Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте 🙂 Прочетох в темата относно туровете на Touristanbul и имам няколко въпроса. Искрено се извинявам, че съм натагнал толкова хора и, че ще ви наспамя, но се надявам да успея да събера информация от първа ръка. Всички ваши коментари и мнения ми бяха супер полезни да се ориентирам (горе-долу 😄), за което ви благодаря безкрайно.

• Кацаме в 17:10 в Неделя, а излитаме чак 01:45 в Понеделник и изглежда, че имаме следните опции за безплатните турове на Touristanbul - официален сайт:
    • T06 18:30-23:00, Bosphorus tour (operating between 01 April-31 October)
    • T07 18:30-23:00, Old city tour

image.png.a017622776701ded63f2062b23de684e.png

• @liliya беше коментерила ето тук Февруари месец, че вечерния тур (не съм сигурен кой от двата) от 18:30 ч не си струва, защото е само возене до центъра (3 часа общо в двете посоки) и вечеря. Дали някой скоро е пробвал някой от двата вечерни тура и може да сподели по-скорошни впечатления?
  • @ili (ето тук) и @Oshko (ето тук) са споделили, че като цяло е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си навреме (т.е. 30 минути по рано - 18:00) на гишето иначе почти няма шанс да те допуснат (в Reddit и TripAdvisor също е пълно с такива коментари). Има ли шанс при кацане в 17:10 (ако всичко е навреме) да стигнем до гишето до 18:00?
  • Гишето на Touristanbul е в близост до изход 14 (@Бръмбар е споделил тук, както и @stanimir и @Otnesen - ето тук) - след изхода от залата за пристигащи, се тръгва надясно и се върви докрая на залата, като се подминават лентите за багаж (има бюро за багаж до бюрото за турове) - линк към 3D карта. Само искам да потвърдя, че съм разбрал правилно - това означава, че трябва да се мине паспортна проверка и чак тогава се стига до там? Питам, защото от всичко написано изглежда, че освен времето за стигане, ще трябва да се калкулира и времето за паспортна проверка.

Ilk-tur-Istanbul-Havalimaninda-bulusma.webp.f623799e5b64ea0dc5630081269f7874.webp

• Опитах няколко пъти да си запазя място през официалният сайт (който и @liliya e посочила), но винаги виждам ето тази грешка (пробвах и с PNR и с номер на билета). Дали някой е успявал да запази наскоро през тяхната система?

image.png.926097d35221357f8c5ed44a24a6c9f2.png

• Разбрах, че може да се запази направо на място, което си е добър вариант, имайки предвид, че на сайта е описано, че няма максимален брой хора, които могат да се запишат. Дали наистина това е така и ако стигна навреме, няма как да ми откажат? И въпреки това има ли друг начин за запазване - например по имейл?

Благодаря на всички от сърце!

Пожелавам ви страхотна нова седмица!

Публикувано:

Ние бяхме януари и беше страшен студ и вятър. Вечерният тур за мен беше загуба на време. Точно тогава е час пик и има страшни задръствания (около 1,45ч до центъра и обратно пак толкова). Буквално претичахме до един ресторант, в който бяха натъпкали туристи на 4 етажа и се върнахме обратно. Когато ходихме нямаше корабче, нямаше Босфор, нищо.... Храната беше толкова посредствена, че и за нея не си заслужава. Ще потърся линк за резервация и ще я пусна. Аз резервирах през приложението.

30мин трябва да си преди тура на гишето за да потвърдиш регистрацията. То е след изхода в ляво, накрая, точно до рецепцията на хотела. Не можеш да резервираш на място. Има очевидно някакво ограничение, защото имаше когато бяхме ние, бяха организирали 3 автобуса и нямаше нито едно празно място. Настаняване ни под брой и списък.

Ние излязохме до гишето за 20- 30 мин. Трябва да отидете преди тура поне 10-15 мин. Ако нямате багаж, ще излезете бързо. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@liliya - за жалост от там не става и постоянно ми хвърля тази грешка. През приложението на TA изобщо няма как да скролна до този тур (много гадно е направено), а и да имаше... пак няма как да резервираш от там 😞 Пробвах и през компютър - абсолютно същото, показвайки ги тази грешка. 

• Абсолютно същото притеснение имам и аз, че в час пик ще си отидат ПОНЕ 2:30-3:00 часа в пътуване от и до летището, което оставя около 1:30-2:00 часа за обиколка и разглеждане, както и за ресторанта. Тъй като вече е по-студено обиколката по Босфора нещо не ни е по вкуса и се чудим да се спрем на тази със стария град, но... за 1:30-2:00 часа, като включим и яденето, май няма да остане достатъчно време. Трябва ли да си в ресторанта или може да го пропуснеш?
  • Определено намирам доста различна информация относно колко време е нужно да се стигне до гишето, но... тези 30-40 минути ми звучат много добре и би трябвало да ни стигнат (ако всичко е наред с първия полет). Няма да имаме багаж, освен една малка раничка, така че би трябвало да сме ОК.
  • От всичко, което разгледах, изглежда, че след като се излезе (ако кацаш там) се пада в дясно, но ако влизаш в летището от централния вход - в ляво (дано съм разбрал правилно).
  • Ще трябва да продължа да опитвам през сайта, НО... явно имат някакъв проблем 😞 Идеята ми е да си го запазя от сега, а пък ще го решим на място 🙂 

Много ти благодаря за бързия отговор.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Oshko каза:

На границата сте с времето, опитайте, нищо не губите.

Стига да успея да запазя 😄 

P.S. Благодаря за бързия отговор!

Публикувано:
преди 2 минути , Zdravko Nestorov каза:

@liliya - за жалост от там не става и постоянно ми хвърля тази грешка. През приложението на TA изобщо няма как да скролна до този тур (много гадно е направено), а и да имаше... пак няма как да резервираш от там 😞 Пробвах и през компютър - абсолютно същото, показвайки ги тази грешка. 

• Абсолютно същото притеснение имам и аз, че в час пик ще си отидат ПОНЕ 2:30-3:00 часа в пътуване от и до летището, което оставя около 1:30-2:00 часа за обиколка и разглеждане, както и за ресторанта. Тъй като вече е по-студено обиколката по Босфора нещо не ни е по вкуса и се чудим да се спрем на тази със стария град, но... за 1:30-2:00 часа, като включим и яденето, май няма да остане достатъчно време. Трябва ли да си в ресторанта или може да го пропуснеш?
  • Определено намирам доста различна информация относно колко време е нужно да се стигне до гишето, но... тези 30-40 минути ми звучат много добре и би трябвало да ни стигнат (ако всичко е наред с първия полет). Няма да имаме багаж, освен една малка раничка, така че би трябвало да сме ОК.
  • От всичко, което разгледах, изглежда, че след като се излезе (ако кацаш там) се пада в дясно, но ако влизаш в летището от централния вход - в ляво (дано съм разбрал правилно).
  • Ще трябва да продължа да опитвам през сайта, НО... явно имат някакъв проблем 😞 Идеята ми е да си го запазя от сега, а пък ще го решим на място 🙂 

Много ти благодаря за бързия отговор.

Ако искаш пиши през съпорта им или през уатс ап.Ще ти изпратят линк за резервация. 

За посоките, по - скоро мисля че е обратно. Ние кацнахме на летището, минахме паспортна проверка и излязохме. След това хванахме надясно. Това не ти е проблем, ще те упътят. Персонал има навсякъде, дори и секюритито ги знаят.

Можеш да пропуснеш ресторанта, но той е около 40-50мин. Какво ще направиш за толкова време? Имаше туристи , които използваха тура само за превоз до стария град и се обадиха на гайда да не ги чака. Така,че ако това те устройва , да можеш да не ходиш на вечерята.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , liliya каза:

Ако искаш пиши през съпорта им или през уатс ап.Ще ти изпратят линк за резервация. 

За посоките, по - скоро мисля че е обратно. Ние кацнахме на летището, минахме паспортна проверка и излязохме. След това хванахме надясно. Това не ти е проблем, ще те упътят. Персонал има навсякъде, дори и секюритито ги знаят.

Можеш да пропуснеш ресторанта, но той е около 40-50мин. Какво ще направиш за толкова време? Имаше туристи , които използваха тура само за превоз до стария град и се обадиха на гайда да не ги чака. Така,че ако това те устройва , да можеш да не ходиш на вечерята.

@liliya - благодаря ти за всичката информация! Писах им на WhatsApp и да видим какво ще излезе 🙂 Ще ви държа в течение, ако някой друг се сблъска с подобен проблем.

• Точно така - и аз така го бях разбрал с посоките 🙂 Благодаря за потвърждението!
  • С 40-50 минути за ресторант, наистина не остава много за разходка. Иначе идеята ми беше просто да се пошматкаме в града докато дойде време за връщането към летището. Но всичко си зависи и от времето, тъй като тук говорим за около 21:00 часа вечерта. Така че със сигурност ще го помислим отново и ще решаваме в движение!
  • Харесвам 1
Публикувано:

@Zdravko Nestorov, правилно си разбрал. Ние бяхме на тази в Стария град от 16ч, в края на януари. Резервирахме на място, но и имахме доста повече време чакане и престой от вас. За щастие имахме хубаво време и разходката не беше неприятна. Доколкото си спомням към края и малко преди вечерята, нашия гид даваше опция със свободно време - т.е ако искаш да ходиш с него и да ти разказва, ако не -да отидеш в определен час т.е. мисля, че може и да я пропуснете вечерята, ако искате нещо друго да правите. 

• Благодаря 1
Публикувано:

@Zdravko Nestorov, само една друга идея. Имате метро от летището, което ще ви закара до Истанбул за 30-40 мин. Последната му спирка не е много удобна обаче, но можете да вземете такси, чрез някое от приложенията до старата част и после да се върнете по същия начин. Може и с друга линия на метрото с прекачване. Така ми се струва най-бързи и необвързано. Разглеждате каквото ви се иска и вечеряте където ви хареса. Само единствено внимавайте за цените по кръчмите, идете по встрани.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Бръмбар каза:

@Zdravko Nestorov, правилно си разбрал. Ние бяхме на тази в Стария град от 16ч, в края на януари. Резервирахме на място, но и имахме доста повече време чакане и престой от вас. За щастие имахме хубаво време и разходката не беше неприятна. Доколкото си спомням към края и малко преди вечерята, нашия гид даваше опция със свободно време - т.е ако искаш да ходиш с него и да ти разказва, ако не -да отидеш в определен час т.е. мисля, че може и да я пропуснете вечерята, ако искате нещо друго да правите. 

@Бръмбар - страшно ти благодаря за този коментар - информацията ми е много полезна:

• "разходката не беше неприятна" - това звучи доста противоречиво със сигурност 😄 И въпреки това ще го погледна от положителната страна - все пак си е разходка, с която да убиеш няколко часа. А и според мен винаги е интересно да пообиколиш в Истанбул, стига да е хубаво и времето.
  • Относно запазването на място - колко време по-рано бяхте там, за да са ви дали тази възможност? От написаното от @liliya, оставам с впечатлението, че всичко е доста запълнено и няма как да направиш записване на място. А от написаното в техния FAQ, точно обратното - нямало лимит на записалите се, дори да дойдат на гишето и да го направят на живо. Върви разбирай 😄 
  • Точно свободната програма е едно от нещата, които ме надъхват. Идеята е, че от една страна ще е страхотно да пообиколим с гид, тъй като няма да се занимаваме в тези 2-3 часа самите ние, хем накрая вместо ресторанта, можем просто да се пошматкатаме и да хапнем някъде на крак. И накрая просто ще сме в уречения час до автобуса и тръгваме към летището. 

Страшно полезна информация! Наистина резервацията ми остава най-големият проблем за момента 😄 

преди 4 часа, MayaS каза:

@Zdravko Nestorov, само една друга идея. Имате метро от летището, което ще ви закара до Истанбул за 30-40 мин. Последната му спирка не е много удобна обаче, но можете да вземете такси, чрез някое от приложенията до старата част и после да се върнете по същия начин. Може и с друга линия на метрото с прекачване. Така ми се струва най-бързи и необвързано. Разглеждате каквото ви се иска и вечеряте където ви хареса. Само единствено внимавайте за цените по кръчмите, идете по встрани.

@MayaS - страхотна идея, както винаги - благодаря ти! Точно това направихме при пътуването си към НЗ и престоя в Истанбул. Такси, автобус или метро са прекрасен вариант и наистина с тях ще се получи доста добре. Но този път не сме само двамата с @Madlen Ivanova, а ще си имаме компания, и ми се иска да си понамаля организацията и да се възползвам от лесния превоз от и до летището (часовете ни съвпадат прекрасно с полетите). Затова и съм се насочил към този вариант.

Винаги остава и опцията да си останем в лаунджа на летището, който изобщо не е лош и спокойно можем да убием 3-4 часа. Като това разбира се е backup варианта и изцяло зависи кога ще кацнем (живи и здрави) в Истанбул.

преди 12 часа, liliya каза:

@liliya - писахме си вчера през WhatsApp с един бот, с който най-накрая стигнахме до съгласието (аз не бях особено съгласен, ама... нямах избор), че освен да си пусна feeback през формата на техния сайт, друг вариант няма. Пуснах си запитването и там и дадох и скрийншоти и чакам някакво решение. Лошото е, че срока за отговор е от 7 работни дни 😄 Дали има някакъв номер, през който мога да се свържа с тях и да попитам?

Благодаря на всички - страхотни сте!

Спокойна и много приятна нова седмица 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

В крайна сметка успях да се свържа с офиса им във Варна и попаднах на изключително отзивчив човек, който обясни подробно условията на програмата, тъй като се оказа, че има доста специфики (за жалост не са описани в сайта на Touristanbul:

• Ако полетът тръгва от България и резервацията е за двама души, не може да се направи онлайн регистрация за Touristanbul. Това е позволено само за групи, но не е ясно какъв е минималният брой хора – агентът предположи, че става дума за поне четирима.

• При резервации, чиито полети започват извън България, онлайн записването за Touristanbul е възможно. Не е уточнено дали има и други държави с подобно ограничение като България.

• В нашия случай (двама души, излитащи от България с престой в Истанбул), единствената опция е записване на място – директно на гишето на Touristanbul.

• Необходимо е да се отиде поне 30 минути предварително, защото са изключително стриктни с това правило и почти никога не допускат закъснели.

• На гишето се заявява предпочитаният тур, а на място агентите им проверяват дали имат свободни места. Ако избраният тур е пълен, се предлага друг с налични места. Според агента досега не е имало случаи да откажат участие напълно, тъй като няма максимален брой участници.

• При кацане се минава паспортна проверка, стига се до лентите за багаж, след което се завива надясно и се продължава до гишето на Touristanbul, което е до изход 14 (малко след изход 13), точно до гишето за хотели - линк към 3D карта.

• Помолих агента да прегледаме заедно условията на програмата, описани на сайта на ТА, и се оказа, че никъде не са упоменати тези ограничения. Той обеща да изпрати запитване, за да се актуализира информацията и да стане по-ясно кога човек има право да се запише и какви точно са стъпките за това.

В обобщение за нашето приключение - единственият вариант е да си запазим тур на място след кацане. Няма фиксиран лимит за броя участници – всеки желаещ би трябвало да бъде разпределен в някой от туровете. Единствените условия са престой между 6 и 24 часа и явяване на гишето минимум 30 минути предварително, защото са изключително стриктни по отношение на това.

Надявам се информацията да е полезна и на някой друг бъдеще. 

Благодаря ви от сърце за страшно полезната информация 🙂 

• Харесвам 11
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 2 минути , Zdravko Nestorov каза:

В крайна сметка успях да се свържа с офиса им във Варна и попаднах на изключително отзивчив човек, който обясни подробно условията на програмата, тъй като се оказа, че има доста специфики (за жалост не са описани в сайта на Touristanbul:

• Ако полетът тръгва от България и резервацията е за двама души, не може да се направи онлайн регистрация за Touristanbul. Това е позволено само за групи, но не е ясно какъв е минималният брой хора – агентът предположи, че става дума за поне четирима.

• При резервации, чиито полети започват извън България, онлайн записването за Touristanbul е възможно. Не е уточнено дали има и други държави с подобно ограничение като България.

• В нашия случай (двама души, излитащи от България с престой в Истанбул), единствената опция е записване на място – директно на гишето на Touristanbul.

• Необходимо е да се отиде поне 30 минути предварително, защото са изключително стриктни с това правило и почти никога не допускат закъснели.

• На гишето се заявява предпочитаният тур, а на място агентите им проверяват дали имат свободни места. Ако избраният тур е пълен, се предлага друг с налични места. Според агента досега не е имало случаи да откажат участие напълно, тъй като няма максимален брой участници.

• При кацане се минава паспортна проверка, стига се до лентите за багаж, след което се завива надясно и се продължава до гишето на Touristanbul, което е до изход 14 (малко след изход 13), точно до гишето за хотели - линк към 3D карта.

• Помолих агента да прегледаме заедно условията на програмата, описани на сайта на ТА, и се оказа, че никъде не са упоменати тези ограничения. Той обеща да изпрати запитване, за да се актуализира информацията и да стане по-ясно кога човек има право да се запише и какви точно са стъпките за това.

В обобщение за нашето приключение - единственият вариант е да си запазим тур на място след кацане. Няма фиксиран лимит за броя участници – всеки желаещ би трябвало да бъде разпределен в някой от туровете. Единствените условия са престой между 6 и 24 часа и явяване на гишето минимум 30 минути предварително, защото са изключително стриктни по отношение на това.

Надявам се информацията да е полезна и на някой друг бъдеще. 

Благодаря ви от сърце за страшно полезната информация 🙂 

Явно има промяна. Нашият полет беше от България, но януари. Важното е , че си свършил работа. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , Zdravko Nestorov каза:

Ние сме четирима души, но пак дава грешка.

• Замислям се 1
Публикувано:

@Marisha - агентът не беше изобщо сигурен какво означава група и предположи според мен на сляпо. Лично мое мнение е, че група сигурно са поне 8-10 човека. Надявам се да си обновят наистина условията и да може лесно да се ориентираме.

• Харесвам 2
Публикувано:

Полезно инфо, благодаря, Здравко! Въпреки че и аз онзи ден се свързах с тях (ходих на място във Варна) и подобна информация сподели служителката също доста любезна. В моя случай кацам от Мексико в 10:25 сутринта, ако всичко е по план, и ми каза, че единствения тур, който мога да хвана е в 12:00 като трябва да съм там 11:30, но е постижимо според нея. Няма възможност да го запазя онлайн само на място. Този тур специално е до 18:00, което звучи добре. Бях с нагласата, че ще е само 2-3 часа. Полета ми за България пък е в 21:20, така че живот и здраве добро уплътняване на времетоще се получи надявам се. Но пак зависи каква ще е кондицията след дългия полет от Канкун : ) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 Малко по-назад в темата се коментираше относно устройствата с батерия, както и за Power Bank-ове в ръчния багаж. Да бъда честен - аз все още оставам "изгубен в превода". Дали някой може да даде малко повече информация какво е позволено? Най-вече ме интересува дали можем да си носим Power Bank-овете с нас (не са много големи като капацитет 10-15к) и ако да - имаме ли право да си зареждаме телефоните с тях на борда?

Според тази информация на сайта (линк към TA), би трябвало да можем да ги носим само и единствено с нас в самолета, но така и не открих дали можем да ги използваме.

image.png.4cf2c933310ae560552ee97dd8ec52aa.png

Много ви благодаря предварително 🙂 Хубава и спокойна вечер!

Публикувано:
преди 10 минути , neuromancer каза:

Само в ръчен багаж, не ги използвай на борда. То си има USB обикновено.

Благодаря ти за бързия отговор. И аз така го разбирам от всичко описано на сайта им 🙂 Просто предишен път съм имал проблем с USB-то и затова реших все пак да попитам 😄 

Публикувано:

Здравейте! За хората пътували с дрон- батериите извън кутията за зареждане ли ги държахте? И съответно ползвахте ли някаква специална торбичка? За първи път ми предсти да пътувам с дрон в самолета и малко в последния момент забелязах, че се изисква батериите да са в "fire-safe LiPo bags with protected terminal contacts". Та се чудя до колко държат на това. Попитах на няколко места в града днес за подобни торбички, но повече донякъде разбираемо за първи път чуваха за подобни торбички. Според ChatGPT и стандартни найлонови торбички са окей (Place each battery in its own individual, non-conductive bag (a plastic zip-lock bag is perfect)), но все пак да се допитам, някой ако има опит от първа ръка.  Ако има значение дрона е Mini 4 Pro с зарядна кутия и общо 3 батерии. 

Благодаря предварително! 

PS: Относно моя опит с power banks- носил съм ги в ръчния багаж и съм ги ползвал, но в други авиолинии вкл. и за презокеански полети: Lufthansa/Eurowings + Aeroflot. Не съм имал проблеми с тях досега. Също се е случвало да ми преглеждат обстойно ръчния багаж, т.е. виждали са ги, но не се е случвало да питат за тях. Успех!

drone battery info Google.png

Публикувано: (редактирано)
преди 23 минути , TheSeychelles1987 каза:

Здравейте! За хората пътували с дрон- батериите извън кутията за зареждане ли ги държахте? И съответно ползвахте ли някаква специална торбичка? За първи път ми предсти да пътувам с дрон в самолета и малко в последния момент забелязах, че се изисква батериите да са в "fire-safe LiPo bags with protected terminal contacts". Та се чудя до колко държат на това. Попитах на няколко места в града днес за подобни торбички, но повече донякъде разбираемо за първи път чуваха за подобни торбички. Според ChatGPT и стандартни найлонови торбички са окей (Place each battery in its own individual, non-conductive bag (a plastic zip-lock bag is perfect)), но все пак да се допитам, някой ако има опит от първа ръка.  Ако има значение дрона е Mini 4 Pro с зарядна кутия и общо 3 батерии. 

Благодаря предварително! 

PS: Относно моя опит с power banks- носил съм ги в ръчния багаж и съм ги ползвал, но в други авиолинии вкл. и за презокеански полети: Lufthansa/Eurowings + Aeroflot. Не съм имал проблеми с тях досега. Също се е случвало да ми преглеждат обстойно ръчния багаж, т.е. виждали са ги, но не се е случвало да питат за тях. Успех!

drone battery info Google.png

При мен винаги батериите са били поставени в захранващия блок и в ръчния багаж и никой не ги е поглеждал. Летял съм и по този начин към САЩ с Turkish Airlines и не е имало проблем. Даже за първи път чувам за специални торбички за съхранение. Чудно ми е какви са тези торбички, които ще  са fire safe. Сигурно нещо такова:

IMG_8139.jpeg

Редактирано от Veselin Petkov
Добавка
  • Харесвам 1
Публикувано:

Много благодаря за бързия отговор. Значи вероятно няма нужда от притеснение. 

И едно друго питане за международни полети на Turkish Airlines видях, че препоръчват 3 часа по-рано пристигане на летището, но вероятно за по-малки летища като тези в България, не би трябвало да е проблем и 2 часа по-рано, дори и да има чекиран багаж.

Особено за варненското летище и то извън сезона, предполагам два часа си е достатъчно.

Публикувано:

Здравейте. Имам едно много бързо питане и се извинявам, ако е описвано по-назад в темата, но от телефона ми е малко по-трудно с търсенето. В момента сме в Истанбул и чакаме прикачващ полет (летим от София за Сеул, през Истанбул). Кацнахме с час закъснение около 18:00 (първият полет имаше над час закъснение). Следващият полет ни беше от 01:45 (около 9 часа престой), но сега го отложиха за 06:25 (04:40 часа по-късно). Имаме ли право на някаква компенсация като хотел за през нощта, или нещо друго. Засега си кибичим в лаунджа, ама все пак... И разбира се, ако имаме право на такова, с кого и как да се консултираме. Благодаря ви предварително 😊

Публикувано:

Трябва да имате право на хотел, заради закъснението. На гише на търкиш питай, единия вариант, другия - резервираш и им връчваш касовата бележка.

• Замислям се 1
Публикувано:

А като пристигнете в Сеул, си снимай часа на полета на таблото „Пристигащи“ за по-нататъшни евентуални разправии (ако няма форсмажор).

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Мирослав Василев
    • Eagleman
    • frequent_flyer
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.