Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2025

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Минавам да кажа, че имам смс, но не знам дали ще успея тази вечер да докладвам в пълен обем, че задачите ми растат в геометрична прогресия 🙂 

(в краен случай утре)

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Аз наминавам да кажа, друга работа нямах ли си, че да се записвам за коледната размяна! Сега вместо да купувам винетки за предстоящия трип с колата из коледна Европа, аз седя и пиша картичка, мъдря загадки и се забавлявам толкос много!

П.с.Изпращам ви един коледен Елф за настроение! Всяка година играчките под елхата нарастват, ама все още нямаме елха! Предстои

20251125_202855.jpg

• Харесвам 20
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Минавам да кажа, че имам смс, но не знам дали ще успея тази вечер да докладвам в пълен обем, че задачите ми растат в геометрична прогресия 🙂 

(в краен случай утре)

Ще чакаме,то се е видяло,че търпение му е майката.😃

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 51 минути , zvezda9001 каза:

мъдря загадки и се забавлявам 

Абе ти се забавляваш,но горкото ти другарче трябва да е спец по решаване на кръстословици,судоку и загадки за напреднали. 😁

• Смея се 8
Публикувано:

Утре ще е представянето,  тази вечер няма време. Само го получих, но поради други задачи, остана в офиса. И на мен търпението не ми е силна страна, но нямаше как да го мъкна със себе си.

• Харесвам 5
Публикувано:

Днес обсъждах с майка ми подаръчната стратегия за магеланеца или магеланката паднал(а) ми се тази година и доста се посмяхме особено със случката с  Ванката по-миналата година, който изяде суровия тиквеник преди да прочете указанията за печене 🤣. ВНИМАНИЕ!!! И за тази Коледа ще има задчки "направи си сам", така че ако видите Marusinka, по-предпазливо разопаковайте 💥, но поне мисля, че само с 2 пратки ще се разминем и то преди 25-ти декември 😇😇😇📫🎄🤐

• Смея се 16
Публикувано:

Да се отчета в пълен обем: мила Дани, страхотна си, много много ти благодаря за коледното настроение! ❤️

Получих най-невероятния шал (без шал никъде не ходя, особено зимата), сладък бележник и химикал/писалка, които веднага влизат в боя 🙂, пътешественическа бутилка (така де, няма само дъщерята да се разхожда с такава), ... но най-съм очарована от чашата за чай (прекрасна - розите са ми друго любимо нещо), разбира се чай и нещо за сгряване в студените зимни вечери. 

Тъй като пиша от телефона (цялата процедура се случва в офиса), няма как да бъда максимално колоритна , но въпреки всичко, сърдечно благодаря! 

Както вече е ясно,  нищо от така показаните няма да дочака ни елха, ни Коледа. Вече съм в действие. Само ликьорът ще пазя. 

(И... ако знаех къде се намираш, щях да се обадя, че почти всеки ден минавам по тези улици - нали и аз съм почетна баба, ходя да наглеждам внучето ☺️). 

Снимки, без претенции за качество и изчерпателност:

20251202_084150.jpg

20251202_084616.jpg

20251202_084635.jpg

20251202_084744.jpg

Пропуснах кехлибареното бижу. 😳😳😳

Винаги има място за кехлибар в аутфита на една жена!

Благодаря @Mary, за прекрасното настроение,  което създаваш всяка година преди най-светлите празници°

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 14
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

няма как да бъда максимално колоритна , н

Така е по-добре.

Вижда се подаръка,а не украса,която в повечето случаи пречи да  видим самият подарък.

Коледната тема е за украси.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Lyubina каза:

Да се отчета в пълен обем: мила Дани, страхотна си, много много ти благодаря за коледното настроение! ❤️

Получих най-невероятния шал (без шал никъде не ходя, особено зимата), сладък бележник и химикал/писалка, които веднага влизат в боя 🙂, пътешественическа бутилка (така де, няма само дъщерята да се разхожда с такава), ... но най-съм очарована от чашата за чай (прекрасна - розите са ми друго любимо нещо), разбира се чай и нещо за сгряване в студените зимни вечери. 

Тъй като пиша от телефона (цялата процедура се случва в офиса), няма как да бъда максимално колоритна , но въпреки всичко, сърдечно благодаря! 

Както вече е ясно,  нищо от така показаните няма да дочака ни елха, ни Коледа. Вече съм в действие. Само ликьорът ще пазя. 

(И... ако знаех къде се намираш, щях да се обадя, че почти всеки ден минавам по тези улици - нали и аз съм почетна баба, ходя да наглеждам внучето ☺️). 

Снимки, без претенции за качество и изчерпателност:

20251202_084150.jpg

20251202_084616.jpg

20251202_084635.jpg

20251202_084744.jpg

Пропуснах кехлибареното бижу. 😳😳😳

Винаги има място за кехлибар в аутфита на една жена!

Благодаря @Mary, за прекрасното настроение,  което създаваш всяка година преди най-светлите празници°

Постарах се да спазя срока до 6 декември. 

Радвам се, че си харесала подаръка!

Исках да има нещо дамско, а дизайнът на шала мисля ще отива на елегантна дама като теб. Също да включа сувенири от последните ми пътувания до Литва и Естония и нещо с коледен дух.

А чашата с розите освен с красота, ми хареса, че дава опция да се ползва за чай или капучино, според желанието.

Хубави, топли празници и щастлива, пътешественическа 2026 година!

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Публикувано:

Аз се уморих да броя отпред-назад и отзад-напред по няколко пъти и се отървах от тая мъка 😉

IMG_8897.jpeg.dc0820d813a869538cbf3cce2ecba352.jpeg

Куриерският палет ме чакаше, но не свърши работа 🙃

IMG_8901.jpeg.f6d5f7d1fc69a45a09e450de42012553.jpeg

Затова връчих на Дядо Коледа един QR код и да се оправя 😜

IMG_8899.jpeg.7fb702f98967bf831c90836ed21b7006.jpeg

• Харесвам 10
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Тук съм, вече с получен подарък, което ме подсетя и да изпратя, че какъвто съм заплес 😎

ето, търча към офиса

IMG_9807.jpeg.1fbdac4e2417d3a0c63ae729af6a1ae4.jpeg

и продължавам с отварянето - определено си личи, че е от дама - прилежно опаковано, с надпис чупливо, абе европейска работа 👍

IMG_9808.jpeg.9dd9daa993206f1c0cc0b8fedf1add51.jpeg

и ето го и внимателно подбраното съдържаниеIMG_9810.jpeg.11caa7b21ed0abf6e98b4f79b95230bd.jpeg

значи, има за всички вкъщи:

- шапката от Кашмир, разбира се, е за мен

- кафе не пия, това няма как да се знае, обаче е любимо на благоверната 

- сладките са уникат и с любимото на едното дете манго

- звездичката изглежда хенд мейд уникат - веднага замина над бюрото и ще краси офиса поне месец

- чашките са любими на децата и ще се скарат довечера, но това е бял кахър - супер много ми хареса

- за божолето е топ попадение - рази година взех божоле розе и имаше мръщене вкъщи, така че идва точно навреме

- а португалският охладител е не тематичен, ми направо bull’s eye 

- и за финал, прекрасни пожелания в картичката 

всичко замина под елхата в офиса (временно), но довечера, ще си го прибера вкъщи (освен звездичката - тя ще ми Краси работното място). Много благодаря на @Роми - денят започна стандартно скучно, но продължава повече от отлично 💐🎁💐

IMG_9809.jpeg.df30bf80e5c61d58119dc56e044c40ac.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 9
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

всичко замина под елхата в офиса (временно), но довечера, ще си го прибера вкъщи (освен звездичката - тя ще ми Краси работното място). Много благодаря на @Роми - денят започна стандартно скучно, но продължава повече от отлично 💐🎁💐

IMG_9809.jpeg.df30bf80e5c61d58119dc56e044c40ac.jpeg

Дано да съм улучила с подаръка.

Само да уточня, че звездичката е от общностно масайско предприятие, нещо като нашите социални предприятия от най-близкото до Нгоронгоро село Карату . Ако обичаш животните, приеми звездичката като пожелание да изживееш невероятно танзанийско сафари тази година!

@Mary благодаря за това, че ни събираш! 

• Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 часа, Роми каза:

Дано да съм улучила с подаръка.

Само да уточня, че звездичката е от общностно масайско предприятие, нещо като нашите социални предприятия от най-близкото до Нгоронгоро село Карату . Ако обичаш животните, приеми звездичката като пожелание да изживееш невероятно танзанийско сафари тази година!

@Mary благодаря за това, че ни събираш! 

о, да, повече от точно си го уцелила - тъкмо се боря с флай Дубай и точно днес уж излезе някаква врътка там с едни полети, дето отмених, но не ми остана време да им пиша и да довърша процеса. ще драсна в темата, когато съм готов 🙂 Нгоронгоро май беше един от първите географски обекти от Африка, които съм запомнил, заедно с Хартум от "Стас и Нели" - спомени. 

Много благодаря - страхотен подарък!

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам смс, че утре ще си получа подаръка. Разбрах си и другарчето - @Lyubina 🙂 - предварителни благодарности! 
Малко ми е натоварена тази седмица, така че ако не успя да си взема подаръка утре, най-късно в събота сутринта ще отида до куриера. Тогава ще разкажа (и покажа) повече.

• Харесвам 11
Публикувано:

Брей че са чевръсти Спиди - на мен ми казаха "най-рано четвъртък ".

Пък нали и пътуваме, аз по-рано, ти след това,  бързах 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Вече и аз се сдобих с Коледен магелански подарък!

Благодаря на @jungfraujoch прекрасен подарък и картичка с мили пожелания!

Подаръците са толкова много, че едва успях да ги наредя за снимка.

- сладко дървено еленче

- тефтер за рецепти

- коледни салфетки с малки котенца/обожавам котки/

- коледна ръкохватка и кухненска ръкавица

- късмети и клечки за коледна баница/винаги ми е проблем да измислям късмети и много ме улесняваш/

- метална  чаша вътре с коледни чайове/януари ще пътува за Аржентина и Бразилия

- коледно чорапче на Милка с лакомство

- метална кутийка с колено късметче и сладко синьо котенце

- Коледна картичка с прекрасни пожелания

Благодарени на @jungfraujoch имам страхотен ден днес!

20251204_113359.jpg

20251204_113657.jpg

20251204_114728.jpg

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Публикувано:
преди 2 часа, Marisha каза:

Вече и аз се сдобих с Коледен магелански подарък!

Благодаря на @jungfraujoch прекрасен подарък и картичка с мили пожелания!

Подаръците са толкова много, че едва успях да ги наредя за снимка.

- сладко дървено еленче

- тефтер за рецепти

- коледни салфетки с малки котенца/обожавам котки/

- коледна ръкохватка и кухненска ръкавица

- късмети и клечки за коледна баница/винаги ми е проблем да измислям късмети и много ме улесняваш/

- метална  чаша вътре с коледни чайове/януари ще пътува за Аржентина и Бразилия

- коледно чорапче на Милка с лакомство

- метална кутийка с колено късметче и сладко синьо котенце

- Коледна картичка с прекрасни пожелания

Благодарени на @jungfraujoch имам страхотен ден днес!

20251204_113359.jpg

20251204_113657.jpg

20251204_114728.jpg

@Marisha,радвам се,че съм  направила още по-усмихнат денят ти.

Пожелавам ти много здраве и прекрасни моменти! 

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

@Marisha,радвам се,че съм  направила още по-усмихнат денят ти.

Пожелавам ти много здраве и прекрасни моменти! 

Благодаря ти за прекрасен подарък. Количествено подаръка вече е в намален състав, някои неща са изядени🙂. Котенцето вече си е намерило другарчета🙂20251204_184503.jpg.da79bdd23b68cc34ca467fa40f64fd0b.jpg

• Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:

Здравейте, магеланци! 👋

Тази година реших да бия всички по старт и се записах пръв в традиционната ни коледна размяна на подаръци. И не стига това, ами се оказах и един от първите късметлии, които вече разопаковаха своя коледен чар от таен Дядо Коледа! Време е да се похваля като един истински горд получател. 🎁

Всичко започна още снощи. Получих имейл от куриера – очаквайте пратка, съдържание „чаши“, тегло 4 кг. Четири. Цели. Килограма. Чаши?! Веднага направих щателен преглед на паметта си – не, не съм поръчвал сервиз за сватба, не съм отварял ресторант и не съм започвал кариера на цирков артист, та да жонглирам с чаши. Светна ми лампичката – ами то моят Дядо Коледа май е решил да пристигне три седмици по-рано! 🎅

На сутринта получих и SMS – пратката е тук. 📞Оставаше само да дочакам обедната почивка, за да се изстрелям до офиса на куриера. Понеже бях home office герой днес, се качих в колата и естествено – попаднах в горчивата реалност след Черния петък: опашка като за автограф от световна звезда. Но мен нищо не можеше да ме спре – 20 минути по-късно бях на фронта. Куриера ми връчва плик, аз го повдигам… тежи си! Разклащам леко – дрън-дрън… абе чаши има, няма как. 🥂

e343da4a-215f-41bc-9872-7a57fd54bca3.jpeg.07d33d66f7f4db29a27d2a2287eab94f.jpeg

Пътувам си обратно, а в главата ми вървят най-различни хипотези: „чаши плюс течен звук“ звучи като коледен комплект уиски. 🚗

Дали познах? Е, ще разберете след малко…

Прибрах се вкъщи и не губих нито миг - време беше ритуалът с отварянето на подаръка да започне.

Разкъсвам куриерския плик – вътре подаръчна торбичка. 

9991298c-e616-42e2-9045-a280f4658bd3.jpeg.7cf5e377aa6b6be967bb37a81d82cda1.jpeg

Вадя торбичката – отдолу още една торбичка. 🛍️

720f1ae0-ea8b-4efc-8660-1d355a547c65.jpeg.f97fc718025e131e4d7adb27bc1c0fed.jpeg

Двуфакторна защита, както му е редът. И започвам великото разопаковане.

Първото нещо, което изплува, беше… точно това, което подозирах! Прекрасен комплект 12-годишно уиски с две елегантни чаши – истинска радост за душата и тялото.  :drinks:

77f63056-406b-42bb-b58c-c2be449b36c0.jpeg.2195d406ec477a9ee2aba36f389afc1c.jpeg

След него – първата сладка провокация: шоколад с шамфъстък във формата на елха. Честно казано, беше нужно огромно количество самообладание да не го изям още на момента. 🍫

cc91daee-fa55-439e-ab4c-4e62a3e8f7ba.jpeg.80ec1d80e3ab85d2901c1c686a956626.jpeg

Но торбата си оставаше подозрително тежичка…
Вътре ме чакаше и мила картичка ✉️,

ed14ff02-f0a6-4681-8b19-50303e4cf883.jpeg.00339255c1a1b38e3fd72bf85575bfd8.jpeg

а най-отдолу – три мини панетонета, всяко с различен вкус. 🥰

379b17f3-3b80-4f7e-a00a-1110d9f823c0.jpeg.61ff6ef20bc331412b15d9fb990895e0.jpeg

5348e812-5ecf-4b4a-86cb-15ea90b7fb68.jpeg.1c4bef674f20d644c5125626aea694a3.jpeg

Е, на този етап вече беше ясно – някой добре ме е проучил! Освен пътуването, слабост ми е и сладичкото, така че този финал беше абсолютно перфектен. 💖

14734068-3e0e-4e0f-b438-238b201f2100.jpeg.ae6553e2675ae5757b8f33cfea8b721f.jpeg

Нямам думи да опиша колко благодаря на @new one за този невероятен подарък! Обещавам, че всичко ще бъде изпито и изядено по най-правилния начин – споделено с любими хора. 😍
Пожелавам ти здраве, усмивки и още много сбъднати дестинации! ✈️

На всички останали участници пожелавам да получат също толкова чудесни подаръци и да успеят да зарадват човека, на когото подаряват, така както моят таен Дядо Коледа успя да зарадва мен! 🤗

Весели празници на всички магеланци! 🎄
И не на последно място, специални благодарности на @Mary за организацията! 🫶

• Харесвам 22
  • Браво 10
Публикувано:

Ей така като видя нещо сладичко вечер, проклинам и диета, и режими... Да си бях махнала очилата преди да разгледам снимките... 

• Смея се 19
Публикувано:

Голям сладур си @r_nikolov1😄, пасваш си идеално с темата🙂

Ако пробваш уискито този месец, моля пиши ми как е. Мисля да взема такова на зет ми, който е рожденик в началото на януари. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Ивайла каза:

Ей така като видя нещо сладичко вечер, проклинам и диета, и режими... Да си бях махнала очилата преди да разгледам снимките... 

преди 2 или вече 3 години бях отбелязала в тогавашната подобна тема, че кантар за подарък би ме депресирал. Поводът бе подарък от сестра ми за РД - тиган за палачинки🙉 На този РД една приятелка взе, че ми подари кантар, защото лятото бях на режим и все отговарях, че не знам нищо за теглото си - нямам кантар😉

Като нямам навика да се тегля ежедневно, не се депресирам. Един път на 2 седмици, месец - стига. И така сме си хубави😜

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 16 минути , bibi каза:

A аз даже ги увеличих за да разгледам панетонетата. 🤪

Е, хубава работа, с тоя пост сега и ние да те последваме 😂

• Смея се 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.