Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

  • 2 седмици по-късно ...

Менюто за днес:

Предястие с печени на шайби патладжани и сос с кисело мляко, сусамов тахан и анасонов копър.


паста със спанак и рикота, заляна с бешамел. Пастата е най-големите тръбички наречени Пачети.

 

Десерт -готово  желе с ягоди, закупено от Пирот.


 

баницата за закуска с кори от Арнауткьой  Турция, по време на 6 часов  престой на на летище Истанбул - нямам, приключи бързо. 

IMG_0227.jpeg

IMG_0226.jpeg

IMG_0225.jpeg

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Честит празник на всички цветенца, храстчета и дървета 🙂 Със здраве да си носите имената и да пътувате толкова, колкото и до където искате 🙂 

Тук, както е видно, ART IS IN THE AIR 😄 Маслени бисквитки с цветна декорация 🙂 

DSC_0890 (2).jpg

  • Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 4
Връзка към коментар
Дани Магелани
На 6.04.2024 г. в 8:36, Eva eva каза:

Понякога манджите много ми се получават, друг път ..... да сме живи и здрави 😄  Този път съм доволна от резултатите 🙂 

Това пиле с ябълки и бри стана страхотно. Само в суров вид го снех 🙂 Рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2024/03/apple-and-brie-stuffed-chicken.html

Бисквитеното торте е импровизация, затова няма да давам рецепта /какаови бисквити, много уиски, печени лешници и какаов крем на основата на филаделфия и лешников тахан/. Много вкусно се получи и то.

 

DSC_0437 (3).jpg

 

DSC_0451 (3).jpg

Защо да не даваш? Или си търсиш авторското право? Юристите сте опасна гилдия! Ха ха!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Отдавна не бях месила козунаци.  Днес следобед,  в последния момент реших, че може би е време да експериментирам.  Лесна, сравнително бърза и икономична рецепта (която промених по мой вкус) козунак с 1 яйце. Получи се ето това: 

 

 

20240504_191404.jpg

 

И разчупен:

 

20240504_202101.jpg

  • Харесвам 6
  • Браво 12
Връзка към коментар

Знам, че всички тези дни са на вълна какви яйца да боядисаме, колко козунаци да омесим и агнешко тази година ще ядем ли? 

Сезонът обаче е също така подходящ и за други глезотийки, които е чудесно да не ги пропуснем. За това минавам оттук само за да ви подсетя...

Ако случайно в двора имате асма/лоза и (домашна) телешка кайма е време да навиете някоя и друга сармичка, както направих и аз. Ей, така за разкош... Берете листата, измивате ги (въпреки дъжда навън), попарвате ги във вряща, подсолена вода за десетина секунди, вадите ги да се охладят за малко, а преди това сте си задушили лукчето, ориза, добавили сте ароматните подправки, а накрая и каймата. Остава само да ги навиете, сварите и изядете! Няма такава вкуснотия! 

20240504_154612.jpg.801f2115f4ae2cf124dea512beabf2b1.jpg

 

20240504_223141.jpg.9eddee8d54ee9a42ad0f5912c580bae8.jpg

 

Светли празници и продължавайте с яйцата и козунаците! ❤️

  • Харесвам 19
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 18 часа, Lyubina каза:

Отдавна не бях месила козунаци.  Днес следобед,  в последния момент реших, че може би е време да експериментирам.  Лесна, сравнително бърза и икономична рецепта (която промених по мой вкус) козунак с 1 яйце. Получи се ето това: 

 

 

20240504_191404.jpg

 

И разчупен:

 

20240504_202101.jpg

@Lyubina,моля за рецептата.

Оказа се, че прехвалените  козунаци на "Козунут", не са това което очаквахме.☹️

Връзка към коментар

Христос Възкръсна! Поли и аз правих лозови сърми в събота. Станаха много вкусни, макар и с недобър външен вид. 

Видях рецепта за супа от лозови листа и мисля да я направя.

Козунака ми не стана, но преди малко ядох домашен и съм доволна. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Stryper каза:

Христос Възкръсна! Поли и аз правих лозови сърми в събота. Станаха много вкусни, макар и с недобър външен вид. 

Видях рецепта за супа от лозови листа и мисля да я направя.

Козунака ми не стана, но преди малко ядох домашен и съм доволна. 

Моите станаха перфектни - на по една, максимум две хапки. Един вид - парти сармички! 🙂

Супа няма да направя с лозови листа, но правих една баница със зелении (пак нямаше лозови листа в нея) дето тука всички си облизаха и пръстите, и чиниите.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

@ива валя, ползвах рецепта от блога "В кухнята на Бени", като (както обикновено за мен) леко я промених. Дори и защото нямам кухненска везна 😀.

Та, използвах освен 1 яйце и още един белтък, нито млякото, нито брашното, нито мазнината бяха точно като в рецептата (и не знам колко бяха). 

В допълнение,  вместо захаросани плодове или стафиди сложих плънка от маково семе, смляно и смесено с малко мляко и вода (не ми стигна млякото 😀), счукани шоколадови бисквити (нямах бишкоти,  това е в оригиналната рецепта). 

Но всичко друго беше по идеята на Бени: време за месене, втасване,  премесване и оформяне и накрая печене.

Получи се добре.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте кулинари.

Имам няколко шоколада,които не са много сладки,един черен и два подарени ми от чужбина.

Не са ОК за ядене и бих искала да направя горещ шоколад с тях.

Имате ли изпитана рецепта? 

Връзка към коментар
преди 22 минути , jungfraujoch каза:

Здравейте кулинари.

Имам няколко шоколада,които не са много сладки,един черен и два подарени ми от чужбина.

Не са ОК за ядене и бих искала да направя горещ шоколад с тях.

Имате ли изпитана рецепта? 

Как не са за ядене?

Точно те са, не пълните със захар.

Дай ми ги на бартер, ще ти дам сладки.

 

 

 

 

Не е готвене, ама това е възможно най-бързото приготвяне на храна за мен и същевремнно една от  най-вкусните. В случая е испанско Вагю, не отстъпа на японските, които съм пробвал.

Слагам накрая само сол на люспи Малдон или подобна.

 

IMG_4591.jpeg.5fe54363f91a1433848eac63a752c097.jpeg

IMG_4592.jpeg.f61dcf3051ebbc3df834e3061752bb82.jpeg

IMG_4593.jpeg.f4d4c43f25469156b81a541578d69ad7.jpeg

  • Харесвам 7
  • Браво 12
Връзка към коментар
преди 4 часа, jungfraujoch каза:

Здравейте кулинари.

Имам няколко шоколада,които не са много сладки,един черен и два подарени ми от чужбина.

Не са ОК за ядене и бих искала да направя горещ шоколад с тях.

Имате ли изпитана рецепта? 

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

 

20240529_095549.jpg

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 1 минута , Роца каза:

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 

Здрава и щастлива да си @Роца!

Весело да ти по всички пътища пред теб, вкусно да ти е при всички нови рецепти, които ще изпробваш🍀🥂💐

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 7 часа, Роца каза:

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

 

20240529_095549.jpg

Да си честита!

Много пътешествия с кулинарни изненади!

Виртуален букет и първите ягодки за сезона.

 

IMG_20240531_091533.jpg

 

IMG_20240531_091549.jpg

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.