Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

При нас на всичките проверяваха багажа по този начин, не е само на извадка от хора. Целия самолет си мина обстойната проверка. Не виждам нищо лошо, стига да не изтърва полета 😀  а точно тогава имахме 40 минути между полетите и излетяхме навреме 😜 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Каква беше офертата на турците за осигурен хотел? 

Има опция за полет - пристига в Истанбул в 1300ч, после връзката е в 0700ч на другия ден. Полага ли се безплатен хотел? 

Ако да как се взима? Билета на добра цена е през посредник ако има значение.

Публикувано:
Преди 1 час, travelss каза:

Каква беше офертата на турците за осигурен хотел? 

Има опция за полет - пристига в Истанбул в 1300ч, после връзката е в 0700ч на другия ден. Полага ли се безплатен хотел? 

Ако да как се взима? Билета на добра цена е през посредник ако има значение.

Полага се, само ако няма друг полет с по-малко време за прекачване, а почти съм сигурна че има.

Публикувано:
5 minutes ago, Marisha said:

Полага се, само ако няма друг полет с по-малко време за прекачване, а почти съм сигурна че има.

В случая сайта им не дава друг полет. На там има избор, обаче на връщане дава само една опция.

Публикувано:
преди 17 минути , travelss каза:

В случая сайта им не дава друг полет. На там има избор, обаче на връщане дава само една опция.

На сайта на турците или на посредника?

Публикувано:
14 minutes ago, Marisha said:

На сайта на турците или на посредника?

На турците гледах специално да видя има ли опции.

Обаче има някаква уловка тука с посредника. При нормална цена около £700 директно и £660 през посредник тия пичове дават £490 за същия полет EDI-CMB. ЕДИ защото има деректни с раян до там.

Явно са някакъв скам. Някой купувал ли е успешно с bestairfare.co.uk?

https://www.thebestairfares.co.uk

image.png.d7f211ff2399018c92af93a11b565ba4.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Не ми се беше случвало подобно нещо 🙂

Следобеден полет София - Истанбул излита навреме , всичко тече нормално и започва ужааасно протяжен кетъринг.Не знам дали обучаваха нови хора , но такова суетене рядко се вижда. Едва стигнаха до десети ред и вече оставаха 25 минути преди кацане.Изглежда прецениха , че няма да смогнат и да разчистят и направо прекратиха всичко и се покриха ...ни вода , ни бонбон - нищо за ред 11 и назад.Ако имаше турбуленция ясно , но в случая си беше напълно нормален полет.Поне да  бяха излъгали нещо с два лафа , ама нито дума ...

• Харесвам 1
  • Шок 6
  • Замислям се 2
Публикувано:

Може да са имали проблем със зареждането на кетъринга или друго , но поне някакво извинение да бяха извадили.Те буквално се скриха 😄Много странно , но явно се случват и такива неща.

• Замислям се 1
Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 6 часа, stanimir каза:

Може да са имали проблем със зареждането на кетъринга или друго , но поне някакво извинение да бяха извадили.Те буквално се скриха 😄

Turkish по мое мнение са занижили малко качеството.  Началото на февруари летяхме Куала Лумпур - Истанбул с тях. А330 бяхме последни седалки, купих ги защото са еднаи от малкото двойни седалки в самолета. При 12 часов полет, малко след като излетяхме раздадоха Ала карт меню да си изберем за двете хранения. Обаче докато стигнаха до нас имаше само паста, реално цялото меню става безмислено. 

В момента Saudia за мен ги превъзхожда в пъти.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 часа, stanimir каза:

Не ми се беше случвало подобно нещо 🙂

Следобеден полет София - Истанбул излита навреме , всичко тече нормално и започва ужааасно протяжен кетъринг.Не знам дали обучаваха нови хора , но такова суетене рядко се вижда. Едва стигнаха до десети ред и вече оставаха 25 минути преди кацане.Изглежда прецениха , че няма да смогнат и да разчистят и направо прекратиха всичко и се покриха ...ни вода , ни бонбон - нищо за ред 11 и назад.Ако имаше турбуленция ясно , но в случая си беше напълно нормален полет.Поне да  бяха излъгали нещо с два лафа , ама нито дума ...

Знам, че в момента е възможно най-неподходящото време да се каже, но серия от ей такива "дребни" детайли наклониха везните да предпочитам катарците. За много неща, които трябва да са обиграни и стандартни, настава хаос и туткане. Все пак, предвид обстоятелствата в момента с другите, добре, че си избрал търкиш и полетът поне е бил осъществен. 

• Харесвам 5
Публикувано:

O, беше малко преди войната.С Qatar имах сходен опит с този на Alexander относно кабинния екипаж , но пък полета от централното летище до Доха беше с нов Дриймлайнер и страхотна медия, големи екрани, пълноценен интернет...топ !

Предполагам от Сабиха летят с някакви по-вехти машини или е било инцидентно.Полетите им от там са по-евтини , може да е заради летищните такси или имат друг таргет.

• Харесвам 4
Публикувано:

То няма полет с полет еднакъв. Летях с Катар бизнес класа от Окланд. За 17 часа полет, медията не работеше. Мъчиха я нещо, но нищо не стана. Обещаха да се реваншират в Avios, и това не стана. На Търкиш пък една стюардеса тотална ме забрави, оправи леглата на всички. Донесе им храна, на мен нищо. Като я викнах, тя се оправда, че било пълно и така - да чакам. Ми, то при тях всеки път е пълно, ама такова нещо не е било. Редовно им свършва разнообразието от храна на всички авиокомпании, като Катар един път изобщо не бяха заредили от едната опция от менюто. Но това с изоставения кетъринг и аз чувам за първи път. Обиквновено са много чевръсти.

• Харесвам 4
Публикувано:

По принцип катарците в бизнес класа са топ сравнени с Търкиш, които са кекави - хубава храна, но обслужването хич не е polished, както се казва. Досега най-добро обслужване в бизнес съм получавал от Катар и от сингапурците, които са абсолютно ненадминати. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Може да са имали проблем със зареждането на кетъринга или друго , но поне някакво извинение да бяха извадили.Те буквално се скриха 😄Много странно , но явно се случват и такива неща.

И ние имахме такъв случай, стигнаха до 15 ред и се покриха, дори имаше време да обслужат и другите. Писах им впоследствие, дадоха ми 100 мили за компенсация🙂.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Април месец имаме до София няколко полета заложени на А330. На 1, 3 и 4 по една от ротациите и на 13 ти две от ротациите. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Имам полети днес тази вечер (сряда) SOF-IST, IST-GYD и уж се чекирах, но не ми генерира бордни карти, даже ми разпредели места, но не ми признава паспортните данни или не знам и аз какво става, изписва ми с червена удивителна: Boarding pass could not be created. Please fill in the passenger information again. 
Започвам наново и всеки път стигам до същия резултат. Това не ми се беше случвало досега. Трябва ли да се притеснявам за overbooking или е някакъв бъг на сайта и приложението… и от двете не става. При сканиране на паспорта пак не става, не ми приема, try again … и така 100 пъти. Попълвам ръчно и не приема данните.

Публикувано:
преди 43 минути , Hakkâri Spor каза:

Имам полети днес тази вечер (сряда) SOF-IST, IST-GYD и уж се чекирах, но не ми генерира бордни карти, даже ми разпредели места, но не ми признава паспортните данни или не знам и аз какво става, изписва ми с червена удивителна: Boarding pass could not be created. Please fill in the passenger information again. 
Започвам наново и всеки път стигам до същия резултат. Това не ми се беше случвало досега. Трябва ли да се притеснявам за overbooking или е някакъв бъг на сайта и приложението… и от двете не става. При сканиране на паспорта пак не става, не ми приема, try again … и така 100 пъти. Попълвам ръчно и не приема данните.

Ако продължава все така, при първа възможност за връзка със съпорта им - свържи се, ако трябва и до офис да се отиде сутринта...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Hakkâri Spor каза:

Все още има виза за там, нали?

Вероятно това е причината. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Има виза. Но предишните пъти нямам спомен да не ми е генерирало бордната карта. Да ходя до офис ли? Или довечера директно чек-ин опашката на Т2 (макар че съм само с ръчен) и там да ми разпечатат бордна карта? Притеснявам се от този overbooking…

• Харесвам 1
Публикувано:

Не се притеснявай - отиди направо на летището. И аз мисля, че причината да не се генерира автоматично бордна карта е изискването за виза. Когато пътувахме за Индия, в деня на полета получихме мейл с информация за овърбукинг за втория полет, от Истанбул до Делхи, и съвет да отидем на гише в Истанбул. Тоест да тръгнем от София за да ни кажат евентуално, че няма да летим за Делхи с букнатия полет. Отидохме на нашето летище, издадоха ни бордни карти за двата полета и забравихме за мейла за овърбукинг. 

• Харесвам 10
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Преди време купих билет с ТА от Букинг и там съм била и с бащино име, което в билета на Търкиш ми се сля с фамилията. Полетът е минал, а за да ми се отчетат милите на името, с което се водя при тях (име+фамилия), съм подала заявка през фо́рмата в приложението. Над месец мина - ни вопъл, ни стон. Обичайно ли е?
Че наскоро имах сходен случай с Aegean и там отне точно минута упражнението.

Публикувано:
преди 21 минути , Argentique каза:

Преди време купих билет с ТА от Букинг и там съм била и с бащино име, което в билета на Търкиш ми се сля с фамилията. Полетът е минал, а за да ми се отчетат милите на името, с което се водя при тях (име+фамилия), съм подала заявка през фо́рмата в приложението. Над месец мина - ни вопъл, ни стон. Обичайно ли е?
Че наскоро имах сходен случай с Aegean и там отне точно минута упражнението.

Пиши на съпорта, оправят нещата за 2-3 дена, а иначе милите  ги начисляват до ден -два след полета

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

При мене ги сливаше собствено и бащино. Ама за милите стана... , ми нищо не стана, щото им теглих една майна. Пък и то с моите 2 редовни полета с Търкиш и още 2-3 по заместване на аджет и азал къмто пенсия може и да събера мили, че да ми послужат за нещо 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:

теоретично пишеш и чакаш, но точно с търкиш не съм се занимавал

понякога кредитират веднага, понякога отнема време, понякога въобще няма реакция

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Мирослав Василев
    • Eagleman
    • frequent_flyer
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.