju каза:

В този ред на мисли, в един от прозорците има рецепта, която може да е в помощ на @Lindt😉

https://marmottesetchocolat.com/blog/2019/12/шоколадови-кантучи-с-лешници.html

Много ми помогна с рецептата вчера, благодаря на @Роца. Не я следвах, защото вече бях започнала другата, но е много по-добре описана и не оставя на въображението ми подробности като смесване, градуси, време за печене, дебелина на резенчета, оформяне и такива неща, за които не се сещам.

Днес ще пробвам пак, дано не забравя да ги снимам готови. 

IMG_20210331_203456.jpg.2662947eeb50b1be3b4147fb4165764e.jpg

Ако днес купя разни сушени плодове, може да си направя и другите любими бисквитки за преходи:

https://marmottesetchocolat.com/blog/2013/12/sables-aux-fruits-secs.html

или поне тези:

https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/biscotti-cantucci-de-noe.html

• Харесвам 13
  • Браво 4
Публикувано:

@Lindt, о, благодаря, че си се разровила за рецепти и споделяш, тази втората си я копвам, и ще я правя. Кантучини не харесват домашните, че са твърди, макар и си права, че са подходящи за преходи(твоите изглеждат чудни) , нито се развалят, нито нищо. Но, тези вторите сладки са баш баш по мой вкус. И ми стана интересно, че @Роца има същия проблем като дОма - никой не яде любимия ми английски коледен кейк, а е божествен, с щолена имам повече последователи, но кейка харесвам повече, ама ядох си го 3 години спрях също. Тези хора не разбират значи.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Да, разбира се. И орехи, и подправки, каквото ти е кеф. Можеш и да го направиш пълнозърнест с орехи, аз поне много харесвам пълнозърнесто/ръжено брашно в комбинация с орехчета. Ей този съм правила и е супер. Търпи вариации. http://sunshineskitchen.com/multi-grain-bread-with-walnuts/

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 час, rdd каза:

@luba_rizova, втория ми  хляб в гювеч. Сполучлив! Чудя се, следващия път, ако поставя и орехи в сместа, ще се получи ли като ореховия хляб в Дубай, за който писа @AlexandraKo.

1617264135070.JPEG

Онзи в Дубай, беше баш, като този, дето е дала рецептатa @luba_rizova

Преди 1 час, luba_rizova каза:

Да, разбира се. И орехи, и подправки, каквото ти е кеф. Можеш и да го направиш пълнозърнест с орехи, аз поне много харесвам пълнозърнесто/ръжено брашно в комбинация с орехчета. Ей този съм правила и е супер. Търпи вариации. http://sunshineskitchen.com/multi-grain-bread-with-walnuts/

Пълнозърнест и с орехи, само че, те бяха повечко и вътре в хляба.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, Lindt каза:

Много ми

Извън темата. Нещо, което коментирахме с теб преди време.

Днес хапнах куркутена супа в габровската страноприемница. Супа с месо и кисело зеле. Много вкусна. Изглежда така:

20210401_160111.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:

@Бръмбарме подсети за пържолки вчера:)))

Та намислих, едни свински гърдички без кост.

С комшията направихме , обичайния бартер - направих му два зъба, а той ме отмени, отърча  за мръвките и ги опече на барбекюто на двора:)))Картофеното пюре го спретнах току-що.

8B3506C6-41DB-4AE0-B71A-03AFFD424277.jpeg.ad2e22717dcc0ef67755ffd8d834dcd6.jpeg

Хайде, наздраве!

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Julian999 каза:

Torrijas със сладолед ,ягоди и дулсе де лече

IMG_20210401_171938.jpg

Много красиво, Мастър шеф!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 22 часа, AlexandraKo каза:

Да не би, тия 10 курабийки, да са по 100 грама едната?:girl_cray2::girl_hide::crazy:

Или сте злояди - елате ни на гости, да ви разядем!:crazy:

Подлагаме им такива работи:

mag.jpg.cef63abc46b6b0ab540b9af378d2c168.jpg

Пиле с прясно зеле. Търся идеи за подправки на зелето. Сол и дафинов лист има тук, ама нещо недостатъчно ми се струва 🤔

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 3 часа, Sju каза:

Търся идеи за подправки на зелето.

Аз слагам цели скилидки чесън, измити, небелени.

Дават хубав аромат на пилето и зелето, а и са вкусни за ядене.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Sju каза:

Пиле с прясно зеле. Търся идеи за подправки на зелето. Сол и дафинов лист има тук, ама нещо недостатъчно ми се струва 🤔

Целина. Корен, нарязан на кубчета или клонка- 1-2, цели, или нарязани.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Sju каза:

И аз снощи готвих такова. Аз слагам сол, червен пипер, черен пипер на зърна, дафинов лист и скилидки чесън. Готовото ядене го поръсвам с копър.

Иначе в зелето слагам още настърган морков и настъргани пресни домати, като съм им изцедила сока. Само пулпата. Лятото си направих няколко буркана с такива домати и сега тях използвам. Прясното зеле, като постния гювеч, понася повечко мазнина.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, Sju каза:

Подлагаме им такива работи:

mag.jpg.cef63abc46b6b0ab540b9af378d2c168.jpg

Аз например може и да не съм прав, но зелето без черен пипер не го одобрявам 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

И аз снощи готвих такова. Аз слагам сол, червен пипер, черен пипер на зърна, дафинов лист и скилидки чесън. Готовото ядене го поръсвам с копър.

Иначе в зелето слагам още настърган морков и настъргани пресни домати, като съм им изцедила сока. Само пулпата. Лятото си направих няколко буркана с такива домати и сега тях използвам. Прясното зеле, като постния гювеч, понася повечко мазнина.

Аз първо варя пилето, във водата слагам разни остатъци от зеленчуци- дръжки магданоз, обелки от моркови, лук. Има няколко лъжици от бульона и мазнина, без да прекалявам, внимавам с нея. Това с целината и с черния пипер на зърна ще го пробвам. Благодаря! 😊

• Харесвам 3
Публикувано:

И от мен нещо в тая тема:

Далеч съм от кулинарните корифеи, като....много сте, та да не пропусна някой, няма да изброявам, но когато готвя с пилешко винаги първо го задушавам на ниска температура с малко мазнина под капак и през това време си приготвям зеленчуците. Докато се натуткам и пилешкото е наполовина температурно обработено, като почти не го поглеждам. После сглобявам манджата и доготвям съвместно, понякога на котлона, понякога във фурната. Не варя и не пържа. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Пилешкото със зеле ми е най-мързеливото и бързо ястие 😄. Зелето режа на едри кръгове, не си играя даже да го наситнявам, както правеха майка ми и баба ми, не го запържвам, не го задушавам предварително. Отнема ми 5 минути с подреждането в тавичката. Моите котлони и фурната са с таймери. Слагам в съдовете продуктите и подправките, настройвам времето и температурата, сами се изключват като приключат. През това време си върша други неща.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пиле със зеле го готвя в бавната тенджера. Зелето и моркова ги претърквам със сол да омекнат. После добавям подправките, доматите и мазнината. Обърквам го добре и прехвърлям в тенджерата. Пилешките бутчета ги овкусявам със сол и черен пипер и ако не ме мързи, съвсем леко ги минавам през сух тиган. Слагам ги в тенджерата, заравям ги в зелето и воала! След няколко часа е готово без да му обръщам никакво внимание. Ако ме мързи, пилешкото директно го слагам със зелето и пак става идеално. 
Просто тук не винаги има като нашенското зеле (ранная капуста) и трябва да се чака, докато му дойде сезонът.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Sju каза:

Пилешкото със зеле ми е най-мързеливото и бързо ястие 😄. Зелето режа на едри кръгове, не си играя даже да го наситнявам, както правеха майка ми и баба ми, не го запържвам, не го задушавам предварително. Отнема ми 5 минути с подреждането в тавичката. Моите котлони и фурната са с таймери. Слагам в съдовете продуктите и подправките, настройвам времето и температурата, сами се изключват като приключат. През това време си върша други неща.

Ами то ако си вземеш едно универсално ренде „Бьорнер“ и наситняването на зелето вече няма да те бави :)

Публикувано:
Преди 1 час, Goal & Boss каза:

Ами то ако си вземеш едно универсално ренде „Бьорнер“ и наситняването на зелето вече няма да те бави 🙂

Да, ако реже само с гласова команда, примерно 😉 😄

• Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, DaBo каза:

Просто тук не винаги има като нашенското зеле (ранная капуста) и трябва да се чака, докато му дойде сезонът.

Само преди около 2 седмици по някаква причина нямаше никакво зеле в 3-те големи магазина около жилището ни, а си бях наумила да изобретя един зелев пай. Сега зеле има, но желанието за пай мина 😄

С уредите и интериора се опитвам да постигна минимализъм.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Goal & Boss каза:

Ами то ако си вземеш едно универсално ренде „Бьорнер“ и наситняването на зелето вече няма да те бави 🙂

преди 39 минути , Sju каза:

Да, ако реже само с гласова команда, примерно 😉 😄

Зелето го прекарвам на тази приставка през кухненския робот...

image.png

Хем по-добро от Бьорнер-а, хем почти като с гласова команда... :girl_crazy:Само нарязвам зелката с ножа на парчета, достатъчни да влязат в робота... Морковите за салата също ги стържа на робота.

• Харесвам 5
Публикувано:

Най-бързото и в същото време вкусно ядене за  мен. С нагряването на тигана да е 6-7мин общо, самото готвене 4-5, това беше на 5.

Телешки  ентрекот само със сол на люспи.

629D719A-75F0-45C3-88EB-BFAFA6E73927.jpeg.b285b626b44655519f76edf991c60d80.jpegсалата и виното не са снимани

• Харесвам 13
  • Браво 7
Публикувано:

Минимализъм-> липса на робот. Първо нарязваш зелето с нож грубо (както правя и аз), но после добавяш още действия, включително миене на още съдове или търсене на място в съдомиялната. По принцип мама или баба дa ми го сготвят изглежда като най-приемлива опция за спестяване на време 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.