Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:

Е аз казах , има места и ситуации в които са безценни - например супер неприятното летище Истанбул - пренаселено , липса на достатъчно седящи места преди гейтовете, безумно скъпо.Дюк описа и другите неща -  дълги прекачвания , нощен престой  и т.н. Ама за 20 минути да се шмугнеш, колкото да удариш кьоравото не ми се връзва.Иначе има и хора които наистина влизат просто да потърсят спокойно място , взимат една водичка с кафе или шепа ядки. За тях храната и напитките които често дискутираме тук едва ли имат значение.

П.П. За оператор на новия салон първоначално не беше ли определена някаква второразрядна турска компания или вече не е същата ? Салонът изглежда твърде премиум спрямо тези които гледах по други летища.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , jorocontrola каза:

ПП: Но не съм готов да простя липса на полуфабрикатни пилешки хапки в новият салон в София обаче.

Аз пък още тъгувам за хубавите банички и кроасани от първите години след откриването на Aspire, който определено надгради над базисния стар салон. Тогава пък имаше и салон на Т1, така че няма пълно щастие. Но, да не се отплесвам, че има хора чувствителни към получаване на нотификации (да се чуди човек защо въобще е нужно да се абонираш за известия, но това е друга тема) и въобще напоследък съвсем се обърках за целта и ролята на форума - хем да споделяме информация и водим дискусии (не е ли това принципно същността на форумното общуване?!), хем да внимаваме къде, кога, как и по какъв начин я споделяме...

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

След като цяла нощ ме е клатил автобуса за време, достатъчно за презокеански полет, салонът в София ми изглежда като оазис. Или при последното ми пътуване, когато ползвах 2 салона при отварянето им, когато не знам къде се намирам. Сега отново ми предстоят 3 нощни пътувания и със сигурност ще ползвам салоните рано сутрин. Понеже знам, че никой не може да влезе в обувките на другия, харесвам тук всички мнения и всички дискусии, когато са добронамерени.

• Харесвам 14
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Аз пък още тъгувам за хубавите банички и кроасани от първите години след откриването на Aspire, който определено надгради над базисния стар салон. Тогава пък имаше и салон на Т1, така че няма пълно щастие. Но, да не се отплесвам, че има хора чувствителни към получаване на нотификации (да се чуди човек защо въобще е нужно да се абонираш за известия, но това е друга тема) и въобще напоследък съвсем се обърках за целта и ролята на форума - хем да споделяме информация и водим дискусии (не е ли това принципно същността на форумното общуване?!), хем да внимаваме къде, кога, как и по какъв начин я споделяме...

Да споделя и аз малко информация:

И на мене ми липсват баничките и кроасаните, тъжно ми е, че няма салон на Т1 и се замислих  за непълнотата на щастието, и че може би споделянето е път към него, за което благодаря. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , adreno каза:

Достъп до салона: 60 евро, в момента има  промоция - 50 евро.

А работят ли вече с карти - приорити и лаунджкий? Имаме полет довечера и да знам дали да ходим да го гледаме 😂

Публикувано:
8 hours ago, stanimir said:

Дюк описа и другите неща -  дълги прекачвания , нощен престой  и т.н.

Може би ще е добре тук да се систематизират кой карти дават колко посещения на салони в световни хъбове Истанбул, Доха, Франкфурт, Амстердам и тн.

На балканите летищата са безсмислени за 99% от хората, за салоните им. 

Че аз лично се загубих. 

На летище София повече от 1.5ч по-рано за самолет е безсмислено да се ходи. Освен ако не си от прованса. Ерго, салона е doh. 

Все пак, нали на всички ви е ясно, че без кешбека на КК, който покрива таксата, 90% от сегашните салонаджии ще окапят. Ще са с най-евтината КК, колкото за кола под наем.  🙂

Публикувано:
9 hours ago, Alexander said:

онзи който лети на необикновени самолети

Кой самолети са необикновени, че явно изпуснах?

Публикувано:
преди 30 минути , travelss каза:

На балканите летищата са безсмислени за 99% от хората, за салоните им. 

Тази "екстра" отдавна я няма.

Публикувано:

Aspire на Т2 ще работи до 31.03.2026 г. Като за последно е зареден добре тази сутрин, а също така над 60% пълен. Емоционално се сбогувахме със стафа (следващото ни пътуване е на 03.04.2026 г.), който познаваме от години. Служителката от нас разбра, че Prime Class на този етап няма да работи с картови програми и беше изненадана. Една дълга история приключи, дано в крайна сметка Prime Class преосмислят политиката си за достъп преди пазара да го направи по болезнен начин...

• Харесвам 6
Публикувано:
На 19.03.2026 г. в 17:23, Ilian359 каза:

Аз писах на visabg.com дали старата екстра важи и за новия салон. Ще докладвам като ми отговорят.

Получих неясен отговор:

Благодарим Ви за запитването.

Потвърждаваме, че предимството за достъп до летищен салон на летище София остава валидно,

като се прилага за действащия салон на терминала.

Поздрави,
Екипът на Visa

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Това , което ме увериха от новия салон е , че lounge key, priority pass и dragon pass ще работят. Това ще стане , когато затвори стария салон. За кои карти ще участват нямаха яснота

• Харесвам 10
Публикувано:

Много сте нетърпеливи.Visa и MasterCard не са си обновявали инфото и самите служители може още да не са наясно.Все пак който има полет на 1 април нека хапне вкъщи за всеки случай и да не подранява с много.Сигурно до няколко седмици ще се проясни режима на достъп.

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Хайде стига с това ядене и пиене,  някои наистина ползваме салоните за бизнес нужди, колкото и странно да ви звучи това.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези с бизнес предполагам разполагат с необходимите карти , а не минава ли и за служебен разход при бизнес пътуване ?

П.П.Знам , че тук пишат служители на НАП и счетоводители.Наистина ми е интересно да разбера признават ли се такива посещения за фирмен разход ? 

• Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Тези с бизнес предполагам разполагат с необходимите карти , а не минава ли и за служебен разход при бизнес пътуване ?

П.П.Знам , че тук пишат служители на НАП и счетоводители.Наистина ми е интересно да разбера признават ли се такива посещения за фирмен разход ? 

Зависи от условията на компанията какви разходи ще ти поемат иначе всичко с ф-ра биха ти го приели счетоводителите.  Обикновено обаче повечето пътуващи имат служебна кредитна карта ( например Виза бизнес) и тя ти дава достъп до салона по програмата на виза и не се плаща за него. bibi има предвид, че като пътуваш по бизнес ти трябва спокойно място да седнеш с лаптопа и едно кафе да отметнеш малко имейли и обаждания преди полета .

• Харесвам 3
Публикувано:

Мисълта ми е , че за този тип пътници достъпът до салон не е проблем , по един или друг начин.Не е като при тези тръгнали на ваканция.

• Харесвам 1
Публикувано:

Бизнес КК също имат ограничения в броя на посещенията. И не е само въпрос дали фирмата приема или не. Ако е въпрос на управление на  бюджет, аз лично предпочитам да дам пари да изведа екипа на кръчма, за тиймбилдинг, към бонусите им и т.н.

На пръв поглед са 30 Е, ама аз пътувам минимум веднъж месечно служебно двупосочно, а понякога и 2 пъти, и гледам да комбинирам лични и служебни карти, така че по възможност да не плащам за салон, независимо от целта на пътуването. Като го умножим 30 Е, по броя на пътуванията и мениджърите в компанията и си става цифра. В Румъния до 100 Е - може само с фискален бон или, ако е платено с карта и отчетът ти е одобрен от шефа - няма драма. За БГ, трябва да проверя до каква сума беше без ф-ра, че от няколко г. друг ми движи документацията, но е сходна. 
И да, аз в салоните основно стоя да за работя и отхвърлям бая работа, а и все си мисля, че това им е основната/ първоначалната идея и случващото се в последно време изобщо не ми харесва, ама никой не ме пита. Дразня се, обаче, щото в последно време пасивно-агресивните “ шегички” за храната на аванта се повтарят на всеки 2-3 страници.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, bibi каза:

Бизнес КК също имат ограничения в броя на посещенията. И не е само въпрос дали фирмата приема или не. Ако е въпрос на управление на  бюджет, аз лично предпочитам да дам пари да изведа екипа на кръчма, за тиймбилдинг, към бонусите им и т.н.

На пръв поглед са 30 Е, ама аз пътувам минимум веднъж месечно служебно двупосочно, а понякога и 2 пъти, и гледам да комбинирам лични и служебни карти, така че по възможност да не плащам за салон, независимо от целта на пътуването. Като го умножим 30 Е, по броя на пътуванията и мениджърите в компанията и си става цифра. В Румъния до 100 Е - може само с фискален бон или, ако е платено с карта и отчетът ти е одобрен от шефа - няма драма. За БГ, трябва да проверя до каква сума беше без ф-ра, че от няколко г. друг ми движи документацията, но е сходна. 
И да, аз в салоните основно стоя да за работя и отхвърлям бая работа, а и все си мисля, че това им е основната/ първоначалната идея и случващото се в последно време изобщо не ми харесва, ама никой не ме пита. Дразня се, обаче, щото в последно време пасивно-агресивните “ шегички” за храната на аванта се повтарят на всеки 2-3 страници.

Бизнес салоните като концепция се развиват като привилегия на пътуващите в бизнес класа, а не на пътуващите по бизнес.

Както и като привилегия за високото ниво в лоялните програми на авиокомпаниите - но то достигането до него винаги е доста трудно, ако пътуваш само в икономи.

С дерегулацията на пазара се появява нишата за независими договорни салони в които всеки може да влезе, ако си плати (или някой друг му го плати).

И да, предвид, че всеки може да влезе - основното е храната и алкохола, а и в повечето салони на този принцип условията не се различават кой-знае колко повече от това да седнеш в някое заведение на летището и да отвориш лаптопа. Или пък просто да отидеш половичн час по-късно на летището и да си свършип задачите от вкъщи/офиса/хотела.

В крайана сметка до истински хубавите салони - достъп с Priority Pass или Lounge Key няма, няма и да има.

• Харесвам 7
Публикувано:

В София не съм попадал в такъв момент , но салоните по много летища са като столова.Чакаш да се освободи място и да разчистят чиниите.На големите обаче си има салони за статусни/бизнес/първа класа пътници и такива общи за всеки с карта от банка  в джоба.

Вярвам , че ако се огледаш сама ще видиш, че си изключение от стандартния посетител в Aspire.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, adreno каза:

Бизнес салоните като концепция се развиват като привилегия на пътуващите в бизнес класа, а не на пътуващите по бизнес.

Както и като привилегия за високото ниво в лоялните програми на авиокомпаниите - но то достигането до него винаги е доста трудно, ако пътуваш само в икономи.

То и с пътуване в бизнес класа трудно  се достига (Таром).

преди 19 часа, stanimir каза:

Вярвам , че ако се огледаш сама ще видиш, че си изключение от стандартния посетител в Aspire.

Да, малцинство сме, а някои ги познавам по физиономии вече, но не мога и да кажа, че всички плющат.( имало е и обратния вариант, дето една бивша миска и спътничките й си изпуснаха полета за Майорка след изпито бая вино). Все още ми е най-удобната опция, обаче, щото не е като да не съм тествала празни гейтове, кафенета, пуфове и т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:
17 minutes ago, bibi said:

имало е и обратния вариант, дето една бивша миска и спътничките й си изпуснаха полета за Майорка след изпито бая вино

Тихо , че  ... 🤣

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.