Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 30.01.2026 г. в 22:02, Весу каза:

Минавам само да споделя, че Търкиш предварително (преди отварянето на онлайн чекирането) ни бяха закачили тройка места до прозорец. Предполагам, че това им е практика когато в резервацията има малко дете. 

Ние вчера се опитахме да си купим места за полет Истанбул-Мексико и после Панама- Истанбул с Търкиш и всички места бяха free. Взехме си две пътеки на 11 ред за без пари. После пробвахме да си "купим" пак по този начин  места и  за късите полети  София-Истанбул и Истанбул-София и там вече почваха  по 30-ина долара и се отказахме. 

преди 5 часа, Argentique каза:

Ето го TC-LHH в Истанбул

20260201_161915.jpg.d53344a9ca1343de04ccf2307d9c72c6.jpg

И от камерата на опашката малко преди кацане в КЛ.

20260202_022624.jpg.107f050002a99726e60a83bc9323947d.jpg

Чисто нов самолет, а баш моят монитор да излезе развален 🤣

И аз съм удряла такава греда. Точно моят монитор да не работи. Мъчиха се да го оправят, но не им се получи. Предложиха ми да ме преместят, но аз бях купила  пътека, а ми предложиха место в средата и логично отказах. Беше на полет до Коломбо.

Публикувано:

Малко не разбрах, има картина, защо да не работи? Като не работи, викаш стюардеса и тя рестартира компютъра, поне при предния ми полет така стана. Иначе се оплакваш писмено и може да ти пратят някакви мили например 😀

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Малко не разбрах, има картина, защо да не работи? Като не работи, викаш стюардеса и тя рестартира компютъра, поне при предния ми полет така стана. Иначе се оплакваш писмено и може да ти пратят някакви мили например 😀

Зависи какъв е проблемът, в моя случай и това не помогна. След няколко безуспешни опита ми предложиха да ми сменят местото, но с по-лошо и се отказах.

• Харесвам 2
Публикувано:

Така е , невинаги става с рестартиране.Случвало ми се е няколко пъти , също и на пътници около мен.За пускане на оплакване не съм се сещал.

• Харесвам 2
Публикувано:
2 hours ago, Asya Assenova said:

Ние вчера се опитахме да си купим места за полет Истанбул-Мексико и после Панама- Истанбул с Търкиш и всички места бяха free. Взехме си две пътеки на 11 ред за без пари. После пробвахме да си "купим" пак по този начин  места и  за късите полети  София-Истанбул и Истанбул-София и там вече почваха  по 30-ина долара и се отказахме. 

И аз съм удряла такава греда. Точно моят монитор да не работи. Мъчиха се да го оправят, но не им се получи. Предложиха ми да ме преместят, но аз бях купила  пътека, а ми предложиха место в средата и логично отказах. Беше на полет до Коломбо.

Колко време има до полета от Панама?

Публикувано:
преди 15 часа, neuromancer каза:

Защото съм снимала съседния монитор. Моят работеше първия половин час след излитане и след това с всяко помръдване на един голям чичо отпред взе да присветва като дискотека между лилав екран със снежинки и картина, което ми е супер дразнещо. Не успяха да го подкарат нормално, но поне го изключиха.  

И аз за оплакване не съм се сещала. 🙂

Между другото, не бях летяла с тях от преди ковид и мога да похваля чудесната им храна от специално меню (Asian vegetarian, т.е. индийска). Обикновено в самолет не ми е вкусно нищо, тук не беше така.

• Харесвам 3
Публикувано:

Софийският офис може ли да сменя полети т.е. да управлява вече закупени полети? И може ли да ходя на място или трябва да звъня? Кой им е телефонът? В Гугъл намирам само: 02 947 4007

• Харесвам 1
Публикувано:
3 minutes ago, Loverboy said:

Софийският офис може ли да сменя полети т.е. да управлява вече закупени полети? И може ли да ходя на място или трябва да звъня? Кой им е телефонът? В Гугъл намирам само: 02 947 4007

Може.По телефон обикновено не отговарят , отиди до офиса.

Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Може.По телефон обикновено не отговарят , отиди до офиса.

Този на Цар Освободител, нали? 

Публикувано:
преди 21 минути , Loverboy каза:

Реално можете и сами да си правите промени по полетите, но може и в офиса.

Миналата седмица ходих и не бяха в офиса долу до входа, че бяха боядисвали и миришеше на боя, та се качих до 3-тия етаж, където е големия офис. Ако все още няма никой долу, обръщате се към служителите на гишето, дават ви времемен пропуск и се качвате горе. 

И тримата в офиса са много любезни и готови да помогнат. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Loverboy каза:

На място - няма да те отразят по телефона.

Публикувано:
преди 40 минути , Otnesen каза:

На място - няма да те отразят по телефона.

Отидох - нещо не можаха да се оправят с билета, казаха да пиша в контактната форма и след това да им препратя номера на кейса и те ще го обработят бързо. 

Аз обаче писах директно на софийския офис на мейла, а не на централата, и отговориха много бързо - 1 час. Преиздадоха билетите директно и получих мейл с новите. Писаха, че са свършили работа. Много добре, така че пишете им на мейла в София директно. 

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ще пътувам с Турците от БГ до Америка с прекачване в Истанбул, новото летище.  Минавам ли пак проверка, или е с трансферен коридор до новия полет и  спокойно мога да си купя от нашето летище ракийка и да си нося с мен за подарък?  Нямам багаж за чекиране, само раница.

Публикувано:
преди 30 минути , kakadu каза:

Ще пътувам с Турците от БГ до Америка с прекачване в Истанбул, новото летище.  Минавам ли пак проверка, или е с трансферен коридор до новия полет и  спокойно мога да си купя от нашето летище ракийка и да си нося с мен за подарък?  Нямам багаж за чекиране, само раница.

Aко имаш време за трансфер повече от 1 час, на 90 процента пак ще минеш през секюрити.Не рискувай.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 34 минути , kakadu каза:

Този въпрос няма еднозначен отговор. Но дори и да минеш с трансферен коридор, полетите за Щатите минават допълнителна проверка на багажа на гейта. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 40 минути , kakadu каза:

Не виждам от какво значение е ще има проверка или не, отговора не е еднозначен, някой път има, някой път не. Но се купува в запечатана торбичка и няма проблем с транзита през Истанбул, няколко пъти така съм минавал.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 44 минути , logist13 каза:

Не виждам от какво значение е ще има проверка или не, отговора не е еднозначен, някой път има, някой път не. Но се купува в запечатана торбичка и няма проблем с транзита през Истанбул, няколко пъти така съм минавал.

На нашето летище не запечатват. Тъпо... Освен да си чекирам раничката с буквално с три  тениски и хапчетата за кръвно... И там да сложа шишето. То пък моята сигурно ще я подмятат най-много... няма оправия.  Даже последният път я забравих, като чекирах, направо си я забравих. А момичето на лентата ми се чудеше и ми се смееше и невярваше, защо ще  искам да  чекирам 2.5 кг  малка раничка, а не си я нося с мен.  Почусвтвах се страшно неловко и глупаво.  Заключението е, че по-скоро не може да взема ракия, което малко странно, но няма какво да ме учуди вече в тоя свят. 

Публикувано:
преди 54 минути , kakadu каза:

На нашето летище не запечатват. Тъпо... Освен да си чекирам раничката с буквално с три  тениски и хапчетата за кръвно... И там да сложа шишето. То пък моята сигурно ще я подмятат най-много... няма оправия.  Даже последният път я забравих, като чекирах, направо си я забравих. А момичето на лентата ми се чудеше и ми се смееше и невярваше, защо ще  искам да  чекирам 2.5 кг  малка раничка, а не си я нося с мен.  Почусвтвах се страшно неловко и глупаво.  Заключението е, че по-скоро не може да взема ракия, което малко странно, но няма какво да ме учуди вече в тоя свят. 

Миналата година правихме Варна-Истанбул, Истанбул -Сащ минава се проверка точно преди полета Истанбул-Сащ, проверяваха ни паспорта три пъти, а багажа на ръка целия ,чорап по чорап, всичко разхвърляха което беше в нас, а после си го събирай колкото време искаш. Таа ракийката не смятам, че ще мине. След няколко дни сме по същия път, само че до друга част на Сащ, таа и там очаквам това

• Харесвам 3
Публикувано:

Летял съм с Air France от Истанбул през Париж за САЩ и не са ми ровили изобщо багажа. Имах и чекиран. Всъщност не помня да са ми ровили в ръчния багаж откъдето и да съм летял за САЩ , а съм летял от Рим , Барселона , Мадрид , Лондон , вече споменах Истанбул.Ако хората ти са в Чикаго - там българска ракия си имат в магазините.

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен (и още 15 човека извадени напосоки от чакащите за полета за САЩ) в Мюнхен, освен обстойна проверка на ръчен багаж ни караха да вадим и парите които носим. Броиха, превалутираха....

Аз и още двама изпуснахме полета, та на гише - презаверка..... и така

ПП. за април 2024 говоря

• Шок 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

Разбира се , случаи всякакви.В Мадрид отказаха да качат младо момиче , вече допуснато до специалната зона за проверка на полетите до САЩ.Плач , тръшкане , телефони , един супервайзър отказа , после дойдоха разни други служители.Изглеждаха категорични.Не знам с кого и къде говореха , но цялата драма продължи близо час.Тя разлистваше цяла папка с документи , но нещо явно не беше в ред.Накрая и позволиха да се качи на самолета.Беше много грозно и тя наистина изглеждаше отчаяна.Аз щях да им тегля една майна наум и повече нямаше да помисля за САЩ.Кой знае кой каква житейска история носи на гърба си и за какво е готов да се унижава чак толкова.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• sveto.slav.s
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.