Spqr Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) Един линк. Според мен най-оптималният блог/сайт за ревюта, който съм намирал. Критично е, а за мен това е основната характеристика, когато се ориентирам. Избягват се втръснали клишета и общи позитивни приказки. Редактирано 25 януари, 2016 от Spqr 3 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) Дайте идея за хубава италианска пица Маргарита в София Преди време имаше тема за италианска кухня. Има промени от това, което съм писал. La Botega вече е верига, има прилични пици. Но най-добрите са при Leo's pizza като по-приятно като интериор е на бул. Никола Вапцаров 57. Olio d'Oliva, за където писах също, са също много добри. Има един куп други с претенции, но тенденцията е, за да е качествено, собственикът да е италианец. Най-добър сладолед с класа над другите е в 100 грама сладки. Писал съм по-нагоре в темата. Редактирано 25 януари, 2016 от Spqr 2 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 25 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Според вас, има ли надежда в близко бъдеще да има ресторант с поне една звездичка Мишелин в София? Мисля, че за Есте съм чела, че има такива амбиции. Не съм била, но готвачът има добър опит според написаното. Ако някой е ходил ще се радвам да сподели. Нека не се фокусираме само върху цените. Връзка към коментар
Параход Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Форно Чиполини е най-добре за пица и паста според мен, Лео - след това. За съжаление Остерия до Радо затвори. За десерти - освен Орсети, има и още една за италиански петифури, не видях да е спомената в темата - Горчиво сладко (Dolce Amaro) на Гладстон. Tablemood е добър и критичен блог, чета го и аз Ракета - интересна концепция и дизайн, храна - средна хубост, обслужване - под всякаква критика. Мома - претенции и високи цени, храна - средно качество, неотговарящо на ценовата група. 4 Връзка към коментар
fam Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Един линк. Според мен най-оптималният блог/сайт за ревюта, който съм намирал. Критично е, а за мен това е основната характеристика, когато се ориентирам. Избягват се втръснали клишета и общи позитивни при Благодаря за линка. Не бях го срещала този блог. Изчетох доста ревюта. Не всички, де. Изцяло положителни - Ломо, Кейки Бейки и Чайната. Радвам се, защото ходя и в трите и много ми харесват. 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Та, в тази връзка: препоръчайте ми турски ресторант, бистро, в което готвят хубаво. Макар че, като гледам адана кебапа в Сф върви по 12лв. средно, а в Плд - на 7лв. и много ми се свиди. И друго, ако имате отзиви за р-ти Мома и Ракета ракия бар. В турския ресторант Т&М на ул. "Юрий Венелин" готвят много вкусно. От време на време на време ходим там и винаги сме оставали доволни. Между другото точно днес видях, че в grabo са пуснали ваучери за там, което е супер оферта. В Момо не съм ходил. За Ракета мнението ми е раздвоено. От една страна ми харесва мястото до парка (допълнителен плюс е, че ми е на една крачка от вкъщи, което си е голямо предимство на няколко ракии), интериорът, разнообразието от ракии и лимонадата. От друга страна, не съм особено впечатлен от храната (не че е лоша, ама някак си за цената очакваш повече), не ми харесва, че без резервация от предишния ден просто няма как да се доредиш, а също и това, че понякога има малко повечко позьори от поносимото (ама няма как - нали е оборотно заведение). 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) Мисля, че за Есте съм чела, че има такива амбиции. Не съм била, но готвачът има добър опит според написаното. Ако някой е ходил ще се радвам да сподели. Нека не се фокусираме само върху цените. Изглежда добре, но това не е за звезда мишелин по простата причина, че е копирал чужди ястия и повечето му продукти май са чужди..май няма наши продукти, всичко е внос..дори да става, ще бъде копие с по-ниско качество от Италия и Испания Трябва да е с местни локални неща и да има собствени рецепти, за да е наистина нещо. Аз бих заложил на това Пак разгледах менюто, понеже писа да не се фокусираме на цените, ами те са си ниски за това което предлага като продукти. Даже някои неща ме съмнява да са точно това което пише, като Плато хамон ИберикоБейота 100 г 30,00 лв Точно този хамон в магазина е кажи-речи толкова, та или е плешка, която е доста по-евтина от бута или не е точно бейота или в краен случай е някоя супер неизвестна марка. Отделно, че хамона ще се продава 1 път на 2 дни и ще е сух, другите неща предполагам са дълбоко замразени, то няма и друг начин. Всички топ ресторанти използват супер прясна продукти, купува се всеки ден основното, това е най-важното, след това идват другите фактори и няма големи менюта, дори повечето имат едно меню с няколко неща и край. Редактирано 25 януари, 2016 от Alexander 1 Връзка към коментар
Параход Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Не ми се вярва скоро да си имаме Мишлен-звезда Но ако на някого му е интересно, мога да помогна с най-близките до България такива ресторанти - Атина, цели пет на брой http://www.hipgreece.com/michelin-starred-restaurants-in-greece.html Връзка към коментар
akair Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 В турския ресторант Т&М на ул. "Юрий Венелин" готвят много вкусно. От време на време на време ходим там и винаги сме оставали доволни. Между другото точно днес видях, че в grabo са пуснали ваучери за там, което е супер оферта. Ходих по Коледа. Храната там и на мен много ми хареса, но сървисът беше много лош. Един възрастен мъж с мустаци се стараеше, но сервитьорката според мен не е за тази работа... Поръчах си предястие, тя ми донесе чиния, в която това, което исках, беше около 1/3-та. Останалото беше хумус. И тя съвсем небрежно каза "Е, свършило е това, та ТИ допълнихме чинията с хумус" - сякаш това е най-нормалното нещо на света... Другото, което ми направи много лошо впечатление е, че разрешават в ресторанта да се пуши.... 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 25 януари, 2016 Сподели Публикувано: 25 януари, 2016 Аз имам много различно мнение за Ракия бар ракета. Ние живеем на 3 минути от там и ходим в Ракетата на практика всяка седмица, най-често за обяд. Обслужват ни винаги с много внимание и отношение; помагат ми с количката с детето; казват ни кое е добро и кое не чак толкова в обедното меню... Идеалният вариант за мен е вечеря в Ракия бар ракета и после коктейлчета в Спутник (съседната врата). Ракета - интересна концепция и дизайн, храна - средна хубост, обслужване - под всякаква критика. 1 Връзка към коментар
fam Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 Скорошни отзиви за индийския Тадж Махал. Колко е индийска храната, не мога да кажа, в Индия не съм била. Но на нас ни хареса това, което поръчахме, особено хляба. Е, малко е скъпичко. Но е нещо, което е различно, пък и човек не ходи там всеки ден. Една, обаче, забележка. Поръчваме някаква салата, май се казваше Тадури и в менюто пишеше, освен другите съставки и прясно индийско сирене. Е, като я донесоха, сиренето беше точно, в буквалния смисъл две люспички, колкото нокът. Яд ме е, че не я снимах. И не знам защо чаша айран струва безумните 2.50лв. Вероятно е от мляко от индийска свещена крава 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 Скорошни отзиви за индийския Тадж Махал. Колко е индийска храната, не мога да кажа, в Индия не съм била. Но на нас ни хареса това, което поръчахме, особено хляба. Е, малко е скъпичко. Но е нещо, което е различно, пък и човек не ходи там всеки ден. Една, обаче, забележка. Поръчваме някаква салата, май се казваше Тадури и в менюто пишеше, освен другите съставки и прясно индийско сирене. Е, като я донесоха, сиренето беше точно, в буквалния смисъл две люспички, колкото нокът. Яд ме е, че не я снимах. И не знам защо чаша айран струва безумните 2.50лв. Вероятно е от мляко от индийска свещена крава Ако си падаш по индийска, препоръчвам Гуркха в Лозенец. Не толкова лъскаво, но определено по-вкусно. И ценово е по-добър. Редовно има индийци, които ядат там. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 Поради тематиката на този сайт, се чувствам длъжна да препоръчам и едно хубаво място за японска кухня - "Хамачи" в София на ул. Орфей №3, кв. Лозенец, http://www.hamachi.bg/ За сега сме опитвали само сушито и цените си бяха много разумни, като се има в предвид доброто обслужване и осигуряването на паркомясто. Освен това за първи път след преяждане със суши не ми се случи после да ми е тежко, а трябва да кажа, че големи количества ометохме... 5 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 11 май, 2016 Сподели Публикувано: 11 май, 2016 Моля за информация дали в София има тайландски ресторант? Връзка към коментар
cck Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 За съжаление Blue Moon (Раковски 125) затвори, а друг с тайландска кухня май не е отварял. 1 Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Скорошни отзиви за индийския Тадж Махал. Колко е индийска храната, не мога да кажа, в Индия не съм била. Но на нас ни хареса това, което поръчахме, особено хляба. Е, малко е скъпичко. Но е нещо, което е различно, пък и човек не ходи там всеки ден. Една, обаче, забележка. Поръчваме някаква салата, май се казваше Тадури и в менюто пишеше, освен другите съставки и прясно индийско сирене. Е, като я донесоха, сиренето беше точно, в буквалния смисъл две люспички, колкото нокът. Яд ме е, че не я снимах. И не знам защо чаша айран струва безумните 2.50лв. Вероятно е от мляко от индийска свещена крава От индийски ресторанти, само в Шафран съм се връщал и ходя с приятели. Винаги може да разчитам, че персонала може да обясни какво точно предлага. А и всеки път се учудвам, как прасе като мен може да преяде с нормални порции храна там :-) Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 13 май, 2016 Автор Сподели Публикувано: 13 май, 2016 В повечето индийски ресторанти в София готвачите са от Индия/Пакистан/Непал (била съм във всички освен Тадж Махал), но храната е адаптирана за българския вкус. Можете да ги помолите да я приготвят по автентичен начин и да избегнете сметаната и разни други добавки, които почти неизменно присъстват във всяко ядене пригодено за европейския вкус, не само в България. Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 (редактирано) Препоръчвам Ви с две ръце "Щастливото прасе". Води се на Цариградско, под номер17. Това е близо до Орлов мост, в локалното, посока център. "Сейдж", Бистрица - също е добро. "Златната Ябълка", Лозенец. Редактирано 13 май, 2016 от goldeneyeful 1 Връзка към коментар
bungle Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Още един плюс и от мен за "Щастливото прасе".. и задължително опитайте коктейлите им 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Alexander и аз мисля, че в БГ скоро няма да има Мишелински ресторант. Просто няма достатъчно търсене/разбиране на цялостната концепция и по принцип масовото отношение към храната в България не създава среда за такъв тип ресторант. 3 Връзка към коментар
Isa Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 За мен (подчертавам, че е лично мнение) звездите Мишлен са в голяма степен маркетинг. Посещавала съм ресторанти, които са ми харесвали много повече от мишленски ресторанти с 3 звезди. Да не говорим, че в един мишлен ресторант (3 звезди) ме натровиха с миди... Или пък Нома, което се води за най-добрия ресторант в света, естествено с 3 звезди Мишлен ако покажеш или не дай си Боже кажеш, че не харесваш нещо (примерно мъха или мравките...) се държат с теб все едно си парий, което няма общо с доброто обслужване. В София има добри ресторанти, като "Щастливото прасе", "Лейзи" или пък "Шефс" и дори малки и странни на пръв поглед, но скрити съкровища, като "Ди Масимо", в който много от продуктите се носят от Италия специално за ресторанта. Не знам дали ще има скоро ресторанти със звезди Мишлен, но това не е толкова важно, важното е, че ресторантите стават все по-добри и съставките в храната и тяхното качество все по-важни за клиентите, а не само ниската цена. 4 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Да Ви добавя и небезизвестният "Скара бар" - "11 август", срещу ДСК. 1 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Не знам дали някой не е писал вече за GELATERIA NATURALE Намира се на ул. Цар Иван Шишман 12А. Последните пъти все от там си взимам сладолед и е страхотен. Няма никакви оцветители и други боклуци, и е много вкусен. Цената не си спомням точно, но 2 вкуса в кофичка е около 3лв. (Преди ми харесваше този от Confetti, но са го развалили и кой знае какво са почнали да слагат в него.) 2 Връзка към коментар
venceremos Публикувано: 13 май, 2016 Сподели Публикувано: 13 май, 2016 Миналата седмица и аз минах случайно през Gelaterina Naturale - имат уникален сладовед с уасаби. На мен ми хареса. Връзка към коментар
Nati Публикувано: 14 май, 2016 Сподели Публикувано: 14 май, 2016 аз такива с уасаби трудно бих пробвала, но щом казваш, че ти харесва... може да си взема един . От другите май почти всичките съм ги пробвала, въпреки, че те ги сменят. Най-много ми харесваше ягода с босилек, ама напоследък все не слагат босилек в него Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега