oli_mali Публикувано: 1 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2021 9 тъжни дни... Ах, как те помним, как помним... Поклон! 39 3 Връзка към коментар
Звелина Публикувано: 2 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2021 Огромна загуба! Леко със самоирония, винаги остроумна и искрена, наистина човек! Отиде си Гранддамата на този форум! Имам едно предложение към модераторите, да се закове тази тема на първата страница до 40 дни на АлександраКо. 15 7 Връзка към коментар
Популярно мнение jungfraujoch Публикувано: 2 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 2 октомври, 2021 Понеже така и не отидох в Пловдив през септември,както бях споделила с Валерия,при първа възможност за посещение там ще си я отбележа по мой си начин. Ще си облека нещо синьо-любимият ми цвят,който преобладаваше в тоалетите и.Ще разгледам Епископската Базилика,която тя с такава страст ни приканваше да посетим.И след това ще седна в кафене на мегданЯ,както тя обичаше да казва и ще си поръчам коктейл.Ще се разходя в стария град и ще благодаря,че AlexandraKo остави ярка следа в личния ми живот като един сърдечен,позитивен и вдъхновяващ ме човек,който обикаляйки света никога не забравяше да разкаже на всички хора,с които общуваше,че има една малка и много красива държава България. 53 11 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 Не мога и не искам да повярвам... Много ще ми липсваш, Валерия! Цветен вихър, неизчерпаема любов и една огромна усмивка си за мен! Поклон! 14 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 "Мисля за смъртта като за смяна на остарели и износени дрехи, а не я приемам като някакъв абсолютен край" - Негово Светейшество Далай Лама. И Валерия пак е в нещо ярко, цветно и весело и ни се усмихва от Там... Отливам от чашата си с вино... Мир и покой на душата и! 31 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 Аз пък, след толкова време, все още се оглеждам, дали няма да се появи от някъде, да напише нещо красиво, да ни даде нова идея, рецепта, поредното пътуване.... И все още не мога да приема необратимото. 33 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 Преди 1 час, Lyubina каза: Аз пък, след толкова време, все още се оглеждам, дали няма да се появи от някъде, да напише нещо красиво, да ни даде нова идея, рецепта, поредното пътуване.... И все още не мога да приема необратимото. Много тъжно 😞 . И аз така. Към 7-7:30 след вечеря мое време, влизам във форума и почти всеки ден имаше ново мнение от ранобудната Валерия. Вече не 😞. 13 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 От месеци на съм влизала тук поради лични причини и днес влизам и не мога да повярвам на очите си. Моите съболезнования за близките и приятелите на тази прекрасна магеланка. 😔 Просто последната година беше безпощадна. Почивай в мир, АлександраКо! 19 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 Неее.... Вече няма да е същото. 15 Връзка към коментар
Julian999 Публикувано: 3 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 3 октомври, 2021 Днес прибирайки се от работа на витрина на магазин в любимия И Мадрид, ми привлече погледа това: Почивай в Мир! Връзка към коментар
Популярно мнение Sun4o Публикувано: 4 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 октомври, 2021 Случайно разбрах от разговор по телефона с колега...потресен съм... Рядко срещан позитивен човек, винаги в настроение и с усмивка. Дойде само на две срещи от пловдивските - първата, бяхме в камерен състав и след няколко години, на една от следващите. Аз доста упорито нахалствах да дойде тогава, понеже си беше колорит и ерудит, хората искаха да я видят, групата ни беше се увеличила и всички питаха и за нея. Донесе бутилка уиски с извинението, че понеже не идвала редовно и искала да се извини един вид. Обясняваше ми, че се чувства неудобно сред толкова млади хора и да не ни пречела и т.н. След това ми пишеше при останалите срещи с пожелания за хубава среща и да поздравя магеланците и т.н. А бутилката, с една панделка беше, я разнасяхме на няколко срещи след това, все не можехме да я довършим... Такива неща ми нахлуват в главата като се сетя за нея... Светла ти памет, прекрасен човек, да обиколиш и всичко горе на небето! 51 5 Връзка към коментар
aleks_s Публикувано: 4 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2021 Не знаех, сега разбрах, не мога да повярвам....Преди месец и половина бяхме в нейния обичан Пловдив, разхождахме се в стария град, посетихме и Епископската базилика, седяхме на пейките в центъра и се наслаждавахме на красотата му.. И исках всичко да й разкажа, но все си казвах, че има време. Вече ни липсваш, @AlexandraKo! Светла й памет и съболезнования на семейството! 10 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 5 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2021 Бог да прости! Много, много тъжна новина 😞 5 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 10 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2021 Ужасна новина! Искрени съболезнования на близките ѝ! Аз се чудя защо от няколко дни не виждам никакви публикации от нея и чак днес попаднах на темата! С удоволствие и интерес следях пътуванията ѝ! Изключително много се натъжих! Поклон и светла й памет! Светъл път нагоре, @AlexandraKo! 20 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 10 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2021 Ужасна новина за всички Магеланци с главно "М", каквато беше и тя. Не я познавам лично, но съм се убедил от многото й мнения във форума, че е един много ерудиран и остроумен човек с хубаво чувство за хумор. Светъл път, АлександраКо. 17 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 10 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2021 Днес виждам темата и просто не мога да повярвам, че такъв жизнеактивен, радостен и помагащ човек го няма. Това беше истински Магеланец, аз също не я познавах лично, но искрено и се възхищавах и съм черпил информация от доста от постовете и, дори онзи ден я бях тагнал в темата за Сицилия. Поклон пред паметта и. И нека звездата на АлександраКо да озари небето завинаги. 14 Връзка към коментар
Tani Публикувано: 10 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2021 Не знам как чак сега съм видяла! Присъединявам се към всички добри думи! Светъл път и благодарност за времето, което си прекарала с нас, както и за времето, което си отделила лично за мен! 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Дани Магелани Публикувано: 10 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 октомври, 2021 преди 2 часа, Tani каза: Не знам как чак сега съм видяла! Присъединявам се към всички добри думи! Светъл път и благодарност за времето, което си прекарала с нас, както и за времето, което си отделила лично за мен! Все още ми е трудно да говоря и пиша за Валерия. Хваща ме за гърлото и ме души нещо. Чувахме се по телефона, макар и не толкова често, колкото си пишехме, но когато го правехме, водехме дълги разговори. Поиска ми номера преди едно пътуване през 2016 към дестинация, от която аз скоро се бях върнала. Постарах се да бъда полезна. От тогава започна една добра комуникация между нас. Знаех, че има един човек, с когото мога да обсъдя всичко, да получа съвет. Да чуя другата гледна точка, без да я натрапва, деликатно. Да ме накара да помисля и за друг вариант, и това не само по повод пътувания. Не съм и казвала колко се възхищавам от нея, но мисля, че го знаеше. Знаещ, информиран в най-различни области и много четящ човек. Но това го знаете. Последният ни разговор беше по повод Таня. Тя ми позвъни, за да ме попита дали моята приятелка Таня е tani . Отговорих и, че е tany. Каза ми, че друга Таня е пострадала в чужбина и трябва да и помогнем. Обсъдихме вариантите за допълнително получаване от Уиз подкрепа за посрещане с количка, телефон на български, на който да поиска съдействие. След това и обясни в пост какво предлага. Това беше тя - винаги готова да помогне! Поемаше инициатива и правеше необходимото, без да са я помолили. Знаех за благотворителността и и се възхищавах искрено. Един от разговорите ни по телефона лятото пак беше по повод да помогне на познати. Обади ми се минути, след като бях се похвалила с продължената ми американска виза, за да ме поздрави. Разпита как е станало, че нейни познати се нуждаели, а не можели да получат. Обсъдихме моето пътуване, даде ми идеи и сподели, че много и се ходи до Хавай. Предложих и да дойдат с мен, но периодът не беше подходящ за тях. Харесах преди Великден яйцата, които беше постнала. Изпрати ми координатите на дизайнерката и ми предложи, това което харесам да го вземе и заплати. Когато отида в Пловдив, ще и дам парите и ще взема яйцата от нея. Така и стана. Даже имаше подарък от Валерия за мен и внучката ми. Видяхме се, разходихме се, пихме коктейли в нейно любимо пловдивско заведение. Не разбрахме как са минали толкова часове в сладки приказки. Изключително приятен събеседник! Много ми се иска да изпратя обич и топлина на семейството и, което силно страда! Ако Сър Антъни е мъдрият Патриарх на фамилията, зная, че тя беше енергийният източник за семейството! Сигурна съм, че където е сега, Валерия отново раздава от своята неизчерпаема позитивна енергия на всички! Да е светъл пътя ти! 55 25 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 12 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2021 Поради очна операция влизам много по- рядко в любимия ми форум. Преди няколко дни видях случайно шокиращата новина за AlexandraKo. Много, много тъжно! Не я познавах лично. Единственото, което мога да кажа, е съболезнования на близките ѝ и поклон пред паметта ѝ! И както изпяха Kansas: All we are is dust in the wind 15 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 12 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2021 На 10.10.2021 г. в 21:19, Дани Магелани каза: Това беше тя - винаги готова да помогне! Поемаше инициатива и правеше необходимото, без да са я помолили. Толкова хубаво си го написала!Точно така ще я запомня.Винаги готова да помогне със съвет не само за пътешествие.Ето това е най-хубавото при хората,че винаги можем да си помагаме и да не оставаме безразлични към всичко,което ни заобикаля.AlexandraKo винаги намираше начин да поздрави с цветенце или с някоя тематична снимка.Тя създаваше с любов теми,които ще бъдат полезни и търсеше винаги по-доброто решение в ежедневието ни. Радвам се,че макар и виртуално винаги и казвах колко ми харесва,че е добронамерена и много ерудирана. Няколко дни преди да разбера,че е починала,от този свят си отиде и най-обичаният ми колега,с когото работихме 26 години.И на него винаги му казвах,че го уважавам и обичам много.Тъжно ми е,много ми е тъжно,но знам,че хората,които оставят след себе си ярка светлина,които винаги са с отворени обятия към ближния, с широка душа и вечно търсещи само красотата около себе си,никога няма да бъдат забравени.Те ще са пример затова,как можеш да бъдеш прям,почтен и деликатен без да очакваш нищо в замяна.Как малкото,което посееш е всъщност толкова важно за да бъде светът по-красив и човекът по-добър. 29 4 Връзка към коментар
Популярно мнение oli_mali Публикувано: 1 ноември, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 Днес се навършват 40 дни без @AlexandraKo! Да си спомним за нея, за всичките пътувания, съвети, добри думи и вдъхновения! Сигурен съм, че и днес ни гледа, закриля и напътства там отгоре... Поклон! 47 4 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 1 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 Убедена съм, че Валерия липсва на всички! Често се сещам за нейна рецепта, препоръка, лаф или споделена информация. Като, че не ни е напуснала, а е някъде наоколо. Валерия ще остане в Магеланци с написаното и споделеното с нас! 33 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 1 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 Препоръките на Валерия, споделеното познание, невероятните рецепти, които сама измисляше, изключителната и ерудиция липсват много на всеки от нас. За себе си поне мога да съм сигурна! 24 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 2 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2021 Аз, все очаквам, след забавните постовете на ven62, да прочета: "Венчооооо.........". 9 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 2 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2021 Чак днес виждам това и съм потресена. Толкова жажда за живот и усет към мига виждах в нея, макар да не се познавахме. Светъл път на душата й! 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега