Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, tougherty каза:

Ние ще бъдем отговорни потребители, които не се възползват от възможностите, които им се предоставят, тогава когато банките станат отговорни доставчици на услуга, ценообразувана справедливо спрямо клиентите. В момента банката таксува за това, че взима парите, които внасяш, че брои парите, които внасяш, че софтуеърът ѝ отчита парите, които си внесъл и че взимаш обратно парите си или ги нареждаш по сметка. При това таксува не малко. Поне май вече мина времето, когато таксуваше и за услугата, че държиш парите си по сметка, но все още лихвите по депозити са колкото да се каже, че има такива. По-голямата част от банковата печалба от 3 600 000 000 лв. за 2025г. идва точно от посочените услуги, а не от типичната банкова дейност. 

А, защо това трябва да изненадва? Банковата дейност, като всяка друга дейност в сферата на услугите, се извършва с цел реализиране на печалба. Ако не желаем да ползваме платените услуги на банките, спокойно можем да оставим парите си напълно безплатно под дюшека. Няма как обаче едновременно да искаме да получаваме допълнителни бонуси от банките под формата на кешбек и безплатен достъп до летищните салони, а в същото време да опитваме всячески да елиминираме банковите такси сякаш банките ни са задължени за нещо. Няма безплатни обяди в живота! В същото време с напълно легални и коректни действия можем да сведем до нула дължимите банкови такси чрез активно ползване на продукта, както лично аз правя от години. На всичкото отгоре и извличам печалба от банката под формата на натрупан кешбек, който практически елиминира дължимите такси многократно. Наистина ми е трудно да разбера тази консуматорска логика, която не отчита интересите на другата страна в правоотношението...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

За разнообразие последните девет полета реших да не ползвам салон. Отиване на летище в разумно време преди полет , убиване на малко време в разглеждане на магазини...ами оцелява се.Знам , че не е за всеки, но експеримента беше успешен.Разбира се има летища , където е страшно удобство (обсъждали сме места и случаи) , но има и такива където е чиста лиготия просто защото имаме безплатен достъп.Влизал съм и буквално за по двайсетина минути почти на бегом към гейта  ей така само да не се прекарам.

Не ми е жал за банките , каквото те такова и ние , но винаги има шанс да врътнат по-скоро кранчето при зачестяване на особено нагли случаи на злоупотреба.Вече сме го играли няколко пъти с Дайнърс , с Колибри ...Иначе - зъб за зъб 😄

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

но има и такива където е чиста лиготия просто защото имаме безплатен достъп.

Съгласен съм! Аз също от известно време разсъждавам така. От друга страна салоните са незаменими при определени обстоятелства - свързващ полет през нощта/рано сутринта (например, IST или DOH); обеден или вечерен полет от европейско летище с качествен салон на който спокойно можеш да обядваш/вечеряш (в нашия случай много често в тази роля влизат AMS и VIE); дълъг престой на европейско летище между два полета, който не позволява или обезсмисля евентуална разходка до града (например, FRA, MUN или VIE) или пък много ранен полет преди който е добре да минеш през салон за кафе/закуска... 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 31 минути , stanimir каза:

просто защото имаме безплатен достъп.

Чак безплатно не е. Все пак си плащаш таксите на банката за картата. Не е като да отидеш и да кажеш: Аз съм Пенчо. А те: Айде от кога те чакаме, влизай...

Все пак си избираме определени карти, за да имаме конкретни преференции и си плащаме за тях таксата, която банката е определила 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Чак безплатно не е. Все пак си плащаш таксите на банката за картата. Не е като да отидеш и да кажеш: Аз съм Пенчо. А те: Айде от кога те чакаме, влизай...

Все пак си избираме специални карти, за да имаме определени преференции и си плащаме за тях таксата, която банката е определила 😉

Според теб, колко хора от форума плащат въпросните такси, без успоредно с това да ги избиват многократно през кешбек?

Публикувано:
преди 2 минути , Duke каза:

Според теб, колко хора от форума плащат въпросните такси, без успоредно с това да ги избиват многократно през кешбек?

Николко 😉

Но както сам си написал - предлага се нещо и ние го ползваме оптимално. Нищо лично просто бизнес. Реално не е безплатно априори, а просто се възползваш максимално. Предполагам и банките не са наистина на загуба спрямо таксите, които прибират при извъртането на парите.

Публикувано:
В момента, jorocontrola каза:

Нищо лично просто бизнес.

Именно това казвам и аз. Процесът е двустранен и не е нужно допълнително да изкривяваме реалността. В противен случай се получава дисбаланс, който рано или късно води до отказване на едната страна, а обикновено това е за сметка на другата... 😉 

• Харесвам 3
Публикувано:

Вероятно не успях да вникна в последната дискусия, но ако тя е, че при коректност от наша страна ще има коректно поведение от страна на банките (едната теза)...

Ами не.

Спиралата е стръмна надолу. Всеки гледа да прецака другия и това не е само в БГ и не вярвам, че процесът скоро би могъл да се обърне.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 9.03.2026 г. в 17:46, adreno каза:

В основното описание е малко неясно, но в линка Вижте често задавани въпроси и техните отговори е описано подробно.

Вече мога и да го потвърдя лично - днес дойде мейла от ЦКБ с покана да ми издадат ваучерите заради постигнат оборот през февруари.

Във връзка с тази нишка в темата намерих това:

ccbank.bg/web/visainfinite/#page=1

Картата има още няколко бонуса - 15% airalo, 20% airrefund, ...

Дано не повтарям нечие мннение.

• Харесвам 1
Публикувано:

Търговските банки (особено българските) в повечето случаи нямат никакво отношение към безплатните салони. В редки случаи добавят нещо към продуктите на картовите оператори. Затова и служителите на банките не познават особеностите на продуктите и рядко изглеждат компетентни. Картовите оператори са особено щедри на българския пазар, защото го оценяват като неразвит и съответно с голям потенциал и се конкурират ожесточено като дават безплатни салони, 10% кешбек за заведения, както от страна на VISA всеки ден, така и MC всеки вторник (Банките дават нищожен кешбек на скъпи продукти само). Така че нито решенията, нито разходите имат общо с местните банки, а по-скоро с бюджетите на картовите оператори.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Същото е , а родните банки са божи кавички в сравнение с картовите оператори.Те са в друга галактика.

Публикувано:

КъдЯ го, бе ? Във вторник бях на Т2 и кьорава табела не видях. След 3 часа се прибирам на обратно и пак ще се оглегам.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, stanimir каза:

За разнообразие последните девет полета реших да не ползвам салон.

Как си оцелял , човече ?

Шегата настрана , но предвид бума от туризъм постковид - обикновените лаунджове предлагат много малко към нищо … Претъпкани, шумни , с преобладаваща мизерна храна , идеята да се отиде на летището по-рано за да се използва подобно нещо, е вече безвъзвратно остаряла. Разбира се , остават донякъде полезни при прекачвания и закъснения , но лично избягвам обикновените лаунджове почти напълно ..

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , bibi каза:

След 3 часа се прибирам на обратно и пак ще се оглегам.

Доколкото разбирам е открит вчера и е на нивото на гейтовете. Моля, попитай за следното:

1. Участва ли в програмата на VISA Gold за безплатен достъп на картодържател и един придружител по подобие на стария салон Aspire;

2. Участва ли в програмата LoungeKey;

3. Провери по възможност и какво се случва със салон Aspire - продължава ли да функционира при същите условия, защото така или иначе ще минеш покрай него при излизане...

• Харесвам 3
Публикувано:

Още май не е отворен официално. Даже нямали договори с авиокомпаниите са статусните пътници. Пак от строителния форум.

Публикувано:

Aspire още работи. Лелята беше кисела и като разбра, че само разпитвам, а няма да влизам, съвсем се вкисели и каза, че нищо не знае. Полетът ми закъсня, ескалаторите не бачкаха и не ми се ходеше с куфара нагоре пеша да диря новия. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, stanislavpp каза:

Как си оцелял , човече ?

Шегата настрана , но предвид бума от туризъм постковид - обикновените лаунджове предлагат много малко към нищо … Претъпкани, шумни , с преобладаваща мизерна храна , идеята да се отиде на летището по-рано за да се използва подобно нещо, е вече безвъзвратно остаряла. Разбира се , остават донякъде полезни при прекачвания и закъснения , но лично избягвам обикновените лаунджове почти напълно ..

ами аз преди 12тина години доброволно се отказах от лаунджовете, станахме 4рима и няма как с карта да получа достъп, а и тук условията за достъп са по-трудно изпълними, отколкото в България.

та си карах без, сега на последното пътуване се сдобих с достъп до лаундж в GRU T3, ами претъпкано, нищо особено като храна, общо взето наистина клони към нищо.  Даже се чувствах неудобно като обяснявах на децата какво е това, на португалски е "ВИП салон", а то нищо ВИП нямаше.

после ме зарибиха с някаква кредитна карта, която предлага достъп и то се оказа, че в GRU e точно същия лаундж, ми нема нужда.

и малко след като  ме зарибиха смениха условията и искат доста харчене през картата за да дадат достъп. Като ми  свърши безплатния период направо я отказвам и толкова

• Харесвам 5
Публикувано:

От известно време от ДСК ми промотират КК с план Платинум, като сега са в акция без такса за първите два месеца. От това, което прочетох не са много летищата, на които мога да се възползвам. Та се чудя има ли смисъл от нея? Ако някой има такава може да сподели опит. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.