Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Скоро на моя син поискаха регистрация в LoungeKey, съответно той нямаше и не ги пуснаха в салона /в Куала Лумпур/. На мен веднъж са ми искали регистрация, показах я от приложението, чекираха ме, но не помня къде беше.

Да, прочетох за случая със сина ти. Не знам, може би при мен минава така, понеже съм ползвала салони само в Европа. Но и в пояснението на ПИБ за картата пише, че може само с показването и' да се влиза.

• Харесвам 4
Публикувано:

И на мен веднъж /август 2025/ ми отказаха достъп до салона в Истанбул само с карта. При положение, че на път от БГ през Истанбул нямах проблем, но на връщане ми искаха регистрация в ЛК.

Картата ми е Visa Infinite на ЦКБ.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Възможно е да го има като правило , но служителите да не следят за тези неща и зависи на какъв ще попаднеш.Точно там миналата година имах нощен престой и първата служителка на която попаднах поиска да оставя бордната карта при нея и да си я взема на излизане след три часа.Реших да се поразходя и умишлено отидох при друг служител , който изобщо не обърна внимание.Та въпрос на късмет.

В Доха пък слагаха печат с час на влизане / излизане.Ако просрочиш - таксуват още едно посещение.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Възможно е да го има като правило , но служителите да не следят за тези неща и зависи на какъв ще попаднеш.Точно там миналата година имах нощен престой и първата служителка на която попаднах поиска да оставя бордната карта при нея и да си я взема на излизане след три часа.Реших да се поразходя и умишлено отидох при друг служител , който изобщо не обърна внимание.Та въпрос на късмет.

В Доха пък слагаха печат с час на влизане / излизане.Ако просрочиш - таксуват още едно посещение.

На нас директно казват, ако следващият полет е след 7-8 часа примерно, че трябва да ни отбележат 2 посещения. Визирам летището в Истанбул.  Това е от няколко месеца, по-точно от декември, преди това не са ни правили проблеми. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Истанбул  след регистрация и влизане с бордната карта през машините, била тя и дигитална, на излизане от лаунджа пак се представя иначе не се отварят вратите.

Преди се излизаше без нищо.

Явно заради 3-те часа 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Явно са се ъпгрейднали.За когото броят на посещенията е от значение нека си отдели две при нощен престой в IGA.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
41 minutes ago, Asya Assenova said:

На нас директно казват, ако следващият полет е след 7-8 часа примерно, че трябва да ни отбележат 2 посещения. Визирам летището в Истанбул.  Това е от няколко месеца, по-точно от декември, преди това не са ни правили проблеми. 

Точно през декември бяхме за последно и стояхме повече от три часа, но с моята карта Истанбулският салон е с неограничен достъп и може би по тази причина не са ни направили проблем.

Явно често правят промени, а и настроението на служителите си оказва влияние.

Публикувано:
7 minutes ago, Miladina said:

Точно през декември бяхме за последно и стояхме повече от три часа, но с моята карта Истанбулският салон е с неограничен достъп и може би по тази причина не са ни направили проблем.

Не съм се заглеждал подробно навсякъде , но още не съм попадал на салон с неограничен престой.

Иначе конкретният случай е от преди година и нещо.

IMG_20260330_193650.png

Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Не съм се заглеждал подробно навсякъде , но още не съм попадал на салон с неограничен престой.

Логично е, иначе, особено в тези с 24-часово работно време, някой може да си организира изнесен офис и да стои няколко денонощия. :grin:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 30 минути , Miladina каза:

Зависи колко повече от 3 часа. И ние през февруари стояхме повече от 4 часа, а ни отбелязаха само един престой, но когато влизахме в салона до полета имаше около 5 часа и половина и беше ясно, че 6 часа няма да изкараме. Че всичко зависи от служителя, е повече от ясно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
14 minutes ago, Miladina said:

Аз имах предвид, че имам достъп неограничен брой пъти в рамките на една година.

IMG_1266.jpeg

Те си ги маркират , а банката /картовата компания ги "оправя". Операторът на салона получава от тях такса за всяко посещение.

• Харесвам 3
Публикувано:
3 minutes ago, stanimir said:

Те си ги маркират , а банката /картовата компания ги "оправя". Оператора на салона получава от тях такса за всяко посещение.

За салона в Истанбул не следя броя на посещенията /може да са маркирали две/, но на другите карти много внимавам. 

• Харесвам 4
Публикувано:

След като затварят днес окончателно Aspire на Терминал 2 в София, никъде не виждам в Lounge Key новия салон. В една от публикациите пишеше, че важи и за премиум карти, но в сайта и апп-а не излиза като опция. Някой да е пробвал?

• Харесвам 3
Публикувано:

Алианц излизат едни гърди напред с бройката включени салони през LoungeKey

Към Platinum Mastercard Credit дават 25 посещения, а към Platinum Mastercard Debit дават 10 посещения, като това идва и на съответната цена - 128 и 62 евро на година съответно.

Има опция и за пакет Platinum, който включва и двете карти за 146 евро/годишно и общо 35 посещения

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, adreno каза:

Алианц излизат едни гърди напред с бройката включени салони през LoungeKey

Към Platinum Mastercard Credit дават 25 посещения, а към Platinum Mastercard Debit дават 10 посещения, като това идва и на съответната цена - 128 и 62 евро на година съответно.

Има опция и за пакет Platinum, който включва и двете карти за 146 евро/годишно и общо 35 посещения

Може ли линк?

Не мога да открия тази информация!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Valery каза:

Имате ли опит лак се регистрират 2 карти Мастър кард в ЛК приложението, че нещо не се ориентирам?

И аз не успях две карти в един акаунт няма възможност. Регистрирах си втори акаунт и в него сложих втора карта. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, crazyhorse каза:

Може ли линк?

Не мога да открия тази информация!

Тук е информацията: https://www.allianz.bg/bg_BG/individuals/banking/bank-cards/mastercard-platinum.html

А тук е ценоразписът:  https://www.allianz.bg/content/dam/onemarketing/cee/azbg/bank/tariffs/Allianz_Bank_Tariff_FL_01042026_Retail_banking_01.pdf

преди 4 часа, Valery каза:

Имате ли опит лак се регистрират 2 карти Мастър кард в ЛК приложението, че нещо не се ориентирам?

Няма как, трябва да се регистрират отделни акаунти за всяка карта, ако искаш да ги следиш и ползваш едновременно. Мейл и телефонен номер може да са еднакви, единствено потребителското име за всеки акаунт е различно.

В самото приложение може да има само един акаунт активен, но пък може да излизаш от единия и да влизаш с другия.

Или единия да го ползваш през приложението, а другия - през браузър.

Или да караш по ред - в приложението си с първия акаунт, като свършат посещенията се вписваш с втория акаунт и т.н.

Или да си регистрираш само един акаунт с първата карта, а като и свършат безплатните посещения - просто сменяш картата към този акаунт. 

Ако си с Андроид - Xiaomi имат Dual Apps, Samsung - Secure folder,  или да ползваш Gspace/Dual Space или подобно приложение, за да си клнираш приложението на LoungeKey.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Коя Виза дава право на придружител в определените 5-6 салони и новия софийски?

Според сайта на Виза, Платинум е +2, Голд +1 (при Голд май ще отпадне, някъде четох).

Обаче например в сайта на ПИБ и ОББ нищо не се споменава изобщо за придружител, на други банки пък си пише. На кое да разчитам? Например за Виза на ПИБ?(там поне можеш да избегнеш годишната такса)

Публикувано:

Днес успях да си взема приорити пас картата от ЦКБ, добавка към КК world .

Точно два месеца след взимането на КК дойде, успях да я активирам  в сайта  на приорити пас и ще я тествам в неделя в Прага, влиза в безплатните лаунджове.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
На 11.04.2026 г. в 15:01, Oshko каза:

Според сайта на Виза, Платинум е +2, Голд +1 (при Голд май ще отпадне, някъде четох).

Обаче например в сайта на ПИБ и ОББ нищо не се споменава изобщо за придружител, на други банки пък си пише. На кое да разчитам? Например за Виза на ПИБ?(там поне можеш да избегнеш годишната такса)

VISA Gold на ОББ (кредитната  и дебитната) дава право на достъп САМО до софийския салон на картодържателя плюс плюс 1 придружител.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 11.04.2026 г. в 15:01, Oshko каза:

VISA Gold на FIBANK дава право на достъп САМО до софийския салон на картодържателя плюс плюс 1 придружител и може да се освободи от такса при активно ползване + + 0.75% кешбек

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.