Aureliano Публикувано: 13 юни, 2021 Публикувано: 13 юни, 2021 Аз бях попаднал на тази статия. Изглежда, че планът е да ги изпълнява България ер, но със сигурност билетите няма да са на свободна продажба. По-скоро ще са само чартъри, които ще се пълнят от туристически агенции с хора, които си купуват пакети. В статията си има и цени. Така беше с Малдивите. Гледам, че са предвидили само няколко полета засега, та не са много амбициозни. Може и да се получи, ако премахнат карантината. 3
Яничка Публикувано: 13 юни, 2021 Публикувано: 13 юни, 2021 преди 2 часа, ivailo_radev каза: То май този тип изхранване винаги си го е имало на Сейшелите (или поне от много години), ама хората, от които и аз бях получавал информация, не бяха чували просто за него, понеже са си стояли почти само в хотела. Което на Сейшелите е жалко. Аз съм писал в моя пътепис, ама да добавя и тук - Village Take Away на Пралин също не е лош, а на Махе, ако сте в югоизточната част, Island Cafe е много вкусно и прясно. Цените са пак както Яничка ги е описала - за двама с напитки 15-20 лева. А и още един съвет - ако летите с Emirates, си струва да си вземете директно до Пралин на отиване, тогава вътрешния полет излиза едни 20-30 евро. И след това вече Ла Диг и Махе си карате. Още на място обсъждахме с моя приятел, че предният път като са ходили компанията, такива караванки с храна много рядко е имало. Той помнеше само караваната на Cote D’òr beach на Праслин, но когато бяхме изгладняли, помня че беше вторник, тя не беше на мястото си. Тогава тръгнахме към Village Take Away, който ни беше малко далече, въпреки че в Google излизаше, че е Closed, по пътя звъняхме по телефона и наистина видяхме, че е затворено. Помня го тоя вторник, защото питахме и местни, гледахме и в нета за Take Away и накрая, като намерихме ресторант Eve, за който съм писала по-горе, си отдъхнах, че сме намерили нещо работещо. На другия ден липсващана каравана си беше на място, ама когато ни трябваше... Та от моя приятел знам, че преди години, като са идвали, ако някъде са виждали пица и бира за 30 евро на човек, им се е виждало евтино. Те и тогава не са седяли само по хотелите, че са били разнородна компания 8 човека и са търсили опции. По повод на карантината, понеже ме питаха - има начин и я избегнахме 🙂 4
Eva eva Публикувано: 13 декември, 2021 Публикувано: 13 декември, 2021 Какво мислите за Сейшели месец март? Струва ми се, че горе-долу времето трябва да е ок. 2
Яничка Публикувано: 13 декември, 2021 Публикувано: 13 декември, 2021 преди 2 часа, Eva eva каза: Какво мислите за Сейшели месец март? Струва ми се, че горе-долу времето трябва да е ок. По принцип най-подходящи са месеците април, май, октомври и ноември - всеки с различни преимущества. Бърза справка в нета показва, че дъждовен сезон е Ноември - март, ама разгледай по-подробно. 2
MCC Публикувано: 11 януари, 2022 Публикувано: 11 януари, 2022 Здравейте магеланци, Каня се на едни билети до Сейшелите през август за ~8 нощувки. Не съм имала време да проучвам, но набързо прочетох в нета, че август е сух но ветровит месец. Може ли някой, който е бил, да изкаже мнение за този сезон? Ще бъдем с бебе на 9 месеца и затова ще ограничим времето, прекарано на плажа.
digitalpr Публикувано: 23 февруари, 2022 Публикувано: 23 февруари, 2022 Здравейте, целя се в Сейшелите 20 Май - 4 Юни, 14 нощувки и съм с дете на 1г. Мисля при кацане директно да хванем ферито за Praslin (чета за цени от порядъка на 25EUR, но сега изглежда е 50) където да имаме 6 нощувки с кола под наем. След това 6 нощувки на La Dogue с колела под наем и накрая 2 нощувки някъде на Маhe преди полета. Мислите ли, че има смисъл да ги разделя по-равномерно и да прехвърля още някой ден на Mahe? Там придвижването предполагам пак е добре да е с кола? Има ли какво да се види във Victoria, или по скоро не?
Tesh Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 Здравейте, Случайно някой да има контакт на агенция или частно лице, което разполага с лодка (за 15 души) с цел да го наемем по време на престоя си там. Плюс Едно практическо питане. Придвиждам 4 нощувки на Праслин, в този тед на мисли дали да направим дневен трип до Ла Диг, или да разделим 2 нощивки Праслин и 2 Ла диг. Благодаря предварително.
Pantelej Putnik Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 преди 4 часа, Tesh каза: Здравейте, Случайно някой да има контакт на агенция или частно лице, което разполага с лодка (за 15 души) с цел да го наемем по време на престоя си там. Плюс Едно практическо питане. Придвиждам 4 нощувки на Праслин, в този тед на мисли дали да направим дневен трип до Ла Диг, или да разделим 2 нощивки Праслин и 2 Ла диг. Благодаря предварително. В момента съм на Ла Диг - останете за по-дълго тук. 🙂 6 1
КОКО22 Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 преди 6 часа, Tesh каза: Здравейте, Случайно някой да има контакт на агенция или частно лице, което разполага с лодка (за 15 души) с цел да го наемем по време на престоя си там. Тази зима изкарахме 1 месец на топло и се сприятелихме с хазаите, та може и да помогнат. Пиши точно какво търсите и ще препратя искането 1 1
Tesh Публикувано: 5 септември, 2022 Публикувано: 5 септември, 2022 преди 12 минути , КОКО22 каза: Тази зима изкарахме 1 месец на топло и се сприятелихме с хазаите, та може и да помогнат. Пиши точно какво търсите и ще препратя искането Привет, Благодаря за помоща. Ами най-общо казано възнамеряваме някои от дните да се придвижваме с лодка вместо коли. Отделно може да ползваме и за трансфер между Мае и Праслин. Групата е от 15 души и търсим лодка с такава вместимост.
Hadzhitodorovi Публикувано: 7 септември, 2022 Публикувано: 7 септември, 2022 Всеки съд, превозващ над 12 души - в това число всички от екипажа - трябва да има поне 1 медицинско лице на борда, минало специализация "Морска медицина". Освен това, трябва да имате съответния документ за управление на такава категория съд - а съдейки по въпроса, нямате. Ако имате права за правоуправление на съд до 40 БТ, най-удачен вариант е да фрахтовате 2 съда с по 3-4 каюти всеки.
coolpix Публикувано: 24 октомври, 2022 Публикувано: 24 октомври, 2022 Здравейте, подарявам 2 броя сим карти на Cable & Wireless за Сейшели с оставащи по 3GB всяка. Валидни до 9.11. 2022. 2
moli84 Публикувано: 6 ноември, 2022 Публикувано: 6 ноември, 2022 Здравейте,декември голям ли е риска,заради времето да се ходи на Сейшели ?
КОКО22 Публикувано: 6 ноември, 2022 Публикувано: 6 ноември, 2022 Като навсякъде около екватора - както се случи. Тази зима като пристигнахме на 14-ти януари и имахме 10 дни дъждовни. Хвана ни периферията на някакъв ураган, който в Мадагаскар отнесе реки и хора. Такъв дъжд не бях виждал. Е това не пречеше като спре да сме на плажа..😄 Но по-интересното е, че домакините ни казаха, че за януари не е обичайно. Такива валежи обикновенно минавали през декември. Така че е на късмет...🙃 3
stanimir Публикувано: 13 декември, 2022 Публикувано: 13 декември, 2022 Cheap full-service flights from Milan to the Seychelles from €379! Доста дати (включително за пролетния топ-сезон) : https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/cheap-full-service-flights-from-milan-to-the-seychelles/ 5 1
Tesh Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 Здравейте, La Digue е доста малък остров и искам да попитам дали можем да наемем кола директо от там или препоръчвате да го направя предварително. Просто искам да видя на място дали няма да мога да намеря някой да ни разходи с лодка вместо кола, и ако няма тази опция да търся кола.
Pantelej Putnik Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 преди 12 минути , Tesh каза: Здравейте, La Digue е доста малък остров и искам да попитам дали можем да наемем кола директо от там или препоръчвате да го направя предварително. Просто искам да видя на място дали няма да мога да намеря някой да ни разходи с лодка вместо кола, и ако няма тази опция да търся кола. На Ла Диг не ти трябва кола. Наемат се велосипеди и така обикаляш из острова. 1
Aureliano Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 преди 36 минути , Tesh каза: Здравейте, La Digue е доста малък остров и искам да попитам дали можем да наемем кола директо от там или препоръчвате да го направя предварително. Просто искам да видя на място дали няма да мога да намеря някой да ни разходи с лодка вместо кола, и ако няма тази опция да търся кола. Най-добре на място. Има голф колички, които може да се наемат или пък някой може да ви закара, но за такива неща се договаряте директно там. Иначе наистина с велосипед е най-практично и смислено. Аз лично осъзнах, че може и пеш, особено ако някой в групата не може да кара велосипед, както беше при нас. В крайна сметка аз пробвах и двете за придвижване до всички основни плажове на острова и разликата не ми се стори особено голяма, а и ходейки пеш виждах доста повече от живота на местните, което за мен беше много интересно. Е, ако престоят е само ден-два, може би не е удачно. 4 1
Tesh Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 @Aureliano и @Pantelej Putnik Благодаря сърдечно. Много полезно беше. А какво Ви е мнението за Праслин по същата тема ? Там имаме 3 нощувки. Гледам, че са доста разпространени някакви трипове с катамаран също.
Pantelej Putnik Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 преди 1 час, Tesh каза: @Aureliano и @Pantelej Putnik Благодаря сърдечно. Много полезно беше. А какво Ви е мнението за Праслин по същата тема ? Там имаме 3 нощувки. Гледам, че са доста разпространени някакви трипове с катамаран също. Ако смяташ да обикаляш острова (Прален), вземи кола под наем. Ние бяхме там 3-4 дни, от които 2 дни бях за риба по 5-6 часа в океана. Не усетих необходимост от кола. Трябва да знаеш, че има и автобуси, които са изключително евтини, а има и таксита, с които може да се пазариш. За туровете с катамарани - не мога да кажа, но на място ще се ориентираш. 3 1
stanislavpp Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 За Прален препоръчам кола под наем - островът е доста хълмист , има интересни неща за разглеждане , а разстоянията са сериозни. Благодарение на взетият автомобил (от летището , но може и от пристанището, ако пристигате с ферибот), всеки ден бяхме на различен плаж и на различно място. 4 1
oli_mali Публикувано: 6 януари, 2023 Публикувано: 6 януари, 2023 Още едно мнение за кола на Пралин, от хотела ни наеха на място, не са и чували за застраховка. Може да я върнеш на всяка точка на острова без доплащане. Удобството е голямо, шофирането не е натоварено, лесно се свиква с обратното движение и всички плажове са достъпни за 20-30мин. На Ла Диг колелото е най-подходящия начин за придвижване. 6 1
Eva eva Публикувано: 11 януари, 2023 Публикувано: 11 януари, 2023 Мисля, че това е добра оферта в топ сезона. https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/etihad-flights-from-germany-to-the-seychelles-maldives/ 4 1
margarettod Публикувано: 11 януари, 2023 Публикувано: 11 януари, 2023 На 6.01.2023 г. в 16:17, Aureliano каза: Аз лично осъзнах, че може и пеш, особено ако някой в групата не може да кара велосипед, както беше при нас. Много ценно за мен мнение, т.к. аз съм от тези, които не умеят да карат колело и това беше една от причините да пренебрегвам Сейшелите, като желана дестинация. Не е ли рисковано за движение на пешеходци по пътищата? И какъв е оптималният брой дни за престой при ползване на "кракомобил" 🙂 4-5 дни биха ли били достатъчни? 1
Aureliano Публикувано: 11 януари, 2023 Публикувано: 11 януари, 2023 преди 3 часа, margarettod каза: Много ценно за мен мнение, т.к. аз съм от тези, които не умеят да карат колело и това беше една от причините да пренебрегвам Сейшелите, като желана дестинация. Не е ли рисковано за движение на пешеходци по пътищата? И какъв е оптималният брой дни за престой при ползване на "кракомобил" 🙂 4-5 дни биха ли били достатъчни? Достатъчни са 4-5 дни за Ла Диг. Не е и никак опасно за пешеходци. На мен лично там повече ми хареса да вървя пеш отколкото с колело, въпреки че принципно съм свикнал и обичам да се придвижвам на колело. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега