Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 6 минути , ven62 каза:

Свърши ми доброволната карантина и тази седмица съм на работа. :sad:

 

Супер си беше в къщи. :dance2:Единия от дните:

20200321_121410.jpg.d5d163232ca7b6f92de7985c664796cd.jpg

20200321_130813.jpg.f8975e5dfb557d57d8a4a1c81b6b3444.jpg20200321_130802.jpg.47f1eb642ad64313f3d8163c21fcad31.jpg

 

В интерес на истината имал съм и по-добри "произведения". Тази не ми се надигна достатъчно.

1. Леко я изпуснах при втасването. Малко ме забавиха :

20200319_121016.jpg.b4963fd16a61819c51393f91fc22fd70.jpg      20200319_121129.jpg.9598ee5cd90423976afe3e72673c7f19.jpg

 

Останалите ги измих докато питката се печеше.

 

2. Обърках тавите и взех една малко по-голяма.

Това е и един от секретите при питките - големината на тавата. Размерът винаги си е важен.:wink:

 

Вкусово си беше идеална - перфектно изпечена, късаше на конци, вкусна, …

20200321_131728.jpg.c8c5c2d77cde2b5a9f8fca35793fb989.jpg

 

----------

Трябва да уточня, че питката беше team working. Жена ми също взе участие, но месенето (най-силовата част) си беше изцяло моя.

 

:biggrin:

 

 

 

@ven62,Браво.

Връзка към коментар
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Страница 1: Жените ви гладят ли?

Страница 2: Дъски и уреди за гладене.

...

Страница 11: Козунаци

 

И после вирусът не поразявал мозъка 😄 😄 😄

Не четеш внимателно. Повечето, дето сме писали тук сме увредени много отдавна.:biggrin:

  • Харесвам 4
  • Смея се 5
Връзка към коментар
В момента, ven62 каза:

Не четеш внимателно. Повечето, дето сме писали тук сме увредени много отдавна.

Това ми е ясно, иначе нямаше да съм тук. Ама почваме да достигаме нови висоти 😄

  • Харесвам 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Това ми е ясно, иначе нямаше да съм тук. Ама почваме да достигаме нови висоти 😄

@ivailo_radevКакво знаеш тиии?
Тука, бг.тати, удари бг.мама в  земята.😲Не гледаш ли, че жените си траем:((((

Венчо @ven62 и Сашко @Alexanderса се развихрили, кат едни Джейми Оливърци същи, а ние, седим в ъгъла и се срамуваме:(((((А, да не забравя и @Костов, дето им даде тон.:drinks:🙂

  • Харесвам 5
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , AlexandraKo каза:

@ivailo_radevКакво знаеш тиии?
Тука, бг.тати, удари бг.мама в  земята.😲Не гледаш ли, че жените си траем:((((

Венчо @ven62 и Сашко @Alexanderса се развихрили, кат едни Джейми Оливърци същи, а ние, седим в ъгъла и се срамуваме:(((((А, да не забравя и @Костов, дето им даде тон.:drinks:🙂

Да не забравме и майсторлъка на @Crazy Horse, и неговия "кленов лист"

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
В момента, wiliko каза:

А @Граф Вронскизащо го пропускайте... 😂 Пък и е ергенче..

дай да му спретнем малко реклама 

Щях да се задавя с ядка 😄 😄 😄 След малко ще споделя моя цветен ориз 😄 

  • Харесвам 3
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , Граф Вронски каза:

Щях да се задавя с ядка 😄 😄 😄 След малко ще споделя моя цветен ориз 😄 

Да не го боядисваш с боички зърно по зърно в момента... 😂 

  • Харесвам 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 28 минути , wiliko каза:

Да не го боядисваш с боички зърно по зърно в момента... 😂 

Ми то, кат е по- сЛОбоден, що да не?:))))

преди 25 минути , jungfraujoch каза:

Най-добре е да създадем нова тема- Какво готвите?😀

Недей, че срам за нас!:))))

Тука к’ъв силен отбор се заформи, не можем му излезе насреща:((((

  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Аз обичам да ям цветно, колкото повече цветове има в чинията ми, толкова ми е по-вкусно и приятно на очите. Преди правех ориза на фурна, но не беше ОК (т.е. беше изсухнал) след първата нощ. Доста се чудех как да го приготвя, че да не става сух. С този експеримент се получава. 
Mоята техника за цветен ориз в уок тиган:

1. Ако е възможно по-рано си накисвам ориза. 200 гр и му слагам вода - да го покроя с един пръст над него ( това е около 1 нормална чаеша чаша). Това примерно го правя сутринта и цял ден оризът кисне. Вечерта изхвърлям водата и минавам под студена вода.

2. Приготвям зеленчуците. Слагам каквито имам/искам. Чушки(два цвята), лук, царевица, грах, морковчета, тичвичка.
2.1. Задушавам чушките и лука, за да омекнат.
2.2. След стъпка 2.1. слагам царевицата, грах и морковчета

3. Слагам измития ориз
4. Слагам подправки: аз използвам един зеленчуков булон ( троша го над тигана) и много хубаво разбърквам.

5. Заливам с вода (около 2/2.5 чаени чаши), колкото да покрия над съставките.
6. Намалям контлона на средна степен и разбърквам периодично.
7. Когато почти течността е изпарена(попита), махам уок тигана от котлона.

Ето и снимките (като те са от различно време):


20191028_205411.jpg.7df0605fd1aa0a7b8bc6670838a8a448.jpg

20200323_125326.jpg.b1817b3a84699d2c88f14a8c6f9627b8.jpg

20200323_133257.jpg.e9a2ec74a4e2c8deb00a875a262d3376.jpg

П.с. Да, бъркалката е нарочно така позиционирана. 😄 
П.с. И това е същият уок тиган, с който спечелих бас за еднопосочен билет до Нова Зелендия (бях разказвал за това). 😄 Днес дори се обадих на приятелката, която загуби, да не ми взима билет за следващите 6 месеца, че доколкото чух НЗ са затворили границите за туристи. Може да се е засилила да купува. Засега само бленувам, четейки пътеписа на @wiliko!

 

  • Харесвам 11
  • Браво 9
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Тука, бг.тати, удари бг.мама в  земята.😲Не гледаш ли, че жените си траем:((((

Венчо @ven62 и Сашко @Alexanderса се развихрили, кат едни Джейми Оливърци същи, а ние, седим в ъгъла и се срамуваме:(((((А, да не забравя и @Костов, дето им даде тон.:drinks:🙂

Ха,   сетих се как  преди време сме се събрали една вечер малко на хапване и пийване камерна групичка 4 човека.  И двете мацки от компанията - големи фенки на Формула1, моят приятел пък е страхотен кулинар и голям майстор в кухнята, а пък аз, макар и доста злояд, все пак мога да оценявам по достойнство нещата, които ям и обичам, нищо че готварските ми умения са много скромни ( е, ако изключим прочутата в някои среди Pasta di Filippo :grin:, содена питка и още 3-4 неща )  ... 
И в един момент какво се оказва  -  споглеждаме се - двете дами разпалено обсъждат поредния кръг на Формулата - говори се за некви Ферарита, Мерцедеси, Макларъни, пилоти, смени на гуми и пр.  ..., а ние с моя френд си лафим за манджи, сосчета, подправки и рецепти .... :rofl:

  • Харесвам 2
  • Смея се 22
Връзка към коментар

Не ме бива в снимките на ядене, а и телефона не е дслр, ама едно всекидневно 

 

Телешки кебап с гъби. Месото е от по-вкусното и можеше и без сос, ама в апартамента нямам барбекю, а долу на общия двор уж е по-добре да не се слиза. Боб и ориз - вместо хляб в Южна Америка и картофи соте

(Това е детска порция)

IMG_20200324_135149933.jpg

Бирата свърши и не ми се излиза до магазина, останала е само ракия в шише от Кока-Кола отпреди десет години, щото толкова пия ракия, ама каквото - такова. Наздраве!

 

 

Сладкиш от моркови за следобед правихме с децата за забавление. Утре ще правим cupcakes , ако си научат уроците.

Нещо не ще да се качи снимката.

  • Харесвам 14
  • Браво 5
Връзка към коментар

Изрових още някои снимки.

 

Пици

IMG_1022.PNG.0e3fdbfddf72a5379773ae4d93d1dc59.PNG111.jpg.828201518a693613533f3bf3cb59fe09.jpg

 

Хляб с квас. По едно време се бях запалил с този квас няколко месеца си отглеждах.

 

IMG_1020.PNG.80c12a697374d9b48f84262d2042f99f.PNG

 

Тук са домашни канточини.

IMG_1026.PNG.3af9ee12e51d38d90277d2c1e4aebe76.PNG

 

Миди и други, те са много лесни

 

IMG_1021.PNG.6a4f094dd560f78ca4114c02cf963897.PNGIMG_1027.PNG.9b54719dffce4ac51c746b14aa04ea5f.PNGIMG_1029.PNG.c6a35b654ec18565b05533788aa8341f.PNG

 

Японска соба

 

IMG_1024.PNG.5f56a43727a0c895265664ccb32e5240.PNG

 

Любимото ми запечено руло от козе сирене

 

IMG_1028.PNG.fa05139dd5544db06e81e2f75656a027.PNG

 

 

Телешко

 

IMG_0953.thumb.JPG.ecdf5749a195a0faaeb6e0113fc881b9.JPG

  • Харесвам 13
  • Браво 18
Връзка към коментар
преди 3 часа, Костов каза:

Да не забравме и майсторлъка на @Crazy Horse, и неговия "кленов лист"

Благодаря, бледолики братко, но тази плескавица кленов лист си е аматьорско изпълнение. Ето нещо по-добро. Мой сладкиш с бишкоти, с мисли за екзотични дестинации.
Много лесно се прави. Редиш бишкоти в тава, добавяш смес от кисело мляко, захар и ванилия, поръсваш отгоре с орехи или кокосови стърготини и оставяш в хладилника да стегне 4-5 часа и воала, както казват франкофоните!
Аз добавих декорация с естествени материали. Листата на палмите съм ги правил с киви, кокосовите орехи на пламата са просто отрязани кръгчета от череши, стъблата и острова са направени с ядки, пиньонес им казват в Испания, но може и с други ядки. Слънцето го направих от прясна праскова. Само морето и розовите птици ги правих като изрязвах части от бонбони, това е нездравословната част.

Мдаа, почна да ме избива на палми, някакси тези палми ми действат терапевтично.😂🏝️

Palm Tree Cake.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 12
Връзка към коментар

Оле, ние имахме гости и не съм влизала скоро тук да видя какви невероятно изглеждащи ястия са се споделяли!! Браво, браво!

 

Аз правих за първи път пита и ми се получи, чак аз самата се изненадах хахах

24AB49F6-B39E-4760-874E-EA9C552EE617.jpeg

  • Харесвам 11
  • Браво 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • deyan
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.