Прескочи до съдържание

Планиране на нашата Япония: море, суши и цветя

Lindt

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Lindt каза:

Тази девойка притеснена изглежда 😄

Сигурно е очаквала кой знае какви любовни съоръжения, а той човекът е традиционалист.

Връзка към коментар
преди 8 часа, Lindt каза:

Днес си направих първата резервация и съм много въодушевена от причудливостите на този нов свят - при нас се предлагат пижами под наем за 150 йени. А в любовния хотел, който не запазих въпреки голямото си любопитство, имаше за гостите любовни съоръжения, но нито снимки, нито подробности на разположение :girl_wacko:

Нааааачииии.....
Отиваш на Намба (Доттомбори) вечер, поразхождаш се из лудницата, насимваш я и се връткаш наобратно. След около 200-300 метра стигаш до един клъстър от хотели, ще ги познаеш веднага. Влизаш в лобито и разглеждаш снимки. Колкото повече струва, толкова повече екстри има. Натискаш на картинката дето сте си харесали и тя изгасва - отиваш в съответната стая, плащаш на излизане. За повече въпроси - на лични 😇

P.S. народа яко се п...риютява, та ако много се забавите ще светят само една-две мизерни стаички...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 26.11.2023 г. в 14:58, samuraika каза:

Има, разбира се. С Peach.

....

На 26.11.2023 г. в 9:57, Alexander каза:

....

Не може да няма Осака-Ишигаки полет, има дори от Тайван.

...

Peach засега няма полети след март по маршрут Осака-Ишигаки. Да очаквам ли това да се промени? Защото пък Осака-Сеул има през април и май. 

Виждам с Japan Airlines - Japan Explorer Pass, но всъщност не знам точно какво е това. Предполагам имам право да ползвам тази тарифа: 

" Only individuals residing outside of Japan with an international air ticket to and from Japan are eligible to purchase JAL Japan Explorer Pass Fares.
Please input your international ticket number or reservation number.
"

Връзка към коментар
преди 16 минути , Lindt каза:

Peach засега няма полети след март по маршрут Осака-Ишигаки. Да очаквам ли това да се промени? Защото пък Осака-Сеул има през април и май. 

Виждам с Japan Airlines - Japan Explorer Pass, но всъщност не знам точно какво е това. Предполагам имам право да ползвам тази тарифа: 

" Only individuals residing outside of Japan with an international air ticket to and from Japan are eligible to purchase JAL Japan Explorer Pass Fares.
Please input your international ticket number or reservation number.
"

Пробвай с АНА.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 27.11.2023 г. в 23:38, samuraika каза:

Апартаментите с кухня и пералня не изключват бани и онсени.

Има си цели онсен градчета, в които има отворени за външни посетители такива. В старите градове си функционират още старите бани от едно време. В Нара има 4 (бяха 5) в Нарамачи. Като купих старата къща там - нямаше баня (макар да имаше тоалетна с нагряване, подмиване, музика...)- защото публичната баня е била отсреща (съборена е и сега има блокче на нейно място).
Онсените са бани, ако някога сте ходили на градска баня, такава каквато е била и тази в София зад ЦУМ, такава, в каквата Бай Ганьо ще ви покаже "Вапор" и "гемеджийската" - ей такива бани са онсените и сенто (по-обикновенния вариянт).

Ако решите да слезете на юг из планините на Нара/Уакаяма, което препоръчвам, и да видите азалиите, има няколко сладки онсен градчета като Totsukawa , която пък е на Кумано-Кодо пилигримските пътеки, които пък са красота. И до морето може да стигнете, Танабе и Ширахама са прекрасни, има и онсен, и море, и онсен на брега на морето, и пещера с пирати, и риби и....айде стига, че объркахме програмата...

@samuraikaЖиво се интересувам от пилигримските пътеки. Ако имаш нещо като подсказка / къде да чета и точно пилигримски ли се наричат пътеките / в тази насока ще ти бъда благодарна ако споделиш.

Връзка към коментар
В момента, ivailo_radev каза:

Аз щях да питам защо не си хванете Шинкансена до това Ишигаки и после погледнах картата на света. Ми то в Тайван това бе 😄

Да, прекарах близо 30 минути в размисъл дали си струва да добавим държава в списъка и да гледам за прекачване през Тайван, ама не си продадох идеята 😄

Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Да, прекарах близо 30 минути в размисъл дали си струва да добавим държава в списъка и да гледам за прекачване през Тайван, ама не си продадох идеята 😄

Аз няма да те разубеждавам, ама сериозно се бях замислил за Тайван за другата година - ама тази година нещо много денге имаха, пък и не знам от другия край големият им брат дали няма да замисли неща. Иначе чета само позитивни неща за там - Скритата перла на Азия и т.н. То трябва око да види, ръка да пипне, ама не изглежда хич лошо.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

Че прекачване и бедстване на летището брои ли се за посетена!? Че изведнъж ще ви задмина с 50 държави!

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , randi каза:

Че прекачване и бедстване на летището брои ли се за посетена!? Че изведнъж ще ви задмина с 50 държави!

Е, аз мислех да останем 1 ден де. Иначе не се брои, трябва поне веднъж да си се усмихнал и пулсът ти да е паднал до 62 в страната. А за такива спокойни като Жижо, по-скоро под 50. 

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , Lindt каза:

Е, аз мислех да останем 1 ден де. Иначе не се брои, трябва поне веднъж да си се усмихнал и пулсът ти да е паднал до 62 в страната. А за такива спокойни като Жижо, по-скоро под 50. 

Пулс под 62....? Значи нямам нито една посетена държава.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , randi каза:

Пулс под 62....? Значи нямам нито една посетена държава.

Еми ти затова си си ги махнал от профила явно 😄 

Аз мисля на Kabira Bay Inner Beaches да сваля до 55.

https://ippei-janine.com/travel-japan-islands/things-to-do/ishigaki-guide-tips/

Coral sandbank in tropical Japan, Ishigaki Island of Yaeyama Islands, Okinawa 

Определено и Miyako Island Group ми харесва много, но и до там не е ясно как да стигнем от Ишигаки. 

https://ippei-janine.com/travel-japan-islands/things-to-do/miyakojima-guide-tips/

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, ivailo_radev каза:

Аз щях да питам защо не си хванете Шинкансена до това Ишигаки и после погледнах картата на света. Ми то в Тайван това бе 😄

Ей затова много обичам да ме питат неща от сорта на "Какво е времето в Япония?". Ми къде в Япония, то от Сахалин до Тайван е все Япония. В Хоккайдо вали сняг, на Ишигаки съм се къпала в морето през декември...

@ВениК Kumano-Kodo Piligrimage Trails - така се казват. В някои части са много добре запазени. Природата е много красива.

@Lindt Остави го Тайван за сега (макар и аз да ги имам опасенията с големия брат и тих вътрешен глас нашепва "давай сега, че после знае ли се..."), Кабира е много красив, има едни лодки със стъклено дъно - много са комерсиални, но ми беше интересно да се возя над коралите. Там не се плува, да знаеш. Йонехара е недалеч и е супер за шнорхелинг. Има течения и силен отлив, внимавайте - аз имам белег на коляното от там за спомен, порязах се на мида, защото се заблях и докато се усетя водата беше силно спаднала. Мияко е много красив, но е превзет от милионери, нещо като Портофино. Като се почне от билетите до там и се стигне до мощувките - направено е да му е некомфортно на нашего брата.

@Брани за такава екзотика се ходи на Шибуя и Хараджуку. И по-екзотични има. Направо контакти от трети вид.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, samuraika каза:

Ей затова много обичам да ме питат неща от сорта на "Какво е времето в Япония?". Ми къде в Япония, то от Сахалин до Тайван е все Япония. В Хоккайдо вали сняг, на Ишигаки съм се къпала в морето през декември...

@ВениК Kumano-Kodo Piligrimage Trails - така се казват. В някои части са много добре запазени. Природата е много красива.

@Lindt Остави го Тайван за сега (макар и аз да ги имам опасенията с големия брат и тих вътрешен глас нашепва "давай сега, че после знае ли се..."), Кабира е много красив, има едни лодки със стъклено дъно - много са комерсиални, но ми беше интересно да се возя над коралите. Там не се плува, да знаеш. Йонехара е недалеч и е супер за шнорхелинг. Има течения и силен отлив, внимавайте - аз имам белег на коляното от там за спомен, порязах се на мида, защото се заблях и докато се усетя водата беше силно спаднала. Мияко е много красив, но е превзет от милионери, нещо като Портофино. Като се почне от билетите до там и се стигне до мощувките - направено е да му е некомфортно на нашего брата.

@Брани за такава екзотика се ходи на Шибуя и Хараджуку. И по-екзотични има. Направо контакти от трети вид.

Е, а в Осака няма ли райони с екзотични животни? 

Вчера в този блог по-горе прочетох, че на Ишигаки нито един международен сайт не показва правилно нито прогноза, нито записи за отминали периоди. 

Стана ми любопитно и че има някакви черни камъни след избухването на вулкан под водата, които нарушават красотата на плажовете, особено по-дивите и е хубаво да се информираме за Pumice stone situation.

Много ли ще е тъпо да сложа Киото в началото, в средата плажове и Нара за две вечери в края на пътуването? Ние на 04.05 трябва да отлетим за Сеул вечерта. Мисля си, че тогава в зависимост от времето и настроението ще преценим дали искаме преходи, курс по икебана, чаена церемония, онсен или просто малко спокойствие.

Връзка към коментар
преди 21 часа, ivailo_radev каза:

Аз няма да те разубеждавам, ама сериозно се бях замислил за Тайван за другата година - ама тази година нещо много денге имаха, пък и не знам от другия край големият им брат дали няма да замисли неща. Иначе чета само позитивни неща за там - Скритата перла на Азия и т.н. То трябва око да види, ръка да пипне, ама не изглежда хич лошо.

Малко спам, ама на мен следващата стъпка ми е Тайван съчетан с плаж по японските острови, че ни харесаха ужасно много.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Lindt каза:

Много ли ще е тъпо да сложа Киото в началото, в средата плажове и Нара за две вечери в края на пътуването?

Не е тъпо, що да е тъпо...(чаената церемония и икебаната са тъпи)

Екзотика не липсва и в Осака, разбира се, но Хараджуку е next level.

Pumice stone е пемза (от тая дето хората си стържат петите с нея), но черна. Няма проблеми с нея сега. Ако се притесняваш - преди да отидете ще звънна на приятелка, която живее на Ишигаки и ще питам от първо лице информация. Но времето като цяло е божа работа, еле пък по островите, не го мисли толкова. Все е приключенмие.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , samuraika каза:

Не е тъпо, що да е тъпо...(чаената церемония и икебаната са тъпи)

Екзотика не липсва и в Осака, разбира се, но Хараджуку е next level.

Pumice stone е пемза (от тая дето хората си стържат петите с нея), но черна. Няма проблеми с нея сега. Ако се притесняваш - преди да отидете ще звънна на приятелка, която живее на Ишигаки и ще питам от първо лице информация. Но времето като цяло е божа работа, еле пък по островите, не го мисли толкова. Все е приключенмие.

Да ти кажа, изобщо не го мисля времето, може да си е каквото си ще 😄 Опитвам се да преценя колко пък грозен може да бъде този камък, пък бил той и довлечен от морето и как го възприемат местните. Вчера с ужас научих, че по някои острови местните не се грижат градинките им да са изрядни, мислейки, че тропическата природа около тях си е достатъчно красива.  

Ей, а на тази приятелка защо не й ходиш на гости по-често? Японците ходят ли си на гости? Освен ако не живее точно до плаж или река и не иска да ни даде под наем SUP, не я занимавай с нас. 

Права си, икебаната едва ли ще заинтересува Жижо, ама аз някъде искам да си облека кимоно и да ме намацат с грим, та чаената церемония ми се видя като с един удар два заека. 

Връзка към коментар
преди 28 минути , Lindt каза:

Да ти кажа, изобщо не го мисля времето, може да си е каквото си ще 😄 Опитвам се да преценя колко пък грозен може да бъде този камък, пък бил той и довлечен от морето и как го възприемат местните. Вчера с ужас научих, че по някои острови местните не се грижат градинките им да са изрядни, мислейки, че тропическата природа около тях си е достатъчно красива.  

Ей, а на тази приятелка защо не й ходиш на гости по-често? Японците ходят ли си на гости? Освен ако не живее точно до плаж или река и не иска да ни даде под наем SUP, не я занимавай с нас. 

Права си, икебаната едва ли ще заинтересува Жижо, ама аз някъде искам да си облека кимоно и да ме намацат с грим, та чаената церемония ми се видя като с един удар два заека. 

В Киото буквално на всяка крачка има места, където да те облекат с кимоно и нацапат с грим. Ние облякохме дори малкото човече - бях супер притеснен, че няма да търпи да го обличат, обаче той беше толкова горд и само се усмихваше 15 минути, докато го обличаха.

А ако искаш да те облекат само с кимоно ей така, набързо, ама без пари - в Nara Visitor Center можеш. Ама си е малко пародия де, не е като в местата за отдаване под наем, където кимоната им изглеждат доста по-различно 🙂 Но Меги примерно пробва в Nara Visitor Center и каза,  че тя няма как да обикаля цял ден навън с такова нещо, та може би не е за всеки.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@ivailo_radev,  може ли повече информация за прасенцата? Отиваш да ги гушкаш или да се бориш с тях? А защо твоето е толкова голямо, а на снимката са едни мънички? 

https://mipig.cafe/en/locations/osaka/

Връзка към коментар

@samuraikaБлагодаря. До среднощ и аз рових и открих как се казват и доста информация. Но има още мнооого да чета и да видя дали ще мога да организирам сама.

Пробвах през някаква  агенция организиран пилигримски маршрут, сумата е безумна. Ще се мъча за нещо по-човешко като цена. Заплюх си маршрута Ohechi, допадна ми, че следва крайбрежието. Няма да е 2024та, но се целя за 2025. Имам личен празник и ще успея да убедя ММ да ме последва, че там не ми се ходи сама. Някак страшно ми се струва. Мисля, си, че ще успея да се загубя поне 2-3 пъти..

Връзка към коментар

Тъй като се оценявам като най-неориентирания човек в този форум, съм в абсолютен потрес, че гугъл не може да ходи пеша в Сеул  :girl_wacko:! И с кола не може. Аз абсолютно не знам как да се ориентирам къде ми се намира потенциалното настаняване спрямо забележителностите, не че много избрах какво искам да видя след 5 месеца. Виждам, че се ползват алтернативни апликации, но определено задрасквам словосъчетанието Сеул - град за хората, щом дори гугъл човечето не може да се разхожда там. Букнах някаква стая и смятам да се сърдя и да не отварям нищо за този град поне 4 месеца, докато ми мине :resent:

• Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.