Прескочи до съдържание

Опознавателна тема за пътуване в Армения.

Kristiyan Desev

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, kakadu каза:

Написал съм всичко както е. Не знам какво повече търсиш. Гарни не съм бил. Хюр са класа, но са поне десет пъти по скъпи, отколкото ако си го организираш са.м

Това, което ме притеснява е липсата на разписание. Като търся в Rome2Rio и стигам до сайта https://t-armenia.com/ , който не знам доколко е надежден, но до Севан ми дава само по един курс на ден в посока за датите, които пробвах. Пак там като търся за Гарни, ми излиза, че първия за деня (понеделник) тръгва в 11:30ч от Ереван. Общо взето не мога да си направя сметка кога можем да тръгнем от Ереван и кога можем да се върнем.

Иначе благодаря за останалото инфо🙂

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Изключително добри цени на Уиз за декември до Ереван и обратно. Цените на снимката са с Уиз дискаунт. 

Screenshot_2024-11-29-08-02-01-019_com.wizzair.WizzAirApp.jpg

Screenshot_2024-11-29-08-01-52-437_com.wizzair.WizzAirApp.jpg

• Харесвам 3
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, да дам малко инфо към 03.2025.Най-добрия обменен курс е в супермаркетите SAS, във всеки супер има и чейндж, не обменяйте на летището разликата е около 80-100 драма на евро/долар.Сим карта може да си вземете от летището където и ще ви я активират, за придвижване използвайте Yandex GO.Ереван е скъп град относно храна и облекло когато излезете на 20км встрани от него цените падат почти двойно. Моето субективно мнение за това което си заслужава да видиш в Армения: 1.Ечмиадзин+С.Гаяне църквата 2.Звартноц катедралата  3.Гарни езическия храм 4.Гедхард манастира 5.Гарни каньона     Съжалявам, че не споменах нищо в Ереван, но това е положението във почти всяка една бивша комунистическа столица, може би дегустацията в завода на Арарат е добре, но не мога да я коментирам от първо лице единствено число.Коняк купувайте от безмитния на летището понеже доста често цените са по-ниски от магазина на завода. Друго не се сещам на първо четене........може би следващия път като летя за Ереван ще е за да го ползвам за кацане и вземане на влак за Тбилиси 🙂 🙂 🙂 Някой ако има питанки съм на разположение за пояснения.   П.П : Времето е успоредно на Българското, тоест каквото беше тук и там, но с условието, че това е планинска страна и всичко се развива на доста голяма надморска височина.

• Харесвам 7
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Привет, Магелнци!

До пътуването ни до Армения остава по-малко от месец.

Моля за малко помощ и съвети.

- С каква валута да тръгнем оттук AMD, USD или EUR?

- Достъпно ли е на повечето места плащане с карта?

- Бордните карти трябва да са ни разпечатани задължително, правилно ли разбирам?

- Тези карти за интернет каква е схемата - купваш нещо като сим карта и я слагаш в телефона? Хич не съм наясно 😁

Няма да си даваме зор, че ще сме с детето. Един ден лежерна разходка до Симфонията, Гарни и Гегхард. Следващия ден Хор Вирап + Севан манастир и езеро и трети ден ще оставим за Ереван и късно вечерта обратно към България. 

:thank_you:

• Харесвам 1
Публикувано:

Достъпно ли е на повечето места плащане с карта

- аз плащах само с карта, не мога да се сетя само автоматите за билети за градския транспорт дали можеше с карти, но май не.

С каква валута да тръгнем оттук AMD, USD или EUR.

-обмених само 50$, които са много, не знам кое е по-изгодно.

Бордните карти трябва да са ни разпечатани задължително, правилно ли разбирам?

- разпечатах това нещо "This is not a boarding pass", но май никой не го погледна, само паспорта и ти издават бордна карта.

- ползвах пакет от Vivacom 6 лв/ден 

Програмата ви е идеална, само че аз пропусна Хор Вирап и Севан. Беше много снежен ден.

Може да отидете до Ечмиадзианската катедрала и Звартнотц, ходи се с маршрутка може и за половин ден двете. Има и организирани турове.

• Харесвам 3
Публикувано:

Когато има "This is not a boarding pass", се минава на гишето. Няма нужда да се разпечатва, защото не служи за нищо.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 13.04.2025 г. в 14:47, 12000 каза:

- Тези карти за интернет каква е схемата - купваш нещо като сим карта и я слагаш в телефона? Хич не съм наясно 😁

Няма да си даваме зор, че ще сме с детето. Един ден лежерна разходка до Симфонията, Гарни и Гегхард. Следващия ден Хор Вирап + Севан манастир и езеро и трети ден ще оставим за Ереван и късно вечерта обратно към България. 

:thank_you:

След кацането и малко преди да излезнете навън ще ги видите - продават сим карти на две маси. Ако не ви се занимава като мен им давате телефона и ги молите да поставят картата и да ви го върнат обратно работещ. Като посещавате  Хор Вирап вероятно ще хванете турки оператор, защото е на границата. Картите за плащане са широко разпространени. Щом няма да ходите до Татев всичко е ок за детето. Ако все пак решите да карате до Татев е добре да станете много рано, за да спи до манастира ако може. Завоите на места са кофти.

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Може ли да споделите банка, от чийто банкомат сте теглили пари с Revolut и не ви е взел такса? Два различни взеха такса, въпреки че никъде на я показваха в процеса на теглене... 

Публикувано:
преди 7 часа, lyube каза:

Може ли да споделите банка, от чийто банкомат сте теглили пари с Revolut и не ви е взел такса? Два различни взеха такса, въпреки че никъде на я показваха в процеса на теглене... 

На Inecobank 15k минаха без такса.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.