Прескочи до съдържание

Сейшели

Oshko

Препоръчани мнения

В ресторанта на Бержая на остров Пралин имаше вечеря на блок-маса с куверт и жива музика. Четирима за куверт и 4 или 6 малки бири /не помня/ платихме 296лв.

image.png.812dc3596e0878699e51cbe48779e5b1.png

Подобна сметка платихме и на Ла Диг в един индийски ресторант.

Преди дни се върнах от Галапагос и там поне храната е по-евтина по заведенията.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Естествено, че има. Особено в Европа. В Сингапур съм пила малка бира за 21 лв., но за мен това е скъпо. Още повече, че същата храна, а дори и по-добра, бира, вино, купени от магазин са 3-4 пъти по-евтини.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , Janeta каза:

Значи в Европа има много по скъпи места 🙂 Понеже сега идваме от едни Швейцарски Алпи, където е много много скъпо, ми е интересно там как е

Е, то и на Сейшелите “ има много по-скъпи места” , ако това търсим.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Janeta каза:

Значи в Европа има много по скъпи места 🙂 Понеже сега идваме от едни Швейцарски Алпи, където е много много скъпо, ми е интересно там как е

Е поздрави тогава от днес от швейцарските Алпи където за съжаление няма много сняг. 

IMG_20190227_114347.thumb.jpg.e465ec95aa42c7d7e1af509bc84fccfd.jpg

IMG_20190227_120040.thumb.jpg.88ee2fdd07cc81829b29008fc588980e.jpg

Почти навсякъде по света е по скъпо от БГ ( като за туристи визирам) . Така че няма как да се чувстваме много велики . За мен най унизително досега беше в района на 3-те долини ( Вал Торенс, Куршевел и Мерибел, както и в Париж понякога). На никого не пожелавам да се чувства толкова стар, беден и глупав. 😊.

Сейшелите не са толкова страшни като цени. Гмуркането е сравнително скъпо и няма много опции за пазарлък щото всички са роднини а не конкуренти.

Не съм съвсем сигурен, но нещо ми се мотае 60-70€ за 1 гмуркане. 

От друга страна не мисля че си струва парите поне около Махе и Пралин. Пак е тръпка с тези драматични скали които са и под водата, но водния свят е по беден от Малдивите например. 

И как не. На пазара във Виктория е пълно с акули бебета, малки скатове и какво ли още не. Ако я карат така след някоя година само скалите ще им останат. 😊

В заключение искам да кажа, че адмирирам не тези, които не си броят парите. А онези които въпреки тях и с цената на планиране и лишения следват мечтите си!!! 

• Харесвам 12
  • Браво 5
Връзка към коментар
На 26.02.2019 г. в 20:06, MayaBoshe каза:

Прекрасно сте описал всичко.В доста голямо затруднение сме за избора на дестинация сме в момента,защото ще сме с малко дете.След прочетеното от вас много силно ми се прииска точно Сейшелите да следващата ни дестинация.Имам един въпрос-Има ли комари или други опасни гъдинки?Малко по-назад видях комемтар ,че има много комари там,но човека,който го беше писал говореше за месец декември(ако не се лъжа) И понеже ние мислим да ходим април,а видях че вие също сте били през април,та ще ми е от полза и вашия опит с насокемите.Както и слънцето много ли е силно?Просто притесненията са ми заради детето,защото е под 3г .

Здравейте , аз бях през април 2018 г., бях впечатлена от хапещите гадинки .Не се плашат от никакви репеленти , гривни и т.н.Щом сте с малко дете вземете освен репеленти и Фенистил , Ериус .

На 14.01.2019 г. в 1:21, Neli_27 каза:

Здравейте, току що купихме билети от 9 до 18 март на добра цена с swiss airlines. И много ви благодаря за детайлната информация. Изчетохме доста във форума.

Започваме проучване за хотелите, като май се насочваме към La Digue, но и Силует е в класацията. 

Ако имате препоръки за настаняване ще се радвам да ги чуя.

Препоръчвам Hilton Labriz на о.Силует 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Nametlata каза:

Здравейте , аз бях през април 2018 г., бях впечатлена от хапещите гадинки .Не се плашат от никакви репеленти , гривни и т.н.Щом сте с малко дете вземете освен репеленти и Фенистил , Ериус .

Препоръчвам Hilton Labriz на о.Силует 

5b026c4b7cc76_hilton-seychelles-labriz(4)(1).jpg.be6a237fa17f2bef8cf4902a5223f11f.jpg5b026c4ceeefb_hilton-seychelles-labriz(21).jpg.ff0b4e420c4136b4630be6e89a096c46.jpg5b026c4f00e97_hilton-seychelles-labriz(5)(1).jpg.eae2a5d40cadc30021f0deeeb4528475.jpgHilton_Seychelles_Labriz_Resort_and_Spa_MAIN.jpg.df7c3e045e6a72b2a8818182ab5ce063.jpg

hilton-seychelles-labriz (5).jpg

hilton-seychelles-labriz (4).jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ние ще сме в Savoy на Махе. Казват, че е оживено около хотела и Виктория е близо. А ако искаме да отидем до южната част ма острова с какво може да се отиде освен такси?

Връзка към коментар
2 hours ago, Nametlata said:

5b026c4b7cc76_hilton-seychelles-labriz(4)(1).jpg.be6a237fa17f2bef8cf4902a5223f11f.jpg5b026c4ceeefb_hilton-seychelles-labriz(21).jpg.ff0b4e420c4136b4630be6e89a096c46.jpg5b026c4f00e97_hilton-seychelles-labriz(5)(1).jpg.eae2a5d40cadc30021f0deeeb4528475.jpgHilton_Seychelles_Labriz_Resort_and_Spa_MAIN.jpg.df7c3e045e6a72b2a8818182ab5ce063.jpg

hilton-seychelles-labriz (5).jpg

hilton-seychelles-labriz (4).jpg

Уникално местенце нали? Цените разбиват от всякъде и общо взето 10 тина дена човек няма какво толкова да прави освен да се наслаждава на природата. Успяхте ли да направите хайк? Ние опитахме да стигнем до другия край на острова но моста беше съборен и се върнахме. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , fxtrader каза:

общо взето 10 тина дена човек няма какво толкова да прави освен да се наслаждава на природата

Аз се сещам и за още неща, които мога да правя там. :laugh:   

• Харесвам 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, fxtrader каза:

Уникално местенце нали? Цените разбиват от всякъде и общо взето 10 тина дена човек няма какво толкова да прави освен да се наслаждава на природата. Успяхте ли да направите хайк? Ние опитахме да стигнем до другия край на острова но моста беше съборен и се върнахме. 

Така е , красив е острова 😀 .Ходихме по турист.пътеки  до плантацията , погледнахме много отдалеч върха и погъделичкахме костенурките  .И основното занимание беше мързел 😀 и се наслаждавах на красивата природа от плажа .

hilton-seychelles-labriz (13).jpg

hilton-seychelles-labriz (12).jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не съм много запознат как вървят цените за тази дестинация, но току-що купих спонтатнно за мен , Снежка и Сиана. Излизат под 400 евро от София с храна и багаж. Датите са ми 3-13 ноември. Ако има желаещи за тези дати, може да си правим компания...

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , ruwenzogy каза:

Не съм много запознат как вървят цените за тази дестинация, но току-що купих спонтатнно за мен , Снежка и Сиана. Излизат под 400 евро от София с храна и багаж. Датите са ми 3-13 ноември. Ако има желаещи за тези дати, може да си правим компания...

По-евтино от София не съм виждала последната година. Нашите бяха 450 евро.

Сейшелите могат да излязат доста бюджетно като се запазят нощувки по-рано в селф-кетъринг или вили/къщи на местни, ползва се обществен транспорт и не се вечеря по заведения.

И рифовете са до брега, не е необходимо да се вземат турове.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, lesy каза:

По-евтино от София не съм виждала последната година. Нашите бяха 450 евро.

Сейшелите могат да излязат доста бюджетно като се запазят нощувки по-рано в селф-кетъринг или вили/къщи на местни, ползва се обществен транспорт и не се вечеря по заведения.

И рифовете са до брега, не е необходимо да се вземат турове.

А има ли някакъв специален сайт за селф-кетъринг нощуване, или се ползват традиционните сайтове за резервация?

Връзка към коментар

https://www.seychelles.travel/en/plan-your-visit/accommodation

Ние запазихме през booking и expedia. И в airbnb има.

На Ла Диг т.к. няма лични автомобили, извозват гостите или поне багажа с голф-колички и не е задължително настаняването да е точно до пристанището. Като запазвате, поинтересувайте се дали ще ви извозят багажа.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте,  планирам и аз пътуване до Сейшелите и моля за помощ по два въпроса:) При общо 9 нощувки, ок ли е според вас разпределение: 3 за Махе, 3 - Праслин и 3 - Ла Диг ( в този ред)? Иска ми се да видим и остров Силует, но нещо не се ориентирах - има ли друг начин за ходене дотам извън лодките до Хилтън по 95 евро на човек? Иска ни се нещо по-бюджетно:) И има ли къде да се спи там извън Хилтън, в Букинг не ми излезе друга опция:(

Редактирано от illit
Връзка към коментар
На 24.01.2017 г. в 13:41, mitkobiker каза:

Бих ограничил до минимум спането на Махе... там има приятни плажове, но логистиката за достигане е по-сложна и/или не превъзхождат по качество тези на другите два острова.

:)

Потвърждавам.

Дивите плажове са на юг, достигат се с кола,  настаняването е основно на север.

4-5 на Пралин, 4-3 на Ла Диг и 1 евентуално на Махе с оглед връзките с полетите и фериботите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Има ли комари или други опасни гъдинки?

Има мохи, гулеми брамбари...

ще ми е от полза и вашия опит с насокемите.

...кумари и др. енсекти 😁

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Мда, ще преосмисля Махе, единствено там мисля за по-дълъг престой, за да имам един ден ходене без нощувка оттам до Силует, но не мога да преценя за момента дали си струва:)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.