П.Кръстев Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 2 часа, SteFanoV каза: А това откъде го измисли? В час пик и яко трафик може би, но ако добавим час пик и яко трафик и за Слънчев-Бургас /какъвто неминуемо ще има за Евровизия/, нещата не са както ги изчисляваш. Това е с автомобил. Ако добавим метрото и очакваната догодина метростанция до Арена София, нещата стават фрапантни. Тази метростанция до залата в София няма абсолютно никакъв шанс да е отворена Май месец, само казвам, най-оптимистичния вариант е да я отворят до края на 2027, но и това ме съмнява. Така че няма смисъл да се добавя в сметките. 2
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август 1 hour ago, Zaro said: Повярвай ми, това е основната причина. Мръсно било. Ми кой си изхвърля боклуците от мазето, вместо да викне един контейнер? Ама има проблем - плаща се. В София всеки район е обявил график за събиране на едрогабаритен отпадък с молба да се оставя вечерта в деня на събиране. Камиончетата минават сравнително редовно, а ако не минат, едно обаждане до столичен инспекторат е учудващо ефикасно. Ама ние обичаме да имаме права, но не и задължения. И какво се получава? Нарушителите дебнат кога минават камионите на чистотата и след половин час кофите са пълни с отпадъци, които не са за там. Кой да е виновен? Кметът не е звероукротител или възпитател. Два месеца се борих с една обществена институция че си изхвърляше отпадъците от няколко хиляди човека в контейнери, предназначени за 4-5 стради. Кой беше виновен, че контейнерите преливаха? Накрая подадох няколко сигнала където трябва и нещата се случиха. Бил съм на доста места в богати и не само държави , а вероятно и ти, където прибирайки се вечер почти газиш в боклуци и мизерия , а излизайки сутрин всичко е като облизано с език.В Европа е ясно - да кажем един Амстердам , но така е дори в Истанбул и ...Катманду ! Ако в София се генерираше толкова боклук по улиците не знам изобщо как щяха да смогнат с почистване.Където има много народ винаги има и много боклук.Не може да се оправдават , а трябва да намерят решения.2 млн. изобщо не е чак толкова огромен град , за да си оправдава мръсотията.Не е започнала със сегашното управление , но не виждам и да е тръгнала към приключване. Не е само до матРиала.А и все пак той си избира кметовете 😉 4
Фил Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Обаче нищо ново под (родното) слънце - просто няма угодия, винаги е така, щеше да е изненада ако не беше така ... - ако Дара не беше спечелила Евровизия, щеше да има вой и мрънкане как е имало "световен заговор" за да не позволят на "малка България" да спечели и т.н. - като спечели Дара - пак вой и мрънкане как сега ще ни "залее еврогейщината", ще дойдат "джендърите" покрай тоя "сатанински конкурс" и как ще ни покварят децата и т.н. - ако беше избрана София за домакин - щеше да има вой и мрънкане как е "политическо решение" и винаги се бута столицата за сметка на провинцията, понеже властта е в София и т.н. - сега като е избран Бургас - пак вой и мрънкане как има политическо решение и има голям заговор (с международно участие) срещу София и столичния кмет, понеже "моделът *******-*******" (авотцензура, за да спестя работа на админите ) иска да навреди на настоящата столична управа на "добрите сили" и т.н. И другото задължително е, че винаги трябва да скочим или с "осанна!", или с "разпни го!" - или сме най-великия, едва ли не богоизбран народ, с най-богата история, най-стара държава, няма по-красиво място на света от България, а наши хора винаги са в основата на всяко велико събитие, или научно или технологично откритие и т.н. - или пък сме най-големите простаци, тъпаци, тук е най-голямата цигания, мизерия, мръсотия, скъпотия и т.н. ........... Хайде да се порадваме малко, да стиснем палци на Бургас и дано успеят да направят така, че хората, които ще дойдат или ще гледат по телевизията, да останат с хубави впечатления от България! 28 6 1
stormbringer Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 4 часа, Георги Матеев каза: Само ако имаш свободна стая за спане 🤣 @horus92 прав си. Сега си спомних преди години като ходих в Европа Парк и цифрите на хотелите в околността бяха потресаващи. В крайна сметка спах в някакво селце на 40 км. на 1/3 от цената и се придвижвах с рент-а-кар. Стая имам, може и повече от стая да имам тогава, даже ще върви с бири/водки и кафета, ама няма да стигне за цял форум 😆🤯 В краен случай мога да пусна места за палатки в booking по 500 евро на вечер. Като гледам цените, май ще са топ оферта и ще се разграбят там по-бързо отколкото тук при грешна тарифа за тихоокеански остров или антарктически круиз. Що се отнася до другото - аз съм със смесени чувства. Хем се радвам, че ще е тук, хем тази нова драма и възхитителната скорост с която скачаме от една истерия в друга, някак не ме възхищава особено. 3 1
Георги Матеев Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Забелязано в медиите: "София се наказва, защото не се управлява от "правилните" хора": Първи подозрения какво се крие зад избора на Бургас за "Евровизия" 1 6
zon Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Сега погледнах календара за 2027 година за официалните празници в Белгия, съответно дългите уикенди и съвпада с Пинкстермаандах, 50-ница. И сега съм в дилема дали да жертвам едно пътуване по малко някъде из Европа за да отида на Евровизия или не. От друга страна никога не съм ходила на Евровизия и сигурно ще е интересно, още повече в България. 2
tch Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 2 часа, DaBo каза: Честно, наистина не разбирам ината да се приеме, че и Бургас има потенциал за такова нещо! Е, как защо. Софиянци са свикнали с централизацията на държавата и всичко да се върти около тях. От финансирането на метрото с пари предвидени за река Дунав, до това Морска администрация да е в София. 2
DaBo Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 19 минути , tch каза: Е, как защо. Софиянци са свикнали с централизацията на държавата и всичко да се върти около тях. От финансирането на метрото с пари предвидени за река Дунав, до това Морска администрация да е в София. Ами бургазлии да им дадат Златния орфей или Бургас и морето и готово! 😉 1 4
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Нека си пишат и се надъхват в медиите , само да не си провеждат активните партийни мероприятия и тук.Всеки може да се върне назад в темата да погледне откъде тръгна спора. 3
Coo Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Аз не бих жертвала готини пътувания, за да отида на това събитие. Но аз не съм от хората, които някога изобщо са обръщали внимание на Евровизия. Мои познати от чужбина го виждат като чудесен повод да отметнат прибирането в България и да видят нещо, което колегите им знаят какво е. Аз само силно се надявам да няма обстоятелства, които налагат в седмиците около събитието да съм в Бургас в точен момент - с тези цени от Маринка до Каблешково всичко ще е сеч, а не съм във форма да спя по пейките като едно време. Обаче... Вчера за кратко се замислих дали все пак в дните 1-6 май, когато са почивните дни тук, да не заведа детето в някой от дните, ей така, заради настроението по улиците или евентуално в залата, защото Евровизия друг път едва ли ще има. Не намерих ясна програма какво да очаквам. Като ударя сметката, има други събития и дори фестивали с музика, която по-ни кефи и ако е за фестивалното настроение догодина, по-добре да сложа парите там, ако изобщо? Ако някой може да даде насоки какво да очаквам в дните преди самото събитие, много ще съм признателна. Аз търсих и само общи приказки чета, все едно безплатната версия на чатжипитито отговаря в халюцинации. Аз не съм фен на Евровизия, позната ми е с политическите си скандали (не са само българските), сега мога да си дам парите, а просто няма кой да ми продаде каквото и да е. Някъде в Морската ще има екран и ще излъчват на живо концертите от залата, ясно, но освен това, къде е тази "богата програма"? Фестивалното градче палатки на плажа ли с къмпинг пас ли е или какво? Какво да очаквам?
zon Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Асо беше в София, щях да отида при дъщеря ми. Сега с Бургас и настаняване, става сложно. 1
iMari Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Бургазлии да кажат, но май месец по морето може да бъде доста хладен, ветровит и дъждовен. Не си представям точно плажни партита в палатки. 3
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Възможно е , но както се писа очакваната аудитория е основно младежка и купонджийски настроена.С повече напитки и настроение леко хладни нощи едва ли ще са им проблем.През август нощем в планината не е по-топло и пак се намират хора.Пък на който майка му и баща му имат излишни 2-3-4-5000€ -ще има и хотел и апартаменти в центъра 🙂 2
horus92 Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Който иска, може да отиде на генералните репетиции срещу доста по скромна сума. Затова им казват family show. Шоуто е едно и също, просто обявяването на финалистите и точките е измислено. Много хора ходят само на тях. 5
zon Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 9 минути , stanimir каза: Възможно е , но както се писа очакваната аудитория е основно младежка и купонджийски настроена.С повече напитки и настроение леко хладни нощи едва ли ще са им проблем.През август нощем в планината не е по-топло и пак се намират хора.Пък на който майка му и баща му имат излишни 2-3-4-5000€ -ще има и хотел и апартаменти в центъра 🙂 Младежите, няма ли да спят в Слънчев бряг? Нали се писа в темата по напред, че в и около Бургас имало по голям капацитет за настаняване от София? 2
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Цени народни ... вероятно ще има и още по-достъпни варианти около Бургас.Стига да осигурят обществен транспорт няма грижи с Евровизия.В София ще е непостижимо : 4
neuromancer Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Е, това е без пари за такова събитие. Стига да не излязат с номера с ремонта и отказа 😀 4
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Само в Слънчев бряг.Дори малка част от тях да приемат гости пак има достатъчен капацитет.Ще е трудно да постигнат баснословни цени : Официални и неофициални данни Официална статистика (НСИ): ~62 498 легла в над 160 регистрирани обекта за подслон и хоспитализация. Реална леглова база: Оценките на експертите показват над 150 000 – 300 000 места заради масовата поява на затворени комплекси, апартаменти за гости и неофициални частни квартири 3
Костов Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Някой намери ли нещо на добра цена в Айтос за магеланската среща в Бургас 15.05-16.05 2027? Айде щото и айтозлии ще се усетят и немойм се събра. 3 3
Ou7law Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 4 часа, Георги Матеев каза: Забелязано в медиите: "София се наказва, защото не се управлява от "правилните" хора": Първи подозрения какво се крие зад избора на Бургас за "Евровизия" Не знам с каква цел си пуснал тази статия от този реномиран сайт. Винаги има политика в такива решения, но за 8 стр. тема, които изчетох, май само @Kosta Grudov каза това, което всеки трезвомислещ човек, прекарал повече от един месец в София, вижда - тя се управлява от един тотално неадекватен кмет. Така че, ако някой търси "политическа конспирация", може би е добре да тръгне от там 2
Георги Матеев Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 17 минути , Ou7law каза: Не знам с каква цел си пуснал тази статия от този реномиран сайт. Винаги има политика в такива решения, но за 8 стр. тема, които изчетох, май само @Kosta Grudov каза това, което всеки трезвомислещ човек, прекарал повече от един месец в София, вижда - тя се управлява от един тотално неадекватен кмет. Така че, ако някой търси "политическа конспирация", може би е добре да тръгне от там С хумористична цел, мислех че е съвсем очевидно. Уви относно кмета нямам грам мнение, не се класирам с престоя в София 🙂 @stanimir между другото Слънчев Бряг е едно много, ама много тъжно място през месец май. Има причина за тези цени. Но ако уредят удобен и чест транспорт до Бургас ще се преживее. Също така не знам защо сте останали с впечатление, че аудиторията на Евровизия е младежка. Бих казал, че средната възраст е 30+ и като цяло всички евровизионни събития, на които съм присъствал, винаги са протичали много културно. 3
Ou7law Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август В момента, Георги Матеев каза: С хумористична цел, мислех че е съвсем очевидно. Уви относно кмета нямам грам мнение, не се класирам с престоя в София 🙂 В такъв случай се извинявам 🙂 Просто много хора приемат такива статии с не-хумористична цел 🙂
stanimir Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август Само казвам , че има и бюджетен вариант за преспиване , което в столицата щеше да е невъзможно.Може би в Перник най-близо и достъпно с транспорт ? 1
zon Публикувано: 14 август Публикувано: 14 август преди 1 минута , stanimir каза: Само казвам че има бюджетен вариант за преспиване , което в столицата щеше да е невъзможно.Може би в Перник най-близо и достъпно с транспорт ? Не подценявай Перничани! 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега