Прескочи до съдържание

5 дни в Истанбул през Април 2022

MayaS

Препоръчани мнения

Привет, на всички. 

Исках още в началото на седмицада да пиша, но не ми позволяваше поради някаква причина да си направя стандартна регистрация (всеки имейл, който въвеждах изписваше: "Нещо се обърка"), та в крайна сметка трябваше да ползвам google акаунта си. 

Първо, едно голямо евала за полезните теми и информация, които споделят тук.

Сега към въпросите ми 😀

Предстои ни пътуване до Истанбул с 3 нощувки.  

Прочетох коментари, че не препоръчвате, района, в който сме запазли, но вече бях поставен пред свършен факт. 
Доколко се ориентирам сме доста близо до улица istiklal, която асоциирам с нещо подобно на ул."Граф Иганиев" в София.

• Можете ли да препоръчате някакви платени паркинги в района ?

image.png.9b29336262a91956d92d67deaa6ce985.png

• Как се заплаща и каква е цената на пътните такси до Истанбул. 
    Ще тръгнем от София, но реално ще влезем в Турция през Малко Търново. Досега съм ходил единствено до Одрин (през М.Търново и Капитан Андреево) и Лозенград и не е трябвало да заплащм такси. 

• Относно СИМ картата - видях, че една от опациите е turkcell. Това нещо като ваучер ли, коеото зареждам със закупуването на картата ?

• Какъв граифк бихте препоръчали, като се има предвид, че се очаква първия ден да пристигнем в района от скрийншота ( + допълнително време за обикаляне за паркинг) около 12:00 13:00 часа на обяд 
  • Възможно ли е движенито за посещаване на забележителностите да е само с метро или трябва да се ползва и наземен транспорт и може ли да се плаща с карта в метрото, като има ли някакви пакети от брой пътувания, от които може да се възползваме ?

Блгоадаря предварително  ! 🙂
Връзка към коментар
На 16.09.2022 г. в 10:23, DD94 каза:

Можете ли да препоръчате някакви платени паркинги в района ?

Първо пиши на хотела и ги питай дали могат да ти уредят платен паркинг наблизо, ако не Пусни търсене в мапса за паркинги и като стигнеш там питаш на място има ли места.

Как се заплаща и каква е цената на пътните такси до Истанбул. 
Ще тръгнем от София, но реално ще влезем в Турция през Малко Търново. Досега съм ходил единствено до Одрин (през М.Търново и Капитан Андреево) и Лозенград и не е трябвало да заплащм такси. 

Зависи дали искаш да пътуваш по магистралата или по първокласните пътища, за вторите такса няма. За магистралата ти трябва пункт където пише PPT, или поща (PPT), там си купуваш стикер, като казваш какъв ти е маршрута за да заредят колкото е необходимо. А щом ще минавате през Малко Търново, като гледам маршрута не ти трябва много да се качваш на магистрала. Изтегли си офлайн карта на гугъл на района в Турция и му кажи да не те качва на платени пътища.

Относно СИМ картата - видях, че една от опациите е turkcell. Това нещо като ваучер ли, коеото зареждам със закупуването на картата ?

Да като ваучер е, който изтича месец след закупуването му.

Възможно ли е движенито за посещаване на забележителностите да е само с метро или трябва да се ползва и наземен транспорт и може ли да се плаща с карта в метрото, като има ли някакви пакети от брой пътувания, от които може да се възползваме ?

Има киоски на спирките на транспорта, купуваш си Istanbulkart, мисля минималното зареждане беше 50ТЛ. и ползваш всякакъв транспорт, ако се налага после пак на киоските дозареждаш картата. Използвай метрото и трамваите, най бързо се придвижваш.

Връзка към коментар

Ние бяхме отседнали във Findikli Galata Trend Hotel - точно в този район и локацията много ми хареса. Долмабахче, стадионът, Галата порт, феритата за азиатската част ни бяха на макс 10 минути пеша. До Таксим с железницата, която беше на минути от хотела, трамвай 1 до Света София и другите забележителности. Кръчмите в Karakoy - 20-30 минути пеш. Та, кварталът си е супер😀

Връзка към коментар
преди 21 часа, MayaS каза:

Първо пиши на хотела и ги питай дали могат да ти уредят платен паркинг наблизо, ако не Пусни търсене в мапса за паркинги и като стигнеш там питаш на място има ли места.

Попитах, още когато запазвах. То реално не е хотел, а апартемент през AIRBNB. Има някакъв платен паркинг в близост, но искам да имам няколко варианта.

преди 21 часа, MayaS каза:

Зависи дали искаш да пътуваш по магистралата или по първокласните пътища, за вторите такса няма. За магистралата ти трябва пункт където пише PPT, или поща (PPT), там си купуваш стикер, като казваш какъв ти е маршрута за да заредят колкото е необходимо. А щом ще минавате през Малко Търново, като гледам маршрута не ти трябва много да се качваш на магистрала. Изтегли си офлайн карта на гугъл на района в Турция и му кажи да не те качва на платени пътища.

Да като ваучер е, който изтича месец след закупуването му.

Да, но на връщане ще минавам през "Капитан Андреево", та ми се искаше да карам по магистралата, но ми е трудно да се ориентирам с техните такси и начини за плащане.

преди 21 часа, Аzia каза:

Ние бяхме отседнали във Findikli Galata Trend Hotel - точно в този район и локацията много ми хареса. Долмабахче, стадионът, Галата порт, феритата за азиатската част ни бяха на макс 10 минути пеша. До Таксим с железницата, която беше на минути от хотела, трамвай 1 до Света София и другите забележителности. Кръчмите в Karakoy - 20-30 минути пеш. Та, кварталът си е супер😀

Благодаря за информацията. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, DD94 каза:

Да, но на връщане ще минавам през "Капитан Андреево", та ми се искаше да карам по магистралата, но ми е трудно да се ориентирам с техните такси и начини за плащане.

Tук е обсъдено по-подробно как се плащат таксите 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.