Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:
20 minutes ago, Фичо said:

Сицилия първат половина на март за три дни (четвъртък > неделя) дали е добра идея? :unsure:

В момента 😀

Sofia sunny -3

Catania mostly sunny +11

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , Фичо каза:

Сицилия първат половина на март за три дни (четвъртък > неделя) дали е добра идея? :unsure:

преди 43 минути , epetkov каза:

Сицилия винаги е добра идея!

И аз така викам:))))))

За миналия март, средно месечната температура е била 16,6/6 градуса, денем/нощем.

През деня, при 16 градуса, на слънце си става доста топличко.

• Харесвам 1
Публикувано:

Амиии...ако в перспектива ти е в плановете да разгледаш надлъж и нашир Сицилия, само ще биеш път за тия 3 дни, а после пак трябва да се връщаш.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , bad kid каза:

само ще биеш път за тия 3 дни

Е, Италия не е чак толкова "биене на път", ей го къде е, полетът е по-малко от два часа, бил съм и доста повече път за по-малко престой, та не ме притеснява това точно. :smile3:

Цитат

после пак трябва да се връщаш.

нямам намерение ( илюзията) да видя всичко от един път  ...

Публикувано:
11 minutes ago, bad kid said:

Амиии...ако в перспектива ти е в плановете да разгледаш надлъж и нашир Сицилия, само ще биеш път за тия 3 дни, а после пак трябва да се връщаш.

Не го мисли Фичо. Той за три дни Европа може да я мине под всякакви геометрични фигури😁, че една Сицилийка ли ще му се опре. Накрая ще ни подари и разказ “Сицилианска афера”😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Били сме в края на март - на всички снимки през деня сме по къси ръкави, вечер - с леки якета. Тази година и ние ще сме в първите дни на март, надявам се на същото време 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Кацаме в Катания в 7.00 по разписание, а автобусът за Палермо е в 7,10.

Има ли смисъл да се надяваме да го хванем или направо да купувам билети за следващия след два часа?

И ако купя за следващия, но по някакви причини успеем да хванем по-ранния, ще можем ли да ползваме билетите?

Публикувано:
преди 3 минути , noshtna_ptica каза:

е ти се шегуваш

ако полета е от Италия и подрани, може и да стане, ама да го планираш така няма начин

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 55 минути , noshtna_ptica каза:

Има ли смисъл да се надяваме да го хванем или направо да купувам билети за следващия след два часа?

И ако купя за следващия, но по някакви причини успеем да хванем по-ранния, ще можем ли да ползваме билетите?

Никакъв шанс да го хванете ... Как при кацане да излезеш от самолет, летище и т.н. за 10 минути ...

Да, почти винаги ми се е случвало, ако автобуса не е пълен да ползвам по-ранен от този, който имам резервиран.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,
Скоро ни предстои пътуване до Милано заедно с дете на 8г. Дали някой от вас знае до каква възраст билета за градския транспорт(вкл. метро) е безплатен?

• Харесвам 1
Публикувано:

Един пасажер с валиден билет може да придружава със себе си  безплатно деца, които може да са  навършили 5 години.  (неограничен брой деца  на тази възраст), а също така  само 2 деца на възраст между 6 и 10 години навършени.  В България, например, безплатно  пътуват децата само срещу издадена карта на съответната   транспортна фирма и поради тази причина чуждестранните туристи  на практика не могат да  превозват децата си безплатно в обществения транспорт в България.

• Харесвам 1
Публикувано:

Къде е по-добре да се отседне на езерото Комо - Комо, Беладжио или Варена, за да се ползват корабчетата за разглеждане? Имаме две нощувки и сме с кола, но предпочитам да обиколим с корабче, ако е възможно.

Публикувано:

За първи път ще ползвам free tour и искам да попитам колко е нормално да платя?

В Палермо, ако това е от значение?

Публикувано:
преди 38 минути , Mamas каза:

Къде е по-добре да се отседне на езерото Комо - Комо, Беладжио или Варена, за да се ползват корабчетата за разглеждане? Имаме две нощувки и сме с кола, но предпочитам да обиколим с корабче, ако е възможно.

Може да добавиш и Menaggio , но достигането до там е по тесен път по крайбрежието(както и до Беладжио), но пък е много живописен. До Варена се стига по-бързо, но покрай езерото се пътува под земята основно.

Ако искаш да пътуваш по цялото езеро може би е най-добре тръгнеш от Комо. Ако искаш да разгледаш вили и градчета и да се движиш с корабче , то Belaggio, Menaggio, Varenna са по-добрия избор. Между 3те градчета има начесто корабчета/фериботи,

Тук може да видиш разписанието и цените на корабчета за цялото езеро.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ще пътуваме в началото на февруари до Катания за 7 дни. Планираме 2 дни за Катания, 1 ден за Таормина, 1 ден за Сиракуза и 1 ден за Ното. Искахме да посетим и долината на храмовете заедно с Агридженто, но е много далече от Катания и се отказахме.  Моля за съвети и предложения за останалите 2 дни.

Публикувано:
10 minutes ago, Petya said:

Ще пътуваме в началото на февруари до Катания за 7 дни. Планираме 2 дни за Катания, 1 ден за Таормина, 1 ден за Сиракуза и 1 ден за Ното. Искахме да посетим и долината на храмовете заедно с Агридженто, но е много далече от Катания и се отказахме.  Моля за съвети и предложения за останалите 2 дни.

Модика, Шикли и Рагуза. Да попълните бароковите перли🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, noshtna_ptica каза:

5 евро оставих в Мадрид. Зависи и колко души сте, при нас имаше група, семейство от 4-ма-мъжа даде 10 евро за всичките.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, noshtna_ptica каза:

7 човека сме. Значи 20-30 евро е нормално, взависимост от това дали сме доволни?

Ако ни хареса, ще си вземем турове и за Грузия, и за Петербург - пак сме 7. Там за същите цени да мисля? 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте 🙂 Може ли да препоръчате хотел/ хостел/ еър бнб във Венеция? Търсим нещо, което да е на основния остров и някъде до 200 лв нощувката.

On 1/25/2020 at 10:49 PM, noshtna_ptica said:

7 човека сме. Значи 20-30 евро е нормално, взависимост от това дали сме доволни?

Ако ни хареса, ще си вземем турове и за Грузия, и за Петербург - пак сме 7. Там за същите цени да мисля? 

Както си го почувствате - това е бакшиш, а не такса. Ако човекът се старае дайте му повече, ако само чете имената на забележителностите по-малко. Като цяло за мен няма норма с туровете, щото все ще се намери някой западняк, който да типне 50 евро и да ти стане тъпо хаха  

• Благодаря 1
Публикувано:

Имам въпрос относно летище Тревизо и придвижването до жп гарата в Тревизо.

Доколкото разбирам има два автобуса - Treviso Airlink шатъл А с цена 3.50 евро, включваща карта за 48 часа транспорт в Тревизо и автобус № 6 с цена на билета 1.50 евро. И към двата вида автобуси ме насочва сайта за обществения транспорт https://mobilitadimarca.it/en/p/routes-and-timetables/treviso-airport

На мен не ми трябва карта за 48 часа, а единичен билет. Не мога ли да ползвам този шатъл Airlink с единичен билет за 1.50 евро? Каква е разликата между двата автобуса?

Публикувано:

Естествено, че не може, шатълът е съвсем различна услуга от градския транспорт, директен е, т.е. малко по-бърз и по-комфортен.

На други места в Италия ще ти вземат 5 евро за автобус/влак само защото е от летището, така че това го приеми дори за ниска цена с допълнителен бонус за градски транспорт.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.