Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Търкиш наистина се излагат напоследък. В понеделник се събуждам с мейл и смс, че са ми върнали пари за място, което съм си платил, без допълнителни подробности. Отварям си резервацията - съобщение за отменен полет от Истанбул до София, който е след 1 месец. Правя проверка - същия този полет може да се резервира, стои си, но в резервацията ми пише, че бил отменен due to operational reasons. Не съм получил никаква комуникация за отменения полет. Единствено смс и мейл за върнати пари за място на въпросния полет.

Опитвам през профила си да ребукна същия полет - не ми дава. Пробвам други полет, пробвам трети - пак не дава.

Звъня в София - не вдига никой. Звъня във Варна - казват ми, че имат уговорка със София да не обработват техни пътници и да им пиша на мейла, ако не отговорят до 24ч., пак да звънна във Варна. Междувременно момчето ми каза, че полетът съществува, не знае защо пише, че е бил канселиран. Понякога се случвало да отменят полет и да го възстановят след това.

24 часа по-късно никакъв отговор от София, та пробвам да звъня пак. Първо пробвах пак на софийския номер - няма никой. Звъннах във Варна, но пак ми казаха, че имали уговорка с офиса в София да не пипат техни резервации. Ако до още 2 дни никой не ми отговори на мейла, тогава да звънна на варненския офис. За спорта реших да дам още един шанс на софийския номер и чудо - вдигнаха ми. Жената беше доста задъхана, разбирам я, имат доста отменени полети напоследък и сигурно не смогват. Можеше Варна да поемат моя случай и така нямаше и аз да ги занимавам, ама тяхна си работа с уговорките им. Как да е, взе ми детайлите набързо и каза, че ще погледнат и ще ми отговорят на мейла. Малко по-късно резервацията беше оправена, отново сме на оригиналния полет, който уж беше отменен. Отговор на мейла, обаче, така и не последва.

Миналия месец пък бях им набрал заради едни места, които изчезнаха от резервацията, но тогава от Варна помогнаха.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз пък съм доволна от сутрешния имейл на търкиш. Телексът за промени за Иран беше изтекъл и не искаха да ни сменят полетите, та точно се примирявахме с Рамадан. И сутринта бам - промяна, можете да си правите каквото си искате с полетите. Остава да разберем ще получим ли виза за 2 седмици. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Покрай недоволните, аз съм изключително доволен от турците.

Днес си обмених напълно безплатния билет, който получих за едно закъснение и вече съм с реален билет до Япония за есента.

Нагласих си летища и часове, за да са ми максимално удобни.

• Харесвам 8
  • Браво 6
Публикувано:

Мен вчера ми излезе съобщение, че полета ми до Сидни за след 2 седмици е канселиран due to operational reasons . От вчера звъня и пиша на офиса в София - ни звук, ни стон .

Преди час реших да пробвам Варна, вдигна ми Радев или Раднев ,не го запомних пича , изпях си проблема , отговора му беше - сега ти оправям билетите, 15 секунди по късно - готово , били сменили номера на полета в отсечката Истанбул- Сингапур от ТК еди кво си на ТК еди кво ,затова така, благодарих му , общо 50 секунди разговор. 

6+, доволен съм.

• Харесвам 8
  • Браво 4
Публикувано:

Варна е офисът за вършене на работа. Другите в България не вдигат или лото/тото кой ще ти се падне в централата им в Турция.

• Харесвам 4
Публикувано:

Не е ли леко несериозно да не могат да наемат една стая за периода на ремонта ?

Вероятно той все пак има някакъв предварително зададен срок за приключване.

Със сигурност в София има предлагане на офис площи с краткосрочен наем. 

Публикувано:
преди 3 часа, infectedmushroom каза:

Мен вчера ми излезе съобщение, че полета ми до Сидни за след 2 седмици е канселиран due to operational reasons . От вчера звъня и пиша на офиса в София - ни звук, ни стон .

Преди час реших да пробвам Варна, вдигна ми Радев или Раднев ,не го запомних пича , изпях си проблема , отговора му беше - сега ти оправям билетите, 15 секунди по късно - готово , били сменили номера на полета в отсечката Истанбул- Сингапур от ТК еди кво си на ТК еди кво ,затова така, благодарих му , общо 50 секунди разговор. 

6+, доволен съм.

TK не летят до Австралия и Океания , с коя а/к са се колаборирали ?

Публикувано:
Преди 1 час, stanislavpp каза:

TK не летят до Австралия и Океания , с коя а/к са се колаборирали ?

Qantas , като само Сингапур - Сидни е с тях. От София до Сингапур съм си с Turkish

• Харесвам 2
Публикувано:
7 hours ago, feel_the_rush said:

Турците си отмених всички полети до Сейшелите от края ва март до началото на октомври. Просто прекрасно.....

Аз знам за това още от около Нова година, но все още се чудя какво да правя с билетите ни за април (неприлично евтини). Като гледам, опциите са ни Мавриций (където не ми се ходи особено след всичко което изчетох) и Мадагаскар (където ми се ходи, но нямам време). Това да ми върнат парите е най-куцата оферта понеже за тия които сме платили... просто няма как. Та бих се радвал ако някой може да ми даде съвет 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

На ваше място бих заменил билетите  за някое измежду Мозамбик, Танзания , Мавриций, ЮАР или Мадагаскар. Ако целта е плажна ваканция , плажовете в Мозамбик ( Базаруто)  са сред най-добрите в света .

преди 2 часа, infectedmushroom каза:

Qantas , като само Сингапур - Сидни е с тях. От София до Сингапур съм си с Turkish

Направих два полета с Куонтас в икономи (737-800)  , NOU-SYD-AKL и останах изключително  доволен ( сървис, кетъринг, ентертейнмънт ).

• Харесвам 4
Публикувано:

Благодаря за съвета! Почивката задължително трябва да е предимно плажна. Ще проверя за полети до Мозамбик 🙂 В Мадагаскар наистина ни се ходи, но ще можем да отделим около 7-8 дни които, струва ми се, са крайно недостатъчни.

Публикувано:

Вижте как типично е времето през вашият месец , после проверете за хубаво и качествено настаняване във вашият бюджет, и дестинацията сама ще излезе 😉.

Вероятно , билетите ще може да замените безплатно за всяка  дестинация в Африка ( или поне в региона на Сейшели ), не съм сигурен дали ТК делят Африка на зони.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Весу каза:

Аз знам за това още от около Нова година, но все още се чудя какво да правя с билетите ни за април (неприлично евтини). Като гледам, опциите са ни Мавриций (където не ми се ходи особено след всичко което изчетох) и Мадагаскар (където ми се ходи, но нямам време). Това да ми върнат парите е най-куцата оферта понеже за тия които сме платили... просто няма как. Та бих се радвал ако някой може да ми даде съвет 🙂

Около НГ свалиха само половината полети, но оставиха 3 дни от седмицата все пак да летят. Сега всичка замина 😞

Аз не мога да си обясня този ход. Явно не им е силна дестинация през топлия за Европа и САЩ сезон, а самолетите им трябват другаде.

И аз имам билети на супер ниски цени за май и хем не искам да ми ги връщат, хем съм се навила, че ще ходя и не ми се сменя дестинацията. Иначе, бих ги сменила за Найроби и оттам в Малинди.

За Сейшелите, в момента има билети от 1200лв от Атина на Етиопците. Същите са за 1000лв от Милано. Чакам дали ще стане една врътка с Етихад от Истанбул. Това май ме и най-добрата опция. Как не обичам да ми провалят плановете.

Публикувано:

Всеки втори полет на турците закъснява и се изпускат връзки.

приятел остана в Истанбул за 24 часа, заради изпусната връзка.

предлагали да лети с оманските и с катарските линии, но когато е приел се оказало, че няма места, малко  като виц звучи.

Публикувано:
1 hour ago, feel_the_rush said:

Около НГ свалиха само половината полети, но оставиха 3 дни от седмицата все пак да летят. Сега всичка замина 😞

Аз не мога да си обясня този ход. Явно не им е силна дестинация през топлия за Европа и САЩ сезон, а самолетите им трябват другаде.

И аз имам билети на супер ниски цени за май и хем не искам да ми ги връщат, хем съм се навила, че ще ходя и не ми се сменя дестинацията. Иначе, бих ги сменила за Найроби и оттам в Малинди.

За Сейшелите, в момента има билети от 1200лв от Атина на Етиопците. Същите са за 1000лв от Милано. Чакам дали ще стане една врътка с Етихад от Истанбул. Това май ме и най-добрата опция. Как не обичам да ми провалят плановете.

Тази схема с Етихад собствена организация ли е или през Търкиш? Че на мен много ми се иска да отидем точно там. Иначе полетите с етиопците и аз ги видях, но те:

- са 2 пъти по-скъпи от билетите които уж си бяхме купили;

- кацат късно в Мае, а аз не искам да стоим на острова, а да отидем до Динг. Т.е. има риск да не можем да си хванем корабчето още същия ден.

Публикувано:

Пътуването е невиждано, въпреки високите цени в последния момент. Никога досега не съм виждал полети от/до Югоизточна Азия извън ултрависокия сезон 15 дек/15 ян да бъдат на 100% разпродадени. Купува се всичко, без значение от цена. Народът е полудял да пътува, а тепърва пускат и китайците. Така че след изпусната връзка, има голяма вероятност да няма места в следващи полети.

Публикувано:
преди 8 часа, Весу каза:

Тази схема с Етихад собствена организация ли е или през Търкиш? Че на мен много ми се иска да отидем точно там. Иначе полетите с етиопците и аз ги видях, но те:

- са 2 пъти по-скъпи от билетите които уж си бяхме купили;

- кацат късно в Мае, а аз не искам да стоим на острова, а да отидем до Динг. Т.е. има риск да не можем да си хванем корабчето още същия ден.

Собствена е. Имам познати на по-високите нива е ще опитам да взема от роднинските билети. Хич не исках да я играя тая карта, ама да видим.

Според мен си е напълно възможно да се хване последния ферибот с Етиопците. Те кацат 14:30, той тръгва 16:30ч. Но са големи скъперници - да ти продават одеяло на дългия полет за 10 евро е леко прекалено.

Билетите от Милано за 1000лв са на Етихад.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, отмениха ми полета София-Сингапур на 29ти Април и ми предлагат да ми го заменят за същият полет на 30ти Април, но мен не ме устройва. Има друг полет на 29ти, който предпочитам, но когато тръгна сама да го сменям и ми идка да доплатя. Това нормално ли е? За пръв път ползвам Търкиш и ми се струва доста малоумно. Пробвах да звънна на офиса в София, но няма отговор. 

Публикувано:

не, не трябва да доплащаш

или правиш нещо не както трябва, или има бъг някакъв

ако не става от сайта, трябва да се обадиш, виж по-нагоре - Варна, Истанбул...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Pepi Popova каза:

Здравейте, отмениха ми полета София-Сингапур на 29ти Април и ми предлагат да ми го заменят за същият полет на 30ти Април, но мен не ме устройва. Има друг полет на 29ти, който предпочитам, но когато тръгна сама да го сменям и ми идка да доплатя. Това нормално ли е? За пръв път ползвам Търкиш и ми се струва доста малоумно. Пробвах да звънна на офиса в София, но няма отговор. 

Или им напиши мейл. По телефона трудно ще се свържеш освен с офиса във Варна....коментирано е напред в темата.Би трябвало да го сменят без доплащане.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Pepi Popova каза:

Благодаря, а мога ли в такъв случай да правя промени и по полета на връщане безплатно? Купени са заедно.

Да и в двете посоки можете. Ние го направихме през сайта без доплащане.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.02.2023 г. в 15:40, Георги Матеев каза:
На 8.02.2023 г. в 15:21, wilks каза:

@Георги Матеев Ако си се чекирал онлайн 24 ч. преди първия полет, и си получил рандъм места за двата полета в посока, на машинките на THY нa летището в София можеш ли да си промениш вече дадените места за SOF - IST и IST - BOG? Или това упражнение е възможно само ако изобщо не си се чекирал онлайн предварително?
Какво ти искаха и гледаха на влизане в Колумбия, освен паспорт? Питам за к0вид малоумията от рода на формуляри, тестове, писиари, че сега гледам турците са ми пратили един дъъълъг имейл на турски и на английски с кухи линкове към онлайн форми и т.н. с вече отживели почти навсякъде изисквания?

Можеш. Аз се бях чекирал онлайн, имах места, само не бях генерирал бордните карти (важно!). И после на машинките си смених и избрах местата безплатно.

На влизане в Колумбия освен паспорта гледаха и Ковид ваксинацията. Нищо друго.

Потвърждавам всичко написано горе:
1. За чекирането онлайн на компютър или ап-а на THY през телефона - без последната стъпка с генерирането на бордната карта, и след това избор на място на машинките на Т2.
2. При влизане в Колумбия, се иска само паспорт, и документ за ваксинация - без значение за коя ваксина, колко бр. и тн. Гледат само дали името в документа е същото като в паспорта. Нищо друго, въпреки огромните табели с Check-Mig формата на летището, никой даже не намекна нещо за нея, нито при бордването тук и в Истанбул, нито на самото летище там.

На връщане, дори и на check-in гише на летището, възможност за избор на място няма. Каквото ти е генерирано - това е. Освен ако не си доплатил за съответната екстра, разбира се.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.