Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, Hakkâri Spor каза:

Как така? София-Лансароте-София към 110-115 евро някъде? Аз все не улучвам такива цени... На някакво промо ли е било?

преди 2 месеца взех София - Рим - Тенерифе - Рим - София за 260 лв с полети на Уиз, като на отиване имаме една нощувка в Рим.  (става въпрос за последната седмица на януари 2026г.)

Билетите ги взехме с Уиз Дискаунт и изцяло платени с кредити.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , lamerz1912 каза:

преди 2 месеца взех София - Рим - Тенерифе - Рим - София за 260 лв с полети на Уиз, като на отиване имаме една нощувка в Рим.  (става въпрос за последната седмица на януари 2026г.)

Билетите ги взехме с Уиз Дискаунт и изцяло платени с кредити.

През Лутън ми е излизало доста по-тънко, без нощувка, но преди 2-3 години. Все пак проверявайте.

• Харесвам 2
Публикувано:

Колкото и да си чешете езиците, офертата на ЛХ (която принципно не харесвам) до Ланзароте, няма как да се бие. Имаше много дати и избор за цени от около 250лв отиване и връщане с включен голям салонен багаж. Тръгването е сутрин с кратко прекачване и на обяд си там. Връщането пък е по обяд и това е оптимално като часове и продължителност... 😉

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 часа, Alexander каза:

Колко да са скъпи, Букурещ Гран Канария има по 50-60€ в посока за  септември и октомври топ месеци !

За Тенерифе са малко повече.

За тея цени дори с 20 схеми и прекачвания  в момента не може да се свалят до това ниво.

Смея да не се съглася напълно.
Бърза проверка показва, че точно за цитирания период септ/окт има добър списък от опции и избор с цени в посочения рейндж и то с добри часове от София
Цените не са кеширани, а са реални към момента, проверено.
Подобни цени се намират целогодишно без отпускарските през лятото, да не кажа, че може да се сглоби маршрут и за под 50 евро в една посока в определени месеци.

Трудно е да се каже какво е топ месеци за Канарите, някой предпочита плаж през по-голямата част от годината, друг да се препича под слънцето зимата по обяд и да вечеря седнал на открито януари/февруари, така че тази дестинация си е топ сезон 365/6 дни в годината , лично мнение.

image.png.04a2f2251b95c5f90658731f3bac754c.png

• Харесвам 7
Публикувано:

Трябва да си доста хазартен тип, за да разчиташ на два часа време за прекачване при полет с Wizz.Не е невъзможно , но е сериозен риск.

• Харесвам 7
Публикувано:

Това е причината да изберем на отиване да летим с нощувка, а на връщане мисля, че престоя е над 6 часа.

пп. Избрахме Рим, защото се оказа, че никой от нас все още не е бил там.

пп2. А в същото време, вече имаме билети за ноемврийски уикенд в Кишинев 😉

Публикувано:

Значи, съгласна съм с абсолютно всичко казано, но щом съм почнала да мрънкам, значи имам доста солидна причина за това. И преди да съм го направила, съм проверила всички полети в радиус от 1000км от София. А именно:

1. Опитвам се да се кача на круиз, а круизите тръгват от Гран Канария и Тенерифе. Полетите до Лансероте ги видях, но не ми вършат работа по обективни причин. За сметка на това полета на Луфти от Тенерифе добавя и една нощувка във Франкфурт за разкош.

2. Трябва ми багаж, а 4 полета на Уиз или Раян или там който и да е в нормалния ценови диапазон, значат и 4 х такса багаж, която най-ниско излиза около 20-25лв в посока, значи 100лв, вместо 50 на човек още оттук и отгоре на това още 80лв флекс, защого тази цена на багаж не се намира по всички маршрути. 

3. Имаме приятели, които са с деца и при това положение не ми се иска да се прекачвам много много, еле пък зимата и еле пък през Германия, защото всички знаем какво значи една снежна виелица при закупени 2 отделни билета. Отделно тези деца ходят и на училище и не е добра идея да се губят 2 допълнителни дни в обикаляне на летищета в Европа. 

При цялото ми ровене, гледане и вайкане, наистина не намирам нищо смислено като опция, дори с прекачване, на някоя не нискотарифна авиокомпания. При липса на дори един директен полети от Сърбия, Македония, Гърция, Бълграия и Турция, не виждам нищо по-логично някой да прати един самолет насам, да се върти 2 пъти в седмицата и да обере целия този поток от хора. И да, може Канарските острови да им е писнало от туристи, ама на туристите на им е писнало да ходят на подобни места, особено ако до момента не са имали опция да стигнат без 2-3 прекачвания. И това е причината да съм силно разочарована, че не ни дадоха такъв нов вариянт тази година, но пък стискам палци за другата  и така 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Значи, съгласна съм с абсолютно всичко казано, но щом съм почнала да мрънкам, значи имам доста солидна причина за това. И преди да съм го направила, съм проверила всички полети в радиус от 1000км от София. А именно:

1. Опитвам се да се кача на круиз, а круизите тръгват от Гран Канария и Тенерифе. Полетите до Лансероте ги видях, но не ми вършат работа по обективни причин. За сметка на това полета на Луфти от Тенерифе добавя и една нощувка във Франкфурт за разкош.

2. Трябва ми багаж, а 4 полета на Уиз или Раян или там който и да е в нормалния ценови диапазон, значат и 4 х такса багаж, която най-ниско излиза около 20-25лв в посока, значи 100лв, вместо 50 на човек още оттук и отгоре на това още 80лв флекс, защого тази цена на багаж не се намира по всички маршрути. 

3. Имаме приятели, които са с деца и при това положение не ми се иска да се прекачвам много много, еле пък зимата и еле пък през Германия, защото всички знаем какво значи една снежна виелица при закупени 2 отделни билета. Отделно тези деца ходят и на училище и не е добра идея да се губят 2 допълнителни дни в обикаляне на летищета в Европа. 

При цялото ми ровене, гледане и вайкане, наистина не намирам нищо смислено като опция, дори с прекачване, на някоя не нискотарифна авиокомпания. При липса на дори един директен полети от Сърбия, Македония, Гърция, Бълграия и Турция, не виждам нищо по-логично някой да прати един самолет насам, да се върти 2 пъти в седмицата и да обере целия този поток от хора. И да, може Канарските острови да им е писнало от туристи, ама на туристите на им е писнало да ходят на подобни места, особено ако до момента не са имали опция да стигнат без 2-3 прекачвания. И това е причината да съм силно разочарована, че не ни дадоха такъв нов вариянт тази година, но пък стискам палци за другата  и така 🙂

Гонене на круиз, багажи, деца, училищни ваканции ... това не само, че не звучи като лоукост сегмент, а си е направо друга галактика 🙂

Иначе и аз вярвам, че примерно един път в седмица директен самолет до Гран Канария за до 150 евро макс в посока с куфар би се запълвал доста прилично.
Канарите звучат екзотично за нашите географски ширини и при условие, че там има голям избор от настанявания в различен ценови диапазон, доста хора биха се пробвали, особено зимата.

• Харесвам 3
Публикувано:

Абе магеланци любими, Уиз избухнаха с китка маршрути дето си ги пожелаваме от години, а в темата изведнъж се изля егати негативизма. Дайте по-ведро! Ще дойде ред и на Канарите...все някога. 😊

• Харесвам 25
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Зимата е висок сезон на Канарите и няма да е много лесно да намерите евтини полети, особено около ваканции. За пример - от Милано Малпенза (до Швейцария) около ваканции и празници цените минават 1,000 евро на човек двупосочно и самолетите са пълни на 100%. В средата на седмицата по никое време, примерно - втората половина на януари, може и да намерите нещо по-евтино. От средата на февруари и март - по-трудно, защото са карнавалите. По-нисък сезон по принцип се водят май и юни, защото вече в Европа е топло, а ваканционният сезон все още не е започнал... ама всичко се промени напоследък. Тенерифе е по принцип по-евтина дестинация от Гран Канария, и като транспорт (повече полети, две летища), и като ценови стандарт.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 59 минути , Двуцветко каза:

Гонене на круиз, багажи, деца, училищни ваканции ... това не само, че не звучи като лоукост сегмент, а си е направо друга галактика 🙂

Иначе и аз вярвам, че примерно един път в седмица директен самолет до Гран Канария за до 150 евро макс в посока с куфар би се запълвал доста прилично.
Канарите звучат екзотично за нашите географски ширини и при условие, че там има голям избор от настанявания в различен ценови диапазон, доста хора биха се пробвали, особено зимата.

преди 32 минути , BPK каза:

Зимата е висок сезон на Канарите и няма да е много лесно да намерите евтини полети, особено около ваканции. За пример - от Милано Малпенза (до Швейцария) около ваканции и празници цените минават 1,000 евро на човек двупосочно и самолетите са пълни на 100%. В средата на седмицата по никое време, примерно - втората половина на януари, може и да намерите нещо по-евтино. От средата на февруари и март - по-трудно, защото са карнавалите. По-нисък сезон по принцип се водят май и юни, защото вече в Европа е топло, а ваканционният сезон все още не е започнал... ама всичко се промени напоследък. Тенерифе е по принцип по-евтина дестинация от Гран Канария, и като транспорт (повече полети, две летища), и като ценови стандарт.

Всичко това го знам, затова ще летим директно от Букурещ края на януари 🙂 

И хич не съм негативна, даже първо казах, че са страхотни новите ни дестинцаии, ама винаги може още 🙂 

Ехх, ако Балкан беше тук, нямаше да сме в това положение... Ама без държавна авиокомпания, да ти обира директния трафик или да направи едно силно трансферно летище от София, ще разчитаме на търговската политика на Уиз и Раян. А продължавам да си мрънкам, щото съм жена и иначе почва да ми трепери долния клепач на лявото око, както като давам повече от 50евро в посока за самолетен билет в Европа. 

• Харесвам 3
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

Със сигурност нямаше да я намериш сам, както се изразяваш, ама все едно. Може и да не ме удостояваш с тази чест, да ме цитираш чак за в бъдеще.

Не те разбрах? Ясно съм посочил, че го знам от форума и благодаря, не виждам с какво съм обидил или засегнал когото и да било? Ня теб пък специално съм благодарим десетина пъти за работата и инфото за канарите, та не разбирам въобще този пост?

Публикувано:
преди 14 часа, Hakkâri Spor каза:

E кой е казал, че втората ротация за деня пак трябва да е 5-6 часа? Може да е едночасова до Италия или до някой гръцки остров.  Третата ротация също.

А и... ако трябва да сме точни, не е 5-6 часа, видях си резервацията до Мароко, 4ч35м е София-Маракеш, 4ч25 мин. е Маракеш-София. Същият самолет може да си направи още 2 кратки ротации през деня.

Как така? София-Лансароте-София към 110-115 евро някъде? Аз все не улучвам такива цени... На някакво промо ли е било?

Ама разбира се, то ноември и декември са перфектен момент след канарите да врътнат и един гръцки остров и то с три ротации седмично.

А това че голяма част от летищата имат и вечерни закрития за излизане след определен час и просто не можеш да наместиш полетите както искаш.

Авиокомпаниите не са благотворителни дружества - всичко се прави с цел печалба особено при лоукост операторите.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, feel_the_rush каза:

почва да ми трепери долния клепач на лявото око, както като давам повече от 50евро в посока за самолетен билет в Европа. 

Колко добре ми е познато това с клепача... При мен почва да трепери при над 25 евро на отсечка 🤣

Рано или късно ще пуснат и Канарите. Тая Прага, например, я бленуваме от минимум 7-8 години и ето че накрая търпението се оправда.

• Харесвам 7
  • Смея се 10
Публикувано:
Преди 1 час, adreno каза:

Ама разбира се, то ноември и декември са перфектен момент след канарите да врътнат и един гръцки остров и то с три ротации седмично.

Казвам го хипотетично, като пример за по-къс полет (не се хващай за гръцките о-ви). Може и до Италия да е, все едно.  4 часа и половина е до Мароко, 30 мин. там  и още толкова наобратно.  Не пречи да има поне още една ротация до Базел, Ница, Бергамо, Рим, Торино, Неапол, Бари, Ларнака, Кишинев и т.н.  Доколкото знам повечето самолети базирани в София си правят по 4 ротации на ден, някои по 3.

На 6.08.2025 г. в 11:21, Пътувко каза:

Като ювентинец Торино е добра възможност, въпреки че дните и часовете не са най-добри. 

За мен са супер удобни, защото са различни и купих на отиване сутрешен полет и на връщане ... вечерен.

Удобно е за тези, които летят вторник-събота или четвъртък-събота. Само съботният полет е вечерен.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, iMari каза:

Абе магеланци любими, Уиз избухнаха с китка маршрути дето си ги пожелаваме от години, а в темата изведнъж се изля егати негативизма. Дайте по-ведро! Ще дойде ред и на Канарите...все някога. 😊

Има добри цени до Прага за пролетната ваканция. Чудесен повод да заведем децата 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
На 6.08.2025 г. в 17:49, Zaro каза:

Ами щото в северна Италия хората очакват да видят централна и южна. Същото е и с Милано, който много хора не харесват, щото търсят чара на Флоренция, да речем. А той е другаде.

В Северна Италия има куп прекрасни кътчета, включително около Торино / в Пиемонт, които не отстъпват по нищо на средна и особено - южна Италия, стига да знаеш къде да отидеш. Ама както се казва, на вкус и цвет... пък може да съм и малко пристрастен, воден от местен патриотизъм 😅

преди 22 часа, Седем Два каза:

Категорично не съм съгласен. За мен Канарите са най-доброто място в Европа за почивка, а може би и за живеене с няколко обиколки преди всички останали. 

Няма друго такова място с подобно съчетание на природа и климат. Средиземноморието е хубаво, но морето е студено поне няколко месеца в годината. Севиля и подобни са смърт през лятото. Много харесвам Скандинавия и Прибалтика, но след октомври там ще умреш от студ или в най-добрия случай ще се депресираш сериозно от дъжд, вятър и мрак.

Канарските острови са прекрасни през цялата година.

Средиземно море е доста студено през повечето време на годината в някои части на Испания, специално зоната около Малага и Марбея. Дори юли и август там трудно става за къпане, защото влиза ледена вода от Атлантика през Гибралтар. По-добре атлантическото крайбрежие (от Кадис надолу), където минава Гълфстрийм и океанът става за къпане от април до октомври. В Севиля, Кордоба и подобни е супер горещо по-голямата част на годината, но пък е много сухо и горещината се понася по-лесно. Най-малко туристи в Севиля има точно през август и съответно - най-спокойно може да се разгледа града. П.С. Говоря от позицията на бивш резидент на града... модераторът да ме извини за офф-топика.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 13 часа, iMari каза:

Ще дойде ред на Канарите, ама то ще е ранен полет и ще трябва да ставам в 5, а мен ми се спи до поне 5 и 20....пак само кофти полети ще са. То и връщането няма да е до терминал 2, ами ще е в терминал 1, а от там има автобус до метрото само на 20-30 минути...мен не ми се чака....ужасТ, по-добре да си седя вкъщи 😄 

Сори, за офтопика и иронията, ама ако трябва преместете ме в тема Хумор 🙂 :lol:

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 15
Публикувано:

Хаха, и забрави "а и връщането ще е рано, в 8.30 е полетът за наобратно, пък трябва да съм на летището  6.30, как ще стана, с такси ли ще стигна, то ще ми излезе златно... а и си губя последния ден така" и т.н. 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Да се "похваля" и аз докато вися на летището в Алгеро, чакайки рентал кар офиса да отвори. Плановете ни бяха да си вземем колата до 23ч като 1.30ч ми се виждаха добър буфер. Оказа се обаче, че Уиз решили да сменят самолета и полета ни закъсня на тръгване по план с 3ч и 10 минути. Дотук добре....ще има обещетение 250 евро поне за висенето. Да ама не...пилота превъртя километража на самолета и спести за 7 минути около 40000 евро компенсации. Аз поне разбрах, че се гледа закъснението при кацане, а не при тръгване. Лошото е че, тези 7 минути не бяха достатъчни да си вземем колата.

Screenshot_20250808-004955.Wizz Air (1).png

• Шок 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

Винаги залагат по-голямо полетно време , в случая 2.20ч. по разписание за полет с реална продължителност от около 2 часа. Според сайта на летището е кацнал в 00:10 , според Flightradar24 в 00:01.

Пилотът също се е раздал. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Винаги залагат по-голямо полетно време , в случая 2.20ч. по разписание за полет с реална продължителност от около 2 часа. Според сайта на летището е кацнал в 00:10 , според Flightradar24 в 00:01.

Пилотът също се е раздал. 

Доколкото си спомням се смяташе до спиране на самолета и отваряне на вратите. На големи летища и това има значение. При Уиз ми се случвало няколко пъти да отърват трите часа с няколко минути, с цената на какво - те си знаят. 

Публикувано:
В момента, Jester каза:

Дотук добре....ще има обещетение 250 евро поне за висенето. 

Screenshot_20250808-004955.Wizz Air (1).png

Никой не е казал, че ще има. Закъснението от над 3 часа е само едно от няколкотото условия, да има обезщетения.  Когато не е по вина на авиокомпанията ... няма да има. Метеорологични условия, стачки и бла бла бла... (дори и със закъснение от над 3 часа).

И аз съм имал доста полети със закъснения 2 часа и 50 мин, хахаха, вечно на ръба  (с Раян, Уиз, Еър Сърбия и др.) 😄 Да, казвали са ми да снимам таблото на "пристигащи", да се вижда кога е кацнал.  А вече какво изписват на таблото, опирането на гумите до пистата или окончателното спиране на самолета, само те си знаят. Това не може да се докаже. Мисля, че инфото от таблото е важно.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• Dora Popova
    • ivelina666
    • jorrro
    • Роми
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.