Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 7 часа, Роца каза:

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

 

20240529_095549.jpg

Благодаря ти за рецептата!Веднага ще направя френски горещ шоколад.

Честит Рожден Ден!Бъди здрава и все така усмихната,пътуваща и чудесен кулинар!

Прекрасни моменти с любимите ти хора и занимания ти пожелавам от сърце!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Роца каза:

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

Честит рожден ден със закъснение! Бъди здрава и много щастлива!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 31.05.2024 г. в 1:28, Роца каза:

Имам една стара отпреди 100 години за черен шоколад, но става и с млечен - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/12/chocolat-chaud.html

 

И да почерпя с една тортичка, понеже онзи ден завърших още една обиколка около Слънцето 😁

Честита да си, @Роца! Здраве, късмет и още много щастливи пътувания с любимите хора! 

 
 
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От миналата седмица едно торте от мен. Рецепта https://www.24kitchen.bg/recipe/plodov-tart-sas-skir 

Промени - сложих малко шамфъстък в основата и намалих маслото, в пълнежа - добавих ягодово сладко и

естествен оцветител на прах, цвекло на прах. Стана много свежо розово. Не посмях да сложа лимон, както е по рецепта, да не вземе да се пресече 🙂 

 

DSC_0141-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 17
Връзка към коментар
преди 11 часа, Eva eva каза:

От миналата седмица едно торте от мен

Тайно се надявах , че модератотрите ще променят лекинко настройките с последните промени по форума, така, че тази тема за яденето, а и другата за пиенето да не се отварят преди 12.00. Уверен съм, че ще е в интерес на всички. Когато се качим на кантарчето , де. А иначе Ева ева пак предизвиква дълбоко мотивирано слюноотделяне. 🙂

  • Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Испанско вагю за предястие, английски телешки  ребра печени на 130 градуса 5 часа с сол, бахар, черен пипер и вода и аржентинско вино от запаса 2017, Малбек, Каберне, Мерло и сира.


Десерта го няма,  сирене Кабралес и сесина от Леон.

 

IMG_5318.jpeg.b158f4b58a64898ff60030cb8a0ce91c.jpeg

IMG_5319.jpeg.6251ca1995e53d2437b7b1b65ed7ce01.jpeg

IMG_5320.jpeg.956f32f02bc8904a841f63d64ab1a2cf.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

В жегата готвя разни летни манджи. 

Доматена супа, таратор, пълнени чушки-любими!Печени чушки на филийка с масло,много ги обичам така.

Айрян винаги има в хладилника.

Правя и домашна лимонада.В хубави чашки-бурканчета.

Салатки и сирене.Биричка и розе за разхлаждане.

Сутрин неизменно пия топъл чай.

Снимки the next time. 

 

 

  • Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Как сте в тези жеги, готвещи магеланци? 🙂 При мен хич не върви готвеното. Е, за яденето не мога да кажа същото 😄 

Трябваше да стана на 150 години за да разбера, че моят син е голям фен на грис-халвата 🙂 Сега въртя всяка седмица с различни вкусове.

Никога не бях готвила такова нещо, по тази рецепта я правя https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html   🙂 

Направих и един сладолед преди време, май не съм ви го показвала. Разбива се 1 кутия 500 мл течна сметана и се добавя 1 кутия 400 мл кондензирано мляко. Добавките са на вкус 🙂  И от вчера - един Пад кра пао, гледах няколко клипчета в нета, получи се горе-долу. Е, в Тайланд беше по-вкусно 🙂 

 

DSC_0236-3.jpg

 

DSC_0150 (2).jpg

 

DSC_0261-3-2.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 14
Връзка към коментар
преди 1 час, Eva eva каза:

Как сте в тези жеги, готвещи магеланци? 🙂 При мен хич не върви готвеното. Е, за яденето не мога да кажа същото 😄 

Трябваше да стана на 150 години за да разбера, че моят син е голям фен на грис-халвата 🙂 Сега въртя всяка седмица с различни вкусове.

Никога не бях готвила такова нещо, по тази рецепта я правя https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html   🙂 

Направих и един сладолед преди време, май не съм ви го показвала. Разбива се 1 кутия 500 мл течна сметана и се добавя 1 кутия 400 мл кондензирано мляко. Добавките са на вкус 🙂  И от вчера - един Пад кра пао, гледах няколко клипчета в нета, получи се горе-долу. Е, в Тайланд беше по-вкусно 🙂 

 

DSC_0236-3.jpg

 

DSC_0150 (2).jpg

 

DSC_0261-3-2.jpg

И готвим, и ядем! Но да качваме снимки ни мързиии... Благодаря за напомнянето за грис-халвата, обичам я, а забравих откога не съм правила.😋

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

@Eva eva освен в  National  Geographic участвай със снимки и кулинарни конкурси:clapping:и там ще гласуваме с две ръце

 

Посолявам темата с малко  черноморска сол и пушек от смокини

Препоръчвам горещо  да пробвате.

Тук фенове на нетрадиционни вкусове бол

Лаврак в смокинови листа

20240718_214302.jpg.f6be5be731f463c7338fb27652df9e84.jpg

 

20240718_221422.jpg.0e791560ed7d04cd8b8bc8d2046ca2c0.jpg

 

После правих и с други рибоци.

Днес чакам "циганка" 

 

  • Харесвам 21
  • Благодаря 1
  • Браво 6
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Е, лаврака не е точно черноморски, но правих и с ланшния чернокоп, супер се получи. Не ми се получава със снимките на готови ястия само.

 

Кой не знае какво е черноморска "циганка"? 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре омазан със зехтен и лимон не пропускайте.

преди 27 минути , Lyubina каза:

 

Аз само да попитам, на скара, нали? Или по друг начин?

 

И тъй като в жегите у нас традиционно не се готви, нищо не показвам 🙂 

На скара.

То лятото скарите работят на макс

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Kalina Ivanova, изненада ме с тез смокинови листа 🤨 Какво променят в рибата и само за риба ли са?

Циганката не я знам 😁

@Eva eva, и аз така, гласувах в National Geographic, но и в някое Food&Soul веднага гласувам 😀

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, jul каза:

изненада ме с тез смокинови листа 🤨 Какво променят в рибата и само за риба ли са?

Месото на рибата се опушва с аромата на смокиня и се получава (за мен) много приятна комбинация. Деликатно и малко екзотично е, но много по вкусно от просто риба на скара.

Освен това имам смокини и смокинови листа в изобилие, като може да се готви в бананови, защо пък да не може и в смокинови.

Някой покрай мен беше правил сироп от смокинови листа, честно казано...не го одобрих. Но на скарата придават чудесен аромат на рибата.

Пробвай, ако си по Гръцко...още по лесно за набавяне и на листа, и на риба

 

А циганка е дребния паламуд, който вадят сега, от топлата вода.

Той не става за солене.

Ще чакаме за есенния.

 

  • Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

 

Освен това имам смокини и смокинови листа в изобилие, като може да се готви в бананови, защо пък да не може и в смокинови.

 

 

Да мина другата седмица за малко смокини? 😉 Умирам си за тях! Викаш и циганката излязла… 😋

 

Значи по сегашните ни географски ширини готвят основно в бананови листа, но хич не им одобрявам манджурляците. Тук не смогвам да си отям. Опържих два пъти тиквички и направих един зелен боб (райкин боб😉). Туй то. Останалото ми го готвят по ресторантите. 

  • Харесвам 7
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Благодаря на всички, които ме подкрепиха в конкурса  🙂 

@Kalina Ivanova Това като го прочетох..... направо си го представих 🙂 Никога не съм яла такова чудо, но звучи много вкусно 🙂 

Месото на рибата се опушва с аромата на смокиня и се получава (за мен) много приятна комбинация.

 

@DaBoМалайзия ми е в списъка на годишния хоум-офис 🙂 Решила съм да изкарам едно година по света 🙂 Не знам точно кога ще се случи, но все се надявам да е скоро 🙂  Дано да ми харесат манджите там 🙂 

 

 

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В Япония пробвахме всеки сладкиш с матча, който откриехме в магазините, и някак се привързахме към лекия вкус и пухкавите текстури. 

 

PXL_20240810_120629701_MP2.jpg.790596c6795727859d43b154805f3c69.jpg

 

https://www.justonecookbook.com/matcha-mille-crepe-cake/

 

Ползвах тази рецепта, като понеже ми куца четенето с разбиране, сериозно сгреших в броя малки и големи палачинки.

Подмених крема и вместо сладкарска сметана, ползвах цедено мляко.

Имаше какво да се желае от палачинковата торта с матча, но като за първи опит, ми се получи доста атрактивно сладкишчето 😄

 

  • Харесвам 9
  • Браво 18
Връзка към коментар

Брей, @Lindt, страхотия си сътворила! Браво! Чудно палачинково торте 🙂 

Аз вчера се качих до Черни връх от х. Кумата. На връщане намерих доста боровинки и като се прибрах завъртях с тях едни мъфинки.

Много приятни станаха, макар и без лавандула 🙂 https://www.yoli-bg.com/готварски-рецепти/кексове-мъфини/лавандулови-кексчета-с-крем-сирене-и-боровинки

 

DSC_0281-2.jpg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Връзка към коментар

Имах филе сьомгова пъстърва и докато търся простичка рецепта, се натъкнах на salmon en croûte. Жижо ококори едни зелени копнеещи очи и въпросът какво да готвя беше решен.

 

https://www.jamieoliver.com/recipes/salmon-recipes/easy-salmon-en-croute/

 

https://www.facebook.com/share/r/afYr5Ss9MJoXDc29/

 

Направих си сама песто от сушени домати, лешници и грана падано, че ме мързеше да ходя до магазина, но иначе много съвестно следвах рецептата.

 

PXL_20240813_0858435572.jpg.4caca7195a3aaba9f0478a6285075247.jpg

 

PXL_20240813_0951062422.jpg.0fd99516ed73359a9a5ba29d35d8f6ca.jpg

 

PXL_20240813_1018179142.jpg.34b189af518382f9a9e5017a4c19bbfc.jpg

 

PXL_20240813_1027263902.jpg.906cd72be7fc91fc99cfeea372018be9.jpg

  • Харесвам 13
  • Благодаря 2
  • Браво 17
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • Bore
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.