Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Lindt каза:

Направих си сама песто от сушени домати, лешници и грана падано, че ме мързеше да ходя до магазина, но иначе много съвестно следвах рецептата.

@Lindt, показваш все по-впечатляващи резултати в кухнята. Много се радвам на всички, които не страдат като мен от липса на ентусиазъм в кухнята. 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

И аз се запитах дали @Lindt е задобряла в кухнята или е станала по-добър фотограф. Клоня към първото👏🙂

@traveler, отваряй тефтера и запиши, че котакът-аристократ от английския двор е Бен🙂

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 14 часа, ДиянаВ каза:

И аз се запитах дали @Lindt е задобряла в кухнята или е станала по-добър фотограф. Клоня към първото👏🙂

@traveler, отваряй тефтера и запиши, че котакът-аристократ от английския двор е Бен🙂

Благодаря 🙂

Не мисля, че всъщност съм подобрила нещо, просто понякога си избирам по-привлекателни рецепти, а друг път пека патладжани с пушено проволоне,  запържена чушка с лук и червено песто.

 

PXL_20240814_0904361002.jpg.48d4b27234b3ed12ba7086733fbe45a0.jpg

 

При всички случаи обаче летните цветове и вкусове правят готвенето много по-лесно и удовлетворяващо. 

  • Харесвам 19
  • Браво 3
Връзка към коментар

Гледах един списък с любимите ястия на хората от 80-те и се сетих, че никога не съм правила Бьоф Строганов. 

Спрях се на бавноготвен вариант, защото имах телешки шол, а не крехък стек или бонфиле. 

Вкусно стана, ама чак любима рецепта няма да я нарека. Като за ядене на терасата става.

 

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/slow-cooker-stroganoff#commentsFeed

 

PXL_20240819_1635334562.jpg.13dc3e72714ccdeba4c283cdc963d320.jpg

 

  • Харесвам 14
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 32 минути , Lindt каза:

Гледах един списък с любимите ястия на хората от 80-те и се сетих, че никога не съм правила Бьоф Строганов. 

 

PXL_20240819_1635334562.jpg.13dc3e72714ccdeba4c283cdc963d320.jpg

 

Иха, това изглежда много вкусно. Страхотия 🙂 

Аз съм много скарана с телешкото, няколко пъти съм опитвала да го готвя, но не се получава и това е положението 🙂 

Иначе много обичам да го ям.  Ти ме амбицира, може пак да се пробвам тези дни 🙂 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Eva eva каза:

Иха, това изглежда много вкусно. Страхотия 🙂 

Аз съм много скарана с телешкото, няколко пъти съм опитвала да го готвя, но не се получава и това е положението 🙂 

Иначе много обичам да го ям.  Ти ме амбицира, може пак да се пробвам тези дни 🙂 

Аз купувам цели парчета на meet revolution когато видя из веригите, към 800 грама. Безотказно стават рецепти тип stew, като телешко по бургундски, гръцките стифадо и кокинисто, ирландска яхния, гулаш и тн. Сега се престраших за нещо със сметана, обичайно не готвя така.

 

Иначе със стековете им постигам противоречиви резултати, така че не мога да те окуража 🙂

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Lindt каза:

 

Иначе със стековете им постигам противоречиви резултати, така че не мога да те окуража 🙂

Само аржентинският им рибай е ок. Другите стекове според мен не стават.

В метро има австрийско телешко бон филе на цена 40 и малко плюс, което е доста добро.

Всичко друго, което съм виждал и става, е към 100лв за кило.

Може понякога да се намери и хубаво относително евтино телешко за тиган. Проблемът е, че качеството е непостоянно. Един път е ок, един път подметка...

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ето нещо с постоянство по качество и получен резултат. Пълна импровизация, вкусно се получи...е то с тиквички какво да се обърка.

 

Трябват ви тиквички, меки сирена (крема, моцарела, саламурено сирене), кашкавал, лаваш(за основа) и любими подправки.

 

Тиквички със сирена върху лаваш

20240819_212559.jpg.f42ef188342b70df2b0bfe18499c2634.jpg

 

20240819_223744.jpg.55f96222282af8d847500211c021e1ea.jpg

 

 

  • Харесвам 21
  • Браво 5
Връзка към коментар

Много любима за лятото розАва супа 🙂 За пръв път опитах тази супа във Вилнюс, Литва, преди....доста години. Оттогава я правя редовно и само аз си я ям 😄  

Официалното ѝ име мисля, че е студена литовска супа. Представлява нещо като таратор, но по-хубаво 🙂 

Рецептата търпи импровизации, съобразени с индивидуалния вкус.

Аз слагам: 

- 1 консерва цвекло на кубчета /Бондюел/, слагам и малко от течността;

- 1 краставица, нарязана на кубчета;

- 1 кофичка кисело мляко и малко вода /четох, че може да се направи и с кефир/;

- малко зехтин, сол, 1 л. оцет;

- много копър и зелен лук;

- сервира се с 1 варено яйце и 1 варен картоф, като гарнитура, може и 1 л. заквасена сметана. 

 

DSC_0287-2.jpg

  • Харесвам 25
  • Браво 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

@Kalina Ivanova, ама страхотия стана 🙂 Сърдечни благодарности за предложението 🙂 Риба - взех ципура, че ми се видя най-свежа в магазина. Намазах я с лимон, зехтин, малко сол и пипер. Омотах я в листата и я метнах на скарата за 30 мин /по 15 мин от всяка страна/. Чуууууууудно, колко бело изпи, да не уточнявам 🙂 

Тези дни направих и една мусака по гръцки - с картофи, патладжан и тиквички. По рецепта на Звездев https://zvezdev.com/рецепта/гръцка-мусака

Много вкусна стана, но ми заминаха едни 3 часа. Не знам дали скоро ще ми се занимава пак да правя 🙂 

 

DSC_0288-2.jpg

 

DSC_0289.jpg

 

DSC_0290.jpg

 

DSC_0292-2.jpg

 

DSC_0297-2.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 14
Връзка към коментар

В офиса остават доста плодове и затова понякога ги оползотворявам. Първото е тарт с праскови и франджипан, а второто клафути с праскови и круши. После правих още едно клафути с повече круши. И двете станаха чудесни. Много лесен и вкусен десерт.

 

20240725_120546.jpg

20240903_114154.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 12
Връзка към коментар
преди 10 минути , horus92 каза:

В офиса остават доста плодове и затова понякога ги оползотворявам. Първото е тарт с праскови и франджипан, а второто клафути с праскови и круши. После правих още едно клафути с повече круши. И двете станаха чудесни. Много лесен и вкусен десерт.

 

20240725_120546.jpg

20240903_114154.jpg

Тук снимките вървят с рецепти 🙂

  • Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 5 часа, Eva eva каза:

ама страхотия стана

Ейй, много съм доволна:dance3: супер ти изглежда ципурото. Аз първия път разполових рибата, мислех, че няма да се изпече, ама след 2- 3 проби с различни риби, разбрах че и с цяла, и с половин риба резултата е супер. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Raindrop said:

Тук снимките вървят с рецепти 🙂

Клафутито е по тази рецепта. Лично много харесвам този блог. 

Клафути. А тартът е по книгата French Patisserie, която имам само в амазон акаунта си, това е рецептата. Замених кайсиите с праскови, това промени и печенето. Тестото се прави по creaming method, ама е на друга страница. На кратко меко масло се омесва с всичко друго. Другият метод е със студено и правенето на трохи.

 

Screenshot_20240905_215043_Kindle.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 52 минути , Taliana каза:

Типично есенно приготовление за зимата.

И ние, но тази година не го документирах, че много малко време имах и трябваше солидна организация на работа 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Бърза рецепта за торта, без никакви претенции, но се получи и сполучливо, и вкусно, и най вече 15 мин сглобка и 1 нощ в хладилника за стегнат вид. 

Лаваш за блатове, разбита заквасена сметана с пудра захар за крем и боровинково сладко, орехи за посипване.

 

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2024/09/easy-lavash-and-blueberry-cake.html?m=1

20240919_143604.jpg.0b138f92d843a850bff9bc6eb47e20fb.jpg

 

20240919_143547.jpg.2414b3ac630a98edd36fbe2c3d3abe87.jpg

 

  • Харесвам 20
Връзка към коментар

За първи път правя конфитюр от круши...

20240925_161417.jpg.c0c4ec789958ffba1e72eabddd1c7079.jpg

 

... с коняк и лимонова кора. Мисля, че се получи мнооого добре. От два килограма почистени круши се пълнят 4-5 бурканчета, дори остава и за душата да опита. 🙂

  • Харесвам 11
  • Браво 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.