Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, Роца каза:

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

 

20240529_095549.jpg

Благодаря ти за рецептата!Веднага ще направя френски горещ шоколад.

Честит Рожден Ден!Бъди здрава и все така усмихната,пътуваща и чудесен кулинар!

Прекрасни моменти с любимите ти хора и занимания ти пожелавам от сърце!

  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 часа, Роца каза:

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

Честит рожден ден със закъснение! Бъди здрава и много щастлива!

  • Благодаря 1
Публикувано:
На 31.05.2024 г. в 1:28, Роца каза:

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

Честита да си, @Роца! Здраве, късмет и още много щастливи пътувания с любимите хора! 

 
 
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

От миналата седмица едно торте от мен. Рецепта https://www.24kitchen.bg/recipe/plodov-tart-sas-skir 

Промени - сложих малко шамфъстък в основата и намалих маслото, в пълнежа - добавих ягодово сладко и

естествен оцветител на прах, цвекло на прах. Стана много свежо розово. Не посмях да сложа лимон, както е по рецепта, да не вземе да се пресече 🙂 

 

DSC_0141-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 17
Публикувано:
преди 11 часа, Eva eva каза:

От миналата седмица едно торте от мен

Тайно се надявах , че модератотрите ще променят лекинко настройките с последните промени по форума, така, че тази тема за яденето, а и другата за пиенето да не се отварят преди 12.00. Уверен съм, че ще е в интерес на всички. Когато се качим на кантарчето , де. А иначе Ева ева пак предизвиква дълбоко мотивирано слюноотделяне. 🙂

  • Харесвам 4
  • Смея се 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Испанско вагю за предястие, английски телешки  ребра печени на 130 градуса 5 часа с сол, бахар, черен пипер и вода и аржентинско вино от запаса 2017, Малбек, Каберне, Мерло и сира.


Десерта го няма,  сирене Кабралес и сесина от Леон.

 

IMG_5318.jpeg.b158f4b58a64898ff60030cb8a0ce91c.jpeg

IMG_5319.jpeg.6251ca1995e53d2437b7b1b65ed7ce01.jpeg

IMG_5320.jpeg.956f32f02bc8904a841f63d64ab1a2cf.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 5
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

В жегата готвя разни летни манджи. 

Доматена супа, таратор, пълнени чушки-любими!Печени чушки на филийка с масло,много ги обичам така.

Айрян винаги има в хладилника.

Правя и домашна лимонада.В хубави чашки-бурканчета.

Салатки и сирене.Биричка и розе за разхлаждане.

Сутрин неизменно пия топъл чай.

Снимки the next time. 

 

 

  • Харесвам 12
  • Браво 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Как сте в тези жеги, готвещи магеланци? 🙂 При мен хич не върви готвеното. Е, за яденето не мога да кажа същото 😄 

Трябваше да стана на 150 години за да разбера, че моят син е голям фен на грис-халвата 🙂 Сега въртя всяка седмица с различни вкусове.

Никога не бях готвила такова нещо, по тази рецепта я правя https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html   🙂 

Направих и един сладолед преди време, май не съм ви го показвала. Разбива се 1 кутия 500 мл течна сметана и се добавя 1 кутия 400 мл кондензирано мляко. Добавките са на вкус 🙂  И от вчера - един Пад кра пао, гледах няколко клипчета в нета, получи се горе-долу. Е, в Тайланд беше по-вкусно 🙂 

 

DSC_0236-3.jpg

 

DSC_0150 (2).jpg

 

DSC_0261-3-2.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 14
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Как сте в тези жеги, готвещи магеланци? 🙂 При мен хич не върви готвеното. Е, за яденето не мога да кажа същото 😄 

Трябваше да стана на 150 години за да разбера, че моят син е голям фен на грис-халвата 🙂 Сега въртя всяка седмица с различни вкусове.

Никога не бях готвила такова нещо, по тази рецепта я правя https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html   🙂 

Направих и един сладолед преди време, май не съм ви го показвала. Разбива се 1 кутия 500 мл течна сметана и се добавя 1 кутия 400 мл кондензирано мляко. Добавките са на вкус 🙂  И от вчера - един Пад кра пао, гледах няколко клипчета в нета, получи се горе-долу. Е, в Тайланд беше по-вкусно 🙂 

 

DSC_0236-3.jpg

 

DSC_0150 (2).jpg

 

DSC_0261-3-2.jpg

И готвим, и ядем! Но да качваме снимки ни мързиии... Благодаря за напомнянето за грис-халвата, обичам я, а забравих откога не съм правила.😋

  • Харесвам 4
Публикувано:

@Eva eva освен в  National  Geographic участвай със снимки и кулинарни конкурси:clapping:и там ще гласуваме с две ръце

 

Посолявам темата с малко  черноморска сол и пушек от смокини

Препоръчвам горещо  да пробвате.

Тук фенове на нетрадиционни вкусове бол

Лаврак в смокинови листа

20240718_214302.jpg.f6be5be731f463c7338fb27652df9e84.jpg

 

20240718_221422.jpg.0e791560ed7d04cd8b8bc8d2046ca2c0.jpg

 

После правих и с други рибоци.

Днес чакам "циганка" 

 

  • Харесвам 21
  • Благодаря 1
  • Браво 6
  • Замислям се 2
Публикувано:

Е, лаврака не е точно черноморски, но правих и с ланшния чернокоп, супер се получи. Не ми се получава със снимките на готови ястия само.

 

Кой не знае какво е черноморска "циганка"? 

 

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

И да не забравяме от какво е баялдисал имамът, както и кьопоолу-то.

А с таратор в пълната му версия мога да откарам няколко дни. 🙂 

 

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 минути , Светославов каза:

А с таратор в пълната му версия

плюс диня с хляб и сирене за основно. 🙂 

  • Харесвам 4
Публикувано:
Цитат

Лаврак в смокинови листа

 

Аз само да попитам, на скара, нали? Или по друг начин?

 

И тъй като в жегите у нас традиционно не се готви, нищо не показвам 🙂 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Добре омазан със зехтен и лимон не пропускайте.

преди 27 минути , Lyubina каза:

 

Аз само да попитам, на скара, нали? Или по друг начин?

 

И тъй като в жегите у нас традиционно не се готви, нищо не показвам 🙂 

На скара.

То лятото скарите работят на макс

  • Харесвам 1
Публикувано:

@Kalina Ivanova, изненада ме с тез смокинови листа 🤨 Какво променят в рибата и само за риба ли са?

Циганката не я знам 😁

@Eva eva, и аз така, гласувах в National Geographic, но и в някое Food&Soul веднага гласувам 😀

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

изненада ме с тез смокинови листа 🤨 Какво променят в рибата и само за риба ли са?

Месото на рибата се опушва с аромата на смокиня и се получава (за мен) много приятна комбинация. Деликатно и малко екзотично е, но много по вкусно от просто риба на скара.

Освен това имам смокини и смокинови листа в изобилие, като може да се готви в бананови, защо пък да не може и в смокинови.

Някой покрай мен беше правил сироп от смокинови листа, честно казано...не го одобрих. Но на скарата придават чудесен аромат на рибата.

Пробвай, ако си по Гръцко...още по лесно за набавяне и на листа, и на риба

 

А циганка е дребния паламуд, който вадят сега, от топлата вода.

Той не става за солене.

Ще чакаме за есенния.

 

  • Харесвам 12
Публикувано:
преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

 

Освен това имам смокини и смокинови листа в изобилие, като може да се готви в бананови, защо пък да не може и в смокинови.

 

 

Да мина другата седмица за малко смокини? 😉 Умирам си за тях! Викаш и циганката излязла… 😋

 

Значи по сегашните ни географски ширини готвят основно в бананови листа, но хич не им одобрявам манджурляците. Тук не смогвам да си отям. Опържих два пъти тиквички и направих един зелен боб (райкин боб😉). Туй то. Останалото ми го готвят по ресторантите. 

  • Харесвам 7
  • Смея се 5
Публикувано:

Благодаря на всички, които ме подкрепиха в конкурса  🙂 

@Kalina Ivanova Това като го прочетох..... направо си го представих 🙂 Никога не съм яла такова чудо, но звучи много вкусно 🙂 

Месото на рибата се опушва с аромата на смокиня и се получава (за мен) много приятна комбинация.

 

@DaBoМалайзия ми е в списъка на годишния хоум-офис 🙂 Решила съм да изкарам едно година по света 🙂 Не знам точно кога ще се случи, но все се надявам да е скоро 🙂  Дано да ми харесат манджите там 🙂 

 

 

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

В Япония пробвахме всеки сладкиш с матча, който откриехме в магазините, и някак се привързахме към лекия вкус и пухкавите текстури. 

 

PXL_20240810_120629701_MP2.jpg.790596c6795727859d43b154805f3c69.jpg

 

https://www.justonecookbook.com/matcha-mille-crepe-cake/

 

Ползвах тази рецепта, като понеже ми куца четенето с разбиране, сериозно сгреших в броя малки и големи палачинки.

Подмених крема и вместо сладкарска сметана, ползвах цедено мляко.

Имаше какво да се желае от палачинковата торта с матча, но като за първи опит, ми се получи доста атрактивно сладкишчето 😄

 

  • Харесвам 9
  • Браво 18
Публикувано:

Брей, @Lindt, страхотия си сътворила! Браво! Чудно палачинково торте 🙂 

Аз вчера се качих до Черни връх от х. Кумата. На връщане намерих доста боровинки и като се прибрах завъртях с тях едни мъфинки.

Много приятни станаха, макар и без лавандула 🙂 https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/кексове-мъфини/лавандулови-кексчета-с-крем-сирене-и-боровинки

 

DSC_0281-2.jpg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:

Имах филе сьомгова пъстърва и докато търся простичка рецепта, се натъкнах на salmon en croûte. Жижо ококори едни зелени копнеещи очи и въпросът какво да готвя беше решен.

 

https://www.jamieoliver.com/recipes/salmon-recipes/easy-salmon-en-croute/

 

https://www.facebook.com/share/r/afYr5Ss9MJoXDc29/

 

Направих си сама песто от сушени домати, лешници и грана падано, че ме мързеше да ходя до магазина, но иначе много съвестно следвах рецептата.

 

PXL_20240813_0858435572.jpg.4caca7195a3aaba9f0478a6285075247.jpg

 

PXL_20240813_0951062422.jpg.0fd99516ed73359a9a5ba29d35d8f6ca.jpg

 

PXL_20240813_1018179142.jpg.34b189af518382f9a9e5017a4c19bbfc.jpg

 

PXL_20240813_1027263902.jpg.906cd72be7fc91fc99cfeea372018be9.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 2
  • Браво 17

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.