Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Здравейте, може ли някой да ми поясни стачката на трениталия на 24.06 какво включва, че не разбирам точно http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi. Имам билет за влак за тогава (Генуа-Милано) и се притеснявам да не стане да не можем да пътуваме а ще сме и с детето, а и билетите не са евтини. Когато ги купих, нямаше още предвидена стачка. :(. Междувременно ще треперя за стачки на 15.06 и 17.06. Ужасна работа... 

Връзка към коментар
босоногата херцогиня

Искам да купя билети за Колизеума, но забелязах, че от 1 юни са въвели някакви промени. Доколкото разбрах с Open ticket ще може да се влиза след 14.00 часа, а в същото време се предлагат билети с предварително избран час. А как ще стане номера, ако съм избрала и тур? Ако някой е наясно, ще съм благодарна да поясни.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 19.06.2018 г. в 20:55, босоногата херцогиня каза:

Искам да купя билети за Колизеума, но забелязах, че от 1 юни са въвели някакви промени. Доколкото разбрах с Open ticket ще може да се влиза след 14.00 часа, а в същото време се предлагат билети с предварително избран час. А как ще стане номера, ако съм избрала и тур? Ако някой е наясно, ще съм благодарна да поясни.

Макар и със закъснение за теб, но може пък да е от полза за някой друг:

Цитат

All the open entrance tickets, issued starting from june 1st, 2018 can be used exclusively after 2 pm to access the Colosseum.

Източник: възможно най-официалният.

От това излиза, че до 2 pm времето е отделено само за организирани групи.

Видно е, че кадровите промени в управата на Colloseum вече дават своите плодове. 👎 😠 Роди ме, мамо, с каскет, па ме хвърли на смет.

Редактирано от Goal & Boss
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Нямам мнго време да търся затова питам тук: Колко е студено на Етна(пише носете  си топли дрехи) суитчър и дънки вършат ли работа?

„Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове - Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 12г) това заслужава ли си ?

Връзка към коментар

Края на май при 20-25 градуса долу, горе беше достатъчно да си с дънки, суичър или леко яке. За мен джиповете не си заслужават. Спестяват около 30 мин. от изкачването до кратерите на 2900 м.н.в., но за 30 евро. А и те возят до подножието на кратерите. Ако ще се разхождате само там, по-добре в подножието на Етна. И там има 2-3 кратера.

В 10ч. взехме лифта, в 15 бяхме долу, като се качихме до най-отдалечените кратери, както и обиколихме някои странични. Това само с лифт, без джипове. Късмет с времето. Гледайте да се изкачвате в ден без вятър.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 1.08.2018 г. в 11:38, bad kid каза:

ето прогноза за времето http://www.meteo.it/meteo-montagna/etna-sud-3100050

на 2600 метра го дават до 13-14 градуса през следващите дни

повеч ще ми трябва май дъждобран, отколкото топло яке 🤣

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 2 часа, samuraika каза:

Някъде някой да е попадал на кодоже за намаление по италианските влакове? Thello? Благодаря предварително!

lTALO - ОТСТЪПКА 50% за пътуване от 28.08 до 30.11.

Покупка на билет до 15:00 на 13.08. с код STELLA50.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, Магеланци!

Ще летим до Рим (Чампино) с Раянеър, полетът каца в 7:35 сутринта. Оттам трябва да се придвижим до Неапол с влак. Какъв шатъл да взема до Термини и колко време да предвидя, т.е. за колко часа да си запазя билети за влака, без да рискуваме да го изтървем? Има влакове на Итало за 17,90 евро, които стигат за 1 час и 10 минути в 9:10, в 9:15 и в 10:35.

Редактирано от pazo
допълване
Връзка към коментар

Благодаря за варианта, но от летището до гарата в Чампино не трябва ли пак транспорт?  Датата е 17.09 и май съм изтървал промо кодовете за ITALO. Колко време ми трябва за да се измъкна от летището след кацането?

Връзка към коментар

От летището до гара Чампино е около 5 километра.

Другият вариант е от летището да се придвижите до малката гара Casabianca (на картата разстоянието е не повече от 2 километра) и оттам - схемата с влака.Capture.PNG.89d7a3de6e967a599194d750317956f8.PNG        Capture1.PNG.133c384d0e3634d4b83080cd7d2c9d97.PNG

Capture2.PNG.034f203b22465b73ef8f1ed6d0af1c4f.PNG

А има и вариант директно от летището към Неапол с автобус (щракни върху картинката):

Capture3.PNG.320132979f7a2eae9eb083d057fab9e7.PNG

Не мога да кажа със сигурност за колко време ще излезете от летището, но съм ти дал времена, с които би трябвало да сте преспокойни.

orario18.jpg --> това е за автобуса.

Ако купиш билета на място, вероятно ще е по-скъп.

Връзка към коментар

Oт летището до гарата в Чампино автобусът е 1,20€ - аз не бих тръгнала пеш. Онлайн билетите за Трениталия са валидни 3 часа след упоменатия час, така че предполагам и за Итало е същото, но не съм ползвала - проверете

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разгледах в гугъл мапс пътя от летището до гарата в Чампино - не става за пеша, че и с багаж. С автобус до там също не ми се струва разумно - той е на 30 минути, пътува не знам колко, след това билети за влак до Термини, чакане на влак, пътуване... Май си е къде-къде по-добре да взема който шатъл е наред за около 5 евро и след 40 минути, или със задръстванията най-много час, да съм на Термини. Иначе директният автобус от летището до Неапол в 8:24 ми се струва много добра оферта, само да знаех, че до  тогава със сигурност ще изляза.

Проверих за онлайн билетите на Итало - ако изтървеш влака, до 2 часа след това можеш да ги смениш и да вземеш следващ, обаче за това удоволствие ще трябва да доплатиш 20% на цената на първоначалните билети, както и разликата със цената на втория влак, която към този момент вероятно ще е значителна. 

Благодаря за отделеното време. Вероятно ще нахалствам с още въпроси, защото планираното пътуване е за 6 дни/5 нощувки в Соренто с все още не детайлно планирани посещения на Капри, Амалфийското крайбрежие, Везувий, Помпей, двореца в Касерта и колкото остане за Неапол.

Връзка към коментар

Вар. 1: Взимате автобуса до гара Чампино (1.40€ по спомен) и от там от автоматите купувате за влака до Неапол. 

Вар. 2: Качвате се на някой автобус до Термини (поне 3 фирми има) и за 30 мин. сте на Термини и от там купувате (пак от автоматите за билети) билет до Неапол. 

Гишетата на автобусите отварят в 8.30 и ако не искате да чакате, излизате отпред- има много автобуси. Чампино е малко летище- няма да обикаляте кой знае колко. Със същия полет чакахме около 40 мин да отворят гишето да си вземем Рома пас, че го бях заявила там за получаване. 

Връзка към коментар

Купих билети онлайн за Итало в 10:35 - от една страна за да се подсигуря, че няма да го изтървем, и от друга, защото от билетите на цена 18 евро бяха останали само 3 и ако се бях замотал още малко, евтините щяха да свършат. Тук е мястото да споделя полезна информация за промо кодовете за Итало. Редовно се пускат намаления за 40-50%, но за дати след 3-4 седмици, поради което нас не ни огря. Кодовете се публикуват на страницата им в Туитър https://twitter.com/italotreno?lang=bg

Като мине нашия полет ще докладвам за колко време съм излязъл от летището, как и за колко време съм стигнал до Термини с шатъла. Струва ми се много добра опция директния автобус от Чампино до Неапол в 8:24 с Flixbus на цена около 12 евро за 2 часа и половина, ще докладвам дали е постижимо да се хване. 

Още нещо полезно - като стигнем Неапол смятам да му отделя един следобед, докъм последните влакове за Соренто. За целта ще оставим багажа през https://bagbnb.com/ в един хотел на 300 метра от гарата. Цената е 5 евро на ден на 1ца багаж, независимо от размера.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Изключително ме мързи да проверя, затова да попитам от Венеция до летището в Тревизо денонощно ли има трансфери или трябва да измисля друго място за нощуване, за да хвана полет в 07:35? 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! Опитвам се да разбера дали има билети за Тайната вечеря на Леонардо да Винчи в Милано. В сайта, който отварям пише на италиански и ни ми дава да променя езика на английски. Може ли помощ. Интересуват ме датите 8 , 9, 10, 11 декември.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.