Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Брани каза:

Тук е мястото да спомена, че 1 бр. мой глас струва 1500 лв. / 766.97 евро. 

Само внимавай някой да не те издаде на КЗП, КЗК,  КФН, КПП, КГБ, КДС,  КПСС  и т.н.,  понеже май конвертираш по трънския курс :biggrin: , а не по официално фиксирания и нещо си надписал сметката с цели 3 цента! :acute:
1500лв. = 766.94€ 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Стига тънки сметки. Чакам да се обяви магеланска сБирка с открито преброяване на бюлетините в присъствието на бири и кебапчета 😄

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 минути , Фил каза:

Само внимавай някой да не те издаде на КЗП, КЗК,  КФН, КПП, КГБ, КДС,  КПСС  и т.н.,  понеже май конвертираш по трънския курс :biggrin: , а не по официално фиксирания и нещо си надписал сметката с цели 3 цента! :acute:
1500лв. = 766.94€ 

Нарочно исках да видя дали някой ще го провери. Иначе аз не се страхувам от съкращения - все пак съм част от най-важното такова: ОЧЗ …

Публикувано:

Аз наминавам от тук да напомня,че гласуването приключва след 24 часа. Вече нямам търпение да видя снимките, които са се класирали.

• Харесвам 6
Публикувано:

Гласуването приключи, резултатите са видими. Дайте ни малко време да пооформим победителите. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ехе, май има 3 снимки, които ще се борят за 2 свободни места в календара🙂  Пак ще е интересно.

Всъщност някой участник може да е класирал повече от 1 снимка и да освободи място…

Що се отнася до моето участие, ви благодаря за голямата подкрепа😘

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Ееее, избраните снимки са просто страхотни – огромни поздравления за челните места! УНИКАЛНИ кадри, наистина, и съм супер щастлив, че дори съм гласувал за няколко от тях 😄 А от друга страна - това са невероятни идеи за следващи приключения!

П. С. Аз съм повече от доволен и от моето класиране – златната среда си е чудесно място, така че голямо благодаря за подкрепата!

Хубава, усмихната и слънчева неделя! 🌞

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , liliya каза:

Къде мога да видя финалистите,че изгубих темата? Благодаря!

Ето темата:

А ето и класацията (благодарение на малко AI - не гарантирам на 100%, но все пак е някаква базова идея 😄) :

Цитат
  • 68. Остров Източен Фолкланд – 82

• 72. Дания, Фарьорски острови – 72

• 59. Индонезия, Раджа Ампат, Ваяг – 71

• 3. Сао Мигел, Азорски острови, Португалия – 68

• 49. Панама, архипелаг Сан Блас – 60

• 13. Киргизстан, Ала Кул – 57

• 21. Непал, Хималаите, вр. Ама Даблам – 57

• 28. Норвегия, Райн – 55

• 14. Япония, Нара – 53

• 2. Южна Африка Каньонът Блайд Ривър – 50

• 10. Филипини, о-в Боракай – 50

• 66. САЩ, Каньонът на антилопата – 47

• 4. Франция, Етрета – 46

• 46. Шотландия - остров Скай - Старецът от Стор – 45

• 27. Танзания, национален парк Тарангире – 43

• 55. Китай, Лиджанг – 43

• 31. Ботсвана, резерват Мореми – 42

• 44. Швейцария - Айзее, Сьоренберг – 41

• 61. Малайзия, остров Борнео – 41

• 19. Виетнам, Хой Ан – 41

• 42. Абу Даби - ОАЕ – 39

• 39. Таджикистан, Фански планини, езеро "Китара" – 37

• 30. Виетнам Транг Ан, Нин Бин – 36

• 56. Бутан, Тактсанг дзонг (Тигровото гнездо) – 36

• 47. Великденски остров, Чили – 36

• 29. Колумбия, Долината Кокора – 34

• 32. Таджикистан, Фански планини Езеро Куликалон – 33

• 1. Азорите, Флореш – 32

• 24. Нова Зеландия Хобитон – 32

• 34. Виетнам Нин Бин, езеро с лотоси – 32

• 50. България, Седемте Рилски езера – 31

• 11. Манарола, Петте Земи, Италия – 30

• 38. Водопадите Виктория, Зимбабве – 30

• 15. Киргизстан, Аксай – 29

• 37. САЩ - Каньонът Антилопа – 28

• 5. Франция, Мон Сен Мишел – 27

• 43. Уакаари (Белият остров), Нова Зеландия – 27

• 51. Финландия - заводи за стомана Стрьомфорс – 26

• 9. о. Сан Блас, Панама – 25

• 16. САЩ, Сан Франциско – 25

• 40. Казахстан, каньон Узунбулак – 25

• 53. Ла Фортуна, Коста Рика – 25

• 6. Франция, Замъкът "Юсе" – 24

• 17. САЩ, Калифорния – 24

• 22. Естония, Талин – 24

• 26. Канада, Торонто – 24

• 52. Прочида, Италия – 24

• 54. Никарагуа, Лас Пенитас – 24

• 58. Чили, Великденски остров – 23

• 69. Ембалсе дел Пеньол, Гуатапе, Колумбия – 23

• 36. Коув, Ирландия – 22

• 8. Мерзуга, Мароко – 21

• 71. Италия, Южен Тирол – 20

• 20. Тайланд, Симилански острови – 18

• 33. Шпаня долина, Словакия – 18

• 57. Панама, Бокас дел Торо – 18

• 65. Исландия – 18

• 70. Мексико, Чичен Ица – 18

• 7. Национален парк Ленсоис Мараньензес, Бразилия – 19

• 18. САЩ, Юта, Моаб – 19

• 41. Таджикистан, Фански планини, Алаудинско езеро – 19

• 23. Етиопия, църквата Свети Георги в Лалибела – 15

• 63. Нова Зеландия, Тонгариро – 15

• 12. Южна Африка, Трансграничен парк Кгалагади – 14

• 25. Южна Африка, Национален парк Крюгер – 14

• 35. Испания, Барденас Реалес – 14

• 60. Филипини, Палауан, остров Корон – 16

• 64. Бразилия, Фернандо де Нороня – 16

• 67. Малайзия, Куала Лумпур – 16

• 6. Франция, Замъкът "Юсе" – 16

• 62. Мануел Антонио, Коста Рика – 12

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Май изкуственият интелект се е объркал в последната част на класацията. 🙂 Класирал е снимките с 18 гласа, преди тези с 19. После тези с 16 гласа са след снимките с 14 и 15 гласа. 😆 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 8 часа, ДиянаВ каза:

Всъщност някой участник може да е класирал повече от 1 снимка и да освободи място…

Познавам поне един такъв 😎

• Шок 1
  • Браво 3
Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Дано Шотландия и Япония влязат в календара при такъв сценарий

Ще се надцакваме ли? Аз познавам поне двама 😄

Коъто познава поне трима, да не се стеснава да си признае 😛

• Смея се 6
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Дано Шотландия и Япония влязат в календара при такъв сценарий

Аз виждам само по една снимка от Япония и Шотландия, но и двете си влизат и без това. Е, поне според публикуваната  класация 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Роми каза:

Аз виждам само по една снимка от Япония и Шотландия, но и двете си влизат и без това. Е, поне според публикуваната  класация 

Мисълта ми беше за сценарий, който обсъждахме - в случая някой от авторите на Япония и Шотландия да има и друга снимка с повече гласове. Т.е. да не отпаднат при прилагане на правилото за разнообразие на участниците. Ама каквото стане, няма снимка, недостойна за любителски пътешественически календар🙂

Аз например между първи и втори етап за някои снимки промених гласуването си, за да подкрепя не само чисто природни обекти. Нека има и такива с талантлива намеса на човека в природата, като Япония, Нара я броя за най-изчистения пример за това. Отделно ще ми е приятно в календарите да има и нещо друго освен баири 😄 

• Харесвам 2
Публикувано:

Без да искам по какъвто и да е начин да засегна авторите им, то аз за Скай и за Нара не съм гласувал. Защото в предишни календари е имало доста сходни с тези кадри. 🙂

Важи също така за Хобитон и за Манарола (за последната даже съм поднесъл извиненията си с обяснение на автора). Може да пропускам някоя. 

Мои си глупави разбирания относно разнообразието на магеланските календари не само в рамките на една определена година. 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , master_of_germs каза:

Без да искам по какъвто и да е начин да засегна авторите им, то аз за Скай и за Нара не съм гласувал. Защото в предишни календари е имало доста сходни с тези кадри. 🙂

Важи също така за Хобитон и за Манарола (за последната даже съм поднесъл извиненията си с обяснение на автора). Може да пропускам някоя. 

Мои си глупави разбирания относно разнообразието на магеланските календари не само в рамките на една определена година. 🙂

За мен и чукарите са ми едни и същи всяка година🙂.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Ами помниш явно, аз Нара мисля, че се появява често в календарите, но о-в Скай не го помня. 

преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Отделно ще ми е приятно в календарите да има и нещо друго освен баири 😄

Ще има пингвини!

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Marisha каза:

За мен и чукарите са ми едни и същи всяка година🙂.

Различни държави са. Различни баири. А Хобитон, Стор, Манарола са си все същите 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Е щото това Раджа Ампат и Азорите😜 все едно ги няма😂че и Норвегия в друг нюанс. 
IMG_8304.jpeg.7306e094bfaeecb4b0ae1a36d677774f.jpeg

преди 47 минути , master_of_germs каза:

Мои си глупави разбирания относно разнообразието на магеланските календари не само в рамките на една определена година. 

IMG_8303.jpeg.2c0828fa7d7c9b92fc343eed5406efc1.jpeg
@master_of_germs противоречиш си, но няма значение.

Лично мен не ме бърка кой как гласува, а кой как участва 😉 Верно е игра и това си го повтарям с всеки мой глас, но за идните избори по-сериозно ще се замисля с шеговитост ли се играе.

За да не говоря с недомлъвки, ще споделя, макар от снощи да се чудя дали да го направя. Две участия ме подразниха. На Непал се чудя защо авторът никога не гласува за чужди снимки освен за своите 😆, толкова ли не му харесват или е самовлюбен в таланта си 😉. Това донякъде го приемам като тактика, но напълно не разбирам как му е интересно участие по този начин🤔 За две снимки от Виетнам снощи забелязах, че са гласували едни и същи магеланци - 4 броя регистрирани през октомври. Искрено се надявам това да са истински хора, към които авторът е отправил покани за присъединяване към форума и съответно гласуване, а не само профили-подобие на тези, които понякога ползваме, знаете къде…

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 3
  • Замислям се 6
Публикувано:
преди 14 минути , ДиянаВ каза:

Лично мен не ме бърка кой как гласува

Проверих специално - аз съм гласувала за теб. :wub: 

За мен лично все още е забавление и участието, и гласуването, но вероятно се влагат всякакви стратегии, пък кой знае, някой може да си го впише във фотографското портфолио, че има снимка в календар. :wink:

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:

Мен пък ме е яд, че по-арт снимки като Франция, Мон Сен Мишел, Мерзуга, Мароко или Танзания, национален парк Тарангире май нямат никакъв шанс или почти никакъв шанс да стигнат до календарите.

• Харесвам 4
  • Шок 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , Mary каза:

Проверих специално - аз съм гласувала за теб. :wub: 

Да поспамя още😆. След календарното забавление - и за мен определено е такова в ежедневието, нали можем да очакваме коледно с реални подаръци, а не слава 😄🙃😘

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

Е щото това Раджа Ампат и Азорите😜 все едно ги няма😂че и Норвегия в друг нюанс. 
IMG_8304.jpeg.7306e094bfaeecb4b0ae1a36d677774f.jpeg

IMG_8303.jpeg.2c0828fa7d7c9b92fc343eed5406efc1.jpeg
@master_of_germs противоречиш си, но няма значение.  😆😉

Не, не си. Азорските острови са няколко. Явно ти се занимава, но ще те улесня. Не съм гласувал за снимката от острова от кадъра в поста ти. И миналата година не гласувах за тази, която показа. Но водопад от Флореш не сме имали досега. А и няма да си кривя душата - гласувам за водопади по-лесно, отколкото за баири, каквото и да си мислят повечето хора. 

Споменах специфично. Хобитон, Стор, Манарола. Същите места, почти същите кадри. Незначителни за мене разлики. 

Раджа Ампат също е немалък архипелаг. Снимката не ми е чак толкова сходна с тази отпреди две години. Колебаех се до последно, но не можах да пренебрегна, че чисто визуално снимката е в личния ми топ 3 заедно с Ама Даблам и ленивеца. 🙂

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.