Прескочи до съдържание

Как сте организирали терасата/градината си?

Препоръчани мнения

преди 13 часа, Lindt каза:

безпрофилни хармоники от стъкло са широки около 10 см,

на хармониката е 4см но има едно изхвърляне и пак трябват 5-6см. ( за 10см имах предвид плъзгащата система защото е по-удобно)
И за двете смятай около 250-280лв/ кв м  с 10мм прозрачно закалено стъкло

• Харесвам 6
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Връзка към коментар

това е съвременният вариант на едновремешното остъкляване с винкели, нали? сигурно е готино, ако искаш по принцип да си затвориш терасата и от време на време да я отваряш, защото освен ако няма някакви сензори за дъжд, при които автоматично да се затваря стъклото, не виждам как ще пази от намокряне, ако дъждът започне докато не си си вкъщи или спиш?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, antea каза:

днешното нововъведение при нас - сложихме на Клеото каишка (като за дребно кученце) и й направихме трамвай да движи по него, че иначе доста й треперя :smile:

20200425_123831.jpg.f18a67771c1c65dd55072590360b83d0.jpg

437557801_IMG-a41cc0137b7c8d9711cae6fc9f59029d-V2.jpg.7e7d583e786eb8a789f23321a956c14f.jpg

20200425_121507.jpg.2c014df7cae45d478f1d6dee87793e80.jpg

Не разбирам как ще помогне на котката тази каишка,  ако падне през балкона? Няма ли да я обесите така? 

Иначе е много сладко котенце, нашият ще ни разкъса, ако му сложим нашийник. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе това е прекалено. Ако вали, влизаш вътре. И нещата дето са навън трябва да издържат на мокрене. 

Сега гледам, че масата е ръждясала страшно и не покрива естетически критерии, ама тя и без това е в повече...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 15 минути , Gentleman Basta каза:

@antea ти май живееш в един по-модерен свят 😄

е, аз го казах предпазливо, понеже не съм сигурна, че и сега не съществува такава възможност, но ако всичко е на принципа на ръчно прибиране - ето идея за иновация и стартъп :))

Lindt, каишката е закачена на гръбчето а не на шията, и, да, не разчитам напълно на нея да не се метне, а по-скоро да й ограничи мераците за по-резки скокове - достатъчно, за да мога да реагирам :smile:

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Иначе аз тук нямам какво да покажа. По едно време мислех да правя вертикална градинка и да сложа някакво увивно растение за сянка, ама си взехме куче и то изпаса и изрови всички съществуващи растения, та сега  съм зарязал плановете.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , neuromancer каза:

Иначе аз тук нямам какво да покажа. По едно време мислех да правя вертикална градинка и да сложа някакво увивно растение за сянка, ама си взехме куче и то изпаса и изрови всички съществуващи растения, та сега  съм зарязал плановете.

Аз ако съдя по снимките на птици в Бразилия,  бих си направила къщички за тях и да имам с какво да се хваля. 

@Цвете,  купихме си едно телефонче клематис. Ако не умре,  ще му вземем другарчета от всички разцветки 🙂

П. П.  Май не, Бен го пасе. 

И повръща, развали ни чистата тераса. 

IMG_20200425_144820.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Аз ако съдя по снимките на птици в Бразилия,  бих си направила къщички за тях и да имам с какво да се хваля. 

Абе не е чак такава идилия

Трябваше да подрежем сериозно дървото пред блока, защото маймунките скачали на балкона и комшийката на третия етаж я било страх да отвори вратите, че влизат и вътре. Прилепи и цикади също има в това дърво, птиците май гнездят другаде

• Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

Абе не е чак такава идилия

Трябваше да подрежем сериозно дървото пред блока, защото маймунките скачали на балкона и комшийката на третия етаж я било страх да отвори вратите, че влизат и вътре. Прилепи и цикади също има в това дърво, птиците май гнездят другаде

На мен ми харесва като звучене цикадата. И играта на маймунки. Но не искам макаци в къщата, това е сигурно. 

За прилепите нищо не знам, ама не ги яжте 😉

Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

клематисът е отровно растения, дръжте котето далеч от него

Еми не е в топ списъка за отрови,  вдигам го на високо за всеки случай.  Предполагам, че щом е повърнало, е ок. Служебната ни ветеринарна лекарка не го разпозна като опасно растение, но не е сигурна. 

Връзка към коментар
преди 52 минути , Gentleman Basta каза:

Ей, аз да покажа придобивките. Остана да остъклим и ще съм спокоен за състоянието на възглавниците 🙂

IMG_20200425_140351.jpg

Тъкмо гледах чертежа на терасата и щях да изкажа съмнение, че столовете по метър диаметър ще са крайно неудобни, защото ще запълнят цялата тераса, сега пък вече се опасявам, че ако се остъкли, няма как да се "излиза" извън парапета, било и само с крака навън 😉 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@rip виж по-нагоре мнението на @stefanrusev - долу по дължината ще има просто една лайсна и няма да пречи по продължението на терасата, само в ъгъла няма да се отваря. Като откача и вратата с мрежата против комари и я заместя със завеса, хептен ще се отвори пространство

Връзка към коментар
преди 20 минути , Gentleman Basta каза:

@rip виж по-нагоре мнението на @stefanrusev - долу по дължината ще има просто една лайсна и няма да пречи по продължението на терасата, само в ъгъла няма да се отваря. Като откача и вратата с мрежата против комари и я заместя със завеса, хептен ще се отвори пространство

Имах впредвид, нещо такова, начертано в мащаб (без чупката в терасата, която е неизползваема):

image.png.aefd60f5d1e870228d3e544243d36687.png

Ако вратата на терасата е в средата, може да има и място за масичка, и съответно да си "кръстосате краката" един към друг.

А вратата сигурно е в дясно, откъдето си снимал, което означава, че креслата трябва да са едно до друго, съответно краката трябва да са в посока парапета, където ако има профил, то обикновено той е ръбест и неудобен човек да си опъне върху него краката, а при затворена тераса пък съвсем.

Е аз си разсъждавам като блондинка, на живо сигурно е съвсем друго 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вратата към терасата се отваря навътре, не е проблем. Вратата с мрежата се отваря навън и е проблем, който ще бъде демонтиран скоро. Така че това няма да е проблем. Терасата не е от големите, столовете са от големите, но и мега удобните, така че ще видим накрая какво ще се получи.

То Бе Континуед, както казвахме като деца

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 24 минути , Bellaero каза:

Честито! Линд вече се чекне на стола и е доволна 🙂

A, благодаря! Не само аз. Първо Бен много се страхуваше от тези иновации и успя плахо да отхапе от всички бромелии и сансевиера, докато се крие от столовете. Но вече в края на деня е много смел и спокойно може да се къпе и да спи на стола на Жижо.  

image.png.89e7549c38cb21926bf78c42ceda9911.pngimage.png.db32b4b32c59d9044b6fc0091a0b0a9f.png

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар

ако не бях изчерпала лимита си от непрактични идеи, бих предложила да си сложите на някаква височина няколко туи, че доста отблизо се гледате директно с другите балкони; а котето наистина е топ :smile:

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , antea каза:

ако не бях изчерпала лимита си от непрактични идеи, бих предложила да си сложите на някаква височина няколко туи, че доста отблизо се гледате директно с другите балкони; а котето наистина е топ :smile:

Аз убих един такъв, бях го кръстила Гошко. По-малък и по-зелен, ама като форма приличаше на тази туя. Не на терасата, а на прозореца, но все пак се чудя... Иначе там няма още съседи, нов е блокът и не сме свикнали да го приемаме за фактор. Но ще сложим разни цветя, още не съм ги купила. Искам лимон 🥰 Ако мога да си гледам лимон, розмарин, някакъв вид жасмин и лавандула на терасата, ще се чувствам абсолютно великолепно от миризмата. 

По-скоро тези отсреща ме напрягат с фасовете си, а и като свърши карантината децата ще излязат на люлките да пищят по цял ден. Днес си мислех, че трябва да съберем пари за ударопоглъщаща настилка, батут, тенис на маса и някакви интересни неща. Така и така е затворено и е излят тъп бетон, за да не може да се посадят растения. Не знам защо хората с деца сами не се сещат. 

Обаче да се похваля, седяхме 5 часа на терасата днес. И даже слушахме шушана, но в 7 вечерта трудно можеш да измислиш причина да викнеш полиция заради лошо подбрана музика. Май ще почна да лъжа, че съм видяла струпване в градината на новия блок, а не, че ми лазят по нервите с чалгата си. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хаха!

Аз съм в най-високата част на Редута, виждам кулата на летището. Някъде от циганската махала се чуват кръчми с маанета на живо през лятото. Вятърът ги вее на талази и понякога е толкова силно, все едно са пред блока. Ужасно е! Инак поне около нас няма чалгари. Имаме си тежък метълист в блока, който и свири на бас, но по никой начин не ме дразни и е рядко. Имам щастието да не живеят от двете ми страни хора и си позволявам да си слушам музика на терасата. С едната чужда тераса ни дели стена само.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.