Zaro Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Atelier ул." Проф. Асен Златаров" 16. Атмосферата е много приятна, красиви детайли, много уютно. Най важното и основно за всеки ресторант, кухнята, е на изключително високо ниво. Всичко се прави на място и на момента. Освен гурме ястия, може да се хапне и... шкембе чорба. Препоръчвам! Наистина местенце създадено с много вкус и желание, но и с цените не си поплюват. Много ми хвалеха едно телешко, което се оказа, че струва 30 кинта. 2 Връзка към коментар
Параход Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 В "Ателие" на Белослава точно телешко не съм яла, но по принцип интериорът, обслужването и претенцията там са малко над качеството на храната (което не значи, че не харесвам мястото). Обаче, хубаво телешко няма да намериш под 25 лв. никъде в София. Една от причините е, че телешкото за стекове е само внос. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Обаче, хубаво телешко няма да намериш под 25 лв. никъде в София. Една от причините е, че телешкото за стекове е само внос. Аз не съм голям кулинар, но като споменахте телешки стекове, аз разбрах за какво наистина става дума чак като посетих Бразилия и Аржентина, ммм-м-м-м .... 5 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Orsetti Pasticeria - Бул. Княз Ал. Дондуков 19 Мястото, което може да опитате много вкусни италиански десерти. Самите сладкиши са мънички и фини - една-две хапки, така че може да се пробват няколко вкуса. Личният ми фаворит сред по-нетрадиционните е бадемовият. Подсказка: наблизо е и Leo's pizza на Искър 11. Идеално се съчетават: при Лео на пица, в Орсети на десерт. Какви са цените в Орсети? Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Какви са цените в Орсети? На грамаж са, но едно сладкишче излиза 1.30-1.40 лв. В мнението съм писал, че е бадем, а то е шам-фъстък. Бъркам ги от време на време. Качеството е над средното за София, но и като се вземат няколко сладкишчета, цената излиза над средната. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 В Ателието не ставаше дума за голям стек, дори и за стек, че да си оправдае парите. А това за 25-те лева е несериозно. Наличието на телешко не е оправдание за висока цена, нито високата цена е гаранция за претендираното качество. Ресторантите, в които телешкото струва 30/40/50 лева, се снабдяват от същото място, където и тези от 15-20. Разликата в цената е за такса "сноби". 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 (редактирано) Аз пък да похваля една сладкарничка на бул. Княз Ал.Дондуков 15, а именно Костас Гръцка Сладкопекарна. Понеже работя в близост, това заведение на бързо се превърна в любимо. Предлагат торти и пастички, както и други сладки неща, които все още не съм пробвала, но за баклавичките чух добри отзиви. Цените средни до леко високи. Аз харесвам много разнобразните сандвичи, които за обема и съставките си струват доста евтино. Хлебчето се прави на място, а според пълнежа има поне 5-6 вида сандвичи. Аз предпочитам Италиански селски сандвич /прошуто, зелена салата, домати, краставици, млечен сос и други съставки/ на цена 2.38 лв. или Гръцки селски сандвич /варен джолан, зелена салата, домати, краставици, маслини, сирене и млечен сос/ на цена 2.90 лв. Сандвичът е голям и напълно достатъчен за обяд, задължително поискайте да ви го затоплят. Предлагат се още различни топли и студени напитки вкл. чай и кафе, както и тяхно производство хляб. Освен вкусната храна, мен ме привлича и приятната непринудена обстановка в заведението. Явно собственикът държи на обслужването и атмосферата, защото влага и в тях. За нова година момичетата, които работят вътре носеха сладки шапчици и приличаха на коледни елфи. Пред заведението беше поставен дядо Коледа, озвучен с коледни мелодии. Вътре имаше коледна украса и придаваше настроение на мястото. Всеки път още с влизането от вратата, момичетата зад щандовете поздравяват и няма значение дали ще станете клиент или просто ще разгледате. По обяд винаги масите са заети, но някак все намирам място, където да поседна. Доста хора минават от там и всичко, което се прави като топли закуски се изчерпва още същия ден т.е. нещата са все пресни. Продава се още и сладолед, но е скъпичък. Ето малко от обстановката: http://interiordizain.bg/interior/project494/show1/ Редактирано 23 януари, 2016 от mililia 4 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Аз пък да похваля една сладкарничка на бул. Княз Ал.Дондуков 15, а именно Костас Гръцка Сладкопекарна. Понеже работя в близост, това заведение на бързо се превърна в любимо. Предлагат торти и пастички, както и други сладки неща, които все още не съм пробвала, но за баклавичките чух добри отзиви. Цените средни до леко високи. Такава пекарна има и на оборище, веднъж си взимахме курабийки от там. Не ми харесаха защото бяха супер парфюмирани, направо ми стана лошо. Други неща не съм опитвал. Връзка към коментар
Параход Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Ресторантите, в които телешкото струва 30/40/50 лева, се снабдяват от същото място, където и тези от 15-20. Разликата в цената е за такса "сноби". Би ли посочил място с добър стек на цена 15 лева? (Не се заяждам, а питам с информативна цел.) Защото например в Скарабар телешкото е pathetic. 5 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Такава пекарна има и на оборище, веднъж си взимахме курабийки от там. Не ми харесаха защото бяха супер парфюмирани, направо ми стана лошо. Други неща не съм опитвал. Както написах не съм пробвала от сладките неща, освен тези които рекламират и раздават безплатно за дегустация. Моя близка купува от тях баклава и каза, че била много добра. Аз предпочитам сандвичите им, които са близко до здравословния обяд, вкусни, достатъчни по обем, с добри продукти и ниска цена. Прави ми впечатление обаче, че доста хора консумират от сладките пасти и тортички, като доста често ги снимат преди това. Предполагам, че хората ги харесват. За сладки неща аз харесвам сладкарничката на Кейки Бейки на ул. Искър, та все не идва ред на сладкишите в гръцката пекарна. Много ми харесва обаче как учат служителките да работят и да създават приятна атмосфера в заведението. От 9 год. наблюдавам заведенията за хранене в района тип бърза закуска и почти всички са с кратък живот или постоянно се подменят, защото не успяват да оцелеят дълго. В гръцката пекарна с всяка седмица се вижда развитие и въпреки очакването скоро да понижат качеството или вдигнат цените на закуските, това все още не се е случило, а по обяд нещата се изкупуват.Усеща се, че се инвестира и в топла атмосфера, което за мен е рядкост. Според мен недостатък е, че хлябът и сладките неща държат високи цени. 3 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 А иначе за чисто френска - и като готвене, и като отношение - L'Etranger няма аналог, не го търси в другите квартали. Ми ... L'Instant ... ул. „проф. Асен Златаров“ 24 1 Връзка към коментар
Nels Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Ми ... L'Instant ... ул. „проф. Асен Златаров“ 24 Благодаря Temporary, предложението определено прикова вниманието ми. Това ще е следващото място! Връзка към коментар
Nati Публикувано: 23 януари, 2016 Сподели Публикувано: 23 януари, 2016 Такава пекарна има и на оборище, веднъж си взимахме курабийки от там. Не ми харесаха защото бяха супер парфюмирани, направо ми стана лошо. Други неща не съм опитвал.Аз от тази на Оборище си взимам едни курабийки, които се водят шоколадов чийзкейк, и гризини с маслини, семки.... Многооо са ми вкусни.Пробвала съм и торти, ама не бяха кой знае какво... 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 24 януари, 2016 Сподели Публикувано: 24 януари, 2016 И аз гласувам с 2 ръце за сладките "шоколадов чийзкейк". Само 1 и цял ден нямам нужда от повече сладко Аз от тази на Оборище си взимам едни курабийки, които се водят шоколадов чийзкейк, и гризини с маслини, семки.... Многооо са ми вкусни.Пробвала съм и торти, ама не бяха кой знае какво... 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 24 януари, 2016 Сподели Публикувано: 24 януари, 2016 Ех, тази тема чак днес я видях J Какъв пропуск! Да се включа и аз с един ресторант от снощи, на който бяхме с мъжа ми: La Pastaria Адрес: Лозенец, ул. Бигла 56. (Имат още и Ла пастария в Софарма тауърс и във Варна, но личното ми впечатление е от този в Лозенец) Обстановка – типично в италиански стил; тип тратория; ненатрапчиво, отпускащо, приятно. Музиката е също италианска, обслужването – на ниво Кухня – италианска. Всичко, което мога да поискам от една вечеря по италиански J Аз лично опитах телешки дроб по венециански, който беше нарязан на тънки жулиенчета; поднесен върху карамелизиран червен лук и беше с уникално хрупкава пармезанова коричка. Мъжът ми опита патладжани пармиджано, които също бяха много добре приготвени и като цяло това е едно от нещата в италианските ресторанти, които са ми критерий дали готвят добре или не. Поднесоха ни комплимент от заведението прясно изпечена брускета с маслинова паста. По принцип рибата на деня беше лаврак и за това си поръчах талиателе с лаврак и червено зеле, а мъжът ми заложи на класиките – талиателе с рагу. Поляхме с бутилка червено вино на вила Юстина, а за десерт – аз опитах крем забайоне, а той – шоколадов бар с черен сусам. Облизахме си пръстите! За разкош ни поднесоха и по едни шотче домашно приготвено лимончело! Как да не се върнеш пак! Цени: всичко гореизброено, което хапнахме – 100 лева за двамата с бакшиша. Салати – 7-15 лв Предястия 7-20 лв Паста – порция около 10 лв Десерти – 7-8 лв Вино бутилка – от 25 лв нагоре; вино на чаша - 6-8 лв Предлагат и няколко вида вино на чаша, което може да бъде предварително безплатно дегустирано. Също така типично в италиански стил можете да приключите вечерята с някои от диджестивите (освен гореспоменатото лимончело) има още фернет бранка, фернет мента, амарето, аперол, самбука… Ето и една снимка на десертите: 10 Връзка към коментар
Пожето Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 От Попа по посока бул. Витоша това е мястото - Garden House Escada. Обстановката е приятна (винаги сядам в закритата градина), менюто е много разнообразно и порциите са огромни. Най-интересното - всеки месец е с тематична кухня. Попадала съм на виетнамска, полска и хърватска кухня. Препоръчвам го силно. Малко неудобство е не особено любезния персонал, но не съм от хората, които си развалят настроението заради такива неща. Бях в Ескада тази събота, през няколко месеца се събираме там с дружките ми за вечеря, и аз нямам забележки към храната. Ядох много приятна пикантна зелена салата със скариди. Сервитьорът обаче ме втрещи Първо изказа опасение за кръвното на едната ми приятелка, която си поръча кафе и червено вино. После ни заряза два часа, без изобщо да се появи на масата да отсервира и ни беше доста трудно да му привлечем вниманието за поръчки. Накрая се намеси в разговора ни без покана с някакви расови и конспиративни, изобщо не свързани с темата вметки, което вече съвсем ме остави безмълвна, но дамите от компанията, които посещават заведението по-често от мен, явно му бяха свикнали и никой не го отрази. Връзка към коментар
Elena Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Минaлaтa седмицa обядвaх в Джепето и всички имaте поздрaви от еднaтa сервитьоркa :D 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Бях в Ескада тази събота, през няколко месеца се събираме там с дружките ми за вечеря, и аз нямам забележки към храната. Ядох много приятна пикантна зелена салата със скариди. Сервитьорът обаче ме втрещи Първо изказа опасение за кръвното на едната ми приятелка, която си поръча кафе и червено вино. После ни заряза два часа, без изобщо да се появи на масата да отсервира и ни беше доста трудно да му привлечем вниманието за поръчки. Накрая се намеси в разговора ни без покана с някакви расови и конспиративни, изобщо не свързани с темата вметки, което вече съвсем ме остави безмълвна, но дамите от компанията, които посещават заведението по-често от мен, явно му бяха свикнали и никой не го отрази. Да, обслужването там е потресаващо, сякаш сервитьорите с конкурс ги избират Минaлaтa седмицa обядвaх в Джепето и всички имaте поздрaви от еднaтa сервитьоркa :D Мислех, че там сервитьорките меко казано ни не долюбват 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Тaкивa обороти и бaкшиши рядко някой им прaви, тaкa че фръцните от някои сервитьори сa ми безумни. Поздрaвите сa от еднaтa мaцкa, която е много в чaс и винaги усмихнaтa. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 И аз да напиша 2-3 реда тук. Ние ползваме доста често ресторанчето на Оборище 35 (така се и казва) Има приятна открита част (жалко, че сега се натъкнах на тази тема) вътре е приятно. Храната е вкусна. Пиците са по-добри от тези в доста пицарии. На мен любимите неща са ми чили-кон-карне (не е най-здравословното, с тази мекица като основа , ама вкусно-о-о... ) и панираните топени сиренца със сладко от боровинки. Цените са между ниски и средни. На ул. Иван Асен имаше една сладкарница "Папая", точно срещу градинката, сега е нещо като ресторантче. Казва се "Фокача". Непретенциозно, но с интересно меню и много вкусно. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Според вас, има ли надежда в близко бъдеще да има ресторант с поне една звездичка Мишелин в София? Връзка към коментар
fam Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Като новоизпечена "софиянка" (от декември съм тук) темата за ресторантите ми е на дневен ред, защото не съм запозната с града особено. И защото обичам да ходя да ям навън и да опитвам. Има няколко, в които сме ходили и ни харесват: Щастливото прасе, Ла Каза Латина, Ломо, ирландския пъб Мърфис, бирария Малките пет кьошета. Харесват ми пекарните Ма бейкър, Кейки бейки и разни други кафенета и пр. Ходихме и в иракския Ашурбанипал, но хигиената беше потресаваща. Повече няма да отидем. Освен това, излязохме вмирисани на манджа. А ястията не ми и бяха толкова вкусни. Турските са ми по-вкусни. Та, в тази връзка: препоръчайте ми турски ресторант, бистро, в което готвят хубаво. Макар че, като гледам адана кебапа в Сф върви по 12лв. средно, а в Плд - на 7лв. и много ми се свиди. И друго, ако имате отзиви за р-ти Мома и Ракета ракия бар. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 препоръчайте ми турски ресторант, бистро, в което готвят хубаво. За турска кухня препоръчвам "Т&M" в центъра на ул. Юрий Венелин. Всичко е много вкусно. Не е евтин, но цените не са супер високи, а ресторантът е там от години. И друго, ако имате отзиви за р-ти Мома и Ракета ракия бар. За "Мома" имам отзив от моя приятелка, която празнува нова година 2014 г./2015 г. там - обстановката е страхотна, но от цените и самата храна въобще не беше доволна. Ракета ракия бар гледам, че доста го хвалят, но аз още не съм ходила там. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 И друго, ако имате отзиви за р-ти Мома и Ракета ракия бар. Ракета е много приятно и интересно местенце. И ресторанта и бара. Готвят вкусно, сервират в интересни чинии и съдове. Приятно обслужване. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Дайте идея за хубава италианска пица Маргарита в София Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега